Recenzie ”Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

by | Aug 7, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VEI FI ACOLO? ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Timpul, rătăcirea și dorința dusă cândva doar până la jumătatea drumului alcătuiesc temelia romanului ” Vei fi acolo?” al scriitorului Guillaume Musso.

Cu siguranță că absolut orice individ a ratat la un moment dat o anumită ”ieșire” din intersecțiile vieții, nereușind să gândească rațional anumite răscruci de drumuri, lăsând în urmă anumite personaje, destine și existențe cu care nu s-au mai intersectat vreodată.

Ele rămân acolo, în suflet, precum o încăpățânată cicatrice care niciodată nu va abandona sisifica luptă cu morile de vânt.

Cu toți ne dorim să ne putem întoarce în trecut, într-un anumit moment al existenței, pentru a putea remedia o anumită eroare. Nu-i așa?

Însă întoarcerea în timp, dar mai ales reușita reamprentării anumitor pasaje ale întâmplărilor din trecut, pot afecta personajele și existențele celor din prezent, ba chiar și propriile întâmplări, putând să reseteze într-o fărâmă de clipă ceea ce chiar te-a luminat și bucurat la un moment dat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Practic, Guillaume Musso mângâie periculos jocul de domino al ordinii umane, apelând la o anumită tentă filosofico-existențialistă care gravează în sufletele cititorilor un amestec devorator de vuiet și tăcere în arpegii împovărate de nenumărate semne de întrebare în care raționalul și senzorialul tropăie precum doi cheflii peste pietruitele drumuri ale unor haotice rătăciri dictate de purulenta cicatrice ascunsă în meandrele lăuntrice.

Cariile destinului lasă în urmă goluri cangrenate pe care anumiți oameni încearcă cu o avidă disperare să le umple cu ceva analgezic sau panaceic.

Această inestimabilă creație a lui Guillaume Musso dă de gândit, prozelind și răspopind cu ajutorul unui stil literar aparent facil, în spatele căruia se ascunde molipsitor de pervers lucruri cu adevărat năucitoare.

Lectură plăcută!

Titlu: Vei Fi Acolo?
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2010
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Dulcele-acrișor al stilului literar corupe într-un mod plăcut.

Aspecte Negative:

prea multe semne de întrebare într-o lume însetată de concret.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Louise are nevoie să iasă din rutină iar când îl întâlnește pe David la bar, atracția dintre ei este zguduitoare. Însă David se retrage după un sărut iar șocul lor apare atunci când află că vor munci împreună și că David va fi șeful ei. David îi arată lui Louise că nu...

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate. Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă...

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Treaba lui Jubilee Chase este  să supună coloniștii rebeli de pe Avon.  Și să aibă grijă la cei care sunt afectați de Furie pentru că ea este singura pe care nu o poate afecta întrucât ea nu visează. Nu a mai visat din copilărie. Și nici dacă ar fi visat nu ar fi...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2025 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 151 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments