Recenzie “Vrăjitor şi vrăjitoare” (Vrăjitor și vrăjitoare #1) de James Patterson

Titlu: Vrăjitor şi Vrăjitoare (vrăjitor și Vrăjitoare #1)
Autor: James Patterson
,
Gabrielle Charbonnet
An apariție : 2012
Editura: Leda
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 6.06.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Vrăjitor şi vrăjitoare” (Vrăjitor și vrăjitoare #1) de James Patterson
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI VRĂJITOR ŞI VRĂJITOARE (VRĂJITOR ȘI VRĂJITOARE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
vrajitor-si-vrajitoare

James Patterson scoate la lumină o nouă lectură captivantă. Noua serie de romane intitulată Vrăjitor şi Vrăjitoare are în prim plan magia, o magie nouă şi proaspătă cu care ne va încânta imaginaţia.

În prezent Editura Leda a publicat primele trei volume ale acestei serii: Vrăjitor şi vrăjitoare, Darul şi Focul.

Ce s-ar întâmpla dacă brusc v-aţi trezi, în miez de noapte, luat pe sus de forţele de ordine şi duşi la închisoare? Dar dacă aţi mai fi acuzat, pe deasupra, şi de magie neagră, în secolul XXI fiind?

Aruncaţi într-o închisoare pentru tineri juvenili, Wisty şi Whit Allgood se trezesc dintr-un coşmar într-un….alt coşmar. Despărţiţi de părinţi, în miez de noapte, de forţele de ordine care-i arestează pentru acte teroriste necunoscute, aceştia ajung la Şcoala de corecţie a Noului Ordin. Aici copii trebuie să treacă numeroase teste prin care trebuie să convingă că sunt nu numai devotaţi patriei dar şi, mai ales, normali. Dar normalitatea nu este ceva ce poate fi demonstrat de teste mecanice, iar Whit şi Wisty vor descoperi că tot ceea ce ştiau s-a schimbat… peste noapte.

În fruntea conducerii s-a autoproclamat Cel Care Este Unicul, iar noua forţă de ordine este Noul Ordin, un ordin mai mult decât ciudat care arestează toţi copii suspectaţi că au “deviat” de la ceea ce se numeşte normalitate. Ajunşi într-un proces al cărui rezultat clar este în defavoarea lor, Whit şi Wisty se vor trezi cu sentinţa de vinovat dar şi cu o condamnare…la moarte prin spânzurare.

În toată tevatura şi confuzia creată, atât Whit cât şi Wisty vor descoperi că nu sunt chiar nişte copii normali cum au crezut, asta în cazul în care este normal să fii acoperit de flăcări, să arzi tot în jurul tău şi totuşi tu să scapi fără nici măcar o celulă arsă. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că poţi invoca o ceată de tăuni care să înspăimânte întreaga sala de judecată, dar să opreşti şi un ciocănel, în aer, înainte să te lovească, eşti mai mult decât vinovat de vrăjitorie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de James Patterson.

Aşadar nu numai că s-au trezit arestaţi pe nepusă masă, dar s-au mai pomenit şi vrăjitori peste noapte, şi nu orice vrăjitori, ci acei vrăjitori de care vorbeşte profeţia. Care profeţie, veţi întreba? Aceeaşi profeţie de care întreabă şi Whit şi Wisty cu mare interes, dar al cărei răspuns nu se încumetă nimeni să-l ofere. Să vă mai spun şi că sunt ajutaţi să evadeze de către Celia, iubita dispărută de luni de zile a lui Whit şi care acum este o Semi-lumină alias fantomă?

Vrăjitor şi vrăjitoare aduce cu sine o nouă poveste din lumea vrăjitorilor, noi dezlănţuiri de forţe magice şi o versiune supranaturală nouă a secolului XXI.

James Patterson, în colaborare cu Gabrielle Charbonnet scoate la lumină o lectură proaspătă, o nouă interpetare a supranaturalului, o lectură numai bună pentru relaxare.

Vrăjitor şi vrăjitoare îmbie la lectură orice cititor, de la copii până la adulţi, îi “momeşte” în lupta pentru libertate, dar şi în descoperirea noii identităţi de vrăjitor şi vrăjitoare ale lui Whit şi Wisty.

Pagină după pagină, cititorii vor trăi cu sufletul la gură şi vor lua parte la lupta pentru supravieţuire a celor doi împotriva unui sistem ce a deviat de la realitate şi dreptate, vor fi părtaşi la exploziile de puteri magice noi ce le vor pune la încercare voinţa, dar vor participa şi la misiunile de căutare ale părinţilor dispăruţi.

…este vorba de a vedea viaţa ca pe o jumătate plină, în loc de o jumătate goală, indiferent ce ţi se întâmplă. De fapt, n- aveam nimic împotrivă. Dar cum rămâne cu situaţia când e plină doar în proporţie de 0,000001?

ACUM GĂSEȘTI VRĂJITOR ŞI VRĂJITOARE (VRĂJITOR ȘI VRĂJITOARE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.