Recenzie „Urâţii” de Scott Westerfeld

Titlu: Urâţii
Autor: Scott Westerfeld
An apariție : 2012
Editura: CORINTeens
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela
Publicată la 29.09.2017
Nota recenzorului: n/a

 

Păşim în lumea distopică a seriei Urâţii, cu primul volum cu acelaşi lume, scrisă de Scott Westerfeld, locul unde lumea este transformată într-o frumuseţe perfectă imediat ce indivizii ce o alcătuiesc împlinesc şaisprezece ani. Printre aceştia o descoperim pe Tally, adolescenta ce aşteaptă scurgerea ultemelor sale trei luni ca şi urâtă.

Telly abia aşteaptă această minunată zi, ziua frumuseţii perfecte. Prietenul ei cel mai bun, Peris, este deja în Oraşul Frumoşilor, iar nerăbdarea de a-şi reîntâlni prietenul creşte pe zi ce trece. Asta până când o întâlneşte pe Shay, o urâtă născută în aceeaşi zi cu Tally. Doar că Shay nu împărtăşeşte acelaşi entuziasm ca şi Telly la capitolul transformare radicală şi evoluţie perfectă.

-Poate că nu vor ca voi să vă daţi seama că orice civilizaţie are slăbiciunile sale. Întotdeauna depindem de ceva. Şi, dacă cineva ne ia acel ceva, nu ne rămâne decât o poveste la un curs de istorie.

Shay vrea să rămână urâtă şi inteligentă şi cea însăşi. Aşa că, în seara dinaintea marii transformări, fuge. Unde? În Ţinutul de Fum, locul unde urâţii ce n-au aspirat la frumuseţe perfectă s-au refugiat. Însă, nu înainte de a-i acorda şansa salvării şi lui Tally.Aceasta este însă greşeala supremă. Inconştient, Shay îi distruge şansa lui Telly de a păşi în Oraşul Frumoşilor şi va pune Ţinutul de Fum în ipostaza de a adăposti un spion, fără voia lui.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Scott Westerfeld.

Se gândi la orhideele care se răspândeau pe câmpiile de jos, ucigând alte plante, eliminându-le pur şi simplu, egoiste şi de neoprit. Tallx Youngblood era o buruiană. Şi, spre deosebire de orhidee, nici măcar nu era una frumoasă.

Urâţii, primul volum al seriei cu acelaşi nume, crează o lume perfectă, unde nimeni nu mai suferă de complexul urâţeniei. Cel puţin, nimeni peste şaisprezece ani. Însă, ca orice perfecţiune, în spatele acţiunii se află un mare cusur ascuns dibace de cei din treptele superioare. De ce i se fură lui Tally dreptul la frumuseţe? Va reuşi să-şi împlinească totuşi marele vis? Cum a evoluat planeta până la rang de perfecţiune? Şi cine a pus bazele Ţinutul de Fum, plecând de la ce premiză?

Pentru toate aceste răspunsuri, vă invit în lumea urâţilor, versiunea realităţii unde frumuseţea se poate transforma în cel mai urât coşmar, iar omul devine o păpuşă perfectă ghidată de un păpuşar genial.

Istorie, îşi dădu seama Tally. În oraş, avea o mulţimr de lucruri- practic, tot ce îşi dorea ieşea din perete. Dar lucrurile din oraş puteau fi aruncate, înlocuite sau schimbate, precum uniformele de la internat, alcătuite din combinaţii de tricouri, jachete şi fuste. Aici, în Ţinutul de Fum, obiectele îmbătrâneau, purtând istoria cu ele, în pliuri, zgârieturi şi praf.

Lectură plăcută !!!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.