Recenzie “Detectivul Alex Cross” de James Patterson

by | Dec 13, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DETECTIVUL ALEX CROSS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

         „Detectivul Alex Cross” reuşeşte să doboare standardul de suspans cu care am fost obişnuiţi până acum în celelalte romane ale autorului.

Fiind al doisprezecelea roman din seria „Alex Cross”, ne sunt prezentate evenimente ce fac parte din trecutul fostului agent FBI, a cărui viaţă încă este marcată de dezastrul dispariţiei timpurii a soţiei sale. Cariera lui Cross era în plină ascensiune, fusese supranumit „Ucigaşul de Dragoni”, iar familia era pe cale să i se îmbogăţească, în curând, cu încă un membru. Dar într-o seară, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de soţ iubitor, luându-o pe Maria de la serviciu, un necunoscut a împuşcat-o. De când și-a dat ultima suflare în braţele sale, Cross a devenit o umbră, singurul motiv pentru care merita să trăiască fiind cei trei copii. În paralel, ne este relatată şi viaţa lui Michael Sullivan, poreclit şi „Măcelarul”, om al Mafiei şi care se face vinovat de o serie de violuri şi crime înfăptuite cu sânge rece.

Peste ani, Alex face o schimbare în viața lui. După ce pleacă din FBI, lucrează din nou ca psiholog. Viața lui alături de cei dragi pare să fie din nou în ordine. Are chiar șansa de a-și face o prietenă. Dar apoi, fostul partener al lui Alex, John Sampson, îi cere o favoare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de James Patterson

Este pe urmele unui violator în serie, unul al cărui mod brutal de operare include amenințarea victimelor cu fotografii terifiante. Cross și Sampson au nevoie de declarațiile acestor femei pentru a-l putea prinde pe violator, dar victimele refuză să le dezvăluie ceva despre agresor. Când unul dintre cazuri sugerează o legătură cu moartea Mariei, Alex ar putea avea ocazia de a-l prinde pe ucigașul soției sale.

Va avea oare șansa de a face în sfârșit dreptate? Sau este vorba despre obsesia lui?

“Nimeni nu te va iubi vreodată cum te iubesc eu.” Amintirea ei era peste tot în mintea detectivului Alex Cross, în tot ceea ce însemna viață, culoare și iubire. Răzbunarea era singurul catalizator care îl ținea în viață.

🔥 CARTEA DETECTIVUL ALEX CROSS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Detectivul Alex Cross
Autor: James Patterson
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 13.12.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 486 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 19 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments