Recenzie “Vrăjitorii”- Volumul I: Cei Aleși de Alexandra Vicol

de | ian. 30, 2022 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VRĂJITORII- VOLUMUL I: CEI ALEȘI ARE REDUCERE PE:

O carte care are darul de a stârni imaginația cititorului, de a-l face să călătorească într-o lume în care realul se îmbină cu fantasticul și magia, este romanul Cei aleși, primul volum din trilogia Vrăjitorii, semnat de scriitoarea Alexandra Vicol. Autoarea avertizează cititorul în Nota de la sfârșitul cărții că “au fost folosite si descrise anumite acte de magie, pornind de la utilizarea anumitor simboluri”. O parte a acestor simboluri sunt din geometría sacră și altă parte sunt inspirate din Școala lui Kryon.

Într-o lume cu vrăjitori este de la sine înțeles că asistăm la veșnica confruntare dintre bine și rău. Povestea se petrece în vremea în care omenirea este tot mai mult subjugată de o forță întunecată: Uitarea. Locul în care se petrece actiunea este Orașul fără Nume, „o punte între lumile toate și timpurile toate ale pământului”. Orașul nici nu există pe hartă, a fost creat de Marele Arhitect cu scopul de a aduna aici forțele capabile să salveze lumea.

La barul lui Ciro lucrează două chelnerițe, Gabriela și Rain. Faptul că cele două fete și-au părăsit orașul natal și au călătorit peste mări și țări pentru a ajunge aici nu este întâmplător. Toate persoanele aflate în oraș în acest moment au o misiune.

Tot acum poposesc în oraș Vrăjitorii, o trupă care își câștigă existența cântând. Dar aparențele înșală. Unul dintre membrii formației este Dante, principele din Hellix Nebulla,poarta prin care sufletele ființelor umane treceau mai departe”. Solistul trupei, Nicholas, este Preotul Alb și Stăpânul Oglinzilor. Ei și alți doi membrii ai formației sunt zei. Au coborât printre Pământeni, luând chipul acestora, cu scopul de a le aminti taina:

Dacă îți place recenzia cărții VRĂJITORII- VOLUMUL I: CEI ALEȘI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alexandra Vicol

Căci purtăm în noi o taină, și taina aceasta poartă cu sine adevărul. 

Puterea profeției în Cei aleși

Există o legendă care povestește că singurul în stare de a-l salva pe Prințul Pămîntului și odată cu el întreaga omenire este Cel-care-Crede. Nimeni nu știe unde este și cum arată acesta. Cei Cinci Mari Aleși au misiunea de a-l găsi. Altfel, lupta lor împotriva Umbrei, care a subjugat lumea, nu are sorți de izbândă.

Rain

Personajul principal din Cei aleși, Rain, ne explică de unde provine numele ei:

Pe mine mă cheama Adelle! Dar ei mă strigă Rain. Rain, pentru că îmi place ploaia!

Este nespus de frumoasă, cu ochii de culoarea mierii și părul lung, aramiu, de culoarea frunzelor toamnei. Cu o fire de neîmblânzit, are curajul și puterea de a ține Umbra prizonieră. Ea și acest demon, Umbra, au încheiat un legământ: Umbra îi va ghida pașii către cel pe care-l iubește, iar, în schimb, Rain o va recompensa cu orice îi va cere.

Umbra – demonul întunericului

Omenirea este lovită de o cruntă boală,

asemenea unui virus ce roade încet, dar letal sufletele ființelor umane: uitarea.

De această boală este responsabilă Umbra. Dar, Umbra nu s-a înstăpânit încă de tot de omenire pentru că este ținută prizonieră de Rain. Ea a închis-o într-un medalion cu puteri magice.

Dragostea si Prietenia – elemente esențiale ale poveștii

Rain este numită și cea fară de suflet. Se pare că în altă viață a iubit pe cineva atât de mult, încât acum, fără să-și mai amintească nimic altceva, a rămas cu un dor cumplit. Sunt bănuieli că și-ar fi vândut sufletul pentru a-l găsi pe el. Dar nici celelalte personaje nu sunt ocolite de iubiri mistuitoare. De exemplu, Dante – Lordul dintre lumi și Preotul Alb și Stăpânul Oglinzilor au fost îndrăgostiți de aceeași fată, o muritoare. Când fata a dispărut, ei au cerut Celestiei să le ștergă toate amintirile legate de aceasta pentru a scăpa de chinul acestei amintiri.

În ce priveste prietenia, poate cea mai desăvârșită prietenie din roman este între Rain și Gabriela. Atât de diferite, Gabriela, spre deosebire de Rain, este un simbol al luminii, ele sunt capabile să se protejeze și să se sacrifice una pentru alta.

Dar cartea are multe personaje puternice, multe aventuri și răsturnări de situații. Romanul a fost publicat la editura Vasiliana98. În interviul pe care  l-a dat colegilor de la Booknation.ro, scriitoarea definește ce este o carte:

O carte e ca un mesaj, un răspuns, o ușă către profunzimile tale…

Cititorii pot afla mai multe informații despre Alexandra Vicol și romanele ei pe pagina de Facebook creată special pentru trilogía Vrăjitorii.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VRĂJITORII- VOLUMUL I: CEI ALEȘI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: VRĂJITORII- VOLUMUL I: CEI ALEȘI
Autor: Alexandra Vicol
An apariție : 2019
Editura: VASILIANA98
Nr. Pagini: 696
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 194

Alte recenzii de la Alexandra Vicol:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1096 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments