Recenzie ” Violul- o poveste de dragoste” de Joyce Carol Oates

de | oct. 16, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VIOLUL- O POVESTE DE DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

Bazându-și cartea pe un caz de viol petrecut în localitatea americană Niagara Falls în data de iulie 1996, scriitoarea americană Joyce Carol Oates expune povestea într-o bidimensionalitate aproape onestă, atât din partea victimei, Teena Maguire, cât și a călăilor, fără a încerca, nici măcar în treacăt, exonerarea, găsirea unei scuze sau a vreunei portițe de scăpare.

Cursivitatea narațiunii, cu dese înălțări și coborâri, cu implicări, voalate sau recesive, te prinde în mrejele unui zbucium al trăirilor într-o societate nord-americană, încă împovărată de nenumărate prejudecăți, multe dintre ele fiind de-a dreptul hilare, absolut inexplicabile.

Reușind să strecoare în poveste o ușoară undă de mister, poate chiar romanțat cu intenție de a umaniza trăsăturile anumitor personaje, așezându-le într-o lumină oarecum maleabilă și totuși colțuroasă, încercând astfel să evite emiterea anumitor verdicte cochetând cu imparțialitatea omului care doar relatează, ocolind implicarea sentimentală deși, prin puterea sugestiei, această implicare, duios de indirectă, totuși există sub o formă sau alta uneori biciuitoare, alteori amalgamată, precum o necesară medicamentație care oferă iluzia cicatrizării sub inevitabila trecere a timpului mult prea grăbit în care clipele se frâng în geometrii bizare, de neînțeles.

Dacă îți place recenzia cărții VIOLUL- O POVESTE DE DRAGOSTE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Joyce Carol Oates

Cartea nu emite pretenții literare de inestimabilă capodoperă, cuvintele înșiruindu-se într-o anumită închistare, oarecum imparțială, jurnalistică, personajele neconturându-se concret, totul fiind dureros de fugar, efemeritatea scuipându-și sentimentele ducerii în neștire sub văluriri de întâmplări deosebite sau anoste.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VIOLUL- O POVESTE DE DRAGOSTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: VIOLUL- O POVESTE DE DRAGOSTE
Autor: Joyce Carol Oates
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 869

Alte recenzii de la Joyce Carol Oates:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2795 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments