Recenzie „The Wave” de Sonali Deraniyagala

de | oct. 31, 2021 | Biografii, Jurnale, Literatură Contemporană, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA THE WAVE ARE REDUCERE PE:

Cartea este de neprețuit ca experiență descrisă pentru cei care au intrat în contact cu situații similare. În general, trăim într-o perioadă uimitoare și minunată, când apar un număr imens de cărți demne, create de oameni cu o istorie aparte.

În „The Wave” autoarea Sonali Deraniyagala povestește cum a supraviețuit celui mai mortal tsunami din Oceanul Indian din 26 decembrie 2004 aflându-se în Sri Lanka. Acesta a luat viața a aproximativ 300 de mii de oameni, deși nimeni nu știe numărul exact al victimelor.

Catastrofa a luat la un moment dat viața tuturor rudelor ei – soțul ei, copii de 8 și 5 ani, părinți. Doar ea a supraviețuit printr-un miracol inexplicabil. În povestea ei, Sonali nu o dată va regreta că a supraviețuit, pentru că dacă ar ști ce fel de durere o așteaptă, ar fi dorit să fie spălată în ocean.

„The Wave” este relatarea personală a lui Sonali despre evenimentele care i-au schimbat viața pentru totdeauna.

În carte, Deraniyagala descrie modul în care percepția ei despre ceea ce s-a întâmplat s-a schimbat de la punctul fără întoarcere prin ani de negare, furie, târguire, depresie până la acceptare. Nu există aici rețete pentru a face față durerii. Doar gândurile și sentimentele ei.

Nu se teme să recunoască emoțiile și gândurile care au umplut-o în cele mai acute momente de durere. Mânie față de alți adulți și copii supraviețuitori, mânie îndreptată către oameni care dau dovadă de curiozitate goală. Vinovăția proprie de mamă, care nu și-a putut salva familia, o dorință de a-și îneca memoria în alcool, gânduri de sinucidere.

Treptat, disperarea și golul durerii sunt înlocuite în gândurile lui Deraniyagala cu amintiri despre soțul și copiii ei. La început, amintirile dor, dar în curând ea găsește în ele oportunitatea de a-și reapropia trecutul și, prin urmare, de a întoarce viața aceea în prezent. Lucrurile mici care sunt amintite capătă culoare și putere nouă. Și semnificație nouă.

Nimic nu schimbă sensul lucrurilor mărunte cum o face moartea.

Autoarea scrie mult despre încercările și dorința de sinucidere, dar în ce moment a părăsit acest gând și ce anume i-a dat puterea să meargă mai departe – pentru mine a rămas un mister.

Și mă doare să citesc micile amintiri strălucitoare despre care scrie Sonali, pentru că pentru ea acest lucru nu se va mai întâmpla. Dar le citesc și cu tremur și căldură, pentru că în timp ce oamenii îi citesc cartea, sclipirile strălucitoare din memoria ei se vor repeta din când în când. Soţul ei Steve şi copiii Vic şi Mally vor continua să trăiască în mintea cuiva.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții THE WAVE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Sonali Deraniyagala sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE WAVE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: The Wave
Autor: Sonali Deraniyagala
An apariție : 2013
Editura: KNOPF
Nr. Pagini: 274
Limba: Engleză
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 31.10.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

  Viața monotonă a micii comunități din Chipping Cleghorn este animată de un anunț în ziarul local. Și dacă toți locuitorii erau deprinși cu anunțuri de căsătorie, decese, vânzări, mici evenimente locale, de data aceasta este anunțată o crimă. Vă anunțăm că o...

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Descoperiți prietenia imposibilă dintre Hans Schwarz, fiul unui medic evreu, și Konradin von Hohenfels, un tânăr aristocrat. De ce imposibilă? Deoarece acțiunea se petrece în timpul ascensiunii regimului nazist. În ciuda diferențelor lor, Hans și Konradin reușesc să...

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Vă invit în lumea tainică a cărților. Acolo unde cartea este eroina centrală. Fie că este o carte citită în metrou, fie că este una mirosită, atinsă și doar sorbită câte o pagină pe zi pentru a prelungi plăcerea, fie că este o carte veche găsită pe raftul unui...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 140 zile și a scris până acum 18 articole. Se află pe poziția 26 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments