Recenzie „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

by | Jun 1, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cred că am rămas restanțieră! Mă dau cu părerea, după ce această carte a făcut furori printre rândurile cititorilor de cursă lungă. Well, azi, eu vreau să spun of-ul, să vă spun ideile care le-am avut în mica mea dimensiune neuronală, de-a lungul acestei lecturi.

My man Ove este bunicul oricărui dintre noi, ori vecinul unui prieten, morocănosul cela care e veșnic nemulțumit, iar orice schimbare „climatică” de genul: parcare neregulamentară, pisică vagaboandă, vecini gălăgioși sau fuzionarea concernelor SaaB și Volvo (cât de neortodox!) îi aduc noi riduri, îi pot strica somnul, Catastrofă! Lumea lui se învârte și funcționează doar datorită rutinei, a lucrurilor bine puse la punct, or dialogurile lungi le consideră inutile și epuizante, un adevărat gentleman care ar fi putut câștiga premiul Nobel pentru Pace.

Dar Ove nu este atât de simplu pe cât vrea să pară, autorul ne divulgă câte un secret sau câte o calitate, adânc ascunse în inima lui Mare, Mare la propriu. Ove este viu, dar nu pare că trăiește. Soția lui de curând l-a lăsat văduv, iar acest aspect le-a făcut viața celor din jur și mai complicată. Cum poți să te împaci cu un om veșnic „încălțat cu papucii pe dos”?

Da! Ove m-a cucerit, nu și autorul. Pe cât de interesant și captivant ne este eroul principal, pe atât de plictisitoare și neinspirate îi sunt dialogurile sau descrierile, or eu sunt în căutarea lui Dostoievski în fiecare carte. Sunt subiectivă, știu! Nu m-am așteptat la ceva mai mult, am citit „Oameni Anxioși” de Backman, și aveam eu o vagă impresie despre ce era să găsesc în carte – același stil, parcă lăsată căruța cu aur la jumătate de drum.

Probabil că, lectura putea să mă prindă dacă aveam nevoie de o carte de weekend, recunosc că m-am odihnit de-a lungul acestei lecturi, poate de aceea am rămas cu acest sentiment de „lucru neterminat”, dar nu, nu mai încerc să mă lupt cu morile de vânt. „Un bărbat pe nume Ove” este a doua și ultima carte scrisă de acest autor pe care o citesc. Noi nu ne potrivim, și nu pentru că ar fi un scriitor mediocru, ci pentru că citindu-i operele, aveam o ardoare nebună să termin lectura cât de curând posibil, iar mie asta îmi sună a „neînțelegeri ireconciliabile”, exact ca la divorț.

Dragă Ove, mă bucur că te-am cunoscut, dar din păcate, istoria ta a fost scrisă fad, emoțiile ar fi trebuit să fie diferite. Te-am crezut pe tine, nu l-am crezut pe Fredrik.

Nu înot împotriva curentului de apă, dar îmi plac rechinii care fac furori și au caracter sau caracatițe, depinde de gustul fiecărui dinte.

Lecturi „morocănoase” vă doresc!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UN BĂRBAT PE NUME OVE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Fredrik Backman sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Un Bărbat Pe Nume Ove
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2012
Editura: ART - COLECțIA MUSAI
Nr. Pagini: 428
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.06.2021
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 100 zile și a scris până acum 46 articole. Se află pe poziția 14 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments