Recenzie Zece Respiratii Scurte de K.A.Tucker

de | ian. 29, 2017 | Chick Lit & Romance, Dragoste, Familie, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA ZECE RESPIRATII SCURTE ARE REDUCERE PE:

Fiind un mare fan al genului romantic, cunoșteam seria și eram familiarizată cu operele autoarei K.A.Tucker. Modalitatea ei de a scrie este foarte aproape de sufletul meu, deoarece întotdeauna reușește să interacționeze cu publicul într-un mod sincer și autentic. Această apropiere de cititori o face foarte cunoscută printre fanii genului, deoarece expune realitate așa cum este, cu bune și cu rele, ne prelucrând nimic.

Apreciez foarte mult sinceritatea într-o carte și deși uneori îmi doresc să citesc despre o lume ireală, aproape perfectă, adesea percep mult mai bine mesajul dacă acesta este relatat într-un mod deschis și franc.

Acestea fiind spune, haideți să vă povestesc câte ceva despre această carte. Kacey a trecut prin multe încercări, după ce într-o noapte nefastă și-a pierdut ambii părinti, prietena cea mai bună și iubitul. Marcată profund de aceste întâmplări, devine o altă persoană, căzând în patima drogurilor, distracțiilor și a aventurilor de o noapte nesăbuite. Singura persoană care i-a mai rămas este sora ei, Olivia. Într-o zi, împreuna cu aceasta, ia hotărârea de a pleca din casa unde locuiesc și de a începe o nouă viață departe de ei, în Miami. Acest lucru nu este ușor de realizat, deoarece Kacey nu este stabilă emoțional pentru a avea grijă de o minoră, însa altă variantă nu are decât să o ia de la capăt.

Dar CUM?

Dacă îți place recenzia cărții ZECE RESPIRATII SCURTE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de K.A.Tucker

Kacey nici măcar nu a absolvit o facultate, iar sora ei nu are vârsta legala pentru a obține un loc de muncă. Cu puținele resurse de care dispune, închiriază un apartament modest și încearcă să găsească o soluție. Se simte singură pe un drum incert, dar pentru sora ei încearcă să o scoată la capăt. Intra în peisaj Trent Emerson, misteriosul vecin de vis-à-vis, chipeș, șarmant, ironic și evident irezistibil. Atracția dintre ei este palpabilă și acesta devine foarte insistent în tentativele lui de cucerire. Curând se leagă o frumoasă prietenie, care rapid va deveni altceva, mult mai profund.

De ce 5 stele pentru această poveste?

În primul rând, modul de conturare al personajelor a fost pe gustul meu. Așa cum am subliniat mai sus, sinceritatea într-o carte contează foarte mult pentru mine. Dacă un personaj este scris în acest mod, reușesc să empatizez foarte repede cu acesta și automat lectura devine o experiență reușita. Kacey nu este o eroină ideală, este rebelă, dificilă și greu de înțeles. Drogurile, petrecerile și aventurile de o noapte au devenit o obișnuintă pentru ea, ascunzând de fapt o suferință cruntă. Nu cunoaște alt mod prin care să uite ce i s-a întâmplat și apelează la aceste trucuri, disimulând o viață ce de fapt nu îi aparține. Violența și un exterior dur sunt armele ei de bază în această luptă, creând un mecanism de apărare ideal. Olivia este singurul ei imbold în această viață, fiind singura persoană care încă nu a părăsit-o. Devine țelul ei în viață să o protejeze, să îi asigure studiile și să o vadă împlinită. Nu are timp să se gândească la ea, la trauma care încă nu a trecut, iar aceste răni nu reușesc să se închidă corect.
Atunci când l-a cunoscut pe Trent, nu și-a putut imagina de ce disimularea nu funcționează în prezența lui. Tot ce a muncit să construiască nu este valabil atunci când Trent o privește sau îi vorbește și practic devine persoana ce a fost înainte de accident. Evident și eroul nostru este învăluit în mister, însă o face să se simtă specială, dorită și încet, încet Kacey ajunge să se gândească la posibilitatea unei vieți mai frumoase. Evident există multe secrete care vor fi dezvăluite pe parcurs, iar eroii noștri vor fi supuși unor încercări grele. Dacă reușesc să le depășească rămâne de văzut, doar citind cartea și stând cu sufletul la gura pentru fericirea lor.

Zece Respirații Scurte nu este o poveste clasică de dragoste iar daca vă imaginați acest lucru, trebuie să vă dezamăgesc. Viețile celor doi protagoniști se vor întrepătrunde într-un mod neașteptat și cu siguranță cititorul va fi buimăcit de toate întâmplările pline de neprevăzut, care îl vor face să plângă, dar și să râdă. Evident romantismul este prezent în stilul lui K.A.Tucker, arătând cât de mult se iubește cuplul nostru și cât de potrivit este să fie împreuna. Această poveste de dragoste a luat naștere într-un mod diferit, din împrejurări triste, dramatice, însa rezultatul final sper să fie pe gustul vostru, deoarece eu am crezut în ei și am sperat că se vor regăsi în ciuda obstacolelor.

Tot ce pot divulga este că iubirea devine mai puternică atunci când este încercată în toate modurile posibile și reușește să supraviețuiască în ciuda greutăților vieții. Viața lui Kacey va fi strâns legată de cea a lui Trent, însa doar iertând, aceasta va putea să găsească tăria de a-și acorda o nouă șansă. Sper că am reușit să vă conving să citiți această carte, mai ales pentru lecția importantă de viată pe care ne-o oferă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZECE RESPIRATII SCURTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: ZECE RESPIRATII SCURTE
Autor: K.A.Tucker
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1776

Alte recenzii de la K.A.Tucker:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2138 zile și a scris până acum 492 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Daaaa, o carte superba!!! 🙂 . Pe mine m-a lasat ” masca” . Sincer nu ai cum sa o povestesti, pur si simplu trebuiecsa o citesti.
Voi lua si volumul 2 si, sper, sa fie pe masura asteptarilor mele.