Recenzie ”Verity” de Colleen Hoover

de | oct. 4, 2021 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

 

De data aceasta, vreau să încep recenzia cu o mică povestioară. În prezent, mai citesc, din când în când, descrierea unei cărți ca să știu cam la ce să mă aștept. Mh, în trecut nu procedam așa deoarece îmi doream să fiu surprinsă pe parcursul lecturii. Eh, Verity m-a șocat, m-a lăsat efectiv fără cuvinte. Prima mea întâlnire cu Colleen Hoover a fost prin intermediul romanelor sale ce aveau drept teme principale iubirea sau familia. Tocmai de aceea, am presupus că și aceasta se va încadra în una din cele două categorii, dar nu. Verity e un thriller în adevăratul sens al cuvântului. Ba chiar, aș putea afirma faptul că e unul dintre cele mai bune thrillere pe care l-am citit. E o carte absolut incredibilă. Se joacă cu mintea ta în ultimul hal și, în același timp, te face să realizezi cât de diabolică poate fi gândirea unor oameni.

O să încerc să vă povestesc pe scurt acțiunea cărții, cât să reușiți să vă formați o idee despre ea. Romanul ne este relatat din perspectiva lui Lowen Ashleigh, o tânără scriitoare la început de drum care se luptă să reușească în viață, dar din păcate, are de străbătut un drum lung până să atingă succesul. S-ar presupune că e unul dintre personajele principale ale cărții, dar nu mi s-a părut că a avut un rol prea important pentru povestea în sine. Ea a fost mai mult persoana prin ochii căreia am fost martori la povestea întunecată a lui Verity. Într-una din zile, norocul îi surâde și ajunge să fie angajată drept co-writter al unei autoare celebre. Acest pas ar putea reprezenta propulsarea carierei ei. Singura sa atribuție în noul său job constă în scrierea următoarelor cărți dintr-o serie destul de cunoscută deoarece autoarea de drept nu are posibilitatea de a face acest lucru.

Tot ce ați aflat până acum despre poveste este doar vârful aisbergului, lucrurile fiind mult mai încurcate și complicate. Verity Crawford e o autoare care a reușit să cucerească inima multor persoane prin intermediul cărților sale, dar acum, nu doar că e incapabilă să scrie, dar nici nu se poate mișca, fiind imobilizată la pat. Acest handicap e rezultatul unui accident de mașină. Țin să menționez că următoarea informație nu e spoiler, așa că puteți să citiți recenzia în continuare fără probleme. Familia Crawford a avut două fete gemene care au murit la diferență de șase luni una de alta. O tragedie, fără doar și poate, dar această perspectivă ni se va schimba pe parcursul lecturii. Cu doi copii pierduți și o soție care se află într-o stare de vegetație, Jeremy Crawford este, de fapt, adevăratul angajator al tinerei noastre scriitoare. Crede că dacă ar ieși pe piață o nouă carte a soției sale, fanii nu vor mai pune întrebări, iar stare adevărată în care se află aceasta va rămâne secretă.

El a fost descris ca fiind tată și un soț perfect, fără nici cel mai mic defect. Cu toate acestea, mi s-a părut prea frumos ca să fie adevărat. Nu știu, aceste detalii păreau cusute cu ață albă. Cred că acest lucru a determinat încolțirea unor suspiciuni, iar întreaga carte am așteptat să se întâmple ceva care să îmi confirme bănuielile. Oh, dar și când m-a luat pe nepregătite. Pur și simplu, nu m-am așteptat la asta. Lowen se mută la reședința familiei Crawford dorind să pătrunde în mintea lui Verity și să descopere ce idei avea planuri pentru continuarea seriei. Ce nu s-a așteptat tânăra când a făcut acest pas este faptul că uneori Cupidon poate să mai rataze, iar săgeata iubirii să nimerească persoana nepotrivită. Știu, sună amuzant, dar nu e. Ea se îndrăgostește de Jeremy și, după cum v-ați dat seama, sentimentele sunt reciproce. Nimic ciudat până aici, nu? Acțiunea cu adevărat terefiantă începe când Lowen o vede pe Verity făcând diverse mișcări când, de fapt s-ar presupune, că din punct de vedere fizic, e imposibil. Ea presupune că sunt doar niște vedenii, de aceea, păstrează aceste detalii pentru sine. Când decide că ar fi timpul să îi povestescă lui Jeremy, acesta nu o crede. Totuși, bărbatul nu cunoaște adevărul precum îl știe Lowen. Aceasta a găsit un manuscris autobiografic în care Verity a relatat cu lux de amănunte fiecare gând urât și acțiune oribilă pe care a făcut-o încă de la începutul căsniciei sale. Tânăra se află la o răscruce: să îl lase pe bărbatul iubit să își păstreze amintirele frumoase despre soția sa sau să îi dezvăluie adevărul?

Încă nu știu de partea cărui personaj să fiu, dar dacă despre Lowen și Jeremy am menționat câte o scurtă părere mai sus, pentru Verity am simțit nevoia să îi dedic un pasaj. E unul dintre cele mai complexe personaje pe care l-a conturat Colleen Hoover. A fost vedeta acestei cărți. Mi s-a făcut pielea de găină la fiecare pagină citită din manuscrisul ei, deși și în privința acestuia am ceva dubii, este ceva care lipsește. Chiar dacă am presupune că a fost doar un exercițiu de scriere, după cum vom afla ulterior, consider că trebuie să ai câteva țigle lipsă de pe casă ca să relatezi asemenea povești despre proprii tăi copii.

Verity a fost thrillerul anului 2020 pentru mine. Această recenzie o scriu la câteva luni de când l-am terminat de citit, dar încă știu fiecare detaliul al acesteia. Șocul creat de poveste încă e prezent și tot n-am depistat cine spune adevărul și cine minte. Un roman care își merită cu adevărat popularitatea! Sper că, pe viitor, Collen Hoover ne va mai face asemenea surprize frumoase.

 

Titlu: VERITY
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2019
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1880

Alte recenzii de la Colleen Hoover:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout
Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout

,,El o poate proteja de oricine, însă nu și de el însuși” Povestea din Ispita bodyguardului explorează aventura tumultoasă a unei jurnaliste, Alana Gore, și a bodyguardului ei, Chandler Gamble, într-o călătorie presărată cu provocări și atracție. Confruntată cu o...

Recenzie ”Al zecelea cerc” de Jodi Picoult
Recenzie ”Al zecelea cerc” de Jodi Picoult

Fiind încă în stare de șoc, nu pot începe recenzia decât așa: pe vremea mea, maică, lucrurile se făceau altfel…Ce m-a marcat așa tare? Jocurile de „societate” practicate de adolescenți în vârstă de 14-15 ani în secolul 21 strânși să tragă un chef. Doar că noțiunea lor...

Recenzie ”Casa dintre pini” de Ana Reyes
Recenzie ”Casa dintre pini” de Ana Reyes

Cât de ușor influențabil ești? Cât de greu te lași manipulat? Ce ai face dacă mintea ta ar deveni teren de joacă pentru altcineva? Casa dintre pini este debutul autoarei și totodată un thriller incitant, bazat pe o premisă înfiorătoare pe care n-ai vrea în veci s-o...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 40 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments