🔥 CARTEA VICKY NU VICTORIA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Vicky_nu_Victoria-Cristina_NemerovschiOri îți place scriitura Cristinei Nemerovschi și te regăsești în frazele sale profunde, presărate cu aromă de scorțișoară și cafea, ori nu. E imposibil să afirmi că îți place „așa și-așa”, deoarece Cristina reușește să creioneze cu o finețe ieșită din comun, aproape amețitoare, extremele societății, le descrie în cel mai complex mod și nu îi e frică să se lupte cu poporul.

Vicky, nu Victoria este continuarea romanului nymphette_dark99. Personal, mi-a plăcut mai mult a doua carte, pentru că mi-a dat ocazia să cunosc o Vicky mai ambițioasă, mai curajoasă, mai îndrăzneață. Pentru că mi-a dat ocazia să o cunosc pe cea mai bună versiune a lui Vicky.

Acțiunea nu este extrem de dinamică, întrucât cea de-a doua carte se desfășoară într-o perioadă foarte scurtă de timp, dar Cristina Nemerovschi a reușit să îmi captiveze atenția prin fiecare frază. Cred că Vicky, nu Victoria este cel mai complex roman pe care l-am citit. Are de toate, dar în primul rând, are pasiune. Este cert că autoarea și-a lăsat cuvintele să îi inunde venele și sentimentele să îi iasă prin încheieturi.

O carte mai mult decât profundă, care a reușit să scoată la iveală o latură pe care nu credeam că o am. Vicky, nu Victoria e despre revoltă, și subliniază clar că doar cei inteligenți se pot revolta, pentru că vor mai mult, vor altceva și sunt dispuși să străbată Lumea pentru a obține ce-și doresc. Vicky reprezintă materializarea nemulțumirilor, fricilor, teribilismului, revoltei, dorințelor, ispitelor adolescentine.

Dacă ți-ai bate capul cu tot ce s-ar putea întâmpla după ce faci un lucru, o să-ți treacă tot cheful să-l mai faci. Și așa ajungi un robot care renunță să trăiască.

În această carte, Vicky descoperă și disperarea. E disperată deoarece Tedy a dispărut și tot ce își dorește este să își simtă din nou fratele aproape. De asemenea, îl cunoaște pe Radu, profesorul ei de engleză, care îi devine ulterior și iubit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cristina Nemerovschi

Al doilea volum nu mi-a schimbat părerea despre Vicky; în continuare cred că va schimba lumea și că Vicky e rebeliunea în persoană.

”I love Vicky because she is  Vicky and there is no other Vicky in the entire world” (Coco, despre Vicky)

Recomand din adâncul inimii aceste două volume (și nu numai!) ale Cristinei Nemerovschi. Scriitura ei este profundă și nu toți o vor înțelege. Dar, ei bine, cei care o vor înțelege, se vor îndrăgosti iremediabil de ea. Dacă Cristina Nemerovschi ar fi profesat în învățământ, toți cei care i-am fi elevi ar fi mult mai inteligenți.

Cristina nu ne-ar învăța algoritmul împărțirii cu rest sau din ce cauză a murit Napoleon Bonaparte. Cristina ne-ar învăța să devenim oameni și ne-ar ajuta să înțelegem că trebuie să fim mai buni decât am fost ieri și că mâine vom fi mai buni decât suntem azi.

🔥 CARTEA VICKY NU VICTORIA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Vicky Nu Victoria
Autor: Cristina Nemerovschi
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.11.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut absolut totul, dar cred că cel mai tare m-a impresionat scrisoarea lui Coco despre Vicky (citiți cartea și veți înțelege de ce afirm acest lucru).

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1841 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com