🔥 CARTEA ZECE NEGRI MITITEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

zece-negri-mititei_1_fullsizeRăspunzând invitației unui necunoscut U.N. Owen, zece persoane călătoresc spre Insula Negrului. Însă, ceea ce pare o bine meritată vacanță se transformă într-un coșmar îndată ce ajung acolo.

Strânși în aceeași cameră, după cină, un megafon ascuns privirii redă vocea misterioasei gazde care acuză fiecare dintre persoanele prezente că ar fi omorât pe cineva, scăpând de mâna justiției. După această întâmplare este găsit și primul mort dintre cei zece oaspeți, dându-se astfel startul uciderilor.

Acestea au loc în paralel cu versurile unei cunoscute poezioare pentru copii mici – Zece Negri Mititei. Astfel, datorită acestei strânse legături cu situația lor, în camerele tuturor personajelor se găsesc copii ale poeziei iar pe masa principală din sufragerie sunt descoperite la început 10 personaje mititele de culoare neagră. Ele dispar, una câte una, pe măsură ce un alt oaspete este ucis.

Așadar, judecătorul Wargrave a condamnat la moarte un deținut, doctorul Armstrong și-a ucis o pacientă pe masa de operații, secretara Claythorne a înecat un copil, domnișoara Brent și-a ucis menajera, inspectorul Blore a ucis un om acuzat de crimă, căpitanul Lombard a pricinuit moartea a 2 băștinași, generalul MacArthur a ucis un subaltern, tânărul Marston a accidentat mortal doi copii, iar soții Rogers au lăsat-o pe bătrâna pe care o îngrijeau să moară.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Agatha Christie.

În pofida aparențelor, nu avem de-a face cu ucigași cu sânge- rece. Aceste persoane prinse într-o capcană morbidă sunt mistuite de regrete și resentimente. După alte câteva crime, supraviețuitorii vor începe să caute ascunzătoarea asasinului. Cercetează întreaga insulă spre a ajunge la concluzia  că printre ei se află nemilosul călău.

Astfel începe un joc încă și mai  primejdios, când neîncrederea pune stăpânire pe oamenii disperați să rămână în viață. Numărul vizitatorilor insulei se împuținează, tot mai multe statuete dispar de pe masa din sufragerie.

Cred că cititorii au parte de o uriașă surpriză la sfârșitul poveștii. Această carte este dovada incontestabilă a talentului literar și minții dibace specifice Agathei Christie.

🔥 CARTEA ZECE NEGRI MITITEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Zece Negri Mititei
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cum să nu iubești cărțile Agathei Christie?!

Avatar
Autor: Denisa Mona
Redactor de 2024 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Denisa Mona