Recenzie „Zarvă în livada de guave” de Kiran Desai

de | mart. 16, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZARVĂ ÎN LIVADA DE GUAVE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Eu am nevoie de pauză din când în când. Eu am nevoie de lectură ușoară, una care să mă lase cu mintea liniștită, poate mai binedispusă. Opera scriitoarei Kiran Desai, „Zarvă în livada de guave” este acea carte despre care am pomenit mai devreme.

Cine are poftă de o lectură amuzantă, ironică, de o cafea sau ceai, depinde ce preferați, întindeți piciorele pe o canapea confortabilă, puneți mâna pe carte, și savurați lectura cu plăcere!

Explic scurt pe doi de ce vă îndemn să faceți asta în pofida notei mici (după părerea unor savanți și al altor cercetători). Este cartea de debut a scriitoarei de origine hindusă, Kiran Desai, un început bun, flambant, o scriere care va lăsa o impresie de aperitiv atât de necesar între greii literaturii universale.

Autoarea ne povestește cu o feblețe naturală despre soarta unui tânăr obosit. Pare straniu la prima vedere, dar atât de clar și bine argumentat, încât ajungi să simți aceleași sentimente contradictorii. Tinerețea ar fi trebuit să îi ofere o stare de putere și optimism, însă ceea ce i se întâmplă îl obosește subit.

Sampath: este dezinteresat față de nevoile lumii, de cele ale familiei sale, este plictisit de normele sociale, de munca pe care o execută zilnic și fără mare entuziasm, iar dansul extrem de dezinhibat pe care îl execută în timpul unei nunți importante, îl face să ia cea mai importantă decizie din viața sa. Zarva, care a urmat, a durat până la cel mai neașteptat final.

Nu este neapărat cea mai importantă sau lipsită de noimă lectură, îți dă clipe de reflecție doar în timpul ei, merită timpul investit, dar nu se ridică la nivelul greilor care fac literatură care formează caractere și gust.

Eu am avut, uneori, impresia că citesc scenariul unui film indian, unde sunetele erau atât de puternice, unde se exagera pe alocuri, unde zâmbeam de ridicol și greutăți cu umor subtil. Cartea vine cu o introducere drăguță în cultura hindusă, pentru că sunt înșirate obiceiuri și norme care ne sunt, deja, oarecum străine.

Lectură frumoasă vă doresc!

P.S. Am pus ochiul pe ea fără cunoștință în cauză, fără măcar să citesc adnotația. Am vrut o alegere imparțială, și nu am greșit.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ZARVĂ ÎN LIVADA DE GUAVE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Kiran Desai sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZARVĂ ÎN LIVADA DE GUAVE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Zarvă în Livada De Guave
Autor: Kiran Desai
An apariție : 2008
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 343
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 16.03.2021
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Bariere de fum, este cel mai intens roman pe care l-am citit vreodată. Și nu, nu exagerez. Acesta este volumul patru din seria Alina Marinescu și are o acțiune de o brutalitate copleșitoare. Bariere de fum - "Nimic nu e ceea ce pare a fi..." ... O propoziție care...

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Romanul "Balanța puterii", al 3-lea volum din seria Alina Marinescu, este un roman al suferinței și al renașterii. Exact așa aș putea să îl descriu. O Alina schimbată Am găsit aici o Alina schimbată. O Alina transformată de suferința celor 7 ani fără Alex, 7 ani în...

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

„Vălul pictat” este un roman despre pierderi și câștiguri, despre dragoste și ură, despre viață și moarte, despre tristețe și bucurie. Prima carte citită de Maugham m-a făcut să mă îndrăgostesc de stilul autorului, de lejeritatea și ușurința sa de a povesti. Kitty...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 263 zile și a scris până acum 109 articole. Se află pe poziția 6 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments