Recenzie „Viața la 40 ani” de Cosmin Neidoni

de | iun. 10, 2018 | Recenzii cărți

„Pȃnă la urmă, binele se obţine, între altele, și prin multiplicarea gratuită a unui gest cordial.”

Viața la 40 ani este o carte care nu mai are nevoie de nicio prezentare, căci se numără printre cele mai bine-vândute cărți de la Editura Libris Editorial și totuși, scriitura lui Cosmin Neidoni m-a fascinat într-atât, încât m-am gândit să scriu o recenzie.   

Cu fiecare pagină citită, am fost tot mai plăcut surprinsă, limbajul fiind de o cucernicie rar întȃlnită, aproape ireală, însă, în același timp, mă întrebam: Oare prin ce minune mi-a fost dat să ajung să-l cunosc pe acest scriitor, un adevărat gentleman contemporan?  

Un prim răspuns ar fi acela că l-am descoperit prin intermediul revistei online Catchy, dar trebuie să mai fie o explicație. Și-mi dau seama: l-am descoperit pentru că trebuia să înțeleg (iar cuvântul unui scriitor contemporan are mai multă relevanță decât al unui scriitor din alte vremuri) importanţa fiecărei zile, frumuseţea lucrurilor simple, bucuria de a privi cu seninătate viața chiar și în mijlocul furtunilor ei inevitabile.

Voi așeza cartea aceasta pe raftul din biblioteca mea unde am cărți care țin de credință și religiozitate, căci, dincolo de elogiul absolut decent, de altfel,  pe care el îl aduce frumuseții feminine, această carte aduce în prim-plan valori și principii de viață care trebuie respectate cu sfințenie, precum credința, prietenia, dragostea de copii, de părinți, de bunici, bunătatea, seninătatea, răbdarea, acceptarea, înțelepciunea.

Domnule Cosmin Neidoni, mă bucur să vă cunosc, să vă citesc și mă bucur că mai există oameni ca d-voastră iar faptul că, de-a lungul paginilor, am găsit referiri la modele care m-au inspirat mereu, precum Audrey Hepburn sau Maica Tereza, la cartea Prea devreme bătrân, prea tȃrziu înţelept (pe care am citit-o și eu de curând), îmi reamintește că nimic nu e întâmplător și că oamenii pe care-i cunoaștem ne pot învața lucruri noi despre viață și despre noi înșine.

M-au fascinat mereu oamenii care și-au stabilit ca scop suprem crearea unei lumi mai bune iar cartea aceasta se înscrie în rândul unor demersuri menite să-i facă pe oameni mai buni și mai toleranți.

Vârsta de 40 ani poate marca pentru unii sfârșitul tinereții, însă cine poate nega că poți fi mai tânăr, mai senin și mai împlinit la 40 de ani decât la 20?

Pentru a încheia, aș spune că viața din ani contează, și nu anii din viață iar un om care  a trăit demn și frumos nu trebuie să regrete nicicând trecerea timpului.

Cartea aceasta mi-a imprimat o notă de optimism, de încredere și de seninătate și o recomand tuturor celor care vor să redescopere bucuria de a citi despre viață…

Oana Pușcașu

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris

Titlu: VIAȚA LA 40 ANI
Autor: Cosmin Neidoni
An apariție : 2017
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1749

Alte recenzii de la Cosmin Neidoni :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate a fost redactor Booknation.ro și a scris 799 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments