Recenzie „Testament: 400 de ani de poezie românească” de Daniel Ioniță

de | feb. 28, 2021 | Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Testament: 400 de ani de poezie românească (400 years of Romanian poetry) este una dintre cele mai frumoase cărți de poezie pe care le-am citit. De fapt, este cartea care mi-a deschis porțile universului de poezie românească.

Publicată în 2019 la editura Minerva, este un un volum de poezie bilingv (română – engleză). Are peste 1000 de pagini pline de poezie din spațiul românesc, redactate în ordine cronologică, începând de la creațiile populare, printre care și celebra Mioriță, dar nu numai, până la poeți născuți după căderea comunismului.

Mi-a plăcut foarte mult această carte, deoarece am simțit-o ca pe un ghid în tărâmul poeziei românești cu care nu am avut foarte mult contact. Sunt sigur însă că asta se va schimba de acum înainte. Am citit atât de multe poezii frumoase, încât mi-am propus să continui să mă bucur într-o măsură mult mai mare de poeții noștri autohtoni.

Veți găsi în această carte poezii care să placă oricui, deoarece abordează tematici dintre cele mai diverse și cuprind stiluri foarte diferite, cum e și firesc, având în vedere că este o antologie care trece în revistă cei mai importanți poeți români și creațiile lor.

Mai mult, pentru cei interesați de engleză sau de traduceri în general, este și un mijloc foarte atractiv și jucăuș de a învăța noi cuvinte și metode frumoase de exprimare în engleză. Pentru mine a fost o adevărată curiozitate și plăcere să descopăr cum sună Pe lângă plopii fără soț, de exemplu, în limba engleză.

Recomand cu cel mai mare drag această antologie monumentală de poezie oricui are curiozitatea să descopere ce au scris compatrioții noștri. Vă asigur că nu veți fi deloc dezamăgiți și veți închide cartea cu o părere despre poezie românească mult mai plăcută decât cea pe care v-ați făcut-o, poate, când ați învățat tot felul de opere pentru bacalaureat!

Razele lunii,

Molcom căzând,

Apele mării adânci nu turbură.

Sufletul meu

A șoptit:

Te iubesc.

*

The moon rays

Softly descending,

The deep-sea waters not disturbing.

My soul

Has whispered:

I love you.

(ca întotdeauna/as always, de Al. O. Teodoreanu (1894 – 1964).

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Daniel Ioniță sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TESTAMENT: 400 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Testament: 400 De Ani De Poezie Românească
Autor: Daniel Ioniță
,
Daniel Reynaud
,
Adriana Paul, Eva Foster
An apariție : 2019
Editura: MINERVA
Nr. Pagini: 1152
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Publicată la 28.02.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zeii pedepselor cerești” de Jennifer Cody Epstein

Recenzie „Zeii pedepselor cerești” de Jennifer Cody Epstein

"Zeii pedepselor cerești" este un roman istoric dramatic scris de americanca Jennifer Cody Epstein. Pe fundalul tragic al celui de-al Doilea Război Mondial, autoarea închipuie totuși și povești de dragoste, relații de prietenie profund încercate și trădări rușinoase....

Recenzie „Evreii”, de Nicolae Esinencu

Recenzie „Evreii”, de Nicolae Esinencu

„ – Tatăl tău e trădător! strigă cât îi țin baierele  de-acum copiii lui Abram. Tatăl tău e un trădător, iar tu nu ești nici măcar evreu! Nici tu, nici fratele tău nu sunteți evrei. Și voi niciodată n-o să plecați în Israel. Și voi niciodată n-o să vedeți oceanul.”...

Recenzie „Noaptea”, de Elie Wiesel

Recenzie „Noaptea”, de Elie Wiesel

„N-am să uit niciodată noaptea aceea, prima petrecută în lagăr, care a făcut din viaţa mea o noapte lungă şi de şapte ori zăvorâtă. N-am să uit niciodată fumul acela. N-am să uit niciodată feţişoarele copiilor ale căror trupuri le-am văzut preschimbându-se în volute...

0 0 votes
Article Rating
Robert Grigore Manea este redactor Booknation.ro de 615 zile și a scris până acum 28 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Robert Grigore Manea aici. Robert Grigore Manea are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments