Recenzie „Umbrele din Ada Kaleh” de George Arion

de | mart. 12, 2020 | Recenzii cărți

George Arion este unul dintre cei mai apreciați scriitori ai literaturii românești și cel ce aduce genul crime fiction la scara de perfecțiune printre cărțile autohtone.

Cel mai recent roman al său adus publicului român de editura Crime Scene Press se numește Umbrele din Ada Kaleh, carte ce a avut lansarea în cadrul Târgului Gaudeamus din noiembrie 2019. Așadar, paginile sunt încă proaspete, iar mirosul de carte nouă îmbie cititorii de pretutindeni.

O nouă aventură marca Andrei Mladin

Umbrele din Ada Kaleh reprezintă cel de-al șaptelea roman ce îl are ca protagonist pe jurnalistul Andrei Mladin și prima mea întâlnire cu el, care cu siguranță nu va fi ultima.

Ada Kaleh a fost o insuliță din apropierea Orșovei care a fost scufundată în anii 70, atunci când apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porțile de Fier au înghițit micul petec de pământ din Dunăre.

Investigații misterioase

Misterele bineînțeles că au apărut în ceea ce privește patru deținuți care se pare că au fost lăsați să se înnece o dată cu scufundarea insulei.

Andrei Mladin, împreună cu Ava Noureanu, o colegă de breaslă cu mult mai tânără decât el, pornesc în căutarea adevărului, o misiune ce se dovedește a fi cu mult mai periculoasă decât se credea la început.

Cartea abundă în legende și mistere, suspansul fiind cheia cu care George Arion ne captează în lumea mitică a insulei, care se îmbină de minune cu prezentul corupt.

Mladin și Noureanu se găsesc deseori în situații ce le periciclează propria viață, dovedind faptul că sunt multe persoane sus-puse care vor ca misterul să nu fie adus la suprafață.

O lectură bine conturată de sine stătătoare

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură tare rapidă și captivantă, al cărei elemente istorice se îmbină foarte bine cu cele fictive.

Faptul că nu am citit nici unul dintre romanele anterioare celui de față ce îl au ca protagonist pe Andrei Mladin nu mi-a dat bătăi de cap absolut deloc, fiind o lectură de sine stătătoare.

Recomand cartea tuturor celor ce îndrăgesc lecturile ce combină istoria cu ficțiunea, cât și iubitorilor de crime fiction.

Titlu: UMBRELE DIN ADA KALEH
Autor: George Arion
An apariție : 2019
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 743

Alte recenzii de la George Arion:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman
Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris...

0 0 votes
Article Rating
Ioana a fost redactor Booknation.ro și a scris 43 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments