Recenzie „Trei femei puternice” de Marie Ndiaye

by | May 1, 2019 | Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TREI FEMEI PUTERNICE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Nu îmi vine uşor să-mi aştern gândurile despre această carte. Chiar mi-am lăsat două zile la dispoziție pentru mă limpezi.

Titlul, Trei femei puternice, atractiv şi sugestiv, de asemenea, promite o poveste interesantă şi captivantă. Vizualizam deja cele trei femei, cu o forță de nestrămutat care înfruntă lumea nedreaptă şi meschină, iar ele ies victorioase… sau măcar, un pic victorioase, din multe bătălii sângeroase.

Nu! Trei femei puternice de Marie Ndiaye nu este despre bătălii câştigate. Mai degrabă, este despre lupte demult pierdute… despre umilinţe şi pierderi, iar ceea ce rămâne în picioare la final este o fărâmă de demnitate.

În acest volum găsim, fără o introducere subtilă sau clasică, trei femei originare din Africa care încearcă să îşi croiască un drum şi un sens într-o lume dezvoltată şi „civilizată”, cum s-ar spune: în Franța.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Marie Ndiaye

Ce au ele în comun? Originile, suferințele, sărăcia, inteligența, dorința de a progresa şi… neşansa. Neşansa pentru un viitor mai echilibrat şi luminos, mai darnic în momente de fericire, mai zgârcit în alternative.

Norah, o avocată şi mamă singură este nevoită să se întoarcă la tatăl său pentru a-şi ajuta fratele aflat la închisoare; Fanta, o profesoară din Dakar care îşi decide să-şi urmeze soţul instabil mintal în Franţa în numele unei promisiuni false… şi Khady, o tânără văduvă gonită de familia soţului nevoită să treacă prin multe chinuri care te fac să te îndoieşti de existenţa umanităţii şi a dreptăţii.

Este o poveste destul de tristă în care descoperim trei destine prea încercate, fără a merita în mod special cele întâmplate. Doar pentru că s-au născut într-un loc nepotrivit… din familii nepotrivite. Trei femei care se încăpățânează să meargă pe o linie firavă a vieții care, la cea mai mică atingere, se pot trezi în cel mai adânc hău.

🔥 CARTEA TREI FEMEI PUTERNICE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Trei Femei Puternice
Autor: Marie Ndiaye
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 1.05.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1222 zile și a scris până acum 53 articole. Se află pe poziția 21 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments