Uneori, când citim, simțim o căldură interioară. Ne conectăm cu povestea, cu felul în care autorul descrie trăirile personajelor, decorul sau întâmplările. Este o reacție perfect normală, care ne face să apreciem și mai mult cărțile și să ne atașăm de ele. De aceea, putem spune că unele cărți se simt precum o îmbrățișare.

Cărțile care se simt precum o îmbrățișare sunt acele cărți care vorbesc despre sentimente, despre trăirile interioare, subiecte mai ușoare, sau mai grele, dar despre care trebuie să vorbim și de ce nu, să și citim. Sunt acele cărți care ne fac să ne punem întrebări și să discutăm cu cei dragi despre cele învățate. Nu în ultimul rând, sunt acele cărți pe care cu greu le poți lăsa din mână și la care vei reveni, ori de câte ori vei simți nevoia.

3 cărți ca o îmbrățișare

Cartea alinării de Matt Haig

Cartea alinării este cea mai nouă carte scrisă de îndrăgitul autor britanic, Matt Haig. Este o carte atipică, deoarece poate fi citită într-o singură zi, sau câte o pagină pe zi, ori doar o parte. Conține liste, gânduri, tweet-uri, recomandări de filme, seriale, cărți și experiențe personale ale autorului despre sănătatea mintală. Este o carte despre auto învățare, terapie, depresie, bucurie și multe alte lucruri și sentimente esențiale existenței noastre. Pe scurt, o carte ca o îmbrățișare de care avem cu toții atâta nevoie.

 

 

 

 

Prin cafenelele din Micul Paris de Maria Magdalena Ioniță

În cartea Prin cafenelele din Micul Paris descoperim șase cafenele, adevărate simboluri ale Bucureștiului de altă dată. Clientelă pestriță, atmosferă inedită, elemente de decor superbe și o istorie extrem de bogată.

„Cârcotașii ar putea spune că bucureștenii n-au fost originali, ci au imitat modelul francez (Le Procope) sau pe cel vienez (Sacher). E doar o nălucire fiindcă faima cafenelelor bucureștene a fost dată de un lung șir de personalități românești.” – Georgeta Filitti

Cartea aceasta este ca o îmbrățișare deoarece ne amintește de cafeaua pe care o bem dimineața pentru energie, iar deseori, cafeaua este ea însăși o îmbrățișare.

 

Nu te găsesc pe nicăieri de Laura Ionescu

Cartea Nu te găsesc pe nicăieri de Laura Ionescu este volumul de debut al autoarei. Un volum sincer, dur pe alocuri, în care autoarea se întoarce în perioada copilăriei și adolescenței pentru a pune o serie de întrebări extrem de importante. Astfel, cititorii descoperă alături de Laura o parte nevăzută a părinților noștri, în special din perioada anilor ’90.

Este o carte despre iubire, moarte, traume și plină de emoție. Odată parcursă această carte, vei simți nevoia să reflectezi asupra vieții tale și a relației cu părinții. Așa că te invităm să o citești și să o simți ca pe o îmbrățișare a trecutului.