Recenzie “Zilele abandonului” de Elena Ferrante

by | Jul 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZILELE ABANDONULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Această autoare m-a cucerit instant, astfel încât m-am pus serios pe căutat absolut tot ce a scris până acum. Modul în care analizează succint propriul univers, ochiul minții cu care observă tot ce o înconjoară și aspectul psihologic pe care îl poți desprinde din scrierile sale, te amețește și te ispitește prin empatia cu care simte alături de personajele sale.

Din ceea ce simt eu citind-o pe Elena Ferrante, îmi pot da seama că ea s-a inspirat mult din realitatea propriei sale vieți din Napoli, deoarece întâmplările au o naturalețe anume și oferă cititorului un anume gust al unei vieți necunoscute în care ea ne ispitește să pășim.

Povestea cărții atacă exploziv bărbații, dar și femeile deopotrivă care aleg să-și părăsească partenerii. Aflăm astfel cum se simte cel părăsit, ce gândește, cum se poate deteriora fără iubirea celui de lângă el, cum frumusețea alege să se despartă totodată de chipul celui aflat în suferință.

Olga este întruchiparea suferinței celui părăsit, este de asemenea și forța și puterea omului care alege să nu se degradeze, ci mai degrabă să își continue viața, astfel încât să capete un sens și fără cel iubit. Încearcă să își înțeleagă vina, situația în care se regăsește. Ce mi-a plăcut mie foarte tare în această carte este faptul că pe lângă situația incertă în care pare a fi protagonista, ea povestește totul cu un aer melancolic ce o înconjoară în general pe autoare, dar și cu o anume ironie care te poate face să râzi după câteva momente în care ți-ai descusut propria viață de cititoer alături de simțămintele Olgăi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Elena Ferrante

Cred că titlul reflectă mai degrabă abandonul de sine, după ce a fost săvârșit abandonul soțului. Cartea ne face să ne gândim la propria singurătate și la faptul că nu suntem compleți dacă suntem împreună cu cineva, împlinirea sufletească apare ca rezultat al propriei stări sufletești.

Elena Ferrante este într-adevăr un most have de citit într-o viață. Momentan am citit doar două dintre cărțile sale, dar nu simt că ar fi ceva comercial în scrierile ei, întrucât mă intruduce într-o lume a melancoliei în care mă simt bine să-i analizez perspectiva psihologică a vieții. Autoarea este cu adevărat un psiholog desăvârșit al lumii sale, desprinzând esențialul din întreg.

🔥 CARTEA ZILELE ABANDONULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Zilele Abandonului
Autor: Elena Ferrante
An apariție : 2002
Editura: PANDORA
Nr. Pagini: 205
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 1.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

O carte de o profunzime psihologică excepțională care te face melancolic, te face să râzi și te pune pe gânduri! o recomand din tot sufletul alături de toate celelalte cărți scrise de Elena Ferrante.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 453 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments