Recenzie „Văpaia Soarelui” de Raluca Butnariu

de | sept. 28, 2021 | Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA VĂPAIA SOARELUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Raluca Butnariu – autoare preferată!

Deja nu mai este un secret faptul că iubesc această autoare! M-am îndrăgostit de stilul ei încă de la primul roman scris de ea pe care l-am citit și, iată, continuă să mă încânte și la a 11-a carte a ei. Ador stilul pe care îl abordează, pasajele și replicile amuzante și sarcastice, care, consider eu, sunt cireașa de pe tort a romanelor ei, precum și firul cursiv și detaliat al acțiunii.

Deși unele povești scrise de Raluca au un deznodământ oarecum ușor previzibil, acestea se fac remarcabile prin suspansul creat de răsturnările de situație.

Văpaia Soarelui are toate ingredientele pentru o poveste superbă. Cartea începe cu citirea unui Testament care, spre uluirea celor prezenți la acest moment, are clauze bizare. Pe parcursul acțiunii, unele personaje se dovedesc a avea secrete nebănuite, având preocupări care definesc firul poveștii. Căutarea unui jurnal vechi plin de mister, codat într-un stil original, devine țelul mai multor persoane, încurcând ițele destul cât să crească nivelul suspansului la cote destul de mari. Toate acestea sunt legate frumos între ele și sunt decorate cu zvonul unei bijuterii opulente, a cărei valoare depășește imaginația.

Întâlnim și aici clișeul amestecului dintre pătura de jos a unei societăți și spuma societății, dar cizelată și adaptată tipic autoarei. Stilul și talentul Ralucăi Butnariu mă determină să o asociez ușor cu Jane Austen, și scriu asta cu mândrie!

Dragoste și suspans

Personajele sunt bine conturate, fiecare venind la pachet cu o istorie care întărește firul acțiunii, totul este frumos îmbinat, ca niște piese din același puzzler, corect potrivite.

O avem pe Julia, o tânără văduvă, cu un trecut surprinzător și îi avem pe frații Arkwright, dintre care se face remarcat Blythe, un tânăr avocat bogat, îndrăgostit de Julia de mulți ani. Moartea soțului Juliei îi aduce pe cei doi împreună iar ei se trezesc implicați într-o misiune secretă care le pune viața în pericol.

Povestea este delicioasă dar sfârșitul este grăbit și oarecum brusc retezat, ceea ce mi-a dezamăgit oarecum așteptările.

Cu toate acestea, per total, romanul mi-a captat atenția și mă simt mândră să știu că avem români care scriu impecabil.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții VĂPAIA SOARELUI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Raluca Butnariu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VĂPAIA SOARELUI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Văpaia Soarelui
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 313
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 28.09.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 105 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments