🔥 CARTEA UN GENTLEMAN DE OCAZIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Un gentleman de ocazie a fost cartea care a reușit să îmi provoace emoții contradictorii. Încă din primele rânduri am simțit că ceva îmi îngreunează ritmul lecturii dar cu toate acestea nu m-am oprit din citit. Fiecare pagină parcă îmi impunea o atenție sporită căci altfel puteam pierde ușor firul cărții. Conținutul m-a ajutat să merg mai departe și să savurez cartea într-o singură zi.

Povestea este simplă dar și complicată în același timp iar ceea ce ne determină să punem eticheta este modul în care alegem să o privim. Ca imagine de ansamblu ne sunt prezentate evenimente cheie din viața protagonistului, petrecute de-a lungul existenței sale agitate. Jack McNulty a realizat o mulțime  de lucruri în viață dar cu toate acestea, în momentul confesiunii față de jurnal, se simte un puternic regret pentru ceea ce ar fi putut să fie dar într-o versiune mai bună.

Jack este bărbatul care și-a iubit soția, munca, fetițele și totuși nu suficient cât  să îi aducă liniște sufletească la final de drum. Nu m-am putut hotărâ dacă ceea ce i-a condus pașii în direcția respectivă a fost destinul sau neimplicarea lui suficientă în ceea ce ar fi trebuit să fie esential pentru viitorul lui.

Nu am avut ocazia să intru în mintea personajelor fiindcă totul mi-a fost povestit cu reticență, superficial aș putea spune. Mi-a fost spusă povestea din perspectiva unui singur om ceea ce mă face să mă întreb care ar fi părerea celeilalte părți și dacă totul s-a întâmplat chiar așa cum îmi este prezentat. Cu toate acestea, atât cât mi-a fost permis să le cunosc, am simțit milă față de toți căci nu există pic de fericire în această carte.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Sebastian Barry.

Sebastian Barry a scris o poveste tristă și chiar în momentele în care ar fi trebuit să întrezăresc o rază de speranță, într-un final rămânea doar agonie și frustrare. Aceasta este una din cărțile care m-a pus pe gânduri și m-a făcut să mă gândesc la viața actuală și la ceea ce îmi doresc să am în viitor.

Vă urez lectură plăcută!

🔥 CARTEA UN GENTLEMAN DE OCAZIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Un Gentleman De Ocazie
Autor: Sebastian Barry
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 22.10.2019
Nota recenzorului: 8/10
Avatar
Autor: Lavinia Chirănescu
Lavinia e Redactor Foarte Activ
Redactor de 232 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu