Recenzie “Umbrele din Ada Kaleh” de George Arion

by | Mar 12, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UMBRELE DIN ADA KALEH ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

George Arion este unul dintre cei mai apreciați scriitori ai literaturii românești și cel ce aduce genul crime fiction la scara de perfecțiune printre cărțile autohtone.

Cel mai recent roman al său adus publicului român de editura Crime Scene Press se numește Umbrele din Ada Kaleh, carte ce a avut lansarea în cadrul Târgului Gaudeamus din noiembrie 2019. Așadar, paginile sunt încă proaspete, iar mirosul de carte nouă îmbie cititorii de pretutindeni.

O nouă aventură marca Andrei Mladin

Umbrele din Ada Kaleh reprezintă cel de-al șaptelea roman ce îl are ca protagonist pe jurnalistul Andrei Mladin și prima mea întâlnire cu el, care cu siguranță nu va fi ultima.

Ada Kaleh a fost o insuliță din apropierea Orșovei care a fost scufundată în anii 70, atunci când apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porțile de Fier au înghițit micul petec de pământ din Dunăre.

Investigații misterioase

Misterele bineînțeles că au apărut în ceea ce privește patru deținuți care se pare că au fost lăsați să se înnece o dată cu scufundarea insulei.

Andrei Mladin, împreună cu Ava Noureanu, o colegă de breaslă cu mult mai tânără decât el, pornesc în căutarea adevărului, o misiune ce se dovedește a fi cu mult mai periculoasă decât se credea la început.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de George Arion

Cartea abundă în legende și mistere, suspansul fiind cheia cu care George Arion ne captează în lumea mitică a insulei, care se îmbină de minune cu prezentul corupt.

Mladin și Noureanu se găsesc deseori în situații ce le periciclează propria viață, dovedind faptul că sunt multe persoane sus-puse care vor ca misterul să nu fie adus la suprafață.

O lectură bine conturată de sine stătătoare

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură tare rapidă și captivantă, al cărei elemente istorice se îmbină foarte bine cu cele fictive.

Faptul că nu am citit nici unul dintre romanele anterioare celui de față ce îl au ca protagonist pe Andrei Mladin nu mi-a dat bătăi de cap absolut deloc, fiind o lectură de sine stătătoare.

Recomand cartea tuturor celor ce îndrăgesc lecturile ce combină istoria cu ficțiunea, cât și iubitorilor de crime fiction.

🔥 CARTEA UMBRELE DIN ADA KALEH ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Umbrele Din Ada Kaleh
Autor: George Arion
An apariție : 2019
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 12.03.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Ioana este redactor Booknation.ro de 360 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 31 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments