Recenzie ”Zece respirații scurte” de K.A. Tucker

de | iul. 31, 2020 | Dragoste, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZECE RESPIRAȚII SCURTE ARE REDUCERE PE:

Titlu:  Zece respirații scurte

Titlu-original: Ten Tiny Breaths

Autor: K.A. Tucker

Editură: Epica

Dacă îți place recenzia cărții ZECE RESPIRAȚII SCURTE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de K.A.Tucker

An apariție: 2012

Număr de pagini: 352

Cartea începe prin prezentarea celor două surori Kacey și Livie care fug din casa mătușii sale, unde stăteau de când au rămas orfane, pentru a începe o nouă viață împreună în Miami. Cele două surori se au doar una pe cealaltă, deoarece în urmă cu patru ani a avut loc un tragic accident, unde singura supraviețuitoare era Kacey. Bilanțul accidentului : șase morți și nenumărate vieți distruse. Printre cei morți numărându-se și părinții celor două. De atunci, Kacey și Livie au trăit în casa mătușii și a unchiului lor, până azi, când o întâmplare le-a făcut să plece.

Mi-a plăcut foarte mult legătura dintre cele două surori, care se sprijină una pe cealaltă indiferent de circumstanțe. Kacey încearcă să nu mai lase pe nimeni să pătrundă în sufletul său, în afară de Livie. Dar, o întâlnire la spălătorie cu Trent, vecinul lor, îi dă toate planurile peste cap, simțind încă din prima zi  o atracție fizică.

Îmi place foarte mult de Kacey pentru că își dă seama la începutul cărții că trebuie să se schimbe pentru sora ei și pe parcurs chiar se vede această schimbare. Toți trecem măcăr o dată în viață printr-o traumă pe care nu știm cum să o gestionăm. Dar, timpul vindecă orice rană, indiferent de cât de adâncă este ea. Timpul ne maturizează și ne schimbă. Exact asta s-a întâmplat și cu Kacey. Pasiunea sa pentru box, a luat naștere o dată cu dorința de schimbare și este un lucru foarte bun, faptul că,printr-un sport, hobby, orice, îți poți înneca amarul și nu mai ești tentat să apelezi la alcool, violență pentru a uita de traume.

Vă recomand această carte/serie. Este o carte ușoară, se citește rapid și îți poate schimba puțin concepția despre viață în primele pagini. Pe parcursul cărții vom descoperi și iubire, pasiune și teamă, așa că dacă aveți 15-18 ani, poate și mai mult, vă va plăcea foarte mult această carte.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZECE RESPIRAȚII SCURTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Zece Respirații Scurte
Autor: K.A.Tucker
An apariție : 2012
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 275

Alte recenzii de la K.A.Tucker:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 904 zile și a scris până acum 75 articole. Se află pe poziția 12 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments