Recenzie „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

de | dec. 30, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE ARE REDUCERE PE:

Sunt cărți pe care le citim și le uităm. Fără să ne mai amintim nici de complot, nici de eroii înșiși și chiar despre ce este vorba. Dar Fredrik Backman în romanul „Un bărbat pe nume Ove” ne-a arătat frumos și foarte clar un erou complet diferit.

Un bătrân morocănos, plictisitor și veșnic nemulțumit, îi este frică să lase pe cineva sau ceva să intre în viața lui deja singuratică. Așa apare în fața noastră bătrânul Ove. Bărbat în vârstă de pensionare. Trăind singur și împărțind această lume colorată doar în două culori, alb și negru. Nu-i plac animalele și mereu mormăie la vecini și îi învață cum să trăiască corect. El este cu convingerile și gândurile sale.

Privește lumea dintr-un unghi diferit.

El nu încearcă să vadă această lume în culori strălucitoare și poate nici măcar nu vrea. Preferând să trăiască în propria sa lume. Poate că după anumite evenimente triste, eroul nostru s-a retras în sine în toate modurile posibile și urmează să aflăm ce s-a întâmplat. Să nu uităm de copilăria și adolescența dificilă. Unde tânărul Ove trebuia să supraviețuiască el însuși în această lume crudă. Iar autorul reflectă bine acest lucru. Tot trecutul în care s-a scăldat eroul nostru s-a reflectat în lumea lui de azi.

S-a pensionat mai devreme și și-a dat seama că nimeni altcineva nu are nevoie de el. Singurătatea l-a înstrăinat de oameni. Dar Ove este și o persoană bună. Pur și simplu nu vrea să o arate. Și în toate felurile posibile se ascunde în interiorul său. Creând astfel o barieră de protecție. Și nu vrea să creadă din nou în fericire. Nu își acordă această șansă.

Dacă îți place recenzia cărții UN BĂRBAT PE NUME OVE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Fredrik Backman

Dar totul se schimbă odată cu apariția noilor vecini. Ca de obicei, caracterul lui Ove îi chinuie pe noii chiriași și îi hărțuiește. Această poveste ne arată cu îndrăzneală că, după experiența durerii, nu trebuie să vă axați asupra fricilor și experiențelor voastre neplăcute. Nu te mânca pe dinăuntru. Și trebuie doar să vezi că poți crede în ceva sau în cineva. Cartea ne învață să iubim viața. Iar dacă soarta îți oferă o a doua șansă. Trebuie să te apuci de ea.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Un Bărbat Pe Nume Ove
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: ART
Nr. Pagini: 433
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 423

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 463 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 26 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments