Recenzie „Văduve” de Lynda la Plante

de | dec. 9, 2018 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA VĂDUVE ARE REDUCERE PE:

Trebuie să recunosc că în primul rând m-a fascinat coperta deci nu putea să nu o am la mine în bibliotecă.

Apoi după ce am cumpărat-o am văzut că rulează in cinematografe un film făcut după carte lansat în  23 noiembrie 2018. Regia: Steve McQueen (regizorul de la 12 ani de sclavie) Distribuţie: Colin Farrell , Liam Neeson , Michelle Rodriguez, Viola Davis (urmează să-l vizionez)

Uite un motiv în plus pentru care a urcat vertiginos pe primul loc în lunga listă a cărţilor care aşteaptă cuminţi să fie citite.

Lynda la Plante este o autoare necunoscută cititorilor români deoarece Văduve este prima ei carte tradusă în limba română, o carte care pe mine m-a ţinut cu sufletul la gură până la ultima pagină, un thriler excepţional.

Personajul principal  Dolly Rawlins, o femeie foarte puternică, având o viaţă luxoasă dar care a suferit enorm când i-a murit copilul la naştere. O soţie loială unui soţ care nu merita. Dar în viaţă nimic nu rămâne neplătit, roata se învârte.

Un jaf pus la cale minuţios de Henry se termină prost. Are loc o explozie şi protagoniştii jafului mor.

Dolly are parte iar de suferinţă: pierderea soţului fiind devastatoare pentru ea. Însă are puterea de a-i continua planurile şi a da un nou jaf ajutată de alte două văduve Linda Perelli , Shirley Miller şi o prostituată Bella O Reilly.

Dar nimic nu e ceea ce pare, răsturnările de situaţie pândind la tot pasul.

În scenă apare şi inspectorul Resnick, un detectiv obsedat să-l prindă pe Herry. Pe lângă acesta, Dolly are pe urmele ei şi pe  Arnie și Tony Fisher, dar văduva are o minte strălucită şi nimic din ce îi apare în cale nu reprezintă un obstacol pentru ea.

Dacă vi se pare citind cartea că lucrurile au luat-o într-o anumită direcţie nu vă lăsaţi păcăliţi de farmecul scriitoarei.

Lectură plăcută !!!


 

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții VĂDUVE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Lynda la Plante

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VĂDUVE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Văduve
Autor: Lynda la Plante
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 575

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1988 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments