🔥 CARTEA VEI FI ACOLO? ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Timpul, rătăcirea și dorința dusă cândva doar până la jumătatea drumului alcătuiesc temelia romanului ” Vei fi acolo?” al scriitorului Guillaume Musso.

Cu siguranță că absolut orice individ a ratat la un moment dat o anumită ”ieșire” din intersecțiile vieții, nereușind să gândească rațional anumite răscruci de drumuri, lăsând în urmă anumite personaje, destine și existențe cu care nu s-au mai intersectat vreodată.

Ele rămân acolo, în suflet, precum o încăpățânată cicatrice care niciodată nu va abandona sisifica luptă cu morile de vânt.

Cu toți ne dorim să ne putem întoarce în trecut, într-un anumit moment al existenței, pentru a putea remedia o anumită eroare. Nu-i așa?

Însă întoarcerea în timp, dar mai ales reușita reamprentării anumitor pasaje ale întâmplărilor din trecut, pot afecta personajele și existențele celor din prezent, ba chiar și propriile întâmplări, putând să reseteze într-o fărâmă de clipă ceea ce chiar te-a luminat și bucurat la un moment dat.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Guillaume Musso.

Practic, Guillaume Musso mângâie periculos jocul de domino al ordinii umane, apelând la o anumită tentă filosofico-existențialistă care gravează în sufletele cititorilor un amestec devorator de vuiet și tăcere în arpegii împovărate de nenumărate semne de întrebare în care raționalul și senzorialul tropăie precum doi cheflii peste pietruitele drumuri ale unor haotice rătăciri dictate de purulenta cicatrice ascunsă în meandrele lăuntrice.

Cariile destinului lasă în urmă goluri cangrenate pe care anumiți oameni încearcă cu o avidă disperare să le umple cu ceva analgezic sau panaceic.

Această inestimabilă creație a lui Guillaume Musso dă de gândit, prozelind și răspopind cu ajutorul unui stil literar aparent facil, în spatele căruia se ascunde molipsitor de pervers lucruri cu adevărat năucitoare.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA VEI FI ACOLO? ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Vei Fi Acolo?
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2010
Editura: Allfa
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Dulcele-acrișor al stilului literar corupe într-un mod plăcut.

Aspecte Negative:

prea multe semne de întrebare într-o lume însetată de concret.

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1747 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru