Verity de Colleen hoover Lowen Ashleigh este o tânără scriitoare care abia își poate permite să își plătească chiria din puținii bani pe care îi câștigă, a cărei viață este mai mult decât deplorabilă, asta până îl întâlnește pe soțul unei scriitoare celebre.

Jeremy Crawford este soțul renumitei autoare, Verity Crawford, un bărbat care la prima vedere emană o oarecare dorință de a nu fi observat, un bărbat atrăgător care ar putea cuceri orice femeie, retras dar impunător dar care ascunde suferințe adânc întipărite în sufletul său.

Cei doi au o întâlnire în același loc, Jeremy fiind în căutarea unui co-autor care să poată continua seria celebră a soției sale iar Lowen fiind în căutarea unei oferte care să o poată ajuta financiar. Verity a suferit un accident grav de mașină în urma căruia aceasta nu își mai poate finaliza seria de nouă cărți iar Jeremy vrea ca Lowen să îi scrie ultimele trei volume. Cu toate că aproape voia să refuze, Lowen este convinsă de Jeremy să accepte oferta iar aceasta își va petrece câteva zile acasă la familia Crawford pentru a putea avea acces la biroul lui Verity, la manuscrisele,schițele și toate notițele strânse de aceasta pe parcursul anilor care o vor ajuta la scrierea celor trei romane.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Colleen Hoover.

Lowen promite că va sta doar câteva zile dar curând, sentimentele ei pentru bărbatul însurat cu care a ajuns să își petreacă zi de zi timpul, devin tot mai puternice. În biroul lui Verity, Lowen găsește un manuscris, o autobiografie scrisă de Verity despre familia lor în care scriitoarea a așternut evenimente îngrozitoare din viața lor și adevărul din spatele nenorocirilor care le-au distrus familia.

Decizia ei de a nu-i arăta manuscrisul lui Jeremy este clădită pe convingerea că Jeremy nu trebuie să știe cât de vinovată este Verity iar acesta nu trebuie să sufere mai mult decât a făcut-o deja. Dar cu cât se apropie de final, amănuntele devin tot mai groaznice iar Lowen este prinsă între două decizii: să îl lase pe bărbatul frumos de care se îndrăgostește să trăiască cu falsa impresie a trecutului lui sau să îi spună adevărul și să aducă iar în viața sa durerea unui tată și al unui soț distrus?  Când totul părea că se rezumă la simple decizii, acțiunea ia o întorsătură șocantă și ne lasă cu o singură întrebare: Cât de departe poate ajunge manipularea?

Titlu: Verity
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2019
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 332
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 17.03.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Acțiunea este construită cu atâta inteligență încât nu ne așteptăm la întorsătura de situație care are loc și care lasă locul șocului și intrigii.

Mihaela Ruxandra Dinu
Autor: Mihaela Ruxandra Dinu
Ruxandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 59 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu