Recenzie “Ura” de Anne Holt

by | Nov 2, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

Ura de Anne Holt“Ura” este un alt roman citit de la scriitoarea norvegiană Anne Holt. După “Eroare judiciară”, prima carte din seria “Vik și Stubo”, am citit acest al patrulea volum din saga și al doilea pe care îl aveam de la ea în bibliotecă. Romanul “Ura” de Anne Holt a fost publicat inițial în anul 2009 și face parte din genurile Ficțiune, Mister, Suspans și Polițist.

În cartea anterior citită am aflat despre un caz grav de răpire și ucidere de minori, cu un ucigaș în serie care a reușit să fenteze sistemul judiciar

Însă, de data asta cei doi detectivi Vik și Stubo, acum un cuplu, trebuie să găsească indicii despre cine ucide în serie în Oslo, în apropierea sărbătorilor de iarnă. O femeie episcop respectată este ucisă cu sânge rece. Un imigrant prostituat este găsit măcelărit. Și de asemenea alte victime ce nu par să aibă legătură unele cu altele sunt curând omorâte în capitala Norvegiei.

Poliția vrea să facă lumină la propriu și la figurat în oraș. În special deoarece evenimentele se produc în apropierea Crăciunului, nicidecum în temă cu spiritul acestuia.

“Ura” de Anne Holt este un thriller polițist captivant ce dezbate crimele înfăptuite din ură

Victimele criminalului au ceva în comun ce nu poate fi descoperit prea ușor. Și totuși Vik și Stubo fac orice le stă în putință pentru a-i da de urme. Chiar implicându-se personal în toată ancheta.

Care este conexiunea între bietele victime? Poate să fie ura un motiv suficient pentru a ucide cu sânge rece sau mai e și altceva? Profilerul criminalist Johanne Vik este atras într-o investigație dură. Dar nu este singură în această luptă. Alături de ea sunt implicați soțul ei, detectivul Adam Stubo și fiica sa autistă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Anne Holt

Inspectorul de poliție Stubo este însărcinat de șefii lui să cerceteze cazul morții bizare a femeii episcop din ajunul Crăciunului. Dar în Oslo apar și alte cadavre, însă cu alte cauze de deces. În scurt timp, Vik va descoperi o legătură între toate aceste evenimente macabre.

Romanul polițist “Ura” de Anne Holt este palpitant

Este o carte ce ridică întrebări legate de rasă, religie, drepturile omului și însăși noțiunea de iubire. Autoarea volumului de față are curajul să treacă dincolo de scrierile convenționale cu subiectul crimă și investigații. Depășește limita într-atât încât presară povestea cu probleme politice de interes în orice context și perioadă de timp.

Din seria Vik și Stubo pe care o trasează atât de bine din condei scriitoarea și avocata norvegiană Anne Holt fac parte următoarele volume: “Eroare judiciară”, “Așa ceva nu se întâmplă niciodată”, “Doamna președintă”, “Ura” și “În spatele norilor întunecați”. 

Eu recomand această serie polițistă. Am descoperit de-a lungul timpului că romanele nordice sunt printre cele mai bune din genul crime. Așadar, dacă aveți chef de cărți noir puteți începe această saga norvegiană.

Titlu: Ura
Autor: Anne Holt
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 430
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 2.11.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 791 zile și a scris până acum 237 articole. Se află pe poziția 6 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments