Recenzie „Testament: 400 de ani de poezie românească” de Daniel Ioniță

de | feb. 28, 2021 | Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ ARE REDUCERE PE:

Testament: 400 de ani de poezie românească (400 years of Romanian poetry) este una dintre cele mai frumoase cărți de poezie pe care le-am citit. De fapt, este cartea care mi-a deschis porțile universului de poezie românească.

Publicată în 2019 la editura Minerva, este un un volum de poezie bilingv (română – engleză). Are peste 1000 de pagini pline de poezie din spațiul românesc, redactate în ordine cronologică, începând de la creațiile populare, printre care și celebra Mioriță, dar nu numai, până la poeți născuți după căderea comunismului.

Mi-a plăcut foarte mult această carte, deoarece am simțit-o ca pe un ghid în tărâmul poeziei românești cu care nu am avut foarte mult contact. Sunt sigur însă că asta se va schimba de acum înainte. Am citit atât de multe poezii frumoase, încât mi-am propus să continui să mă bucur într-o măsură mult mai mare de poeții noștri autohtoni.

Veți găsi în această carte poezii care să placă oricui, deoarece abordează tematici dintre cele mai diverse și cuprind stiluri foarte diferite, cum e și firesc, având în vedere că este o antologie care trece în revistă cei mai importanți poeți români și creațiile lor.

Dacă îți place recenzia cărții TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Daniel Ioniță

Mai mult, pentru cei interesați de engleză sau de traduceri în general, este și un mijloc foarte atractiv și jucăuș de a învăța noi cuvinte și metode frumoase de exprimare în engleză. Pentru mine a fost o adevărată curiozitate și plăcere să descopăr cum sună Pe lângă plopii fără soț, de exemplu, în limba engleză.

Recomand cu cel mai mare drag această antologie monumentală de poezie oricui are curiozitatea să descopere ce au scris compatrioții noștri. Vă asigur că nu veți fi deloc dezamăgiți și veți închide cartea cu o părere despre poezie românească mult mai plăcută decât cea pe care v-ați făcut-o, poate, când ați învățat tot felul de opere pentru bacalaureat!

Razele lunii,

Molcom căzând,

Apele mării adânci nu turbură.

Sufletul meu

A șoptit:

Te iubesc.

*

The moon rays

Softly descending,

The deep-sea waters not disturbing.

My soul

Has whispered:

I love you.

(ca întotdeauna/as always, de Al. O. Teodoreanu (1894 – 1964).

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ
Autor: Daniel Ioniță
,
Daniel Reynaud
,
Adriana Paul, Eva Foster
An apariție : 2019
Editura: MINERVA
Nr. Pagini: 1152
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 289

Alte recenzii de la Daniel Ioniță:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Robert Grigore Manea este redactor Booknation.ro de 1058 zile și a scris până acum 36 articole. Se află pe poziția 20 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Robert Grigore Manea aici. Robert Grigore Manea are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments