🔥 CARTEA UCENICUL VRACIULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

,,Cronicile Wardstone” de Joseph Delaney este o serie de patru cărți ce îl au în rol principal pe Thomas Ward, al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu. Seria urmărește evoluția acestuia în îndeletnicirea pentru care a fost menit, cea de Vraci.

În prima carte, ,,Ucenicul Vraciului”, acesta își începe ucenicia și, fie că vrea sau nu, trebuie să învețe cum să alunge stafiile, să întemnițeze vrăjitoarele și să supună duhurile. Fiind un al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu, Tom este destinat acestei meserii, iar precum spune mama sa, a fost născut de către dânsa tocmai pentru acest lucru. Se spune că un întuneric mare va cădea peste Comitat, iar el este singurul care-l va putea opri.

,,M-am măritat cu tatăl tău pentru că era un al șaptelea fiu. Și i-am născut șase fii, doar ca să te am pe tine. Al șaptelea celui de-al șaptelea, ăsta ești tu și ai harul.,,

Cu toate acestea, Tom face greșeli, unele care ar putea chiar să-l coste viața. Alege să-i făgăduiască ceva fetei cu pantofi ascuțiți, contrar poruncii vraciului de a se ține departe de ea, lucru ce îi aduce multe necazuri. Mama Malkin- cea mai rea vrăjitoare din comitat- este eliberată, iar ucenicul Vraciului face tot ce îi stă în putință să-și repare greșeala și să subjuge răul.

,,Încă odată nevăzutele ghete pășiră în odaia din față. Numai că, acum, ghetele nu mai cârmiră spre fereastră. Merseseră înainte. Veniră drept spre mine.,,

Cartea este extraordinară, cu un limbaj ușor de înțeles însă cu un impact puternic, ce te zguduie din temelii. Modul de descriere a creaturilor te face să crezi că într-adevăr au stat pe pământ cândva, alături de noi. Este extraordinar ce poate face Joseph Delaney cu vorbele și cuvintele sale!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Joseph Delaney

Se spune că povestea casei bântuite- cea la care este dus Tom ca să fie testat de Vraci- este bazată pe un fapt real! Când era copil, autorul locuia într-o casă asemănătoare și avea un coșmar repetitiv: în timp ce el stătea pe covor și mama sa croșeta se simțea dintr-o dată un frig puternic, de parcă totul ar fi înghețat și o creatură a Întunericului îl înhăța și-l târa spre bezna de unde se ivise. Ceea ce este ciudat și înspăimântător deopotrivă este că toți frații lui aveau același coșmar. Coincidență, oare?

Am citit cartea în două zile și recunosc, nu este prima dată când o împrumut de la bibliotecă. Mi-a plăcut atât de mult încât trebuia să o recitesc… a patra oară! Mă credeți sau nu, cartea este atât de captivantă încât abia o termini și te apuci în celălalt moment de următoarea.

Este o carte de groază superbă, ce o recomand oricărui iubitor de acest gen și nu numai, însă nu uitați de avertismentul de pe spatele ei: A nu se citi după miezul nopții!

🔥 CARTEA UCENICUL VRACIULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Ucenicul Vraciului
Autor: Joseph Delaney
An apariție : 2007
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 1.03.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alexandra Dobandi
Autor: Alexandra Dobandi
Redactor de 475 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alexandra Dobandi