Recenzie ”Zece respirații scurte” de K.A. Tucker

by | Jul 31, 2020 | Dragoste, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZECE RESPIRAȚII SCURTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu:  Zece respirații scurte

Titlu-original: Ten Tiny Breaths

Autor: K.A. Tucker

Editură: Epica

An apariție: 2012

Număr de pagini: 352

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de K.A.Tucker

Cartea începe prin prezentarea celor două surori Kacey și Livie care fug din casa mătușii sale, unde stăteau de când au rămas orfane, pentru a începe o nouă viață împreună în Miami. Cele două surori se au doar una pe cealaltă, deoarece în urmă cu patru ani a avut loc un tragic accident, unde singura supraviețuitoare era Kacey. Bilanțul accidentului : șase morți și nenumărate vieți distruse. Printre cei morți numărându-se și părinții celor două. De atunci, Kacey și Livie au trăit în casa mătușii și a unchiului lor, până azi, când o întâmplare le-a făcut să plece.

Mi-a plăcut foarte mult legătura dintre cele două surori, care se sprijină una pe cealaltă indiferent de circumstanțe. Kacey încearcă să nu mai lase pe nimeni să pătrundă în sufletul său, în afară de Livie. Dar, o întâlnire la spălătorie cu Trent, vecinul lor, îi dă toate planurile peste cap, simțind încă din prima zi  o atracție fizică.

Îmi place foarte mult de Kacey pentru că își dă seama la începutul cărții că trebuie să se schimbe pentru sora ei și pe parcurs chiar se vede această schimbare. Toți trecem măcăr o dată în viață printr-o traumă pe care nu știm cum să o gestionăm. Dar, timpul vindecă orice rană, indiferent de cât de adâncă este ea. Timpul ne maturizează și ne schimbă. Exact asta s-a întâmplat și cu Kacey. Pasiunea sa pentru box, a luat naștere o dată cu dorința de schimbare și este un lucru foarte bun, faptul că,printr-un sport, hobby, orice, îți poți înneca amarul și nu mai ești tentat să apelezi la alcool, violență pentru a uita de traume.

Vă recomand această carte/serie. Este o carte ușoară, se citește rapid și îți poate schimba puțin concepția despre viață în primele pagini. Pe parcursul cărții vom descoperi și iubire, pasiune și teamă, așa că dacă aveți 15-18 ani, poate și mai mult, vă va plăcea foarte mult această carte.

🔥 CARTEA ZECE RESPIRAȚII SCURTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Zece Respirații Scurte
Autor: K.A.Tucker
An apariție : 2012
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 113 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments