Recenzie ”Umbra vântului” de Carlos Ruiz Zafon

de | nov. 14, 2023 | Beletristică, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UMBRA VÂNTULUI ARE REDUCERE PE:

coperta Umbra vântului”Umbra vântului” este un roman gotic scris de autorul spaniol Carlos Ruiz Zafon și publicat în 2001. Acțiunea se petrece în Spania anilor 1940, într-un oraș întunecat și decadent, dominat de fascism și de frica de război, Barcelona acelor timpuri.

Povestea urmărește viața lui Daniel Sempere, un tânăr librar care se îndrăgostește de o carte misterioasă, ”Umbra vântului”, scrisă de un autor puțin cunoscut, dar misterios – Julian Carax. Daniel începe să investigheze viața lui Carax, dar descoperirile sale îl aruncă într-o lume de intrigi, crime și magie. Își va pune propria viață și pe a celorlalți în pericol, dar va cunoaște și iubirea, prietenia și necunoscutul.

”Umbra vântului” este un roman complex și captivant, care îmbină elemente de mister, thriller, dramă și ficțiune gotică

Carlos Ruiz Zafon creează un univers captivant, plin de personaje memorabile și de povești fascinante. Cu toate acestea, nu pot să nu recunosc că pe alocuri cartea mi s-a părut un pic greoaie, cu o multitudine de personaje, nume și fapte, de ținut minte și de povești din timpuri diferite printre care a trebuit să fac slalom.

Am adorat felul în care povestea de viață a autorului cărții misterioase găsite în Cimitirul cărților uitate se împletește și se aseamănă cu povestea de viață a tânărului și temerarului Daniel Sempere. Personajele sunt și minunate, dar și detestabile. Sfârșitul a fost unul previzibil cumva, deși nu puțin sângeros și zguduitor.

Dacă îți place recenzia cărții UMBRA VÂNTULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Carlos Ruiz Zafon

Punctele forte ale romanului:

Povestea este captivantă și bine scrisă. Se desfășoară de-a lungul a mai mulți ani, făcând treceri între perioade trecut – prezent pentru a ne arăta legăturile dintre personaje și cum se completează acestea în atmosfera barceloneză misterioasă.

Personajele sunt memorabile, deși nu foarte ușor de reținut din prima. Îți dai seama de îndată care este personajul pozitiv și care este cel negativ, drept pentru care vei începe cu siguranță să împarți tabere.

Atmosfera gotică și misterioasă este pur și simplu delicioasă și te prinde în ea, făcându-te să intri în poveste mai bine decât orice film. Dacă ți-a plăcut romanul ”La răscruce de vânturi” de Emily Bronte sau de fapt orice carte de la surorile Bronte, atunci și acest titlu e pentru tine.

Punctele slabe ale romanului:

Unele personaje pot fi un pic clișeice, mai ales că cele două seturi de personaje, trecut – prezent, parcă se află în oglindă.

• Așa cum am mai spus, finalul poate fi un pic previzibil, deși nu ai dori parcă să se întâmple altceva.

În concluzie, ”Umbra vântului” este un roman excelent, care merită citit de orice iubitor de literatură gotică sau nu, mystery sau nu

Este o poveste care te va transporta într-o lume de magie și mister, și care te va face să te gândești la puterea cărților și la infinitul de povești ce le conțin.

Aceasta este o carte perfectă pentru cei care iubesc romanele gotice, thrillerele și poveștile de dragoste în același timp. Este o carte care te va captiva și te va face să visezi cu ochii deschiși la aventuri în Barcelona, la iubiri furate și la prietenii pe viață. Și apropo, ”Umbra vântului” este prima carte din seria de 4 cărți – ”Cimitirul cărților uitate”.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UMBRA VÂNTULUI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: UMBRA VÂNTULUI
Autor: Carlos Ruiz Zafon
Traducător: Dragoș Cojocaru
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 488
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 411

Alte recenzii de la Carlos Ruiz Zafon:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 24 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments