Recenzie: “Vârsta inocenței” de Edith Wharton

de | feb. 13, 2020 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VÂRSTA INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

Autoarea romanului Vârsta inocenței (The Age of Innocence) este scriitoarea americană Edith Wharton. În 1921 a câștigat cu acest roman Premiul Pulitzer. Adaptatarea din 1993 pentru marile ecrane, în regia lui Martin Scorsese, a cunoscut un succes uriaș și a readus în atenția publicului această capodoperă literară.

Povestea de dragoste se petrece în secolul al XIX-lea, în înalta societate newyorkeză. Personajul principal este Newland Archer, tânăr avocat, moștenitorul uneia dintre cele mai ilustre familii din oraș. Este logodit cu pura, sensibila, inocenta May Welland. May provine dintr-o familie la fel de ilustră.

Aristrocrația din New York are un cod social rigid. Codul este compus dintr-un set de valori precum ordinea, loialitatea, tradiția, datoria. Dar Archer nu are niciun dubiu cu privire la capacitatea sa de a se bucura de viață respectând codul social.

În New York își face apariția contesa Ellen Olenska, verișoara lui May. Ellen se căsătorise cu un conte polonez și trăise o viață plină de strălucire în Europa. Dar se separă de conte, acesta fiind brutal și fară scrupule. Decizia lui Ellen de a divorța provoacă o criză în familie, aceștia sunt îngroziți de scandal și de frica de a cădea în dizgrație. Divorțul încalcă codul social al aristocrației newyorkeze.

Dacă îți place recenzia cărții VÂRSTA INOCENȚEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Edith Wharton

Cel care este trimis să o convingă pe contesă să nu divorțeze este Newland Archer. Dar Archer se îndrăgostește iremediabil de Ellen. Descoperă  controlul pe care societatea îl exercită asupra vieții sale. Newland  conștientizează că  May este o creație teribilă a societații căreia îi aparține.

Își văzu propria căsătorie devenind identică cu celelalte căsătorii din jur: o uniune plicticoasă determinată de interese materiale și sociale, pe care ignoranța, pe de o parte, și fățărnicia, pe de alta, o împiedicau să se destrame.

Archer este pus să aleagă între datoria sa față de familie și cercul social căruia îi aparține, pe de o parte   și pasiunea sa pentru Ellen, pe de alta. Ce va alege Newland Archer?

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VÂRSTA INOCENȚEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: VÂRSTA INOCENȚEI
Autor: Edith Wharton
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 315

Alte recenzii de la Edith Wharton:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1150 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments