Recenzie “Văduve” de Lynda la Plante

Titlu: Văduve
Autor: Lynda la Plante
An apariție : 2018
Editura: Litera
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 9.12.2018
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie “Văduve” de Lynda la Plante
5 (100%) 1 vote[s]

Trebuie să recunosc că în primul rând m-a fascinat coperta deci nu putea să nu o am la mine în bibliotecă.

Apoi după ce am cumpărat-o am văzut că rulează in cinematografe un film făcut după carte lansat în  23 noiembrie 2018. Regia: Steve McQueen (regizorul de la 12 ani de sclavie) Distribuţie: Colin Farrell , Liam Neeson , Michelle Rodriguez, Viola Davis (urmează să-l vizionez)

Uite un motiv în plus pentru care a urcat vertiginos pe primul loc în lunga listă a cărţilor care aşteaptă cuminţi să fie citite.

Lynda la Plante este o autoare necunoscută cititorilor români deoarece Văduve este prima ei carte tradusă în limba română, o carte care pe mine m-a ţinut cu sufletul la gură până la ultima pagină, un thriler excepţional.

Personajul principal Dolly Rawlins, o femeie foarte puternică, având o viaţă luxoasă dar care a suferit enorm când i-a murit copilul la naştere. O soţie loială unui soţ care nu merita. Dar în viaţă nimic nu rămâne neplătit, roata se învârte.

Un jaf pus la cale minuţios de Henry se termină prost. Are loc o explozie şi protagoniştii jafului mor.

Dolly are parte iar de suferinţă: pierderea soţului fiind devastatoare pentru ea. Însă are puterea de a-i continua planurile şi a da un nou jaf ajutată de alte două văduve Linda Perelli , Shirley Miller şi o prostituată Bella O Reilly.

Dar nimic nu e ceea ce pare, răsturnările de situaţie pândind la tot pasul.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lynda la Plante.

În scenă apare şi inspectorul Resnick, un detectiv obsedat să-l prindă pe Herry. Pe lângă acesta, Dolly are pe urmele ei şi pe  Arnie și Tony Fisher, dar văduva are o minte strălucită şi nimic din ce îi apare în cale nu reprezintă un obstacol pentru ea.

Dacă vi se pare citind cartea că lucrurile au luat-o într-o anumită direcţie nu vă lăsaţi păcăliţi de farmecul scriitoarei.

Lectură plăcută !!!

 

 

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.