Recenzie “Te las să pleci” de Clare Mackintosh

de | nov. 4, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TE LAS SĂ PLECI ARE REDUCERE PE:

V-ați întrebat vreodată care dintre cele două trăiri are o pondere mai mare: frica sau vinovăția? Indiferent care ar fi răspunsul, ambele au un impact colosal încât cel vizat este gata să fugă uneori până la așa numitul capăt al pământului, pentru a scăpa de această greutate.

Eroina romanului este Jenna. În urma unui accident de mașină în care un copil de cinci ani este lovit mortal, ea decide să fugă din Bristol retrăgându-se într-o comună liniștită și puțin populată din Wales. Coșmarurile însă o urmează și acolo, căci poți fugi dintr-un loc, însă nu poți fugi de tine însuți, de trecutul tău, de amintiri, durere, suferință și în mod special de propriile frici. Treptat, Jenna începe să trăiască din nou descoperind micile bucurii ale vieții, până în ziua când trecutul o ajunge din urmă…
I want to fix an image of him in my head, but all I can see when I close my eyes is his body, still and lifeless in my arms. I let him go, and I will never forgive myself for that.
Sunt conștientă că descrierea de mai sus nu vă aduce prea multe relatări la subiectul central al romanului și nici asupra problematicii de bază. Nu vă spun de ce fuge, de cine/ce se ascunde Jenna. Ar fi un spoiler prea delicios pentru a-l nimici aici. Vă las să descoperiți voi despre ce este vorba cititind această carte.
Veți aprecia întorsătura oferită chiar pe la mijlocul cărții, când realizezi că defapt citeai altceva decât ți-ai imaginat. Rămâi un pic perplex și te întrebi “ să fi înțeles eu greșit?” sau “mi-a scăpat ceva?” Țin să vă liniștesc, mi s-a întâmplat și mie. Defapt autoarea și-a atins scopul de a duce în eroare cititorul și a-l face și mai curios să ajungă la deznodământ. Și titlul, cât m-a derutat și m-a dus în eroare: “Te las să pleci”, cine pe cine lasă să plece?!
Începutul romanului nici măcar nu prevestea un thriller psihologic, descoperim în primele pagini o dramă care ne sensibilizează și ne duce pe o pista greșită în înțelegerea subiectului central al cărții. Și-apoi batz, uite o întorsătură care schimbă firul acțiunii și ne face să percepem un personaj dintr-o nouă perspectivă. Și când crezi că totul e clar, hai că-ți mai dă autoarea încă o întorsătură, așa să-ți ajungă, să nu te plângi de plictis.
Mie mi-a plăcut cartea, m-a ținut curioasă. Începutul te prinde un pic mai greu, însă a doua parte a cărții a suplinit monotonia de la început. Acest roman evidențiază cum o întâmplare nefericită poate schimba într-un mod ireversibil viața a mai multor oameni.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TE LAS SĂ PLECI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: TE LAS SĂ PLECI
Autor: Clare Mackintosh
An apariție : 2014
Editura: SPHERE
Nr. Pagini: 371
Limba: Engleză
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 636

Alte recenzii de la Clare Mackintosh:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Ca de obicei: Trecutul te prinde din urmă! Prima dragoste rămâne neterminată! Deși ai trăit o viață bună, liniștită, fără prea multe tulburări - ești neîmplinit! Dacă simți permanent că îți lipsește ceva, înseamnă că undeva nu ai pus punctul care trebuie, ci ai lăsat...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 14 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 7 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments