Recenzie „Umbra vîntului” de Carlos Ruiz Zafón

de | sept. 30, 2017 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA UMBRA VÎNTULUI ARE REDUCERE PE:

O carte care m-a fascinat de când i-am citit pentru prima dată titlul Umbra vîntului, un titlu plin de mister, un mister adâncit apoi în paginile cărţii.

Carlos Ruiz Zafón un magician al cuvintelor, al situaţiilor neaşteptate, un scriitor cu un stil imprevizibil care reuşeşte să împletească într-o singură carte iubire, istorie, fantezie.

Un fir epic ca un labirint, nu ştii încotro te duce, dacă spre ieşire sau te afunzi mai mult pe caile lui necunoscute.

Dacă îți place recenzia cărții UMBRA VÎNTULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Carlos Ruiz Zafón

Daniel Sempre, un copil orfan de mamă, este dus de tatăl său la Cimitirul Cărţilor Uitate, o împărăţie a cărţilor aduse spre păstrare sau pentru a nu dispărea. De aici îşi va alege o carte Umbra vîntului, o carte scrisă de Julian Carax, un personaj misterios pe urmele căruia va porni într-o adevărată aventură.

Acele prime imagini, ecoul cuvintelor pe care credem că le-am lăsat în urmă ne însoțesc toată viața și clădesc în memoria noastră un palat unde, mai devreme sau mai târziu – indiferent câte cărți am citi, câte lumi am descoperi, câte am învăța și câte am uita –, ne vom întoarce. Pentru mine, aceste pagini fermecate vor fi mereu cele pe care le-am întâlnit pe culoarele din Cimitirul Cărților Uitate.

Povestea de dragoste dintre Daniel şi Clara este şi ea învăluită în mister.

Noaptea a devenit opacă şi impenetrabilă, iar ploaia – un linţoliu de abur. „Pentru o astfel de femeie, orcine îşi poate pierde minţile…” Am luat-o la goană pe Rambla în sus, cu un singur gând în minte: Clara.

O aventură fantastică ce nu merită să vă povestesc prea mult din ea, nu vreu să ştirbesc în niciun fel farmecul aparte pe care îl emană, personaje de toate felurile interacţionează în acest labirint după regulile impuse de autor.

Iubeşti cu adevărat doar o dată în viaţă, Julián, deşi se poate să nu-ţi dai seama.

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UMBRA VÎNTULUI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: UMBRA VÎNTULUI
Autor: Carlos Ruiz Zafón
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 482
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1550

Alte recenzii de la Carlos Ruiz Zafón:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Daniela a fost redactor Booknation.ro și a scris 98 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments