Recenzie:”Toate Luminițele” de Jamie McGuire

by | Jul 2, 2019 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOATE LUMINIȚELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Jamie McGuire mi-a deschis apetitul pentru Romance. Acum 5 ani am primit un Kindle și cartea “Beautiful Dissaster” a fost printre primele pe care le-am citit. Mi-a plăcut foarte mult stilul ei și deși unele detalii mi s-au părut puțin forțate (imaturitatea ieșită din tipare a lui Travis), i-am urmărit cu interes foarte poveștile. Nu toate au fost un mare hit pentru mine, unele mi-au plăcut, altele nu prea, însă per ansamblu o consider o autoare care merită urmărită, pentru că are potențial și știe cum să îți capteze atenția.

Toate Luminițele este cea mai recentă carte scrisă de acesta, o carte foooooarte lungă, pe care am parcurs-o destul de greu, cu multe pauze între lecturi. Nu știu de ce nu m-a îndemnat așa mult acțiunea, poate pentru că am citit ceva total diferit față de stilul deja consacrat pe care îl are Jamie. Cert este că un element este păstrat constant: emoția pe care o transmite, fiind covârșitoare.

Catherine și Elliot sunt personajele principale, cu o existență ce se împarte în 2 mari capitole ale cărții: “înainte” și “după”. Am crezut la început că nu o să mă surprindă mult cartea, pentru că mergea pe un tipar deja cunoscut. Cercuri sociale diferite, personalități diferite, însă o mare atracție între cei doi. Lucrurile au început să se miște totuși (greu, dar vizibil) și acțiunea a început să capete un accent cu personalitate ce m-a surprins plăcut. Sunt împreună, viață îi desparte, tot viața îi și aduce înapoi împreună și atunci lucrurile încep să se complice foarte mult. Catherine are foarte multe secrete ce cu greu ies la suprafață iar Elliot își face o misiune în viață de a o avea înapoi pe aleasa inimii sale. “Înainte” și “după” sunt la 5 ani distanță, timp în care cei doi trec prin întâmplări care îi schimbă. Mulțumesc Libris.ro pentru carte.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jamie McGuire

Diferit în stilul lui Jamie McGuire sunt accentele semi horror, gotice pe care le introduce în carte, accente ce m-au bulversat puțin la început, pentru că nu le vedeam să îi fie caracteristice. Însă am reușit să mă obișnuiesc și tocmai acestea m-au băgat mai mult în acțiune, fiind ceva nou ce mi-am dorit să explorez până la final. Este adevărat, cartea nu este cea mai alertă, însă este originală. Acum dacă stau să mă gândesc, am făcut o eroare că am lăsat pauze între capitole, poate o lectură mai alertă m-ar fi introdus mai repede în acțiune și aș fi înțeles mai bine ceea ce autoarea dorește să transmită.

Per ansamblu, “Toate Luminițele” este o carte hibrid, o carte de test consider eu, pentru că aduce elemente noi, nemaicitite până acum. Povestea de dragoste este încărcată de emoții și de mister, fiind una atipică. Dacă aveți chef de o lectură ușoară, dar și cu iz de mister, atunci o recomand cu căldură. Poate sunteți mai mult spor decât mine 😀

🔥 CARTEA TOATE LUMINIȚELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Toate Luminițele
Autor: Jamie McGuire
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 2.07.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Ramona Alexandra Popa este redactor Booknation.ro de 1253 zile și a scris până acum 341 articole. Se află pe poziția 4 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa aici. Ramona Alexandra Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments