Recenzie „Vânătoarea regală” de Dumitru Radu Popescu

de | apr. 15, 2020 | Beletristică, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VÂNĂTOAREA REGALĂ ARE REDUCERE PE:

Vânătoarea regală de Dumitru Radu Popescu“Vânătoarea regală” este un roman tulburător și straniu scris de românul Dumitru Radu Popescu. A fost publicat inițial în anul 1973, la fel ca și altă carte a scriitorului – “Cei doi din dreptul Țebei”. Este ca un fel de poveste cu detectivi, dar totodată reprezintă și o satiră la adresa umanității.

Cartea “Vânătoarea regală” de D.R. Popescu este foarte bizară

Este gotică, psihologică, întortocheată. Nu a fost o lectură tocmai ușoară și nici simplu de asimilat. Am citit-o în câteva zile bune deoarece nu m-a prins la fel de tare ca o carte cu un fir narativ liniar. De fapt, romanul este compus din mai multe nuvele sau capitole, care pot fi citite și separat. Dar care sunt într-o strânsă legătura cu contextul.

După părerea mea, scrierea e un fel de roman polițist în care se anchetează o dispariție principală, și apoi alte crime și dispariții ciudate. Există mai mulți bănuiți. Iar acțiunea trece de la prezent la trecut și tot așa până la sfârșitul cărții. Povestea se înfiripă mai mult din amintirile celor pe care îi întâlnim pe parcursul lecturii.

Poate pentru unii romanul “Vânătoarea regală” de D.R. Popescu o fi grozav, o adevărată capodoperă. Însă pentru mine a fost un blow mind. Iar acest stil de a relata o poveste și de a schița tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul ei nu e prea atrăgător.

Dacă îți place recenzia cărții VÂNĂTOAREA REGALĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Dumitru Radu Popescu

Trebuie să-ți muncești bine mintea pentru a rămâne lucid în ceea ce privește textul și istoria personajelor

Și totuși, dacă ar fi să zic ceva ce mi-a plăcut la cartea asta ar fi limbajul bogat în arhaisme și regionalisme. Micile bucăți de dialog regăsite în fiecare capitol în parte sunt și ele atrăgătoare. Dar și atmosfera creată, una gotică și plină de mister și supranatural.

Mă mir că într-o asemenea perioadă în care a fost scris acest roman și având în vedere substratul politic, a reușit să fie lansat cu succes. “Să învingă doctrina”, așa cum susțin cei care au comentat despre această carte. Romanul “Vânătoarea regală” de Dumitru Radu Popescu este o satiră a societății și credințelor românești. Personajele sunt toate dezumanizate, transformate în niște demoni care nu mai au conștiință.

Mie mi s-a părut bizar, haotic și fără prea mult sens la prima vedere. Dar sunt sigură că acest roman are o valoare mare în literatura românească. Și că a șocat lumea și inovat universul literar datorită subiectului său și felului de a fi scris.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VÂNĂTOAREA REGALĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: VÂNĂTOAREA REGALĂ
Autor: Dumitru Radu Popescu
An apariție : 2011
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 378
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 628

Alte recenzii de la Dumitru Radu Popescu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

1 1 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1696 zile și a scris până acum 385 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments