Recenzie „Ucenicul Vraciului” de Joseph Delaney

de | mart. 1, 2019 | Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA UCENICUL VRACIULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

,,Cronicile Wardstone” de Joseph Delaney este o serie de patru cărți ce îl au în rol principal pe Thomas Ward, al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu. Seria urmărește evoluția acestuia în îndeletnicirea pentru care a fost menit, cea de Vraci.

În prima carte, ,,Ucenicul Vraciului”, acesta își începe ucenicia și, fie că vrea sau nu, trebuie să învețe cum să alunge stafiile, să întemnițeze vrăjitoarele și să supună duhurile. Fiind un al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu, Tom este destinat acestei meserii, iar precum spune mama sa, a fost născut de către dânsa tocmai pentru acest lucru. Se spune că un întuneric mare va cădea peste Comitat, iar el este singurul care-l va putea opri.

,,M-am măritat cu tatăl tău pentru că era un al șaptelea fiu. Și i-am născut șase fii, doar ca să te am pe tine. Al șaptelea celui de-al șaptelea, ăsta ești tu și ai harul.,,

Cu toate acestea, Tom face greșeli, unele care ar putea chiar să-l coste viața. Alege să-i făgăduiască ceva fetei cu pantofi ascuțiți, contrar poruncii vraciului de a se ține departe de ea, lucru ce îi aduce multe necazuri. Mama Malkin- cea mai rea vrăjitoare din comitat- este eliberată, iar ucenicul Vraciului face tot ce îi stă în putință să-și repare greșeala și să subjuge răul.

,,Încă odată nevăzutele ghete pășiră în odaia din față. Numai că, acum, ghetele nu mai cârmiră spre fereastră. Merseseră înainte. Veniră drept spre mine.,,

Cartea este extraordinară, cu un limbaj ușor de înțeles însă cu un impact puternic, ce te zguduie din temelii. Modul de descriere a creaturilor te face să crezi că într-adevăr au stat pe pământ cândva, alături de noi. Este extraordinar ce poate face Joseph Delaney cu vorbele și cuvintele sale!

Se spune că povestea casei bântuite- cea la care este dus Tom ca să fie testat de Vraci- este bazată pe un fapt real! Când era copil, autorul locuia într-o casă asemănătoare și avea un coșmar repetitiv: în timp ce el stătea pe covor și mama sa croșeta se simțea dintr-o dată un frig puternic, de parcă totul ar fi înghețat și o creatură a Întunericului îl înhăța și-l târa spre bezna de unde se ivise. Ceea ce este ciudat și înspăimântător deopotrivă este că toți frații lui aveau același coșmar. Coincidență, oare?

Am citit cartea în două zile și recunosc, nu este prima dată când o împrumut de la bibliotecă. Mi-a plăcut atât de mult încât trebuia să o recitesc… a patra oară! Mă credeți sau nu, cartea este atât de captivantă încât abia o termini și te apuci în celălalt moment de următoarea.

Este o carte de groază superbă, ce o recomand oricărui iubitor de acest gen și nu numai, însă nu uitați de avertismentul de pe spatele ei: A nu se citi după miezul nopții!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UCENICUL VRACIULUI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Joseph Delaney sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UCENICUL VRACIULUI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Ucenicul Vraciului
Autor: Joseph Delaney
An apariție : 2007
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 1.03.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Lemnucii sunt acele noduri ce se găsesc în scânduri sau în orice lucru fabricat din lemn. Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată în viața sa un Lemnuc... un Lemnuc tăcut și ascuns în obiecte banale ce ne înconjoară dar cărora nu le dăm importanță....

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Lună nouă - New Moon în engleză - este volumul doi din seria Twilight. La fel ca și primul volum, și acesta are destul de multe diferențe față de ceea ce cunoaștem deja din renumitul film. Cel mai tare mi-au atras atenția divergențele din scenele în care Bella află...

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms a fost aleasă ca o carte de divertisment și mă bucur mult că a fost o lectură chiar bună. Cartea atinge subiecte relevante, lovește cu profunzimea și sinceritatea ei. Aceasta este o poveste modernă, interesantă, despre...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Dobandi este redactor Booknation.ro de 979 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Dobandi aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments