Recenzie „Vicky, nu Victoria” de Cristina Nemerovschi

by | Nov 13, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VICKY NU VICTORIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Vicky_nu_Victoria-Cristina_NemerovschiOri îți place scriitura Cristinei Nemerovschi și te regăsești în frazele sale profunde, presărate cu aromă de scorțișoară și cafea, ori nu. E imposibil să afirmi că îți place „așa și-așa”, deoarece Cristina reușește să creioneze cu o finețe ieșită din comun, aproape amețitoare, extremele societății, le descrie în cel mai complex mod și nu îi e frică să se lupte cu poporul.

Vicky, nu Victoria este continuarea romanului nymphette_dark99. Personal, mi-a plăcut mai mult a doua carte, pentru că mi-a dat ocazia să cunosc o Vicky mai ambițioasă, mai curajoasă, mai îndrăzneață. Pentru că mi-a dat ocazia să o cunosc pe cea mai bună versiune a lui Vicky.

Acțiunea nu este extrem de dinamică, întrucât cea de-a doua carte se desfășoară într-o perioadă foarte scurtă de timp, dar Cristina Nemerovschi a reușit să îmi captiveze atenția prin fiecare frază. Cred că Vicky, nu Victoria este cel mai complex roman pe care l-am citit. Are de toate, dar în primul rând, are pasiune. Este cert că autoarea și-a lăsat cuvintele să îi inunde venele și sentimentele să îi iasă prin încheieturi.

O carte mai mult decât profundă, care a reușit să scoată la iveală o latură pe care nu credeam că o am. Vicky, nu Victoria e despre revoltă, și subliniază clar că doar cei inteligenți se pot revolta, pentru că vor mai mult, vor altceva și sunt dispuși să străbată Lumea pentru a obține ce-și doresc. Vicky reprezintă materializarea nemulțumirilor, fricilor, teribilismului, revoltei, dorințelor, ispitelor adolescentine.

Dacă ți-ai bate capul cu tot ce s-ar putea întâmpla după ce faci un lucru, o să-ți treacă tot cheful să-l mai faci. Și așa ajungi un robot care renunță să trăiască.

În această carte, Vicky descoperă și disperarea. E disperată deoarece Tedy a dispărut și tot ce își dorește este să își simtă din nou fratele aproape. De asemenea, îl cunoaște pe Radu, profesorul ei de engleză, care îi devine ulterior și iubit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cristina Nemerovschi

Al doilea volum nu mi-a schimbat părerea despre Vicky; în continuare cred că va schimba lumea și că Vicky e rebeliunea în persoană.

”I love Vicky because she is  Vicky and there is no other Vicky in the entire world” (Coco, despre Vicky)

Recomand din adâncul inimii aceste două volume (și nu numai!) ale Cristinei Nemerovschi. Scriitura ei este profundă și nu toți o vor înțelege. Dar, ei bine, cei care o vor înțelege, se vor îndrăgosti iremediabil de ea. Dacă Cristina Nemerovschi ar fi profesat în învățământ, toți cei care i-am fi elevi ar fi mult mai inteligenți.

Cristina nu ne-ar învăța algoritmul împărțirii cu rest sau din ce cauză a murit Napoleon Bonaparte. Cristina ne-ar învăța să devenim oameni și ne-ar ajuta să înțelegem că trebuie să fim mai buni decât am fost ieri și că mâine vom fi mai buni decât suntem azi.

Titlu: Vicky Nu Victoria
Autor: Cristina Nemerovschi
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.11.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut absolut totul, dar cred că cel mai tare m-a impresionat scrisoarea lui Coco despre Vicky (citiți cartea și veți înțelege de ce afirm acest lucru).

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Liane Moriarty este o scriitoare genială și mi-a fost de ajuns să citesc Am uitat să fim fericiți pentru a mă convinge de acest fapt. Atunci când am citit și Când vina ne desparte, m-am convins de talentul ei de a crea un thriller psihologic plin de mister și de...

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1964 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments