Recenzie ”Un prieten de încredere” de Dorin Nicolae Bîrsan

de | oct. 27, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA UN PRIETEN DE ÎNCREDERE PE sufletdemustang.ro

Vestul Sălbatic, un teritoriu care a incitat imaginația multor oameni dornici de aventură. 

Shane Davis trăiește într-un orășel de frontieră împreună cu soția sa, Jane. Au o viață tihnită, cresc vite, își dresează caii și se bucură de liniștea și pacea ținutului. Abia reîntors de la un târg de cai, Shane află că bunul său prieten și șeriful orășelului, Tom, este plecat într-o misiune de recunoaștere de două zile și nimeni nu știe nimic de el. Soția sa este destul de neliniștită deoarece Tom nu a lipsit niciodată atât de mult de acasă. Deși vremea este destul de capricioasă, Shane simte că e de datoria lui să plece în căutarea lui Tom. 

Este un teritoriu aspru, foarte întins, presărat cu tot felul de pericole de la animale sălbatice la oameni certați cu legea, iar Shane trebuie să fie cu ochii-n patru pentru a evita situațiile neplăcute. Singurul ajutor și sprijin îl găsește în iapa sa, Mura. 

Este o poveste despre oameni singuratici, aspri, duri, învățați să lupte pentru a supraviețui. Este o poveste despre prietenia dintre om și cal și cât de importanți sunt unul pentru celălalt atunci când se afla singuri în sălbăticie. Legătura dintre Shane și Mura a fost consolidată în timp și va dăinui toată viața. Calul în viața unui cowboy este un simbol al curajului, al grației și al fidelității. Mura, prin stările ei de agitație, îl anunță de apropierea unui pericol, între cei doi prieteni existând un mod de comunicare dincolo de bariera vorbei. Calmul și liniștea pe care apropierea calului i le insuflă îl ajută să depășească situațiile problematice și Shane este convins că întotdeauna calul lui va găsi drumul spre casă. 

Există două tipologii de cowboy în carte: cea a cowboy-ului muncitor, dur și curajos, ce își crește vitele, le apără și le îngrijește deoarece acesta este principalul motor economic al regiunii și cea a proscrisului care, în căutare de câștig, străbate câmpiile vaste cu un pistol la brâu, încheind alianțe promiscue și amenințând liniștea și pacea din micile orașele ce-i ies în cale. 

Având în vedere că creșterea vitelor se face în spații deschise care nu beneficiază de garduri sau altfel de îngrădiri, pericolele se ivesc la tot pasul. De la animale sălbatice, triburi de indieni sau proscriși certați cu legea, hoți de vite care-și urmăresc prada, proprietarii de vite trebuie să fie vigilenți și să anticipeze orice amenințare. Viața pentru un cowboy este grea, dorm sub cerul liber, sunt la mâna vremii capricioase, sunt obligați să stea în șa cât e ziua de lungă, dar are și frumusețea ei. Este un trai liber în mijlocul naturii, neîngrădit de reguli sau obligații. 

Cu toată această libertate de acțiune, există, de asemenea, un cod nescris al locuitorilor din astfel de regiuni, unul care îi obligă să-și ajute prietenii și vecinii, să fie amabili și de ajutor deoarece în acest ținut sălbatic și izolat orice mână de ajutor poate face diferența dintre viață și moarte. 

Și, dacă citiți cartea, o să vedeți cât este de important să ai un prieten de nădejde, la timpul și la locul potrivit.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA UN PRIETEN DE ÎNCREDERE PE sufletdemustang.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Un Prieten De încredere
Autor: Dorin Nicolae Bîrsan
An apariție : 2020
Nr. Pagini: 260
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 204

Alte recenzii de la Dorin Nicolae Bîrsan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2089 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments