Recenzie „Trenul orfanilor” de Christina Baker Kline

de | nov. 26, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TRENUL ORFANILOR ARE REDUCERE PE:

trenul-orfanilor_1_fullsize„Trenul orfanilor ” este un roman bazat pe fapte istorice reale. Cartea urmărește viața a două personaje feminine foarte bine creionate: Molly, o adolescentă a zilelor noastre, crescută de o familie de tip social, și Vivian, o femeie de origine irlandeză în etate.

Deși provin din generații diferite, povestea celor două este oarecum similară, motiv pentru care ajung să se împrietenească, chiar dacă sunt zeci de ani diferență între ele. Vivian este unul dintre călătorii din Trenul orfanilor, un tren care ducea la începutul anilor 1900 orfani din zonele urbane ale Statelor Unite ale Americii în zonele rurale.

Rămasă orfană după ce își pierde părinții și frații de origine irlandeză într-un incendiu, Niamh (redenumită Vivian), este îmbarcată în tren și adoptată de rând pe rând de mai multe familii, pentru a o folosi la diferite munci: de la croitorie, până la îngrijirea copiilor.

Viața îi este nesigură și plină de lipsuri, de la foamete până la o tentativă de viol într-un dintre familii. În cele din urmă fata ajunge în grija familiei Nielsen, îi ajută pe aceștia cu afacerea și chiar preia numele fiicei lor decedate – Vivian. Viața ei intră în normal, merge la școală, își face prieteni și chiar ajunge să se căsătorească cu un bun prieten cunoscut în Trenul orfanilor. Din păcate pentru ea, fericirea este de scurtă durată.

Dacă îți place recenzia cărții TRENUL ORFANILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Christina Baker Kline

În mod paralel, aflăm și povestea lui Molly,  adolescenta rebelă de cinsprezece ani care ajunge să facă ore de voluntariat acasă la Vivian ca pedeapsă în urma furtului unei cărți din bibliotecă. Molly trăiește alături de un cuplu care ține loc de familie, tatăl ei este decedat, iar de mamă nu mai știe nimic. Drama ei crește din cauza neînțelegerilor dese care apar între ea și Dina, femeia la care trăiește, asta în ideea în care soțul ei nu reușește să le aducă pe cele două la un consens.

Christina Baker Kline reușește să scrie un roman foarte bine închegat și plin de suspans. Din primele pagini ești curios care va fi soarta lui Niamh dar și a lui Molly, ce au în comun cele două și în ce fel se pot ajuta una pe cealaltă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TRENUL ORFANILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: TRENUL ORFANILOR
Autor: Christina Baker Kline
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 363
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1639

Alte recenzii de la Christina Baker Kline:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2786 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments