Recenzie Zece Respiratii Scurte de K.A.Tucker

by | Jan 29, 2017 | Chick Lit & Romance, Dragoste, Familie, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA ZECE RESPIRATII SCURTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Fiind un mare fan al genului romantic, cunoșteam seria și eram familiarizată cu operele autoarei K.A.Tucker. Modalitatea ei de a scrie este foarte aproape de sufletul meu, deoarece întotdeauna reușește să interacționeze cu publicul într-un mod sincer și autentic. Această apropiere de cititori o face foarte cunoscută printre fanii genului, deoarece expune realitate așa cum este, cu bune și cu rele, ne prelucrând nimic.

Apreciez foarte mult sinceritatea într-o carte și deși uneori îmi doresc să citesc despre o lume ireală, aproape perfectă, adesea percep mult mai bine mesajul dacă acesta este relatat într-un mod deschis și franc.

Acestea fiind spune, haideți să vă povestesc câte ceva despre această carte. Kacey a trecut prin multe încercări, după ce într-o noapte nefastă și-a pierdut ambii părinti, prietena cea mai bună și iubitul. Marcată profund de aceste întâmplări, devine o altă persoană, căzând în patima drogurilor, distracțiilor și a aventurilor de o noapte nesăbuite. Singura persoană care i-a mai rămas este sora ei, Olivia. Într-o zi, împreuna cu aceasta, ia hotărârea de a pleca din casa unde locuiesc și de a începe o nouă viață departe de ei, în Miami. Acest lucru nu este ușor de realizat, deoarece Kacey nu este stabilă emoțional pentru a avea grijă de o minoră, însa altă variantă nu are decât să o ia de la capăt.

Dar CUM?

Kacey nici măcar nu a absolvit o facultate, iar sora ei nu are vârsta legala pentru a obține un loc de muncă. Cu puținele resurse de care dispune, închiriază un apartament modest și încearcă să găsească o soluție. Se simte singură pe un drum incert, dar pentru sora ei încearcă să o scoată la capăt. Intra în peisaj Trent Emerson, misteriosul vecin de vis-à-vis, chipeș, șarmant, ironic și evident irezistibil. Atracția dintre ei este palpabilă și acesta devine foarte insistent în tentativele lui de cucerire. Curând se leagă o frumoasă prietenie, care rapid va deveni altceva, mult mai profund.

De ce 5 stele pentru această poveste?

În primul rând, modul de conturare al personajelor a fost pe gustul meu. Așa cum am subliniat mai sus, sinceritatea într-o carte contează foarte mult pentru mine. Dacă un personaj este scris în acest mod, reușesc să empatizez foarte repede cu acesta și automat lectura devine o experiență reușita. Kacey nu este o eroină ideală, este rebelă, dificilă și greu de înțeles. Drogurile, petrecerile și aventurile de o noapte au devenit o obișnuintă pentru ea, ascunzând de fapt o suferință cruntă. Nu cunoaște alt mod prin care să uite ce i s-a întâmplat și apelează la aceste trucuri, disimulând o viață ce de fapt nu îi aparține. Violența și un exterior dur sunt armele ei de bază în această luptă, creând un mecanism de apărare ideal. Olivia este singurul ei imbold în această viață, fiind singura persoană care încă nu a părăsit-o. Devine țelul ei în viață să o protejeze, să îi asigure studiile și să o vadă împlinită. Nu are timp să se gândească la ea, la trauma care încă nu a trecut, iar aceste răni nu reușesc să se închidă corect.
Atunci când l-a cunoscut pe Trent, nu și-a putut imagina de ce disimularea nu funcționează în prezența lui. Tot ce a muncit să construiască nu este valabil atunci când Trent o privește sau îi vorbește și practic devine persoana ce a fost înainte de accident. Evident și eroul nostru este învăluit în mister, însă o face să se simtă specială, dorită și încet, încet Kacey ajunge să se gândească la posibilitatea unei vieți mai frumoase. Evident există multe secrete care vor fi dezvăluite pe parcurs, iar eroii noștri vor fi supuși unor încercări grele. Dacă reușesc să le depășească rămâne de văzut, doar citind cartea și stând cu sufletul la gura pentru fericirea lor.

Zece Respirații Scurte nu este o poveste clasică de dragoste iar daca vă imaginați acest lucru, trebuie să vă dezamăgesc. Viețile celor doi protagoniști se vor întrepătrunde într-un mod neașteptat și cu siguranță cititorul va fi buimăcit de toate întâmplările pline de neprevăzut, care îl vor face să plângă, dar și să râdă. Evident romantismul este prezent în stilul lui K.A.Tucker, arătând cât de mult se iubește cuplul nostru și cât de potrivit este să fie împreuna. Această poveste de dragoste a luat naștere într-un mod diferit, din împrejurări triste, dramatice, însa rezultatul final sper să fie pe gustul vostru, deoarece eu am crezut în ei și am sperat că se vor regăsi în ciuda obstacolelor.

Tot ce pot divulga este că iubirea devine mai puternică atunci când este încercată în toate modurile posibile și reușește să supraviețuiască în ciuda greutăților vieții. Viața lui Kacey va fi strâns legată de cea a lui Trent, însa doar iertând, aceasta va putea să găsească tăria de a-și acorda o nouă șansă. Sper că am reușit să vă conving să citiți această carte, mai ales pentru lecția importantă de viată pe care ne-o oferă.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ZECE RESPIRATII SCURTE?

Vezi toată lista de cărți scrise de K.A.Tucker sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZECE RESPIRATII SCURTE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Zece Respiratii Scurte
Autor: K.A.Tucker
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.01.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recent am avut o colaborare cu cei de la Books Express și mi-au oferit cartea Sălbaticele (Wilder Girls în engleză). Era pe lista mea de cărți de citit de când a apărut în străinătate și, să fiu sinceră, m-a atras coperta. Este minunată și atrăgătoare, iar culorile și...

Recenzie ”Despre Franța” de Emil Cioran

Recenzie ”Despre Franța” de Emil Cioran

Emil Cioran a fost un filozof și scriitor român care și-a petrecut cea mai mare parte din viață în Franța. Lucrările sale sunt cunoscute în întreaga lume, iar prima lui carte, apărută în 1934, se numește Pe culmile disperării.   ”Despre Franța” este o carte subțire ca...

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1603 zile și a scris până acum 394 articole. Se află pe poziția 2 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Daaaa, o carte superba!!! 🙂 . Pe mine m-a lasat ” masca” . Sincer nu ai cum sa o povestesti, pur si simplu trebuiecsa o citesti.
Voi lua si volumul 2 si, sper, sa fie pe masura asteptarilor mele.