Recenzie Zece Negri Mititei de Agatha Christie

by | Feb 4, 2015 | Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ZECE NEGRI MITITEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

zece-negri-mititei_1_fullsizeRăspunzând invitației unui necunoscut U.N. Owen, zece persoane călătoresc spre Insula Negrului. Însă, ceea ce pare o bine meritată vacanță se transformă într-un coșmar îndată ce ajung acolo.

Strânși în aceeași cameră, după cină, un megafon ascuns privirii redă vocea misterioasei gazde care acuză fiecare dintre persoanele prezente că ar fi omorât pe cineva, scăpând de mâna justiției. După această întâmplare este găsit și primul mort dintre cei zece oaspeți, dându-se astfel startul uciderilor.

Acestea au loc în paralel cu versurile unei cunoscute poezioare pentru copii mici – Zece Negri Mititei. Astfel, datorită acestei strânse legături cu situația lor, în camerele tuturor personajelor se găsesc copii ale poeziei iar pe masa principală din sufragerie sunt descoperite la început 10 personaje mititele de culoare neagră. Ele dispar, una câte una, pe măsură ce un alt oaspete este ucis.

Așadar, judecătorul Wargrave a condamnat la moarte un deținut, doctorul Armstrong și-a ucis o pacientă pe masa de operații, secretara Claythorne a înecat un copil, domnișoara Brent și-a ucis menajera, inspectorul Blore a ucis un om acuzat de crimă, căpitanul Lombard a pricinuit moartea a 2 băștinași, generalul MacArthur a ucis un subaltern, tânărul Marston a accidentat mortal doi copii, iar soții Rogers au lăsat-o pe bătrâna pe care o îngrijeau să moară.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

În pofida aparențelor, nu avem de-a face cu ucigași cu sânge- rece. Aceste persoane prinse într-o capcană morbidă sunt mistuite de regrete și resentimente. După alte câteva crime, supraviețuitorii vor începe să caute ascunzătoarea asasinului. Cercetează întreaga insulă spre a ajunge la concluzia  că printre ei se află nemilosul călău.

Astfel începe un joc încă și mai  primejdios, când neîncrederea pune stăpânire pe oamenii disperați să rămână în viață. Numărul vizitatorilor insulei se împuținează, tot mai multe statuete dispar de pe masa din sufragerie.

Cred că cititorii au parte de o uriașă surpriză la sfârșitul poveștii. Această carte este dovada incontestabilă a talentului literar și minții dibace specifice Agathei Christie.

🔥 CARTEA ZECE NEGRI MITITEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Zece Negri Mititei
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cum să nu iubești cărțile Agathei Christie?!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2159 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 27 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments