Recenzie ”Un prieten de încredere” de Dorin Nicolae Bîrsan

de | oct. 27, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA UN PRIETEN DE ÎNCREDERE PE sufletdemustang.ro

Vestul Sălbatic, un teritoriu care a incitat imaginația multor oameni dornici de aventură. 

Shane Davis trăiește într-un orășel de frontieră împreună cu soția sa, Jane. Au o viață tihnită, cresc vite, își dresează caii și se bucură de liniștea și pacea ținutului. Abia reîntors de la un târg de cai, Shane află că bunul său prieten și șeriful orășelului, Tom, este plecat într-o misiune de recunoaștere de două zile și nimeni nu știe nimic de el. Soția sa este destul de neliniștită deoarece Tom nu a lipsit niciodată atât de mult de acasă. Deși vremea este destul de capricioasă, Shane simte că e de datoria lui să plece în căutarea lui Tom. 

Este un teritoriu aspru, foarte întins, presărat cu tot felul de pericole de la animale sălbatice la oameni certați cu legea, iar Shane trebuie să fie cu ochii-n patru pentru a evita situațiile neplăcute. Singurul ajutor și sprijin îl găsește în iapa sa, Mura. 

Este o poveste despre oameni singuratici, aspri, duri, învățați să lupte pentru a supraviețui. Este o poveste despre prietenia dintre om și cal și cât de importanți sunt unul pentru celălalt atunci când se afla singuri în sălbăticie. Legătura dintre Shane și Mura a fost consolidată în timp și va dăinui toată viața. Calul în viața unui cowboy este un simbol al curajului, al grației și al fidelității. Mura, prin stările ei de agitație, îl anunță de apropierea unui pericol, între cei doi prieteni existând un mod de comunicare dincolo de bariera vorbei. Calmul și liniștea pe care apropierea calului i le insuflă îl ajută să depășească situațiile problematice și Shane este convins că întotdeauna calul lui va găsi drumul spre casă. 

Există două tipologii de cowboy în carte: cea a cowboy-ului muncitor, dur și curajos, ce își crește vitele, le apără și le îngrijește deoarece acesta este principalul motor economic al regiunii și cea a proscrisului care, în căutare de câștig, străbate câmpiile vaste cu un pistol la brâu, încheind alianțe promiscue și amenințând liniștea și pacea din micile orașele ce-i ies în cale. 

Având în vedere că creșterea vitelor se face în spații deschise care nu beneficiază de garduri sau altfel de îngrădiri, pericolele se ivesc la tot pasul. De la animale sălbatice, triburi de indieni sau proscriși certați cu legea, hoți de vite care-și urmăresc prada, proprietarii de vite trebuie să fie vigilenți și să anticipeze orice amenințare. Viața pentru un cowboy este grea, dorm sub cerul liber, sunt la mâna vremii capricioase, sunt obligați să stea în șa cât e ziua de lungă, dar are și frumusețea ei. Este un trai liber în mijlocul naturii, neîngrădit de reguli sau obligații. 

Cu toată această libertate de acțiune, există, de asemenea, un cod nescris al locuitorilor din astfel de regiuni, unul care îi obligă să-și ajute prietenii și vecinii, să fie amabili și de ajutor deoarece în acest ținut sălbatic și izolat orice mână de ajutor poate face diferența dintre viață și moarte. 

Și, dacă citiți cartea, o să vedeți cât este de important să ai un prieten de nădejde, la timpul și la locul potrivit.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA UN PRIETEN DE ÎNCREDERE PE sufletdemustang.ro

Titlu: Un Prieten De încredere
Autor: Dorin Nicolae Bîrsan
An apariție : 2020
Editura: -
Nr. Pagini: 260
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 27.10.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1780 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments