Recenzie “The Night Listener” de Armistead Maupin

by | May 20, 2020 | Beletristică, Limbi Străine, Memorii, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA THE NIGHT LISTENER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“The Night Listener” este un roman de ficțiune scris de americanul Armistead Maupin. Cartea a fost publicată inițial în anul 2000. Este interesant totuși că deși povestea cărții este închipuită, aceasta se bazează pe fapte reale. Mai exact pe propria experiență a autorului cu un băiat care se presupune că ar fi scris o carte autobiografică.

“The Night Listener” ar fi concentrat atât pe povestea dinaintea, cât și după suspectarea că autorul cărții autobiografice ar fi un fals

Gabriel Noone este personajul principal al cărții. El este scriitor, dar are și o emisiune la radio datorită căreia este ascultat de milioane de oameni în fiecare seară. Bărbatul este homosexual și abia s-a separat de partenerul lui de viață. Însă are parte de revelația momentului când primește un manuscris incredibil. Este vorba despre memoriile unui adolescent care a suferit încă din copilărie abuzuri sexuale grave din partea părinților săi.

Tânărul numit Pete este acum adoptat de Donna, o terapeută singură. El nu numai că scrie foarte bine. Dar de asemenea este și un mare fan a lui Gabriel. Iar acesta din urmă, fiind impresionat de povestea lui Pete și de felul în care scrie, decide să îl caute. Și de aici începe toată nebunia. Noone intră în contact cu Pete și îl încurajează. Ba mai mult, cu timpul, ei devin prieteni apropiați. Atât de apropiați încât băiatul îl va numi “tată” pe Gabriel.

Cu cât cei doi devin mai apropiați sufletește, cu atât scriitorul își deschide mai mult inima și începe să-și dea seama de viața lui. De alegerile pe care le face, de relațiile lui, de sexualitatea sa și de ceea ce este mai important în lume. Dar anumite împrejurări îl vor face pe Noone să aibă îndoieli referitoare la existența lui Pete. Donna și băiatul ei adoptat au același glas și au o înțelepciune ce poate veni doar cu vârsta. Așadar, scriitorul își va pune semne de întrebare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Armistead Maupin

Oare Pete este un fals? Este rodul imaginației bogate a Donnei sau totul stă invers? Băiatul și-a inventat o mamă adoptivă pentru ca povestea sa să fie mai credibilă?

Îți vei pune și tu odată cu personajul o mulțime de întrebări

El nu va mai ști cum să facă diferența între adevăr și iluzie, dar va pleca în căutarea lui Pete pentru a cunoaște în sfârșit adevărul. Dacă va ajunge să afle despre existența lui Pete sau dacă acesta nu există cu adevărat în realitate vei afla citind cartea aceasta plină de suspans și neprevăzut. “The Night Listener” de Armistead Maupin este o meditație foarte bună asupra puterii vocilor și asupra credinței pe care o punem în acestea.

Relația virtuală dintre așa numiții tată și fiu este pusă la îndoială și astfel începe o căutare disperată pentru ca adevărul să iasă la iveală. Romanul acesta este complex, psihologic și emoționant. Dar nu este un thriller cu care ești obișnuit. Iar dacă scrierea are mai degrabă un final deschis, ecranizarea din 2006 – “Un ascultător în noapte”, este mult mai șocantă și pare să aibă un final bine trasat.

🔥 CARTEA THE NIGHT LISTENER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: The Night Listener
Autor: Armistead Maupin
An apariție : 2001
Editura: BLACK SWAN
Nr. Pagini: 368
Limba: Engleză
Gen Literar: Limbi straine
Publicată la 20.05.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 678 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments