Recenzie „Toți diavolii sunt aici” de Louise Penny

de | iul. 28, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOȚI DIAVOLII SUNT AICI ARE REDUCERE PE:

Această carte mi-a dat un vibe serios de „Codul lui DaVinci”, însă plasat în alt context. Nu există nimeni care mă poate face să mă răzgândesc, pentru că așa este. Din ce am putut să văd în documentarea făcută, seria lui Louise Penny este a naibii de lungă și acest volum este cel cu numărul 16!!! Cine a citit toate cărțile a avut destul de multă răbdare cu personajele și tot universul creat. Eu nu am citit nicio altă carte din serie și am considerat că o pot trata ca atare, de sine stătătoare, și am reușit. Nu consider că am pierdut ceva esențial și lectura a mers foarte bine. Acțiunea are loc în Paris și acest lucru m-a încântat peste măsură, pentru că sunt legată emoțional de acest oraș.

Inspectorul-șef Armand Gamache de la Sûreté du Quebec anchetează de această dată un caz în Paris, unde nașul lui, miliardarul Stephen Horowitz, este victima unui atac.
O cheie bizară găsită în posesia acestuia îl trimite pe Gamache în cele mai neașteptate locuri — din vârful Turnului Eiffel în măruntaiele arhivelor pariziene, în hoteluri de lux sau pe urmele unor opere de artă codificate. Descoperă documente și dovezi păstrate zeci de ani de nașul lui, secrete îngrozitoare care pot schimba chiar harta lumii.
Curând, întreaga lui familie este prinsă într-o plasă de minciuni și amăgiri. Ca să afle adevărul, Gamache trebuie să hotărască dacă poate avea încredere în prieteni și colegi, în instinctele și în trecutul său. În familia lui.
Pentru că până și în Orașul Luminilor se ascund diavolii.

Înainte să începem „dezbaterea” aș vrea să vă spun că „diavolii” este doar o adresare metaforică. Povestea nu este una SF sau paranormală, ci se referă la oamenii care fac rău voi și se ascund în spatele unor măști bine lucrate. Asta pentru a clarifica „genul programului”.

Personajul principal este Armand Gamache, un inspector ce ajunge din motive personale în Paris, să își viziteze familia. Nici  nu se gândea că o vizită de acest fel se poate transforma brusc în ceva ciudat. Stephen, nașul său, o să fie lovit de o mașină și lucrurile o iau puțin razna, pentru că Armand este convins că acest lucru a fost premeditat. Acesta se va implica evident în anchetă și o să încerce să deslușească singur cele întâmplate. Multă lume o să îi fie împotriva și acest lucru se va răsfrânge asupra rezultatelor sale. Ceea ce mulți nu au înțeles este faptul că Armand poate fi singurul în stare să găsească un răspuns.

„Toți diavolii sunt aici” – „Codul lui DaVinci” reinterpretat? 

De ce am făcut referire la „Codul lui DaVinci”? Pentru că sunt multe piste și multe indicii care ne poartă în diferite colțuri ale Parisului. Totul este o enigmă, un labirint și noi mergem direct în necunoscut împreună cu Armand, care apropos este extrem de curajos și de calculat. Problema este în curând, se va vedea implicat și mai mult emoțional în caz, pentru că va descoperi multe referințe care îi vor pune familia în pericol. Toată intriga se dezolva destul de rapid și pe măsură ce aflăm lucruri, suntem suprinși de imaginația autoarei. În curând, acest mister devine o afacere de familie și toată lumea o să fie super implicată în a afla adevărul.

Pe lângă preocuparea pentru intriga în sine, autoarea a fost foarte concentrată pe partea culturală, în a ne expune Parisul și secretele sale, ca într-un ghid interactiv, fix de la fața locului. Îmi place mult atunci când autorii se implică în această documentare și alocă pagini expunerii peisajului în sine. Este frumos și pentru cineva care a fost deja în Paris și poate recunoaște anumite locuri, este chiar o experiență făină.

Ți-a plăcut recenzia cărții TOȚI DIAVOLII SUNT AICI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Louise Penny

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOȚI DIAVOLII SUNT AICI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Toți Diavolii Sunt Aici
Autor: Louise Penny
An apariție : 2022
Editura: TREI
Nr. Pagini: 624
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 5141

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2024 zile și a scris până acum 481 articole. Se află pe poziția 2 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments