Recenzie ”Urzeala zorilor” de Elizabeth Lim

by | May 31, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA URZEALA ZORILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Maia Tamarin este una dintre cei mai buni croitori pe care i-a văzut regatul A’landi, însă o femeie nu poate deveni maestru croitor, ci numai un bărbat ar putea face asta. Viața Maiei nu a fost una ușoară, căci din doi părinți iubitori și patru copii, ea și fratele ei, Keton, sunt singurii care au rămas în viață alături de tatăl lor. Războiul i-a furat frații și l-a lăsat pe Keton cu două picioare care nu îl mai pot purta nicăieri.

Atunci când un mesager vine la prăvălia lor cerându-l pe tatăl lor ca și croitor în competiția organizată de împărat, Maia știe că nu îl poate lăsa pe tatăl ei bolnav să plece sau pe Keton care nu știe nici măcar să coasă doi nasturi. Așa că Maiei îi vine o idee strălucită, însă periculoasă, una pentru care și-ar putea pierde viața: ea decide să se tundă și să se dea drept fratele ei, numai pentru a-și arăta ei însăși că o femeie poate fi cel mai bun croitor din A’landi.

Probele vor fi grele, iar lady Sarnai, viitoarea regină promisă împăratului, le va îngreuna pașii și le va da cele mai complicate probe în speranța să amâne tot mai mult căsătoria.

Chiar și așa, Lordul Vrăjitor, Edan, este destul de în vârstă și de perspicace încât să vadă mai departe de minciunile  micului maestru Tamarin. Maia ajunge în punctul în care trebuie să croiască trei rochii ale zeiței lor, trei rochii pe care nici măcar un crotior nu a reușit vreodată să le termine.

Cum se va încheia călătoria ei? Oare va reuși să își scoată familia din sărăcie? Și oare unde îi duce destinul pe ea și pe Edan, vrăjitorul chipeș și misterios care îi vânează fiecare mișcare și care încearcă să o ajute? Magia se strecoară în viața ei și devine mâna ei dreaptă. Și poate fi magia de ajuns ca să poată schimba viața tinerei care nu are nimic în afară de talentul ei minunat?

Pentru a-și salva regatul, o tânără ambițioasă și talentată trebuie să croiască trei rochii din ZÂMBETUL SOARELUI, LACRIMILE LUNII și SÂNGELE STELELOR…

Au circulat atâtea laude și recenzii pozitive la adresa acestei cărți, încât a trebuit să ajungă în top pe wishlist-ul meu, iar acum că am terminat povestea Maiei și a vrăjitorului din viața ei, știu că abia aștept următorul volum și abia aștept să văd unde îi va duce destinul.

Mi-a amintit spre final de Roth, de povestea creată de Jennifer L. Armentrout și de încercările pe care le-au înfruntat cei doi și de blestemele purtate de personaje nepotrivite. M-am îndrăgostit de acest ținut, de ideea de a arăta faptul că și croitoria este o artă și că în mâinile cui trebuie, un ac și o bucată de material pot transforma totul într-o capodoperă.

M-am îndrăgostit iremediabil de Maia, de o tânără cu un trecut plin de suferință, cu o familie destrămată și cu un talent neîmpărtășit, cu o singură dorință pe care a purtat-o în inimă până la final și care a preschimbat-o într-o altă persoană, într-o nouă Maia călită de viață, cu un vis împlinit, dar care trebuie să suporte consecințele fericirii ei.

– Magia este o energie sălbatică și neîmblânzită care există peste tot în jurul nostru, a explicat Edan, iar anumiți oameni sunt mai sensibili la ea decât alții. Noi, vrăjitorii, purtăm talismane care ne permit să o canalizăm și, în ocazii rare, fermecăm obiecte de fiecare zi, precum foarfeca ta, să ne ajute în munca noastră sau să le permită altora acces vremelnic la magie.

Mi-a plăcut că totul se petrece în două planuri atât de diferite, în primul, Maia este prinsă în castel, sub promisiunea de a deveni maestru crotior, iar în al doilea, este liberă în lume, acolo unde nimeni și nimic nu îi mai poate dicta ce să facă, așa cum a făcut-o și ciobanul din Alchimistul de Paulo Coelho.

Dacă mă întorc, o las în urmă pe cea care sunt. Nu-mi voi mai vedea niciodată familia, nu-mi voi mai zări niciodată chipul în oglindă și nu-mi voi mai auzi niciodată numele strigat. Dar aș renunța la soare, la lună și la stele, dacă asta ar însemna să-l salvez pe el.

Povestea scrisă de Elizabeth Lim a fost una dintre cele care mi-au început cariera de cititor, așa cum îmi place mie să o numesc, o poveste care merită citită și care poartă atâtea învățături încât este greu să aleg între citatele salvate, căci sunt atâtea semnificative care transmit atâtea emoții, însă pentru asta, cred că fiecare trebuie să ajungă să citească pentru a afla frumusețea acestor personaje, talentul și stilul minunat de scriere al lui Elizabeth. Maia vă va fura inimile și vă va înduioșa în nenumărate rânduri, pentru că pe mine m-a copleșit sentimentul de compasiune de fiecare dată când Maia a trăit o nedreptate.

Aproape că îmi pare rău că este doar o duologie și că povestea Maiei nu se întinde în mai multe volume, dar probabil că ar fi fost și mai grea așteptarea, sau poate le-aș fi citit în engleză. Recomand  această carte tuturor iubitorilor genului fantasy combinat cu romance, un romance dulce și amăgitor, dar nu numai lor, ci și celor care sunt la început de drum cu cititul sau cu acest gen!

— Ce culoare are oceanul? mă întreba Sendo.

— Oceanul este albastru, prostuțule! Cum altfel?

— Cum vei fi cel mai bun croitor din A’landi dacă nu cunoști culorile? insista Sendo, clătinând din cap și arătând spre apă. Privește din nou!

Uită-te spre adâncul lui!…

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții URZEALA ZORILOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Elizabeth Lim sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA URZEALA ZORILOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Urzeala Zorilor
Autor: Elizabeth Lim
An apariție : 2020
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 510
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.05.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 507 zile și a scris până acum 155 articole. Se află pe poziția 5 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments