Recenzie „Tărâmul de cenușă” de Sarah J. Maas

de | apr. 13, 2021 | Dragoste, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

Aelin a riscat totul pentru a-și salva poporul, dar costurile au fost uriașe. Închisă într-un coșciug din fier de către regina spiridușilor, Aelin trebuie să dea dovadă de foarte multă voință pentru a îndura cele câteva luni nesfârșite de tortură. Să cedeze în fața lui Maeve ar însemna să grăbească sfârșitul celor pe care îi iubește.
Cât timp Aelin e prizonieră, Aedion și Lysandra sunt ultima linie de apărare, singurii care mai pot lupta împotriva distrugerii Terrasenului. Totuși, își dau seama destul de repede că aliații pe care i-au convins să lupte împotriva hoardelor lui Erawan s-ar putea să nu fie suficient de mulți și de puternici că să îi salveze. Împrăștiați pe continent, Chaol, Manon și Dorian trebuie să-și găsească singuri calea către salvare, păstrând speranța că vor reuși, în cele din urmă, să creeze o lume mai bună.
În același timp, Rowan traversează marile alături de tovarășii săi pentru a-și găși soția capturată înainte să o piardă pentru totdeauna. Când destinul face că în sfârșit să se reunească, trebuie să lupte cu toții pentru a avea o șansă la un viitor.

Nu vreți să știți cât am așteptat această carte și cât am tras pentru a ajunge la timp cu seria. A fost o provocare și recunosc, nu m-am ridicat chiar la nivelul așteptărilor din acest punct de vedere, pentru că am fost destul de inconsecventă cu seria, introducând și alte lecturi printre volumele principale. Oricum, nu contează, am ajuns la final și acest lucru merită celebrat. O iubesc pe Sarah și mă consider extrem de norocoasă pentru că am descoperit-o.

Este extrem de sadică cu cititorii săi, însă oferă un amalgam de emoții greu de descris. Seria „Tronul de Cleștar” a marcat debutul său în lumea cărților și consider că aceasta este mult mai bogată după ce a descoperit-o. Lumea fantastică creionată depășește orice imaginație, inspiră emoție și te face să te îndrăgostești de personaje. Crează dependență, te face să vrei să citești mai mult și îți zdrobește inima atunci când se termină. Ca o glumă, este o relație destul de toxică, însă o tolerăm cu mare drag.

Consider că Aelin este cea mai bună eroina a acestei autoare, pentru că este atât de puternică și atât de hotărâtă, încât o încadrăm cu încredere într-un volum Lord of the Rings. Ce Legolas, ce Aragorn?? O avem aici pe Aelin care se luptă cu toată lumea, care este atât de inteligentă și de puternică, dar și sensibilă în același timp, care lupta cu trădarea și neputință. În engleză se spune „bad-ass heroine” și eu cred că acest termen i se potrivește mănușă, nu există alteva care să descrie un asemenea personaj, care este în stare să mute munții din loc. În plus, dacă stăm să facem o analiză a cărții, vedem clar evoluția lui Aelin, pentru că făță de primele 3, 4 volume, personajul feminin din volumul 7 este diametral opus, lucru care arată clar cât de mult a evoluat și cât de mult firul întâmplărilor a schimbat-o sau a ridicat la suprafață adevărata ei descendență și personalitate. Cât despre relația ei cu Rowan, vă las pe voi să plângeți, pentru că vă așteaptă multe clipe de suferință, dar si de bucurie. Mulțumesc Libris.ro pentru carte.

Deși la prima vedere, cartea este extrem de mare, povestea nu încetinește și nu te plictisește. Cititorul este ținut atent mereu, fără momente de relaxare sau Doamne ferește, de idei de abandon. NU există așa ceva – ideea războiului este pe buzele tututor și așteptăm cu sufletul la gură să vedem ce anume decide Sarah pentru noi. Oricum, în această carte sacrificiile se țin lanț, suferința este mereu acolo și multe lacrimi vor cădea pentru personajele de care ne-am atașat atât de mult. Stai cu emoții, pentru că nu știi ce te așteaptă și ce persoane se vor înlătura din acțiune.

Deși ai câteva în gând, o știi te Sarah J. Maas și stai să te gândești dacă poate să fie atât de nemiloasă încă să te facă să suferi atâta. Evident, suferi! Nu ai cum să nu suferi în această carte și la final, ești complet sleit de puteri. Citești și citești până când ajungi să găsești anumite pasaje din carte care îți dau speranța și te legi de ele cu disperare, doar ca să ai parte de un final fericit, sau măcar satisfăcător, pe măsura măreției acestei serii.

Tot ce vă pot spune este că toată seria „Tronul de Cleștar” merită atenția voastră deși poate la prima vedere, descurajează prin grosimea cărților. Nu trebuie să vă lăsăți influențați, toate cărțile sunt intense, alerte și extrem de puternice în intrigă. O să observați că nici nu o să vă dați seama când trece timpul și o să doriți să mai existe încă o carte cu personajele voastre preferate. Seria este un drog decare nu sunteți încă pregătiți să renunțați. Acum că toate cele 7 cărți s-au găsit raftul în bibliotecă, nu ezitați și încercați-o, pentru că deși este o serie de debut, este minunată și extrem de bine conturată.

Titlu: TĂRÂMUL DE CENUȘĂ
Autor: Sarah J. Maas
An apariție : 2020
Editura: RAO
Nr. Pagini: 992
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1308

Alte recenzii de la Sarah J. Maas :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 6 ani, 10 luni, 8 zile și a scris până acum 539 articole. Se află pe poziția 4 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments