Recenzie Regina Sudului de Arturo Perez-Reverte

de | dec. 13, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGINA SUDULUI ARE REDUCERE PE:

regina-sudului_1_produs Acum câţiva ani eram captivată de un serial numit Regina Sudului. Deşi difuzat de postul care se ocupă cu difuzarea telenovelelor şi în ciuda faptului că este o coproducţie Latinoamericană-Spanionlă (produsă de Telemundo Studios Miami, filmată în mare parte în Spania, cu actori de diverse naţionalităţi latine), Regina Sudului nu e nici de departe o telenovelă!

La baza sa stă romanul omonim scris de scriitorul spaniol Arturo Perez-Reverte, pe care de curiozitate l-am citit în doar câteva zile (deşi este destul de stufos). Captivant, chiar mai mult decât serialul, romanul Regina Sudului îşi merită locul printre bestseller-urile Wall Street Journal.

Teresa Mendoza, personajul principal, este proaspăta văduvă a unui pilot de elicopter e se afla în slujba cartelului Juarez. Pentru a-şi salva viaţa, Teresa se refugiază în Mellia – o regiune autonomă a Spaniei situată în Africa de Sud. Lucrează într-un bar unde o cunoaşte pe cea care îi va deveni cea mai bună prietenă – Fatima Manssur, dar şi pe cel care îi va deveni iubit – Santiago Fisterra. Alături de Santiago,  începe să se ocupe de contrabanda cu tutun şi hașiș, însoţindu-l chiar în expediţiile sale prin strâmtoare Gibraltar.

În urma unui accident, Santiago moare, iar Teresa ajunge într-o închisoare din Spania. Aici o va cunoaşte pe Patricia O’Farell – cu care va lega o prietenie foarte strânsă. După eliberare, cu ajutorul noii sale prietene, Teresa devine o femeie rafinată care se folosește de inteligenţa cu care a fost înzestrată pentru a ajunge în fruntea unui imperiu al afacerilor clandestine în Rusia, Italia, Maroc şi Columbia.

Un roman captivant cu o eroină diferită: puternică şi determinată. Cu o forţă epică inimaginabilă, Regina Sudului este o lectură ce nu trebuie ratată – este doza de adrenalină de care cu toţii avem nevoie (măcar din când în când).  După cum bine remarcă Alexandra Olivotto: „Arturo Pérez-Reverte demonstrează că literaturii de bună calitate îi prieşte puseul de adrenalină. Că se poate ca studiul de personaj să rimeze cu thrillerul. Că scenele de acţiune se simt în largul lor şi într-un roman 2 în 1.  Şi mai spune ceva: poate că multiculturalismul s-a născut în afara legii.”

Ți-a plăcut recenzia cărții REGINA SUDULUI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Arturo Perez-Reverte

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGINA SUDULUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Regina Sudului
Autor: Arturo Perez-Reverte
An apariție : 2012
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2699

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2777 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments