Recenzie „Vicky, nu Victoria” de Cristina Nemerovschi

by | Nov 13, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VICKY NU VICTORIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Vicky_nu_Victoria-Cristina_NemerovschiOri îți place scriitura Cristinei Nemerovschi și te regăsești în frazele sale profunde, presărate cu aromă de scorțișoară și cafea, ori nu. E imposibil să afirmi că îți place „așa și-așa”, deoarece Cristina reușește să creioneze cu o finețe ieșită din comun, aproape amețitoare, extremele societății, le descrie în cel mai complex mod și nu îi e frică să se lupte cu poporul.

Vicky, nu Victoria este continuarea romanului nymphette_dark99. Personal, mi-a plăcut mai mult a doua carte, pentru că mi-a dat ocazia să cunosc o Vicky mai ambițioasă, mai curajoasă, mai îndrăzneață. Pentru că mi-a dat ocazia să o cunosc pe cea mai bună versiune a lui Vicky.

Acțiunea nu este extrem de dinamică, întrucât cea de-a doua carte se desfășoară într-o perioadă foarte scurtă de timp, dar Cristina Nemerovschi a reușit să îmi captiveze atenția prin fiecare frază. Cred că Vicky, nu Victoria este cel mai complex roman pe care l-am citit. Are de toate, dar în primul rând, are pasiune. Este cert că autoarea și-a lăsat cuvintele să îi inunde venele și sentimentele să îi iasă prin încheieturi.

O carte mai mult decât profundă, care a reușit să scoată la iveală o latură pe care nu credeam că o am. Vicky, nu Victoria e despre revoltă, și subliniază clar că doar cei inteligenți se pot revolta, pentru că vor mai mult, vor altceva și sunt dispuși să străbată Lumea pentru a obține ce-și doresc. Vicky reprezintă materializarea nemulțumirilor, fricilor, teribilismului, revoltei, dorințelor, ispitelor adolescentine.

Dacă ți-ai bate capul cu tot ce s-ar putea întâmpla după ce faci un lucru, o să-ți treacă tot cheful să-l mai faci. Și așa ajungi un robot care renunță să trăiască.

În această carte, Vicky descoperă și disperarea. E disperată deoarece Tedy a dispărut și tot ce își dorește este să își simtă din nou fratele aproape. De asemenea, îl cunoaște pe Radu, profesorul ei de engleză, care îi devine ulterior și iubit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cristina Nemerovschi

Al doilea volum nu mi-a schimbat părerea despre Vicky; în continuare cred că va schimba lumea și că Vicky e rebeliunea în persoană.

”I love Vicky because she is  Vicky and there is no other Vicky in the entire world” (Coco, despre Vicky)

Recomand din adâncul inimii aceste două volume (și nu numai!) ale Cristinei Nemerovschi. Scriitura ei este profundă și nu toți o vor înțelege. Dar, ei bine, cei care o vor înțelege, se vor îndrăgosti iremediabil de ea. Dacă Cristina Nemerovschi ar fi profesat în învățământ, toți cei care i-am fi elevi ar fi mult mai inteligenți.

Cristina nu ne-ar învăța algoritmul împărțirii cu rest sau din ce cauză a murit Napoleon Bonaparte. Cristina ne-ar învăța să devenim oameni și ne-ar ajuta să înțelegem că trebuie să fim mai buni decât am fost ieri și că mâine vom fi mai buni decât suntem azi.

🔥 CARTEA VICKY NU VICTORIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Vicky Nu Victoria
Autor: Cristina Nemerovschi
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.11.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut absolut totul, dar cred că cel mai tare m-a impresionat scrisoarea lui Coco despre Vicky (citiți cartea și veți înțelege de ce afirm acest lucru).

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Recenzie ”În ape adânci” de Paula Hawkins

Recenzie ”În ape adânci” de Paula Hawkins

Titlu: În ape adânci Titlu-original: Into the Water Autor: Paula Hawkins Editura: Trei An apariție: 2017 Număr de pagini: 432 Paula Hawkins este autoarea celui mai bine vândut roman New York Times, Fata din tren, a scris un thriller plin de suspans și provocator, În...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1910 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments