Recenzie “Blestemul Vraciului” de Joseph Delaney

by | Mar 12, 2019 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BLESTEMUL VRACIULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

A doua parte din ,,Cronicile Wardstone” începe cu Tom căruia i-a fost dat în grijă să închidă un spintecător. După prima carte, în care acesta a eliberat-o pe Mama Malkin, care i-a provocat numeroase probleme, a doua carte îl găsește pe Tom făcând ceea ce știe el cel mai bine să facă: să elibereze creaturi ce nu ar trebui eliberate.

De data asta, însă, se va confrunta cu ceva mai mult decât o vrăjitoare. De data asta Tom va dezlănțui Urgia, un demon străvechi, singurul de felul lui. Și nu mă înțelegeți greșit, nu este vina lui în totalitate, cum nu a fost nici în cartea anterioară. Marea parte din vină i se datorează lui Alice, prietena lui cu pantofi ascuțiți, de care Vraciul i-a zis foarte clar să se țină departe, căci aduce numai necazuri.

Vedeți voi, Alice face lucrurile cu un motiv. Oamenii Închizitorului l-au prins pe Vraci și alți oameni nevinovați din Comitat. Iar ea plănuiește acum să se răzbune, folosind magia casei pe Urgie. Cei trei trec prin aventuri, deși eu zic că mai mult trec prin buclucuri, dar cumva izbutesc să o scoată la capat, într-un fel sau altul.

Cartea aceasta te face să te cutremuri de zece ori mai mult față de cea anterioară. Se vede că Joseph Delaney ne pregătește cu fiecare carte de ceva mult mai rău. Și de parcă nu era destul de înfricoșătoare deja, lucrurile scrise pe copertă te înspăimântă și mai tare:

,,În ceea ce-l privește pe demonul numit Urgia, ei bine, Joseph se tot străduia să-i găsească tonul, până când soluția i-a parvenit în mod misterios. Într-o noapte, pe când dormea adânc, a strigat deodată: ,Mi-am recăpătat pe deplin puterile! Dar sunt legat!” Să fi fost posedat de Urgie? Soția sa, Marie, a notat tot ce strigase el în somn. Astfel problema s-a rezolvat, acestea fiind primele cuvinte pe care i le adresează Urgia lui Tom.,,

Te trec fiorii, nu-i așa? Ca de obicei, cartea asta am citit-o dintr-o suflare când era lumină afară. Însă, de cum se lăsa întunericul, mâinile mele începeau să tremure pe carte și tresăream la fiecare zgomot. E uimitor ce poate face Joseph cu ajutorul cuvintelor, încât să te înfricoșeze așa!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Joseph Delaney

Seria ,, Cronicile Wardstone” este cu siguranță seria mea de cărți preferată! Mă repet, precum și în recenzia anterioară, nu e prima dată când le citesc. Sunt atât de bune, că mă atrag cel puțin o dată pe an să le savurez din nou! Conțin toate lucrurile pe care îmi place să le văd într-o carte, sau în cazul nostru, într-o serie de cărți: aventură, mister, groază, personaje bine conturate și o poveste cu multe suișuri și coborâșuri la care nu te aștepți.

După păreea mea, o carte bună trebuie să te facă să te simți în pielea personajului, de parcă tu îndeplinețti acțiunea. În cartea asta, însă, mă simțeam mai degrabă alături de Tom. De parcă eram cu el, bând un ceai la gura sobei, el povestindu-mi toate aventurile prin care a trecut, toată viața sa, începând cu momentul când s-a antrenat să devină vraci. Și din aburii ceaiului se creau personajele, magistrul său, Alice, Urgia, Închizitorul, toate prindeau viață. Și eu dintr-o dată mă aflam lângă un Tom tânăr, îndeplinindu-și sarcinile de ucenic. Nu e oare asta o carte numai bună de citit?

Sper ca după recenzia asta să vă cufundați în cea de-a doua carte, ,,Blestemul Vraciului” și să o citiți pe nerăsuflate, la fel cum am făcut-o și eu de zeci de ori. Însă, nu uitați ce v-am spus și data trecută! Nu o citiți după miezul nopții!

🔥 CARTEA BLESTEMUL VRACIULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Blestemul Vraciului
Autor: Joseph Delaney
An apariție : 2007
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 431
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 12.03.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Alexandra Dobandi este redactor Booknation.ro de 548 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 79 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Dobandi aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments