Recenzie „Văpaia Soarelui” de Raluca Butnariu

de | sept. 28, 2021 | Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA VĂPAIA SOARELUI ARE REDUCERE PE:

Văpaia Soarelui are toate ingredientele pentru o poveste superbă. Cartea începe cu citirea unui Testament care, spre uluirea celor prezenți la acest moment, are clauze bizare. Pe parcursul acțiunii, unele personaje se dovedesc a avea secrete nebănuite, având preocupări care definesc firul poveștii. Căutarea unui jurnal vechi plin de mister, codat într-un stil original, devine țelul mai multor persoane, încurcând ițele destul cât să crească nivelul suspansului la cote destul de mari. Toate acestea sunt legate frumos între ele și sunt decorate cu zvonul unei bijuterii opulente, a cărei valoare depășește imaginația.

Raluca Butnariu – autoare preferată!

Deja nu mai este un secret faptul că iubesc această autoare! M-am îndrăgostit de stilul ei încă de la primul roman scris de ea pe care l-am citit și, iată, continuă să mă încânte și la a 11-a carte a ei. Ador stilul pe care îl abordează, pasajele și replicile amuzante și sarcastice. Consider că acestea sunt cireașa de pe tort a romanelor ei. Iubesc și firul cursiv și detaliat al acțiunii.

Deși unele povești scrise de Raluca au un deznodământ oarecum ușor previzibil, acestea se fac remarcabile prin suspansul creat de răsturnările de situație.

Dacă îți place recenzia cărții VĂPAIA SOARELUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Butnariu

Întâlnim și aici clișeul amestecului dintre pătura de jos a unei societăți și spuma societății, dar cizelată și adaptată tipic autoarei. Stilul și talentul Ralucăi Butnariu mă determină să o asociez ușor cu Jane Austen, și scriu asta cu mândrie!

Văpaia Soarelui – Dragoste și suspans

Personajele sunt bine conturate, fiecare venind la pachet cu o istorie care întărește firul acțiunii, totul este frumos îmbinat, ca niște piese din același puzzler, corect potrivite.

O avem pe Julia, o tânără văduvă, cu un trecut surprinzător și îi avem pe frații Arkwright. Dintre aceștia se face remarcat Blythe, un tânăr avocat bogat, îndrăgostit de Julia de mulți ani. Moartea soțului Juliei îi aduce pe cei doi împreună iar ei se trezesc implicați într-o misiune secretă care le pune viața în pericol.

Povestea este delicioasă dar sfârșitul este grăbit și oarecum brusc retezat, ceea ce mi-a dezamăgit oarecum așteptările.

Cu toate acestea, per total, romanul mi-a captat atenția și mă simt mândră să știu că avem români care scriu impecabil.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VĂPAIA SOARELUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Văpaia Soarelui
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 313
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 260

Alte recenzii de la Raluca Butnariu :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 405 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments