Recenzie “Te vad” de Clare Mackintosh

Titlu: Te Vad
Autor: Clare Mackintosh
An apariție : 2017
Editura: Trei
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Recenzie de Simona Mihalache
Publicată la 11.12.2018
Nota recenzorului: 9/10
Recenzie “Te vad” de Clare Mackintosh
5 (100%) 2 vote[s]

Romanul “Te văd” este cel de-al doilea roman al autoarei britanice Clare Mackintosh. Această a studiat franceza și managementul fiind specializată în ele. Clare Mackinosh este o persoană care iubește ordinea și disciplina. Cu atât mai mult cu cât a lucrat timp de 12 ani în cadrul poliției din Marea Britanie. Ultimii ani a fost inspector în Oxfordshire. A renunțat însă la activitatea polițienească în 2011 pentru a se dedica pasiunii literare.

Până în momentul de față, în țara noastră, Clare Mackintosh are publicate trei cărți printre care și romanul pe care vreau să vi-l prezint în acest articol. Acesta a apărut la editura Trei în colecția Fiction Connection. A fost publicat în 2017. Conține un număr de 496 de pagini care se citesc rapid și pe nerăsuflate. Asta dacă ești adept al genului de suspans.

Celelalte două cărți disponibile în țara noastră, scrise de aceeași autoare sunt: Lasă-mă să mint; Te las să pleci. Ambele cărți sunt publicate ca și romanul de față, la editura Trei. Au peste 500 de pagini fiecare.

Te văd – chiar dacă tu nu mă vezi

Astăzi e drept că noi, românii nu mai circulăm atât de mult cu trenul. Spre deosebire de noi, însă cei din lumea întreagă chiar folosesc din plin acest mijloc de transport în comun. Dar, cu siguranță ați circulat cu trenul sau cu metroul că să fiu mai aproape de imaginația multora dintre voi, măcar o dată în viață. Probabil v-ați aruncat privirea asupra pasagerilor din vagon în treacăt, imaginându-va cine sunt și încotro se duc. Era genul de joc pe care îl jucam cu plăcere în tren pe când eram copil și mă duceam în vacanță la bunici. Pe atunci nu aveam smartphone, tablete sau alte device-uri cu care să facem timpul să treacă mai ușor. Singurele pe care te puteai baza pentru a face timpul să zboare mai repede, erau o carte bună sau propria imaginație.

V-am povestit toate acestea, că să va fac o mică introducere în acțiunea cărții noastre. Acum imaginați-va că nu toată lumea privește la fel de nevinovat pasagerii din tren și că unii chiar au gânduri ascunse. Imaginați-va că cineva va cunoaște rutina și va urmărește constant. Nu te mai simți chiar confortabil nu-i așa?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Clare Mackintosh.

Te văd – despre personaje

Zoe Walker este personajul principal al cărții noastre. Face de regulă drumul de la servici spre casă cu trenul. Într-una din zile pentru a scapa de plictiseală, frunzareste un ziar în tren. Constată că își regăsește acolo poza, un număr de telefon și adresa unui site. Te-ai panicat?

Dacă tu încă nu ai intrat în panică, Zoe să știi că s-a speriat. A încercat să discute cu familia ei despre descoperirea făcută și toți i-au zis că e o pură concidenta. Tu crezi în concidente?

Ce te faci însă când în ziar găsești o nouă imagine, de asta dată a unei necunoscute care termină prin a fi găsită moartă. Te-ar crede cineva? Te poți baza pe poliție?

Cine este Kelly Swift și ce poate face ea pentru Zoe Walker trebuie să afli tu citind romanul scris de Clare Mackintosh. Te asigur însă că vei avea parte de o mulțime de răsturnări de situație și nimic nu este ceea ce pare a fi.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.