Recenzie “Tărâmul fermecat al snergilor” de Veronica Cossanteli

by | May 12, 2021 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Fantezie, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TĂRÂMUL FERMECAT AL SNERGILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Tărâmul fermecat al snergilor de Veronica CossanteliAm savurat fiecare film văzut din seria Hobbitul. Așa că atunci când am primit de la Editura Rao cartea pentru copii “Tărâmul fermecat al snergilor”, ce a fost inspirație romanului Hobbitul, m-am bucurat foarte tare. Și pe lângă mine și nepoțica mea, deși nu a văzut nici filmele și nici nu a citit cărțile. Încă. Are doar 4 anișori. Dar volumul acesta de la Rao pentru copii este perfect pentru ea.

O copertă atrăgătoare în nuanțe magice, ilustrații fermecătoare realizate de Melissa Castrillon și o poveste plină de aventuri și de situații neașteptate, dar cu un final fericit. Și cu o mulțime de cuvinte și scenarii amuzante.

“Tărâmul fermecat al snergilor” de Veronica Cossanteli este varianta repovestită a romanului de fantezie scris de Edward Wyke-Smith

A fost o plăcere să citesc această cărticică frumoasă alături de nepoțica mea. Întrebările ei m-au însoțit la tot pasul pe parcursul savurării fiecărei pagini. “De ce se numește așa?”. “Ce este un snerg?”. “Urșii chiar sunt de scorțișoară?”. Acestea și alte întrebări abia au putut să-i stăvilească curiozitatea micuței Maia.

Copila nu a putut să citească de una singură povestea magică. Dar cartea este mai mult decât potrivită, zic eu, și pentru copiii mai mărișori. Care știu deja bine să buchisească. Și totodată pentru copilașii care abia sunt la grădiniță și sunt la vârsta aceea fermecătoare când poveștile relatate de alții le sunt cele mai dragi. Și nu neapărat înainte de ora de culcare.

Volumul “Tărâmul fermecat al snergilor” a apărut în 2021 la Editura Rao, are 320 de pagini și un font mare, cuprinzător, ușor de parcurs. În plus, fiecare nou capitol este prezentat într-un mod deosebit cu ilustrații meșteșugite care atrag și mai mult privirea. Iar din când în când aventura prin tărâmul snergilor este presărată de pagini întregi de desene sugestive cu tot cu text în care ni se prezintă ce peripeții mai trăiesc personajele care ne intră la suflet.

Pip și Flora sunt orfani și se află la căminul Golful Însorit, sub ocrotirea domnișoarei Watkyns 

Ei nu sunt frați, dar cel mai bine se înțeleg unul cu celălalt. Ambii au trecuturi sumbre, în care părinții fie i-au neglijat, fie i-au terifiat. Dar mai au un punct comun. Cei doi ajung mereu să încalce regulile mai mult decât orice alți copii de la orfelinat.

Iar când un cățeluș pufos fără nume apare în peisaj iar cei doi se simt din ce în ce mai asupriți de regulile domnișoarei Watkyns, situația o ia razna. Pip și Flora vor intra într-un carusel nu tot timpul vesel de aventuri alături de Gorbo, un snerg cam prostuț, dar curajos. Copiii vor întâlni personaje pe care le credeau de basm precum zărvoii, râmele mucinoase, goblini, ștrangâți și vrăjitoare cu pisici cu nume ciudate. 

Dacă viața lor de până acum li s-a părut seacă ori încorsetată de tot felul de regulamente, acum Pip și Flora vor vedea lumea toată trecând printr-un portal magic. Și întâlnind tot felul de creaturi, bune și rele, care îi vor vâna sau care îi vor ajuta.

Cărticica “Tărâmul fermecat al snergilor” este plină de farmec

M-a făcut să-mi reamintesc și eu cu drag de lumea copilăriei mele, când citeam povești, basme și legende și mi le închipuiam adevărate. Când îmi întindeam o pătură pe iarbă și citeam ore în șir, desprinzându-mă din cotidian. Când îmi închipuiam că găinile din curte, cățeii și pisicile sau insectele din iarbă și păsările sunt personaje fabuloase, aidoma celor din povești.

Recomand, totuși, ca această carte de aventuri pentru copii să fie citită de-a lungul mai multor sesiuni de lectură, și nu dintr-o răsuflare. Mai ales dacă auditoriul este format din copii mici, curioși, care se trezesc să pună zeci de întrebări. Este o experiență minunată de trăit alături de cei mici. Revii și tu, adultul, și îi introduci și pe ei în lumea extraordinară a basmelor, pe tărâmul imaginației fără limite și a creativității care îmbunătățește orice.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TĂRÂMUL FERMECAT AL SNERGILOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Veronica Cossanteli sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TĂRÂMUL FERMECAT AL SNERGILOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Tărâmul Fermecat Al Snergilor
Autor: Veronica Cossanteli
,
Edward Wyke-Smith
An apariție : 2021
Editura: RAO PENTRU COPII
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 12.05.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 986 zile și a scris până acum 276 articole. Se află pe poziția 3 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments