Recenzie „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

de | dec. 30, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE ARE REDUCERE PE:

Sunt cărți pe care le citim și le uităm. Fără să ne mai amintim nici de complot, nici de eroii înșiși și chiar despre ce este vorba. Dar Fredrik Backman în romanul „Un bărbat pe nume Ove” ne-a arătat frumos și foarte clar un erou complet diferit.

Un bătrân morocănos, plictisitor și veșnic nemulțumit, îi este frică să lase pe cineva sau ceva să intre în viața lui deja singuratică. Așa apare în fața noastră bătrânul Ove. Bărbat în vârstă de pensionare. Trăind singur și împărțind această lume colorată doar în două culori, alb și negru. Nu-i plac animalele și mereu mormăie la vecini și îi învață cum să trăiască corect. El este cu convingerile și gândurile sale.

Privește lumea dintr-un unghi diferit.

El nu încearcă să vadă această lume în culori strălucitoare și poate nici măcar nu vrea. Preferând să trăiască în propria sa lume. Poate că după anumite evenimente triste, eroul nostru s-a retras în sine în toate modurile posibile și urmează să aflăm ce s-a întâmplat. Să nu uităm de copilăria și adolescența dificilă. Unde tânărul Ove trebuia să supraviețuiască el însuși în această lume crudă. Iar autorul reflectă bine acest lucru. Tot trecutul în care s-a scăldat eroul nostru s-a reflectat în lumea lui de azi.

S-a pensionat mai devreme și și-a dat seama că nimeni altcineva nu are nevoie de el. Singurătatea l-a înstrăinat de oameni. Dar Ove este și o persoană bună. Pur și simplu nu vrea să o arate. Și în toate felurile posibile se ascunde în interiorul său. Creând astfel o barieră de protecție. Și nu vrea să creadă din nou în fericire. Nu își acordă această șansă.

Dacă îți place recenzia cărții UN BĂRBAT PE NUME OVE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Fredrik Backman

Dar totul se schimbă odată cu apariția noilor vecini. Ca de obicei, caracterul lui Ove îi chinuie pe noii chiriași și îi hărțuiește. Această poveste ne arată cu îndrăzneală că, după experiența durerii, nu trebuie să vă axați asupra fricilor și experiențelor voastre neplăcute. Nu te mânca pe dinăuntru. Și trebuie doar să vezi că poți crede în ceva sau în cineva. Cartea ne învață să iubim viața. Iar dacă soarta îți oferă o a doua șansă. Trebuie să te apuci de ea.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: UN BĂRBAT PE NUME OVE
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: ART
Nr. Pagini: 433
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 932

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Ca de obicei: Trecutul te prinde din urmă! Prima dragoste rămâne neterminată! Deși ai trăit o viață bună, liniștită, fără prea multe tulburări - ești neîmplinit! Dacă simți permanent că îți lipsește ceva, înseamnă că undeva nu ai pus punctul care trebuie, ci ai lăsat...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 12 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 28 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments