Recenzie „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

de | dec. 30, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE ARE REDUCERE PE:

Sunt cărți pe care le citim și le uităm. Fără să ne mai amintim nici de complot, nici de eroii înșiși și chiar despre ce este vorba. Dar Fredrik Backman în romanul „Un bărbat pe nume Ove” ne-a arătat frumos și foarte clar un erou complet diferit.

Un bătrân morocănos, plictisitor și veșnic nemulțumit, îi este frică să lase pe cineva sau ceva să intre în viața lui deja singuratică. Așa apare în fața noastră bătrânul Ove. Bărbat în vârstă de pensionare. Trăind singur și împărțind această lume colorată doar în două culori, alb și negru. Nu-i plac animalele și mereu mormăie la vecini și îi învață cum să trăiască corect. El este cu convingerile și gândurile sale.

Privește lumea dintr-un unghi diferit.

El nu încearcă să vadă această lume în culori strălucitoare și poate nici măcar nu vrea. Preferând să trăiască în propria sa lume. Poate că după anumite evenimente triste, eroul nostru s-a retras în sine în toate modurile posibile și urmează să aflăm ce s-a întâmplat. Să nu uităm de copilăria și adolescența dificilă. Unde tânărul Ove trebuia să supraviețuiască el însuși în această lume crudă. Iar autorul reflectă bine acest lucru. Tot trecutul în care s-a scăldat eroul nostru s-a reflectat în lumea lui de azi.

S-a pensionat mai devreme și și-a dat seama că nimeni altcineva nu are nevoie de el. Singurătatea l-a înstrăinat de oameni. Dar Ove este și o persoană bună. Pur și simplu nu vrea să o arate. Și în toate felurile posibile se ascunde în interiorul său. Creând astfel o barieră de protecție. Și nu vrea să creadă din nou în fericire. Nu își acordă această șansă.

Dacă îți place recenzia cărții UN BĂRBAT PE NUME OVE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Fredrik Backman

Dar totul se schimbă odată cu apariția noilor vecini. Ca de obicei, caracterul lui Ove îi chinuie pe noii chiriași și îi hărțuiește. Această poveste ne arată cu îndrăzneală că, după experiența durerii, nu trebuie să vă axați asupra fricilor și experiențelor voastre neplăcute. Nu te mânca pe dinăuntru. Și trebuie doar să vezi că poți crede în ceva sau în cineva. Cartea ne învață să iubim viața. Iar dacă soarta îți oferă o a doua șansă. Trebuie să te apuci de ea.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Un Bărbat Pe Nume Ove
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: ART
Nr. Pagini: 433
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 321

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 400 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 25 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments