Trebuie să recunosc că în primul rând m-a fascinat coperta deci nu putea să nu o am la mine în bibliotecă.

Apoi după ce am cumpărat-o am văzut că rulează in cinematografe un film făcut după carte lansat în  23 noiembrie 2018. Regia: Steve McQueen (regizorul de la 12 ani de sclavie) Distribuţie: Colin Farrell , Liam Neeson , Michelle Rodriguez, Viola Davis (urmează să-l vizionez)

Uite un motiv în plus pentru care a urcat vertiginos pe primul loc în lunga listă a cărţilor care aşteaptă cuminţi să fie citite.

Lynda la Plante este o autoare necunoscută cititorilor români deoarece Văduve este prima ei carte tradusă în limba română, o carte care pe mine m-a ţinut cu sufletul la gură până la ultima pagină, un thriler excepţional.

Personajul principal Dolly Rawlins, o femeie foarte puternică, având o viaţă luxoasă dar care a suferit enorm când i-a murit copilul la naştere. O soţie loială unui soţ care nu merita. Dar în viaţă nimic nu rămâne neplătit, roata se învârte.

Un jaf pus la cale minuţios de Henry se termină prost. Are loc o explozie şi protagoniştii jafului mor.

Dolly are parte iar de suferinţă: pierderea soţului fiind devastatoare pentru ea. Însă are puterea de a-i continua planurile şi a da un nou jaf ajutată de alte două văduve Linda Perelli , Shirley Miller şi o prostituată Bella O Reilly.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lynda la Plante.

Dar nimic nu e ceea ce pare, răsturnările de situaţie pândind la tot pasul.

În scenă apare şi inspectorul Resnick, un detectiv obsedat să-l prindă pe Herry. Pe lângă acesta, Dolly are pe urmele ei şi pe  Arnie și Tony Fisher, dar văduva are o minte strălucită şi nimic din ce îi apare în cale nu reprezintă un obstacol pentru ea.

Dacă vi se pare citind cartea că lucrurile au luat-o într-o anumită direcţie nu vă lăsaţi păcăliţi de farmecul scriitoarei.

Lectură plăcută !!!

 

 

 

Titlu: Văduve
Autor: Lynda la Plante
An apariție : 2018
Editura: Litera
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 9.12.2018
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Daniela
Daniela e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1082 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Daniela