Recenzie „Viața la 40 ani” de Cosmin Neidoni

Titlu: Viața La 40 Ani
Autor: Cosmin Neidoni
An apariție : 2017
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Emanuela Istrate
Publicată la 10.06.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Viața la 40 ani” de Cosmin Neidoni
4.7 (93.33%) 6 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI VIAȚA LA 40 ANI PE:

„Pȃnă la urmă, binele se obţine, între altele, și prin multiplicarea gratuită a unui gest cordial.”

Viața la 40 ani este o carte care nu mai are nevoie de nicio prezentare, căci se numără printre cele mai bine-vândute cărți de la Editura Libris Editorial și totuși, scriitura lui Cosmin Neidoni m-a fascinat într-atât, încât m-am gândit să scriu o recenzie.

Cu fiecare pagină citită, am fost tot mai plăcut surprinsă, limbajul fiind de o cucernicie rar întȃlnită, aproape ireală, însă, în același timp, mă întrebam: Oare prin ce minune mi-a fost dat să ajung să-l cunosc pe acest scriitor, un adevărat gentleman contemporan?

Un prim răspuns ar fi acela că l-am descoperit prin intermediul revistei online Catchy, dar trebuie să mai fie o explicație. Și-mi dau seama: l-am descoperit pentru că trebuia să înțeleg (iar cuvântul unui scriitor contemporan are mai multă relevanță decât al unui scriitor din alte vremuri) importanţa fiecărei zile, frumuseţea lucrurilor simple, bucuria de a privi cu seninătate viața chiar și în mijlocul furtunilor ei inevitabile.

Voi așeza cartea aceasta pe raftul din biblioteca mea unde am cărți care țin de credință și religiozitate, căci, dincolo de elogiul absolut decent, de altfel,  pe care el îl aduce frumuseții feminine, această carte aduce în prim-plan valori și principii de viață care trebuie respectate cu sfințenie, precum credința, prietenia, dragostea de copii, de părinți, de bunici, bunătatea, seninătatea, răbdarea, acceptarea, înțelepciunea.

Domnule Cosmin Neidoni, mă bucur să vă cunosc, să vă citesc și mă bucur că mai există oameni ca d-voastră iar faptul că, de-a lungul paginilor, am găsit referiri la modele care m-au inspirat mereu, precum Audrey Hepburn sau Maica Tereza, la cartea Prea devreme bătrân, prea tȃrziu înţelept (pe care am citit-o și eu de curând), îmi reamintește că nimic nu e întâmplător și că oamenii pe care-i cunoaștem ne pot învața lucruri noi despre viață și despre noi înșine.

M-au fascinat mereu oamenii care și-au stabilit ca scop suprem crearea unei lumi mai bune iar cartea aceasta se înscrie în rândul unor demersuri menite să-i facă pe oameni mai buni și mai toleranți.

Vârsta de 40 ani poate marca pentru unii sfârșitul tinereții, însă cine poate nega că poți fi mai tânăr, mai senin și mai împlinit la 40 de ani decât la 20?

Pentru a încheia, aș spune că viața din ani contează, și nu anii din viață iar un om care  a trăit demn și frumos nu trebuie să regrete nicicând trecerea timpului.

Cartea aceasta mi-a imprimat o notă de optimism, de încredere și de seninătate și o recomand tuturor celor care vor să redescopere bucuria de a citi despre viață…

Oana Pușcașu

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.