Recenzie „Trenul orfanilor” de Christina Baker Kline

de | nov. 26, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TRENUL ORFANILOR ARE REDUCERE PE:

trenul-orfanilor_1_fullsize„Trenul orfanilor ” este un roman bazat pe fapte istorice reale. Cartea urmărește viața a două personaje feminine foarte bine creionate: Molly, o adolescentă a zilelor noastre, crescută de o familie de tip social, și Vivian, o femeie de origine irlandeză în etate.

Deși provin din generații diferite, povestea celor două este oarecum similară, motiv pentru care ajung să se împrietenească, chiar dacă sunt zeci de ani diferență între ele. Vivian este unul dintre călătorii din Trenul orfanilor, un tren care ducea la începutul anilor 1900 orfani din zonele urbane ale Statelor Unite ale Americii în zonele rurale.

Rămasă orfană după ce își pierde părinții și frații de origine irlandeză într-un incendiu, Niamh (redenumită Vivian), este îmbarcată în tren și adoptată de rând pe rând de mai multe familii, pentru a o folosi la diferite munci: de la croitorie, până la îngrijirea copiilor.

Viața îi este nesigură și plină de lipsuri, de la foamete până la o tentativă de viol într-un dintre familii. În cele din urmă fata ajunge în grija familiei Nielsen, îi ajută pe aceștia cu afacerea și chiar preia numele fiicei lor decedate – Vivian. Viața ei intră în normal, merge la școală, își face prieteni și chiar ajunge să se căsătorească cu un bun prieten cunoscut în Trenul orfanilor. Din păcate pentru ea, fericirea este de scurtă durată.

Dacă îți place recenzia cărții TRENUL ORFANILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Christina Baker Kline

În mod paralel, aflăm și povestea lui Molly,  adolescenta rebelă de cinsprezece ani care ajunge să facă ore de voluntariat acasă la Vivian ca pedeapsă în urma furtului unei cărți din bibliotecă. Molly trăiește alături de un cuplu care ține loc de familie, tatăl ei este decedat, iar de mamă nu mai știe nimic. Drama ei crește din cauza neînțelegerilor dese care apar între ea și Dina, femeia la care trăiește, asta în ideea în care soțul ei nu reușește să le aducă pe cele două la un consens.

Christina Baker Kline reușește să scrie un roman foarte bine închegat și plin de suspans. Din primele pagini ești curios care va fi soarta lui Niamh dar și a lui Molly, ce au în comun cele două și în ce fel se pot ajuta una pe cealaltă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TRENUL ORFANILOR CU REDUCERE DE PE:

Titlu: TRENUL ORFANILOR
Autor: Christina Baker Kline
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 363
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1868

Alte recenzii de la Christina Baker Kline:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Ca de obicei: Trecutul te prinde din urmă! Prima dragoste rămâne neterminată! Deși ai trăit o viață bună, liniștită, fără prea multe tulburări - ești neîmplinit! Dacă simți permanent că îți lipsește ceva, înseamnă că undeva nu ai pus punctul care trebuie, ci ai lăsat...

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin a fost redactor Booknation.ro și a scris 24 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments