Recenzie „Văpaia Soarelui” de Raluca Butnariu

de | sept. 28, 2021 | Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA VĂPAIA SOARELUI ARE REDUCERE PE:

Văpaia Soarelui are toate ingredientele pentru o poveste superbă. Cartea începe cu citirea unui Testament care, spre uluirea celor prezenți la acest moment, are clauze bizare. Pe parcursul acțiunii, unele personaje se dovedesc a avea secrete nebănuite, având preocupări care definesc firul poveștii. Căutarea unui jurnal vechi plin de mister, codat într-un stil original, devine țelul mai multor persoane, încurcând ițele destul cât să crească nivelul suspansului la cote destul de mari. Toate acestea sunt legate frumos între ele și sunt decorate cu zvonul unei bijuterii opulente, a cărei valoare depășește imaginația.

Raluca Butnariu – autoare preferată!

Deja nu mai este un secret faptul că iubesc această autoare! M-am îndrăgostit de stilul ei încă de la primul roman scris de ea pe care l-am citit și, iată, continuă să mă încânte și la a 11-a carte a ei. Ador stilul pe care îl abordează, pasajele și replicile amuzante și sarcastice. Consider că acestea sunt cireașa de pe tort a romanelor ei. Iubesc și firul cursiv și detaliat al acțiunii.

Deși unele povești scrise de Raluca au un deznodământ oarecum ușor previzibil, acestea se fac remarcabile prin suspansul creat de răsturnările de situație.

Întâlnim și aici clișeul amestecului dintre pătura de jos a unei societăți și spuma societății, dar cizelată și adaptată tipic autoarei. Stilul și talentul Ralucăi Butnariu mă determină să o asociez ușor cu Jane Austen, și scriu asta cu mândrie!

Văpaia Soarelui – Dragoste și suspans

Personajele sunt bine conturate, fiecare venind la pachet cu o istorie care întărește firul acțiunii, totul este frumos îmbinat, ca niște piese din același puzzler, corect potrivite.

O avem pe Julia, o tânără văduvă, cu un trecut surprinzător și îi avem pe frații Arkwright. Dintre aceștia se face remarcat Blythe, un tânăr avocat bogat, îndrăgostit de Julia de mulți ani. Moartea soțului Juliei îi aduce pe cei doi împreună iar ei se trezesc implicați într-o misiune secretă care le pune viața în pericol.

Povestea este delicioasă dar sfârșitul este grăbit și oarecum brusc retezat, ceea ce mi-a dezamăgit oarecum așteptările.

Cu toate acestea, per total, romanul mi-a captat atenția și mă simt mândră să știu că avem români care scriu impecabil.

Ți-a plăcut recenzia cărții VĂPAIA SOARELUI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Raluca Butnariu

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VĂPAIA SOARELUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Văpaia Soarelui
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 313
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 28.09.2021
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 38

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

Unele cărți par desprinse din îndepărtata noastră copilărie, acolo unde un bunic sfătos ne dăruia povești frumoase și ne îmbrățișa, învelindu-ne cu căldură spirituală și cu stări de bine. Sunt cărți care nu pretind la Olimpul literar, dar care te umplu de aromele...

Recenzie „Moștenirea” de Yrsa Sigurðardóttir

Recenzie „Moștenirea” de Yrsa Sigurðardóttir

Am văzut o afirmație scrisă de The Globeand Mail - "Excepțional! Cel mai bun roman de până acum al Yrsei." Sincer? Și eu cred la fel. Gând la gând se poate spune, însă această carte a fost pe departe cea mai bună din tot ce am citit până acum de la Yrsa. Pasiunea mea...

Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

După o distopie și un roman de dragoste, mi se făcuse poftă de un thriller bun. Aveam "Prietena mea de suflet" de Sarah Pinborough în bibliotecă de ceva vreme. Așa că m-am apucat de această carte și pot zice că nu m-a dezamăgit. Mai citisem de la Sarah Pinborough...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 282 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments