Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

de | oct. 24, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA TUCK PENTRU TOTDEAUNA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Prezentarea acțiunii:

Povestea acestei cărți începe cu Winnie Foster, o fetiță de 10 ani care locuiește cu familia ei dintotdeauna în Treegap. Familia ei deține pădurea de acolo și, în același timp izvorul.

Într-o zi, după o discuție cu broscoiul ei, Winnie decide să fugă de acasă. Atunci când intră în pădure, ea  întâlnește lângă izvor un băiat. Când Winnie vede că băiatul bea apă din izvor, acesteia i se face sete și îi spune că vrea să bea și ea. Jesse împreună cu fratele și mama lor încep să îi explice lui Winnie de ce nu trebuie să bea apa.

Șocul lui Winnie vine atunci când află că Jesse are o sută de ani. Deși pare doar un adolescent, acesta e nemuritor, rămas pe vecie blocat la vârsta de șaptesprezece ani. Când fratele lui împreună cu mama lor apar lângă ei, aceștia se bucură foarte mult că au întâlnit-o în sfârșit pe Winnie. În ciuda protestelor ei, aceștia o iau acasă cu ei pe fetiță.

Se pare că familia Tuck era o familie nemuritoare, iar aceștia vor să îi dezvăluie lui Winnie adevărul despre nemurirea lor. Însă pe drum, în timp ce îi destăinuie  secretul lor, ei nu observă că un bărbat îi urmărește și aude tot ce vorbesc.

Familia Tuck îi explică lui Winnie că ea este singurul om căruia i-au spus secretul lor. Winnie înțelege că nu au răpit-o și în scurt timp, devin prietenii ei.

Dar omul care i-a urmărit apare și este pe cale să le distrugă secretul. Secretul nemuririi este pus în pericol. Ce s-ar întâmpla dacă toți ar deveni nemuritori, fără să se gândească la consecințe? Oare ce se va întâmpla cu Winnie și cu prietenii ei, odată ce bărbatul va destinui totul?

Opinia mea despre cartea lui Natalie Babbitt:

Știam că această carte este pentru copii, dar uneori mai avem nevoie și de așa ceva în viața noastră. Așa că am început să citesc povestea familiei Tuck și a unei fetițe de zece ani. Deși eram sigură că o carte de o sută șaptezeci de pagini nu are cum să fie cine știe ce, am rămas plăcut surprinsă.

Povestea m-a prins încă de la început și mă simțeam ca atunci când eram mică și descopeream poveștile scrise de Frații Grimm. Tuck pentru totdeauna ar fi fost cartea perfectă pe care aș fi iubit-o când eram mai mică. Chiar și acum, la douăzeci de ani, am fost prinsă si fermecată de acțiunea ei.

Mă tot întrebam cum se va sfârși totul și citeam pagină cu pagină, lăsând magia poveștii să mă uimească. Finalul a fost impresionant și a făcut ca inima să mi se strângă în piept. Acest lucru a făcut evident faptul că povestea scrisă de Natalie este magic de frumoasă.

De la Micul Prinț încoace, am înțeles că există multe cărți de copii care au darul de a sensibiliza și adulții. De aceea, recomand povestea familiei Tuck, mai ales copilașilor care tocmai descoperă univerul magic al cărților! Winnie și prietenii ei vă vor fermeca și vă vor prinde în povestea lor până la ultima pagină!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TUCK PENTRU TOTDEAUNA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Natalie Babbitt sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TUCK PENTRU TOTDEAUNA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Tuck Pentru Totdeauna
Autor: Natalie Babbitt
An apariție : 2016
Editura: YOUNGART
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 24.10.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 672 zile și a scris până acum 200 articole. Se află pe poziția 5 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments