Recenzie “Violul. O poveste de dragoste” de Joyce Carol Oates

de | iun. 22, 2022 | Beletristică, Dragoste, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA VIOLUL. O POVESTE DE DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

Un subiect care va sensibiliza pe oricine, o carte cu un impact major. Un titlu care la prima vedere te lasă perplex și-ți pune semne de întrebare. Cum poate violul și dragostea să stea alături? O fi vorba de sindromul Stockholm sau de apariția unui apărător din umbră? Voi păstra intriga și vă las să descoperiți singuri despre ce este vorba.

Romanul scoate în prim-plan istoria Teenei Maguire violată în grup, lovită cu picioarele și cu pumnii și lăsată să moară pe scândurile debarcaderului mizerabil din parcul Rocky Point, în primele minute ale zilei de 5 Iulie 1996. În acea noapte fatală, Teena Maguire împreună cu fiica sa de doisprezece aici, Bethie, se întorceau de la o petrecere și au luat-o pe o scurtătură prin parcul Rocky Point.

Ajunsă victimă a violului, Teena regretă faptul de a fi supraviețuit. Ea are de luptat nu doar cu propriile gânduri, amintiri, dar și cu gura lumii care judecă și o consideră vinovată tot pe ea. Căci “era îmbrăcată într-un maiou, blugi tăiați și sandale cu toc. Și-apoi de ce a luat-o pe scurtătură? A căutat-o și și-a luat-o.

Ideea centrală a romanului este că violul nu este doar un incident care survine într-o noapte în parc, la întâmplare, așa cum lovește trăsnetul, ci ajunge ulterior să definească însăși viața victimelor. Existența victimelor violurilor este mereu împărțită între “înainte” și “după” viol.

Dacă îți place recenzia cărții VIOLUL. O POVESTE DE DRAGOSTE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Joyce Carol Oates

Involuntar, atunci când citești o carte care tratează un anumit subiect, o compari cu alte cărți pe care le-ai citit la același subiect. Cartea cu care am comparat acest roman este “Scandalul” lui Backman. Un roman pe care l-am adorat și pe care îl recomand cu drag. Este scris în alt stil și parcă este pus mai mult accent pe suferința victimei.

Cu referire la scrierea autoarei Joyce Carol Oates, trebuie să menționez că mi-a plăcut stilul. Este unul neobișuit, succint și alert. Te ține lipit de carte și te emoționează, deși scrie într-un mod tranșant și dur. Personajele sunt bine creionate, cu trăsături de caracter bine definite. Cu siguranță revin la autoare.

… pentru că atunci când o femeie e atacată cu cruzime, așa cum au atacat-o pe mama ta, toate femeile sunt atacate. De-asta violul trebuie pedepsit ca o infracțiune serioasă și deosebit de gravă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VIOLUL. O POVESTE DE DRAGOSTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: VIOLUL. O POVESTE DE DRAGOSTE
Autor: Joyce Carol Oates
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 10617

Alte recenzii de la Joyce Carol Oates:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 645 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Costi Bercea

Buna carte.