Recenzie „Un nou început” de Kristin Hannah

de | iun. 10, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN NOU ÎNCEPUT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Un nou început nu este doar o carte despre schimbare și despre puterea de a o lua de la capăt. Cuprinde drama unei familii, și schimbările drastice prin care trec personajele. Stilul emoționant al lui Kristin Hannah nu este străin nimănui care a citit măcar o carte a autoarei, fiind prezent și în această lucrare. Nu am știut niciodată cât de grea poate fi viața din Alaska până să citesc această carte, care îl ilustrează perfect.

Romanul este unul complex, iar personajele sunt destul de bine conturate. Primele pagini ne fac cunoștință cu Leni, o adolescentă de treisprezece ani, fără prieteni și viață socială. Acest lucru este cauzat de mutările constante ale părinților ei, pentru că tatăl ei – Ernt – nu stătea niciodată prea mult într-un loc. Mama ei, Cora, provenea dintr-o familie înstărită, având un tată avocat. Părăsește casa părintească la șaisprezece ani, atunci când rămâne însărcinată după ce îl cunoaște pe Ernt Allbright.

Deși dragostea lor de la început era ca în basme, nu se menține așa pentru totdeauna. După ce a plecat în Vietnam și a fost închis timp de șase ani, Ernt se schimbă total. Marcat de traumele războiului, acesta devine violent și alcoolic. Astfel, relația dintre el și Cora este tumultoasă. Viața lor se schimbă atunci când primește o scrisoare în care află că a primit o fâșie de pământ în Alaska. Fără să-i pese de avântarea într-o lume necunoscută, Ernt își ia soția și fiica și pleacă cu camioneta în sălbăticie. Doar că viața din Alaska nu le aduce doar beneficii. La început, totul părea perfect: oamenii se ajutau între ei și viața decurgea normal. Nu existau electriciitate sau apă curentă în ținutul îndepărtat.

Odată cu venirea iernii, totul se răcește în familia Allbright. Deși avertizată de pericolele existente acolo, pe Cora o interesa doar faptul că soțul ei era din nou fericit. Unul dintre localnici, Tom Walker, îi provoacă imediat lui Ernt stările de nervi de dinainte. Începe să devină violent cu soția sa în urma unui flirt nevinovat de la o petrecere. Leni nu se află într-o situație favorabilă, fiind colegă de clasă cu Matthew, fiul lui Tom. Cei doi sunt atrași unul de celălalt imediat. Șocată de violența tatălui, Leni își dă seama că nu este prima dată când mama ei are parte de un asemenea incident. Cora continuă să-și apere soțul din cauza unei iubiri oarbe și toxice.

După ce mama lui Matthew moare în urma unei căzături pe gheață, acesta este nevoit să se mute la unchiul său. Pentru Leni, durerea era cu atât mai mare. Singurul lucru care le liniștea pe ea și pe mama ei era lipsa lui Ernt, plecat să muncească toată iarna la conducte, lucru ce a ținut câțiva ani. Concediat din cauza alcoolului, revine acasă, rămas fără loc de muncă. Matthew se întoarce și el din cauza dorului pentru Leni. Iubirea dintre cei doi nu poate lua amploare din cauza lui Ernt, care își baricadează familia în cabană cu ajutorului unui gard. O tragedie schimbă viețile tuturor personajelor.

Va reuși Leni să fie împreună cu băiatul de care este îndrăgostită? Va scăpa Cora de relația toxică la care îi este atât de greu să renunțe? Vor mai fi cele două fericite vreodată? Toate întrebările au răspunsul în această poveste tulburătoare și bulversantă. Pe parcursul lecturii, am avut parte de toate stările posibile, mai ales de tristețe și furie. Tristețe din cauza drmei constante a familiei, iar furie din cauza alegerilor personajelor. O recomand tuturor celor care vor să citească ceva diferit și provocator.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UN NOU ÎNCEPUT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Kristin Hannah sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN NOU ÎNCEPUT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Un Nou început
Autor: Kristin Hannah
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 10.06.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele. De ce o recomand și altora? Pentru că...

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Cred că trebuie menționat din start că e o carte pe care o recomand fanilor lui King, adică celor care au înclinație către supranatural, paranormal și ocult. Este o poveste bine gândită și cu un final elaborat minuțios care în mare măsură acoperă semnele de întrebare,...

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

"Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele, păcatul meu, sufletul meu." Lo-lee-ta: vârful limbii făcând o călătorie de trei pași pe palat, ca să atingă, la trei, pe dinți. Era Lo, diminuată, dimineață, în picioare de patru picioare, într-un șosete, era Lola în...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 722 zile și a scris până acum 83 articole. Se află pe poziția 7 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments