Recenzie „Văpaia Soarelui” de Raluca Butnariu

de | sept. 28, 2021 | Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA VĂPAIA SOARELUI ARE REDUCERE PE:

Văpaia Soarelui are toate ingredientele pentru o poveste superbă. Cartea începe cu citirea unui Testament care, spre uluirea celor prezenți la acest moment, are clauze bizare. Pe parcursul acțiunii, unele personaje se dovedesc a avea secrete nebănuite, având preocupări care definesc firul poveștii. Căutarea unui jurnal vechi plin de mister, codat într-un stil original, devine țelul mai multor persoane, încurcând ițele destul cât să crească nivelul suspansului la cote destul de mari. Toate acestea sunt legate frumos între ele și sunt decorate cu zvonul unei bijuterii opulente, a cărei valoare depășește imaginația.

Raluca Butnariu – autoare preferată!

Deja nu mai este un secret faptul că iubesc această autoare! M-am îndrăgostit de stilul ei încă de la primul roman scris de ea pe care l-am citit și, iată, continuă să mă încânte și la a 11-a carte a ei. Ador stilul pe care îl abordează, pasajele și replicile amuzante și sarcastice. Consider că acestea sunt cireașa de pe tort a romanelor ei. Iubesc și firul cursiv și detaliat al acțiunii.

Deși unele povești scrise de Raluca au un deznodământ oarecum ușor previzibil, acestea se fac remarcabile prin suspansul creat de răsturnările de situație.

Dacă îți place recenzia cărții VĂPAIA SOARELUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Butnariu

Întâlnim și aici clișeul amestecului dintre pătura de jos a unei societăți și spuma societății, dar cizelată și adaptată tipic autoarei. Stilul și talentul Ralucăi Butnariu mă determină să o asociez ușor cu Jane Austen, și scriu asta cu mândrie!

Văpaia Soarelui – Dragoste și suspans

Personajele sunt bine conturate, fiecare venind la pachet cu o istorie care întărește firul acțiunii, totul este frumos îmbinat, ca niște piese din același puzzler, corect potrivite.

O avem pe Julia, o tânără văduvă, cu un trecut surprinzător și îi avem pe frații Arkwright. Dintre aceștia se face remarcat Blythe, un tânăr avocat bogat, îndrăgostit de Julia de mulți ani. Moartea soțului Juliei îi aduce pe cei doi împreună iar ei se trezesc implicați într-o misiune secretă care le pune viața în pericol.

Povestea este delicioasă dar sfârșitul este grăbit și oarecum brusc retezat, ceea ce mi-a dezamăgit oarecum așteptările.

Cu toate acestea, per total, romanul mi-a captat atenția și mă simt mândră să știu că avem români care scriu impecabil.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VĂPAIA SOARELUI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: VĂPAIA SOARELUI
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: LIBREX
Nr. Pagini: 313
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 716

Alte recenzii de la Raluca Butnariu :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 12 zile și a scris până acum 51 articole. Se află pe poziția 18 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments