Recenzie Zece Negri Mititei de Agatha Christie

by | Feb 4, 2015 | Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ZECE NEGRI MITITEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

zece-negri-mititei_1_fullsizeRăspunzând invitației unui necunoscut U.N. Owen, zece persoane călătoresc spre Insula Negrului. Însă, ceea ce pare o bine meritată vacanță se transformă într-un coșmar îndată ce ajung acolo.

Strânși în aceeași cameră, după cină, un megafon ascuns privirii redă vocea misterioasei gazde care acuză fiecare dintre persoanele prezente că ar fi omorât pe cineva, scăpând de mâna justiției. După această întâmplare este găsit și primul mort dintre cei zece oaspeți, dându-se astfel startul uciderilor.

Acestea au loc în paralel cu versurile unei cunoscute poezioare pentru copii mici – Zece Negri Mititei. Astfel, datorită acestei strânse legături cu situația lor, în camerele tuturor personajelor se găsesc copii ale poeziei iar pe masa principală din sufragerie sunt descoperite la început 10 personaje mititele de culoare neagră. Ele dispar, una câte una, pe măsură ce un alt oaspete este ucis.

Așadar, judecătorul Wargrave a condamnat la moarte un deținut, doctorul Armstrong și-a ucis o pacientă pe masa de operații, secretara Claythorne a înecat un copil, domnișoara Brent și-a ucis menajera, inspectorul Blore a ucis un om acuzat de crimă, căpitanul Lombard a pricinuit moartea a 2 băștinași, generalul MacArthur a ucis un subaltern, tânărul Marston a accidentat mortal doi copii, iar soții Rogers au lăsat-o pe bătrâna pe care o îngrijeau să moară.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

În pofida aparențelor, nu avem de-a face cu ucigași cu sânge- rece. Aceste persoane prinse într-o capcană morbidă sunt mistuite de regrete și resentimente. După alte câteva crime, supraviețuitorii vor începe să caute ascunzătoarea asasinului. Cercetează întreaga insulă spre a ajunge la concluzia  că printre ei se află nemilosul călău.

Astfel începe un joc încă și mai  primejdios, când neîncrederea pune stăpânire pe oamenii disperați să rămână în viață. Numărul vizitatorilor insulei se împuținează, tot mai multe statuete dispar de pe masa din sufragerie.

Cred că cititorii au parte de o uriașă surpriză la sfârșitul poveștii. Această carte este dovada incontestabilă a talentului literar și minții dibace specifice Agathei Christie.

🔥 CARTEA ZECE NEGRI MITITEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Zece Negri Mititei
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cum să nu iubești cărțile Agathei Christie?!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2123 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments