Recenzie „Testament: 400 de ani de poezie românească” de Daniel Ioniță

by | Feb 28, 2021 | Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Testament: 400 de ani de poezie românească (400 years of Romanian poetry) este una dintre cele mai frumoase cărți de poezie pe care le-am citit. De fapt, este cartea care mi-a deschis porțile universului de poezie românească.

Publicată în 2019 la editura Minerva, este un un volum de poezie bilingv (română – engleză). Are peste 1000 de pagini pline de poezie din spațiul românesc, redactate în ordine cronologică, începând de la creațiile populare, printre care și celebra Mioriță, dar nu numai, până la poeți născuți după căderea comunismului.

Mi-a plăcut foarte mult această carte, deoarece am simțit-o ca pe un ghid în tărâmul poeziei românești cu care nu am avut foarte mult contact. Sunt sigur însă că asta se va schimba de acum înainte. Am citit atât de multe poezii frumoase, încât mi-am propus să continui să mă bucur într-o măsură mult mai mare de poeții noștri autohtoni.

Veți găsi în această carte poezii care să placă oricui, deoarece abordează tematici dintre cele mai diverse și cuprind stiluri foarte diferite, cum e și firesc, având în vedere că este o antologie care trece în revistă cei mai importanți poeți români și creațiile lor.

Mai mult, pentru cei interesați de engleză sau de traduceri în general, este și un mijloc foarte atractiv și jucăuș de a învăța noi cuvinte și metode frumoase de exprimare în engleză. Pentru mine a fost o adevărată curiozitate și plăcere să descopăr cum sună Pe lângă plopii fără soț, de exemplu, în limba engleză.

Recomand cu cel mai mare drag această antologie monumentală de poezie oricui are curiozitatea să descopere ce au scris compatrioții noștri. Vă asigur că nu veți fi deloc dezamăgiți și veți închide cartea cu o părere despre poezie românească mult mai plăcută decât cea pe care v-ați făcut-o, poate, când ați învățat tot felul de opere pentru bacalaureat!

Razele lunii,

Molcom căzând,

Apele mării adânci nu turbură.

Sufletul meu

A șoptit:

Te iubesc.

*

The moon rays

Softly descending,

The deep-sea waters not disturbing.

My soul

Has whispered:

I love you.

(ca întotdeauna/as always, de Al. O. Teodoreanu (1894 – 1964).

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Daniel Ioniță sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Testament: 400 De Ani De Poezie Românească
Autor: Daniel Ioniță
,
Daniel Reynaud
,
Adriana Paul, Eva Foster
An apariție : 2019
Editura: MINERVA
Nr. Pagini: 1152
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Publicată la 28.02.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Robert Grigore Manea este redactor Booknation.ro de 452 zile și a scris până acum 22 articole. Se află pe poziția 16 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Robert Grigore Manea aici. Robert Grigore Manea are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments