🔥 CARTEA VÂRSTA INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Autoarea romanului Vârsta inocenței (The Age of Innocence) este scriitoarea americană Edith Wharton. În 1921 a câștigat cu acest roman Premiul Pulitzer. Adaptatarea din 1993 pentru marile ecrane, în regia lui Martin Scorsese, a cunoscut un succes uriaș și a readus în atenția publicului această capodoperă literară.

Povestea de dragoste se petrece în secolul al XIX-lea, în înalta societate newyorkeză. Personajul principal este Newland Archer, tânăr avocat, moștenitorul uneia dintre cele mai ilustre familii din oraș. Este logodit cu pura, sensibila, inocenta May Welland. May provine dintr-o familie la fel de ilustră.

Aristrocrația din New York are un cod social rigid. Codul este compus dintr-un set de valori precum ordinea, loialitatea, tradiția, datoria. Dar Archer nu are niciun dubiu cu privire la capacitatea sa de a se bucura de viață respectând codul social.

În New York își face apariția contesa Ellen Olenska, verișoara lui May. Ellen se căsătorise cu un conte polonez și trăise o viață plină de strălucire în Europa. Dar se separă de conte, acesta fiind brutal și fară scrupule. Decizia lui Ellen de a divorța provoacă o criză în familie, aceștia sunt îngroziți de scandal și de frica de a cădea în dizgrație. Divorțul încalcă codul social al aristocrației newyorkeze.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Edith Wharton

Cel care este trimis să o convingă pe contesă să nu divorțeze este Newland Archer. Dar Archer se îndrăgostește iremediabil de Ellen. Descoperă  controlul pe care societatea îl exercită asupra vieții sale. Newland  conștientizează că  May este o creație teribilă a societații căreia îi aparține.

Își văzu propria căsătorie devenind identică cu celelalte căsătorii din jur: o uniune plicticoasă determinată de interese materiale și sociale, pe care ignoranța, pe de o parte, și fățărnicia, pe de alta, o împiedicau să se destrame.

Archer este pus să aleagă între datoria sa față de familie și cercul social căruia îi aparține, pe de o parte   și pasiunea sa pentru Ellen, pe de alta. Ce va alege Newland Archer?

🔥 CARTEA VÂRSTA INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Vârsta Inocenței
Autor: Edith Wharton
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 13.02.2020
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Alexandra Mircea
Alexandra e Redactor Foarte Activ
Redactor de 177 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alexandra Mircea