Notice: Undefined offset: 0 in /home/booknati/public_html/wp-content/plugins/booknation-tools/book_details.php on line 79

Recenzie „Umbra Vântului” de Carlos Ruiz Zafon

de | mart. 22, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți


Notice: Undefined offset: 0 in /home/booknati/public_html/wp-content/plugins/booknation-tools/book_details.php on line 79

🔥 CARTEA UMBRA VÂNTULUI ARE REDUCERE PE:

3 zile împreună cu Carlos.
Pregătiți cafeaua, vor urma nopți albe😊.
Un secret valorează atât cât valorează cei de care trebuie să-l păzim, iar dacă „cei” înseamnă lumea întreagă, fii sigur, deții o comoară.
Un secret, doar unul, o carte, autorul ei, un singur exemplar în toată lumea, doar unul, de ce?!
Daniel are 10 ani, iar vizita acestuia împreună cu tatăl său la Cimitirul Cărților Uitate îl va face să cunoască cu desăvârșire dezamăgirea, prietenia adevărată, dragostea, legături care ascund istorii atât de triste în mijlocul căror veți descoperi una, plină de prejudecăți și amărăciune.
Zafon este de pe Planeta mea!
M-a îndrăcit să trec printr-o proiecție intermitentă, să admir dedicația și să mă înfiorez de cruzime.
Zafon este dovada vie a faptului că avem scriitori contemporani care pot ușor concura cu mai greii clasicii. Eu sunt contemporana lui, noi suntem contemporanii lui Zafon!
Umbra Vântului este prima carte din tetralogia scrisă de C.R.Z. Cineva mi-a ros urechile lăudându-l, mă bucur că nu și-a răcit gura degeaba 💋.
Găsiți o carte plina de emoții, dialoguri minunate care te poate arunca dintr-o stare în alta, o carte pentru fiecare bibliotecă!
Vreau să o descoperiți cu aceeași ochi și cu entuziasmul cuprins încă de la prima pagină!
Sunt încântată de personaje, cât sunt ele de diferite, expresiile personalizate până la imposibil, comportamentul, demni de admirație. Țin morțiș să îl cunoașteți pe Fermin, cât e de viu și colorat acest caracter.
Zafon este un dependent al detaliilor, a folosit firul narativ cu un tact constant încât cititorul nu-și poate lua ochii de la lectură. Iar eu, eu m-am trezit că era ora 4 dimineața și am cearcănele până la nas.
În toată tristețea acestei istorii, autorul nu te lasă în deznădejde, pentru că deznodământul vine cu o alinare, dar nu pentru toți.
Las câteva citate mai jos, alese cu grijă, din carte.
🌟Parisul este singurul oraș din lume, unde să mori de foame se consideră a fi o artă.
🌟O carte e o oglindă, nu putem găsi în ea decât ceea ce avem înlăuntrul nostru, atunci când citim ne folosim mintea și sufletul, și aceste bunuri sunt din ce în ce mai rare.
🌟😁Ce bună ești Rociíto. Curul ăsta muntenesc al tău e apocalipsa după Botticelli.
🌟Avea o rochie de culoarea fildeșului și ducea universul întreg în privire. Abia daca îmi amintesc cuvintele preotului sau chipurile pline de speranță ale invitaților care umpleau biserica în acea dimineață de martie. N-am păstrat în minte decât imaginea buzelor ei și, când mi-am mijit ochii, jurământul secret pe care l-am purtat mereu în inima și de care îmi voi aminti tot restul vieții mele.
Urmează să citesc și restul cărților din tetralogie, pentru a nu uita de secret.
Zafon ne-a părăsit anul trecut, însă moștenirea sa este mai vie decât a fost cândva!
Lectură misterioasă vă doresc!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UMBRA VÂNTULUI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: UMBRA VÂNTULUI
Autor: Carlos Ruiz Zafon
An apariție : 2018
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 488
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 815

Alte recenzii de la Carlos Ruiz Zafon:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Cum ar fii ca cineva să îți poată citi gândurile și să folosească cele mai mari temeri ale tale împotriva ta? Dacă ai frică de înălțime să te pună într-un Montagne Russe, dacă ai fobie de insecte să te ducă într-o pădure, dacă ai ceva rău ascuns în adâncul tău să îl...

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 2 ani, 9 luni, 5 zile și a scris până acum 162 articole. Se află pe poziția 6 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments