Top 100 Cărți de spiritualitate din 2024

1. Misterul din Egipt - Primul tunel - Radu Cinamar

Cel de-al treilea volum al seriei initiate de Radu Cinamar reprezinta mult asteptata continuare la best-seller-ul "Viitor cu cap de mort". Misterul, stilul alert si mai ales bogatia subiectelor tratate in carte il impun pe acest autor foarte ocultat in randul celor mai reprezentativi scriitori ai genului. Relatarea lui biografica aduce in atentia noastra multe semne de intrebare cu privire atat la trecutul, cat si la viitorul omenirii. In text descoperim uluitoare dezvaluiri despre un grup secret de fiinte care conduc din umbra si manipuleaza viata oamenilor, dar de asemenea aflam si despre metodele cele mai potrivite pentru a contracara acest grup, perceput ca un veritabil guvern mondial secret. Evenimentele prezentate se imbina elegant cu fine observatii de ordin psihologic si spiritual, care de multe ori ofera solutii practice si eficiente pentru ca viata noastra sa devina mai buna. Descrierile remarcabile ale unor realitati din trecutul indepartat al istoriei si mai ales claritatea cu care sunt expuse anumite aspecte initiatice fac din aceasta carte o bijuterie a cunoasterii ezoterice.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

2. Verde. Istoria unei culori magice - Michel Pastoureau

Descopera drumul sinuos al verdelui de la superstitii la ecologism!   In aceasta fascinanta istorie a culorii verde din timpurile preistorice pana in prezent, Michel Pastoureau urmareste ce rol a jucat aceasta culoare in arta, vestimentatie, literatura, religie, stiinta si viata de zi cu zi. El arata cum s-a schimbat perceptia si semnificatia culorii de-a lungul mileniilor si de ce avem in prezent anumite superstitii legate de culori.   Simbol al vietii, norocului si sperantei, dar si al dezordinii lacomiei, otravii si diavolului, verdele a fost asociat in trecut cu tot ceea ce este schimbator si trecator, de la copilarie pana la dragoste si bani. Abia de curand a devenit definitiv simbolul naturii si al prospetimii.   Cartea Verde expune drumul sinuos si cu multe rasturnari de situatie al acestei culori, precum si soarta ei dramatica pana sa ajunga, in ziua de azi, sa nu mai fie ignorata sau respinsa. Verdele este astazi o prezenta linistitoare, simbol al vindecarii si al grijii fata de planeta.   Verdele nu este doar culoarea vege!tatiei, ci si culoarea destinului. Instabil din punct de vedere chimic, atat in pictura, cat si in tehnica vopsirii, verdele a fost de-a lungul secolelor asociat cu tot ce este schimbator, versatil, efemer: copilaria, dragostea, speranta, norocul, jocul, hazardul, banii. Abia in romantism el a devenit culoarea naturii, apoi a libertatii, sanatatii, igienei, sportului si ecologiei. Povestea lui in Occident este legata de inversarea valorilor. Dupa ce a fost multa vreme discret, neiubit sau respins, verdelui i se incredinteaza astazi misiunea imposibila de a salva planeta. - Michel Pastoureau

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

3. Pe taramul fantomelor infometate - Gabor Mate

Pe taramul fantomelor infometate. Prizonieri in lumea dependentei In bestsellerul sau de referinta, Pe taramul fantomelor infometate, dr. Gabor Mate ne introduce in lumea promiscua, greu accesibila a dependentei, care isi poarta chipul cel mai hidos in suburbiile lumii, printre dependentii de droguri. Prezentandu-ne aceasta lume tulburatoare, el ne arata ca nu este vorba o conditie medicala oarecare ce poate fi tratata in clinici si spitale. De la formele sale mai benigne, dependentele comportamentale, la cele mai maligne, care cauzeaza ravagii in viata intima si sociala si in organismul individului, dependenta este mai degraba un continuum, fiecare dintre noi cazandu-i prada sub diverse forme. Este rezultatul unei istorii de viata in care mediul a influentat genetica mai mult decat vrem sa acceptam ca societate. Impletind detalii din povestea personala cu povestile pacientilor sai din Downtown Eastside (un cartier rau-famat al Vancouverului) si cu o descriere elocventa a celor mai importante concluzii ale studiilor stiintifice din domeniul neurobiologiei adictiei, Mate invita la compasiune, flexibilitate si, nu in ultimul rand, la acceptare. El ne vorbeste despre durere, despre trauma, dar si despre puterea autenticitatii si a relatiei umane. Daca trebuie sa facem tot ce putem mai bine, uneori cel mai bine inseamna sa ne asiguram ca se intampla raul cel mai mic, ne consiliaza autorul.   O lucrare de o luciditate extrema, in care atat specialistii din domeniul sanatatii mintale, dar si cei implicati la nivel social in politicile de sanatate vor descoperi multa inspiratie. Familiile celor afectati de dependente severe vor gasi in paginile cartii multe raspunsuri edificatoare. Traducere din limba engleza de Vasile Semeniuc.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

4. Cartile lui Enoh - Paul C. Schnieders

Acest volum contine cele trei carti atribuite lui Enoh. - Cartea lui Enoh 1 - Cartea etiopiana a lui Enoh - Cartea lui Enoh 2 - Cartea tainelor lui Enoh - Cartea lui Enoh 3 - Cartea ebraica a lui Enoh   Prima carte a lui Enoh, Cartea etiopiana a lui Enoh, sau Enoh 1 este mai cunoscuta sub denumirea Cartea lui Enoh. Desi aceasta carte este considerata apocrifa pentru dogma occidentala, ea este continuta in Biblia Etiopiana. A fost considerata sacra de catre unii dintre cei mai importanti adepti ai lui Hristos, dar a fost exclusa din Biblia Canonica si a disparut timp de secole pana cand a fost redescoperita in 1773 in Etiopia. Acest manuscris a fost tradus mai intai in engleza in anul 1820 si in germana in anul 1830. Potrivit majoritatii carturarilor, o parte din carte a fost scrisa in secolul al III-lea i. Hr. si o parte, in secolul I d. Hr. (partea legata de Fiul Omului).   Desi seria completa de copii ale Cartii lui Enoh sunt K 9 sau Kebran 9, sunt datate de la sfarsitul secolului al XIV-lea la inceputul secolului al XV-lea in Biblioteca de microfilme monahale etiopiene (EMML 2080) fragmentele gasite in Qumran din anii \'50 au o vechime de peste 2 000 de ani. Alte manuscrise vechi importante sunt Abbadianus 55 (posibil in secolul al XV-lea) si Orient 485 de la British Museum (prima jumatate a secolului al XVI-lea). Cea de-a doua Cartea lui Enoh a fost gasita in manuscrise slavone si era prezenta in vechea Biblie Slavona. De obicei, dateaza din primul secol d. Hr., desi Matei cel Negru in Ghidul Oxford al oamenilor si locurilor din Biblie, afirma ca nu exista manuscris anterior secolului al XIV-lea i. Hr. Cartea a treia a lui Enoh, Enoh Ebraic, sau Enoh 3, este un text rabinic scris initial in ebraica datat de obicei din secolul al V-lea d. Hr. Unii experti cred ca a fost scris de rabinul Ismael (secolul al II-lea e.n.), familiarizat atat cu Enoh 1, cat si cu Enoh 2.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

5. Treziti - Ramtha

Treziti. Povestea visului unui maestru si mantia miezului noptii   Daca viata este un vis, cine viseaza? Ce inseamna a te trezi si a trai o viata pe deplin trezit? Anticii numeau asta iluminare. Invataturile lui Ramtha din ultimele patru decenii, impletite in aceasta carte speciala, adreseaza direct aceste intrebari si explica cum de traim intr-un vis. Ramtha descrie cheile ce sunt ascunse in creier si in subconstientul profund. El ne invata cum sa le accesam pentru a ne trezi ca maestri ai realitatii, cu acces la intreaga cunoastere si putere a mintii. Traducere din limba engleza de Alexandra Sava.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

6. Muntele Tacerii: in cautarea spiritualitatii ortodoxe - Kyriacos C. Markides

Lucrarea Muntele tacerii face parte din ceea ce am putea numi „trilogia atonita” a sociologului american de origine cipriota Kyriacos C. Markides, profesor la Universitatea din Maine.   Calatorind vreme indelungata in intreaga lume in cautarea unei ghidari spirituale autentice, autorul il intalneste in final pe „parintele Maximos”, un duhovnic charismatic, fost Protos (guvernator) al Sfantului Munte Athos si totodata ucenic direct al unuia dintre cei mai sporiti „batrani” (Geronda) ai secolului trecut: Sfantul Paisie Aghioritul. Sub indrumarea duhovniceasca a parintelui Maximos, „batran” in intelepciune, dar tanar de ani, autorul desluseste pas cu pas tainele „Caii Intreite” isihaste, fiind instruit in paza gandurilor, Rugaciunea lui Iisus si multe alte subiecte care tin de nevointa crestina (askesis). Departe de a avea un ritm monoton si un ton arhaic, care poate fi uneori intalnit in lucrarile de acest gen, acest „jurnal isihast” este scris intr-un ton alert, modern, adresandu-se plin de intelegere laicului dezorientat al acestui mileniu, fie el si ateu pentru moment, urmarind sa-l convinga ca spiritualitatea autentica (dincolo de dogme si superstitii), spiritualitatea vie a Inimii, poate fi gasita si in propria sa vecinatate, nu neaparat pe meleaguri straine.   O lectura captivanta, plina de intelepciune si umor fin, continand si povestiri uluitoare despre marii practicanti contemporani ai spiritualitatii atonite. Am fost foarte interesat de acest text [Muntele tacerii] si am invatat multe lucruri din el. [Lucrarea] constituie o excelenta privire de ansamblu a invataturilor spirituale si ascetice ale traditiei ortodoxe, fiind [scrisa] intr-un stil viu, care ajunge si la inimile acelor oameni care nu citesc [de obicei] expozeuri teologice [complicate]. Fie ca ea sa faca tuturor cat mai mult bine! - Episcopul ortodox Kallistos Ware, profesor de religie la Oxford University   Calatoria sufletului spre Dumnezeu trebuie sa treaca prin trei stadii identificabile distincte. Mai intai, este stadiul de Catharsis sau purificarea sufletului de patimile egoiste. Urmeaza apoi stadiul Fotisis, iluminarea sufletului, un dar al Sfantului Duh, dupa ce sufletul a suferit purificarea. In sfarsit, urmeaza stadiul  Theosis, unirea cu Dumnezeu, ca destinatie fi nala si camin ultim al sufletului omenesc. Ultimele doua stadii sunt imposibil de atins fara ca sufletul sa treaca mai intai prin flacarile Catharsisului, purificandu-se de patimile egoiste. Concentrandu-ne in primul rand asupra lumii materiale, pierdem legatura cu Cerul. Pierdem relatia cu Dumnezeu, de care s-au bucurat Adam si Eva inainte de Cadere sau Fiul Risipitor inainte de a se hotari sa paraseasca palatul cerurilor. Aceasta ruptura se afla in inima dilemei noastre existentiale. Cea mai importanta dintre rugaciuni este Efche, invocarea repetitiva a numelui lui Hristos: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluies-te-ma”. Retine ca participarea la Tainele si la traditia Bisericii este o forma de hrana spirituala, care patrunde in lumea noastra interioara si da sufletului puterea sa respinga gandurile negative. Acest gen de lucrare spirituala este ceea ce numim intr-un cuvant „asceza” (askesis) si inseamna: rugaciune, post, spovedanie, impartasanie, studierea cuvantului lui Dumnezeu si a vietilor sfintilor, veghea nocturna etc. Toata aceasta lucrare duce la intarirea sufletului care este imbratiisat de harul lui Dumnezeu. Aceasta este calea pe care porneste sufletul pentru a dobandi sanatatea spirituala. - Kyriacos C. Markides

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

7. A douasprezecea viziune - James Redfield

Sunt aproape douazeci de ani de cand cartile lui James Redfield sunt citite si apreciate. Milioane de oameni au imbratisat viziunile spirituale revelate in Profetiile de la Celestine, A Zecea Viziune, Secretul Shambhalei si Viziunea de la Celestine, deschizandu-se catre explorarea sincronicitatii si existenta unui tel spiritual. In aceste vremuri, in care coruptia politica si instabilitatea financiara sunt in crestere iar tensiunile religioase ameninta sa genereze un conflict nuclear, James Redfield imagineaza, pornind de la volumele sale anterioare, o palpitanta calatorie spirituala, care ii va transforma benefic pe toti cei care participa la ea. In romanul A Douasprezecea Viziune, mult asteptat de catre cititorii pasionati ai seriei Profetiilor de la Celestine, regasim Eroul si pe bunul sau prieten,Wil. Ei au intrat in posesia unei parti dintr-un manuscris vechi si misterios, in care este descrisa o cale spirituala secreta, aparuta in a doua decada a secolului al douazeci si unulea. Manuscrisul este insa disponibil numai in fascicole disparate. Pentru a intelege pe deplin semnificatia pentru omenire a acestui Document, Eroul nostru si prietenul sau Wil pornesc intr-o calatorie palpitanta, cu scopul recuperarii intregului manuscris. Ei imbratiseaza puterea sincronicitatii si se confrunta cu forte politice importante si grupari religioase extremiste, care se opun acestor revelatii spirituale. Utilizand asa-numitul „efect de parabola” si bazandu-se pe surse proprii, autorul exploreaza asemanarile si diferentele dintre religiile lumii. El reuseste astfel sa evidentieze mesajul esential continut de fiecare dintre aceste religii, capabil sa dea viata experientei spiritualitatii. Prin volumul sau, James Redfield doreste sa atinga un nou nivel de unificare a cailor spirituale si sa formuleze idei reformatoare, care sa transforme viata fiecaruia dintre noi si a lumii. James Redfield este autorul volumelor Profetiile de la Celestine, A Zecea Viziune, Viziunea de Celestine si Secretul Shambhalei. Scrierile sale trateaza pe larg subiectul trezirii omenirii la spiritualitate. Locuieste in Alabama, impreuna cu sotia sa Salle.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

8. Vindecare si recuperare - David R. Hawkins

"Toate bolile sunt fizice, mentale si spirituale, iar nivelurile cele mai inalte ale vindecarii sunt consecinta adresarii simultane celor trei domenii, intelegand ca fiecare dintre ele are o importanta egala. Intentia si contextualizarea spirituala sporesc rata raspunsurilor pozitive la tratamentul medical. Totusi, intrinsec conditiei umane, exista limitari, datorate design-ului evolutiei, dintre care unele pot fi transcense, iar altele nu. Prin urmare, speranta si credinta trebuie sa fie acompaniate de predarea si acceptarea unei vointe mai inalte. Dupa cum a fost validat in urma cercetarii noastre, viata nu poate fi distrusa. Nu poate decat sa-si schimbe expresia de la o realitate fizica lineara limitata Ia realitatea spirituala non-lineara nelimitata." "Toti suntem asaltati de crize majore ale vietii intr-un moment sau altul, dar cati dintre noi stiu cum sa se descurce cu moartea, divortul, separarea, desfigurarea, ranirea, accidentul, cataclismul si toate aceste evenimente grave ce au ca rezultat o tulburare emotionala? Ce tehnici pot fi utilizate pentru a ne descurca cu aceste experiente?"   "Este surprinzator ca singurul lucru care trebuie gestionat in cadrul acestor evenimente catastrofale este energia emotiilor. Daca studiem experienta, observam ca nu evenimentul care s-a petrecut sau despre care credem ca s-a petrecut in lume este problema, ci felul in care ne simtim noi fata de el. Cui ii pasa de fapte? Ele nu inseamna nimic in si prin sine. Ceea ce conteaza este reactia emotionala la acestea. Faptul, evenimentul in sine este doar un fapt, un "nimic". Felul in care "simtim" despre acel fapt este singurul lucru pe care trebuie sa-I rezolvam in toate evenimentele de viata."   "Sunt oameni care au fost implicati in cercetare spirituala si in cercuri metafizice multi ani si totusi, nimic nu s-a schimbat in vietile lor. Au aceleasi boli si probleme, viata lor personala este la fel. Nu au avut niciuna din experientele adevarului interior despre care aud vorbindu-se. Oare de ce? Cand viata le aduce aurul in fata, aceasta sansa extraordinara, atunci este momentul sa transforme cunoasterea spirituala in realitate. Este timpul transformarii, momentul in care pot face un salt in constiinta. Acestea sunt momente de aur." Introducere ... 5 CAPITOLUL I - O harta a constiintei ... 9 CAPITOLUL II - Vindecarea asistata ... 29 CAPITOLUL III - Stresul ... 55 CAPITOLUL IV - Sanatatea ... 79 CAPITOLUL V - Primul ajutor spiritual ... 105 CAPITOLUL VI - Sexualitatea ... 129 CAPITOLUL VII - Procesul imbatranirii ... 149 CAPITOLUL VIII - Managementul crizelor majore ... 173 CAPITOLUL IX - ingrijorarea, teama si anxietatea ... 199 CAPITOLUL X - Durerea si suferinta ... 231 CAPITOLUL XI - Pierderea in greutate ... 257 CAPITOLUL XII - Depresia ... 285 CAPITOLUL XIII - Alcoolismul ... 313 CAPITOLUL XIV - Cancerul ... 339 CAPITOLUL XV - Despre moarte si a muri ... 361 ANEXA A - Harta Scalei Constiintei ... 381 ANEXA B - Modul de calibrare a nivelurilor constiintei ... 383 ANEXA C - Referinte ... 393 ANEXA D - Despre Autor ... 397

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

9. Dieta mintii - Adina Moldoveanu

Termenul de dieta este simbolic folosit, referindu-se, prin extensie, la toate acele metode care, prin vointa si efort, pot conduce la o dezvoltare si la o implinire a personalitatii in plan multidimensional, spiritual, fizic si social. Dotata cu un fin spirit de observare a realitatii, Adina Moldoveanu a recurs la studiul unor surse de cunoastere, de la vechile scrieri pana la cele moderne, voind sa-si explice de ce viata este afectata de multe sinuozitati, de frustrari si de neimpliniri si ce solutii pot exista pentru a fi evitate. Asa a ajuns sa inteleaga legile morale pe care se sprijina Universul si necesitatea ca acestea sa fie respectate ca o conditie fara de care nimic nu se poate construi benefic si trainic. - Dumitru Constantin-Dulcan   Toate binecuvantarile se duc catre tine, cititorule! Si stiu ca Dieta Mintii iti va eleva corpul, mintea, sufletul sa obtii cat de mult iti doresti, astfel incat sa-ti implinesti destinul. Binecuvantarile vin catre cei care stiu ca totul este o binecuvantare. Fie ca portile lui Dumnezeu sa fie deschise pentru tine! Timpul a venit. Fie ca pacea sa fie cu tine! Si asa sa fie! Cu iubire, Adina   Adina Moldoveanu este strategist coach, trainer, speaker motivational, terapeut si consilier spiritual cu o vasta experienta in domeniul dezvoltarii personale. Fara a se limita la vreun sistem sau la o credinta anume, a fost dintotdeauna interesata de domeniul spiritualitatii. Este fondatoarea Centrului Freistar, o platforma internationala ce formeaza si creste oameni pentru crearea unui business de calitate bazat pe dezvoltarea personala si cultivarea valorilor spirituale. In prima sa carte, Calea Caii, Adina Moldoveanu a sintetizat ani de studii si cele mai diverse experiente spirituale, pe care le-a reformulat de o maniera cat mai practica si accesibila, sub forma unei discutii cu propriul Maestru Interior, pe care fiecare dintre noi o poate purta pentru a raspunde unor intrebari existentiale si cotidiene. Impactul studiului Kabbalah la Universitatile din New York, Londra si Tel Aviv deschide noi porti catre cunoastere. In urma acestor ani de interactiune cu persoane din diferite domenii, dar si implementand prin exemplul propriu, fundamenteaza Conceptul Mind\'s Diet. Acest concept vine sa impartaseasca reteta succesului de lunga durata relevand tehnici adaptate din cartile sfinte. Cea de-a doua carte, Mind\'s Diet, a fost publicata pentru prima oara in SUA si a fost bestseller pe Amazon in fata unor nume de rasunet, precum John Maxwell, fapt ce a atras atentia Fox News, unde autoarea a si fost invitata. Revenita in Romania, a decis sa revizuiasca si sa cumuleze cele doua carti pentru o experienta completa a cititorului. In periplul vindecarii, aceasta carte va propune o structurare spirituala a valorilor printr-o relatie sacra cu Sursa.   Noua Spiritualitate este emanatia unei Noi Stiinte care s-a conturat indeosebi catre sfarsitul secolului abia incheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledeaza pentru originea spirituala a Universului. Viziunea materialista asupra lumii a permis crearea unei civilizatii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea conditiei umane. In acelasi timp insa filosofia care a motivat-o nu a reusit sa evite actuala criza globala. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasati, mai aproape de autodistrugere. Colectia noastra se deschide, asadar, tuturor cartilor menite sa propuna o solutie de iesire din impasul lumii contemporane, sa avanseze o ipoteza coerenta sau sa adauge o noua valenta demersului spre o lume mai buna. Nimic nu se va schimba in drama lumii actuale daca ramanem la aceeasi gandire. Acesta este motivul pentru care toti comentatorii fenomenului social opteaza pentru o Noua Spiritualitate.  Respectul pentru viata, nevoia de schimbare a fiecaruia dintre noi in acord cu Legea fundamentala a Universului, care postuleaza infaptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, si nu a urii si a dezbinarii, constituie esenta Noii Spiritualitati. - Dumitru Constantin-Dulcan

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

10. Efectul de luna de miere - Bruce H. Lipton

Efectul de luna de miere. Stiinta de a crea Raiul pe Pamant Descopera secretul manifestarii si mentinerii Efectului de luna de miere!  Afla cum sa pastrezi starea de beatitudine, pasiune, energie si sanatate din primele etape ale unei mari iubiri!   Pentru majoritatea oamenilor, luna de miere a fost un moment de fericire deplina, de sanatate robusta si energie abundenta. Viata era atat de frumoasa, incat abia asteptau sa se dea jos din pat dimineata pentru a experimenta mai mult Rai pe Pamant.   Imagineaza-ti cum ar fi experienta ta planetara daca ai mentine Efectul de luna de miere de-a lungul intregii vieti! Dr. Bruce H. Lipton, autorul faimoasei carti Biologia credintei, arata ca Efectul de luna de miere nu e un eveniment intamplator sau o coincidenta, ci o creatie personala. Cartea de fata iti dezvaluie cum manifesti Efectul de luna de miere si de ce il pierzi. Aceasta cunoastere iti da puterea sa creezi din nou experienta de luna de miere, de data aceasta intr-un mod care asigura o relatie fericita si eterna.   Ganditi-va la cea mai fantastica poveste de iubire pe care ati trait-o - Marea Iubire, cand erati indragostiti pana peste urechi. Ati facut dragoste zile in sir, nu v-a trebuit mancare, abia daca simteati nevoia de apa si debordati de o energie inepuizabila: e vorba de Efectul de Luna de Miere, care ar trebui sa dureze vesnic. Foarte des insa, luna de miere se transforma in ciorovaieli cotidiene, poate chiar in divort sau, pur si simplu, in toleranta. Vestea buna este ca nu trebuie sa se termine asa. Ati putea crede ca Marea Iubire a fost, in cel mai bun caz, o coincidenta sau, in cel mai rau caz, o amagire si ca sfarsitul Marii Iubiri a fost un ghinion. Voi explica, in aceasta carte, cum puteti crea Efectul de Luna de Miere in viata voastra, dar si aduce sfarsitul lui. Odata ce stiti cum l-ati creat si cum l-ati pierdut, puteti, ca si mine, sa renuntati la a va mai plange de karma proasta a relatiilor avute si sa creati o relatie de tipul fericiti-pana-la-adanci-batraneti, dupa care s-ar da in vant si un producator dela Hollywood. Asta este ceea ce am descoperit eu, dupa decenii de nereusite. - Bruce Lipton

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

11. Arta terapiei PSI. Ghidul practicii terapeutice - Ovidiu-Dragos Argesanu

Arta terapiei PSI. Ghidul practicii terapeutice - Masuratori, cauze, tratament Masuratori, cauze si tratamente complementare pentru 100 de boli si tulburari importante. Practica terapeutica de peste 30 de ani in tratarea acestora a dr. Ovidiu-Dragos Argesanu, impartasita acum in acest ghid extins pe 480 de pagini.   Mi-a fost la fel de greu sa scriu cartea de fata pe cat de greu le va fi, probabil, multora sa o citeasca. Dar, sincer, cred ca este nevoie de ea. Cred si stiu ca este vindecabila orice boala, dar nu orice om! De ce? Pentru ca am venit pe aceasta planeta, dar trebuie sa si plecam de pe ea! Sper ca aceasta carte sa se dovedeasca utila nu numai celor care se ocupa de terapie, oricare ar fi ea, dar si celor care beneficiaza de ea, fie ei bolnavi, fie sanatosi, si astfel sa devenim mai buni si mai apropiati de Lumina. Asa sa ne ajute Dumnezeu!   Rostul terapiei este, pana la urma, vindecarea unui om de boala de care sufera. Trebuie inteles insa ca numai omul se poate vindeca, daca isi schimba comportamentul fata de el insusi, fata de semeni, fata de Univers si fata de Dumnezeu. Acesta si este, de fapt, scopul pentru care apare boala: schimbarea omului in bine. La vindecarea unui om contribuie mai multi factori, dar cei mai importanti sunt iertarea pacatelor si refacerea si curatarea sufletului, acestea ducand la cresterea protectiei divine. - Ovidiu Dragos Argesanu, Arta terapiei PSI   Boala este data prin rau, ingaduita de Dumnezeu, ca o lectie, o scoala a rabdarii, a tolerantei, a iubirii, a blandetii, a empatiei, a credintei etc. Am inteles ca boala trece de la suflet in plan energetic si de acolo in trup si ca vindecarea se face in acelasi sens: suflet-camp- trup. Am inteles ca sunt tipuri de karma care nu se pot plati decat trecand prin operatii si ca pana si chirurgia este un rau necesar - de unde eu, unul o respingeam apriori. Am inteles ca fara foc nu iese fum si, prin urmare, nu se poate sa fii bolnav daca nu ai o problema spirituala! Rezolvarea ei duce, implicit, la vindecare. Am inteles ca exista tipuri de karma care au ca rezultat boli incurabile, pentru ca spiritele respective nu au dreptul la iertare in viata asta. Ca sunt pacate pe care nici Dumnezeu nu se baga sa le ierte! - Ovidiu-Dragos Argesanu   Ovidiu-Dragos Argesanu (n. 8 decembrie 1968, Belgrad, Serbia) este medic, terapeut si maestru spiritual. A studiat mai multe cai spirituale si sisteme de terapie (Reiki, Karuna, Shamballa, Ordinul lui Melchisedek, Ortodoxie, Taoism, Radiestezie, Chi Kung, psihanaliza, psihoterapie etc.). Cartile lui au impactat puternic mai multe medii - inclusiv religioase, care l-au ridicat in slavi sau l-au ostracizat, in functie de interese. Dar oamenii au inceput sa-l caute si sa se vindece cu ajutorul cunostintelor si harului sau. Atacul PSI, aparuta in anul 2003 la Editura Nemira, a schimbat destinele multor oameni. Initial dezvoltata ca teza de doctorat, aceasta a fost transformata in carte dupa ce indrumatorul sau a refuzat sa mai continuie coordonarea lucrarii. Cartea a fost tradusa in mai multe limbi si este prezenta si in format audio pentru limba romana. Ovidiu-Dragos Argesanu este autor a 14 carti, printre care trei romane initiatice. In cei peste 30 de ani de practica, a tinut cursuri si seminarii si a conferentiat in Romania si intreaga lume, fiind in avangarda terapiei Reiki si a celei complementare medicinii alopate.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

12. Exista o solutie spirituala pentru orice problema - Wayne W. Dyer

Cartea scrisa de Dr. Wayne W. Dyer, „Exista o solutie spirituala pentru orice problema” (There\'s a Spiritual Solution to Every Problem) este structurata in doua sectiuni. Prima cuprinde sase capitole care elaboreaza elementele de baza, pentru a intelege ca o solutie spirituala este usor accesibila pentru orice problema si pentru toate. A doua parte cuprinde capitolele de la sapte la treisprezece, fiecare purtand titlul unui verset ale uneia dintre cele mai cunoscute si acceptate rugaciuni scrise vreodata – rugaciunea Sfantului Francisc din Assisi. Mesajul esential al cartii se regaseste in urmatoarele puncte: - Totul in universul nostru este energie. Asta inseamna ca totul, in miezul fiintei sale, vibreaza la o anumita frecventa; - Frecventele mai joase par mai solide si de aici se ivesc toate problemele noastre; - Frecventele mai inalte, precum lumina sau gandul, sunt mai putin vizibile; - Frecventele cele mai inalte sunt ceea ce autorul numeste spirit; - Atunci cand cele mai inalte frecvente ale spiritului sunt aduse in prezenta frecventelor mai joase, ele se atenueaza reciproc si se disipeaza acele lucruri pe care noi le numim probleme; - Aveti capacitatea si puterea de a va creste singuri energia si de a accesa energiile cele mai inalte cu scopul de a eradica orice problema din viata; - Exista cateva fundamente si principii de baza pe care va trebui sa le intelegeti si sa le puneti in practica pentru a accesa solutiile spirituale la orice „problema” pe care ati putea-o avea; - Odata ce intelegeti aceste principii, alegerea dumneavoastra finala este sa va aliniati fie unui camp energetic inalt, fie unui camp energetic scazut; - In esenta, atunci cand ajungeti, in cele din urma, sa cunoasteti si sa intelegeti in profunzime lumea spiritului, veti vedea limpede ca toate problemele sunt doar iluzii, in sensul ca sunt inventate de mintile noastre, deoarece am ajuns sa credem ca suntem separati de sursa noastra, pe care Wayne W. Dyer o numeste Dumnezeu, dar pe care dumneavoastra o puteti eticheta oricum preferati; - Aceste iluzii nu sunt nimic mai mult decat niste greseli de gandire si, ca orice eroare, ele dispar cand sunt puse fata in fata cu adevarul. Fragment din cartea "Exista o solutie spirituala pentru orice problema" de Wayne W. Dyer "Ma gandesc adesea la Abraham Lincoln privindu-si preaiubita Uniune naruita sub energia urii care a cuprins aceasta tara. El scria: „Am fost de multe ori inge-nuncheat de convingerea coplesitoare ca nu mai aveam incotro s-o apuc". „Ingenuncheat" este un mod de a spune: „Ma plec in fata sursei mele si incredintez aceasta uriasa problema puterii care misca stelele". Si tu poti face acelasi lucru in vremuri de restriste. „Mergi mai departe si lasa asta in seama lui Dumnezeu", dupa cum se spune in miscarea de recuperare. Cand practici comuniunea tacita cu spiritul, vei simti prezenta unui partener sacru. Iti poti ceda problemele tale acestui asociat „superior" si iti vei gasi pacea sufleteasca. Sfantul indian Sri Ramakrishna a folosit urmatoarea parabola pentru a-si invata adeptii cum sa atinga starea de uniune directa cu Dumnezeu. A venit odata un discipol la un invatator pentru a fi povatuit cum sa mediteze la Dumnezeu. Invatatorul i-a dat instructiuni, dar, curand, discipolul s-a intors si i-a spus ca nu reusise sa le indeplineasca. De fiecare data cand incercase sa mediteze, se trezise gandindu-se la bivolul lui. „Pai atunci", a spus invatatorul, „mediteaza la bivolul acela la care tii atat de mult". Discipolul s-a inchis intr-o camera si a inceput sa se concentreze asupra bivolului. Dupa cateva zile, invatatorul a batut la usa, iar discipolul a raspuns: „Domnule, imi pare rau ca nu pot iesi sa te intampin. Usa este prea mica. Coarnele mele n-au loc." Apoi invatatorul a zambit si a spus: „Minunat! Te-ai identificat cu obiectul asupra caruia te concentrai. Fixeaza-ti acum concentrarea asupra lui Dumnezeu si vei reusi cu usurinta." Mesajul este atat de clar. Devino una cu spiritul si nu te indoi si nu te teme de divinitatea ta. Treci dincolo de mintea egoului, in sinele tau superior. Nu voi intra aici in detalii privind calea de a transcende egoul. Am dedicat acestui subiect o carte intreaga - Your Sacred Self (Sinele tau sacru)."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

13. Codurile intelepciunii - Gregg Braden

Codurile intelepciunii. Formule stravechi pentru transformarea conexiunilor neuronale si vindecarea inimii Neurolingvistica de top se intalneste cu intelepciunea spirituala a veacurilor intr-un compendiu de cuvinte-cheie care ne reconfigureaza literalmente creierul! Noi descoperiri in biologie si neurostiinte dezvaluie modul in care cuvintele pe care le gandim si le vorbim ne schimba felul cum se conecteaza neuronii din creierul si inima noastra. Stramosii nostri au inteles aceasta legatura intuitiv cu mii de ani in urma si au creat tipare de cuvinte pentru a oferi alinare, vindecare, forta fizica si spirituala in vremuri dificile. Ei au codificat aceste tipare puternice in rugaciuni, incantatii, mantre, imnuri si scrieri sacre, spre folosul generatiilor viitoare. Acum, maestrul Gregg Braden descifreaza codurile si iti pune la indemana aceste cuvinte puternice.   Formulele prezentate in cartea Codurile intelepciunii s-au distilat in creuzetul celor mai mari incercari ale vietii, al celor mai provocatoare cerinte si celor mai dificile lectii. Vei gasi in carte capitole dedicate vindecarii de pierderi si durere, te vei confrunta cu temerile tale nerostite, vei gasi certitudinea in fata dilemelor si vei descoperi iertarea si dezlegarea de cele mai profunde blocaje ale vietii.   Stramosii nostri si-au pastrat secretele pentru oamenii care au trait pe vremea lor, dar si pentru cei care aveau sa traiasca intr-un viitor pe care si-l puteau doar imagina - pentru noi. Au perceput ca generatiile viitoare vor avea nevoie de aceleasi ancore emotionale si de aceeasi rezilienta psihologica pentru a depasi razboaiele, extremele climatice si haosul social pe care ei l-au experimentat la vremea lor si despre care banuiau ca vor reveni. De la vechile Vede sanscrite pana la Mahabharata, de la invataturile lui Buddha pana la textele "pierdute" din biblia iudeo-crestina si la misterele sacre ale traditiilor indigene, puterea Codurilor de intelepciune ne este disponibila si azi daca intelegem ce inseamna ele si cum sa le aplicam in circumstantele actuale. - Gregg Braden

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

14. Cartea Alba - Ramtha

 Cartea Alba reprezinta introducerea clasica a lui Ramtha si a invataturilor sale, acum revizuita si extinsa cu o prefata de JZ Knight, un glosar de termeni si concepte utilizate de Ramtha, un mesaj din partea traducatorului cu explicatia unor termeni cheie, si un comentariu eseu al lui Jaime Leal-Anaya, despre semnificatia invataturilor lui Ramtha. Aceasta este o noua versiune in limba romana, publicata de editura Legacy in 2018. Cartea Alba raspunde intrebarilor despre Sursa intregii existente, divinitatea uitata, viata dupa moarte, evolutie, iubire, puterea constiintei si a mintii, lectiile din natura si ascensiunea lui Ramtha. Invataturile lui Ramtha ne ofera o perspectiva unica prin care sa privim misterul vietii. Ele ne ofera un cadru in care intrebarile la care filozofia, stiinta si religia nu au putut da un raspuns, capata un nou inteles. Aceste invataturi pot largi raza de actiune a experientei umane, dincolo de granitele stabilite de stiinta si de diversele religii din lumea de azi. Sistemul de gandire al lui Ramtha nu este nici religie, nici interpretare filozofica a realitatii. El este adevarul obtinut si verificat prin experientele unui membru al rasei umane. In acest fel poate fi explicata cunoasterea lui Ramtha - stiinta lui Ramtha. Dat fiind ca s-a pasit deja pe aceasta cale, portile sunt deschise pentru aceia care doresc sa o exploreze si sa faca propria calatorie in necunoscut. Nu exista nicio alta mantuire a omenirii, decat aceea de a-si intelege propria divinitate. Voi sunteti semintele acestei intelegeri. Pe masura ce fiecare dintre voi va intelegeti propria valoare si vesnicia vietii voastre, veti contribui, unul cate unul, la constiinta gandirii nelimitate, a libertatii nelimitate si a iubirii nelimitate. Orice ganditi si orice ajungeti sa intelegeti inalta si extinde constiinta pretutindeni. Si cand traiti ceea ce ati ajuns sa intelegeti, in intregime pentru binele propriei voastre vieti determinate, permiteti si altora sa vada in voi un proces de gandire mai maret, o intelegere mai cuprinzatoare, o existenta mai determinata decat ceea ce vad in rest in jurul lor. - Ramtha, Cartea Alba Fragment din cartea "Cartea Alba" - Ramtha "Eu sunt Ramtha, Ram. In limba antica a vremurilor mele inseamna "Dumnezeul". Eu sunt marele Ram al poporului hindus, pentru ca am fost primul om care s-a nascut din pantecele femeii si din salele barbatului, care a ascensionat vreodata din acest plan. Am invatat cum sa ascensionez nu din invataturile vreunui om, ci printr-o intelegere fireasca a Dumnezeului care traieste in tot. Am fost, de asemenea, un barbat care a urat si a dispretuit, care a ucis, a cucerit si a condus pana a ajuns la iluminare. Am fost primul cuceritor pe care l-a cunoscut acest plan. Am inceput un mars care a durat saizeci si trei de ani si am cucerit trei patrimi din lumea cunoscuta. Dar cea mai mare cucerire a fost sa ma cuceresc pe mine insumi, sa ma impac cu propria mea existenta. Atunci cand am invatat sa ma iubesc si sa imbratisez totalitatea vietii, am ascensionat cu vantul in vesnicie. Am ascensionat in fata oamenilor mei, pe partea nordica a muntelui numit Indus. Oamenii mei, care numarau mai mult de doua milioane, erau un amestec de lemurieni, oameni din Ionia - numita mai tarziu Macedonia - si oameni scapati din Atlanta, pamantul pe care voi il numiti Atlantida. Populatia din India, Tibet, Nepal si Mongolia de Sud descinde din neamul meu. Eu am trait doar o singura viata in acest plan, in urma cu 35000 de ani, dupa cum intelegeti voi timpul. M-am nascut in ignoranta si disperare, dintr-un popor nenorocit, pelerini din tinutul numit Lemuria care traiau in mahalalele din Onai, cel mai mare port din Atlanta, in partea de sud."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

15. Supranatural - Joe Dispenza

Supranatural. Cum pot oamenii obisnuiti sa faca lucruri neobisnuite / Becoming Supernatural: How Common People Are Doing the Uncommon de Dr. Joe Dispenza este cartea care te va convinge cu argumente stiintifice solide ca oamenii obisnuiti pot face lucruri neobisnuite cu conditia sa depaseasca credintele limitative cu care au crescut.   Maestrul in arte martiale chinez Li Ching-Yuen a trait 256 de ani, din 1677 pana in 1933, depasind orice imaginatie in privinta a ceea ce am crezut noi ca poate insemna viata. Stiinta detine dovezi despre vindecarea spontana a nenumarate boli, documentata de Institutul de Stiinte Noetice (IONS) prin intermediul a 3.500 de referinte din peste 800 de reviste publicate in 20 de limbi. Legendarul yoghin Milarepa a sfidat in urma cu 800 de ani legile fizicii doar pentru a-si demonstra lui insusi si discipolilor sai ca suntem captivi ai propriei noastre vieti numai din cauza convingerilor noastre limitative. El a demonstrat atunci ca putem face ceea ce credintele traditionale spuneau ca era imposibil. In aceste conditii, nu ar fi normal si firesc sa reconsideram tot ceea ce am crezut pana acum despre imposibil?   Dr. Joe Dispenza face acest lucru in cartea de fata, pornind de la premisa ca acceptarea potentialului uman extins constituie o tendinta dominanta in zilele noastre, iar intrebarea "Ce este posibil in viata?" a devenit "Cum sa facem asta?" Supranatural. Cum pot  oamenii obisnuiti sa faca lucruri neobisnuite reprezinta un raspuns complex la intrebarea:  Cum putem sa ne punem in practica extraordinarul potential pe care il avem in viata de zi cu zi?   Dr. Joe Dispenza este licentiat in stiinte la Facultatea Evergreen State si este doctor chiropractician al Universitatii Life, unde a absolvit cu brio. Studiile sale postuniversitare sunt in domenii precum neurologia, neurostiinta, chimia si functia creierului, biologia celulara, formarea memoriei, imbatranirea si longevitatea. Detinand o capacitate extraordinara de a explica notiuni foarte complicate pe intelesul tuturor, principala sa convingere este ca fiecare dintre noi detine potentialul maretiei si abilitati nelimitate. Ca cercetator, pasiunea doctorului Joe se situeaza la intersectia celor mai recente descoperiri din domeniile neurostiintei, epigeneticii si fizicii cuantice, fiind interesat de explorarea stiintei din spatele remisiilor spontane. El foloseste aceste cunostinte pentru a ajuta oamenii sa se vindece de suferinte, de boli cronice si chiar de boli in faze terminale.   Ca autor prezent in topul New York Times al celor mai bine vandute carti, dr. Joe a scris: Tu esti placebo: Cum sa iti transformi mintea in materie facand-o sa conteze, care exploreaza capacitatea noastra de a ne vindeca fara medicamente sau interventii chirurgicale, ci prin intermediul gandului. A mai scris: Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One si Evolve your Brain: The Science of Changing Your Mind, ambele detaliind neurostiinta schimbarii si a epigeneticii. Supranatural este cea de-a patra carte a dr.-lui Joe. A avut aparitii in filme precum: HEAL (2017); E-Motion (2014); Sacred Journey of the Heart (2012); People v. the State of Illusion (2011); What IF - The Movie (2010); Unleashing Creativity (2009); and What the #$*! Do We Know? & Down the Rabbit Hole, versiunea extinsa pentru DVD (2005).   Cartea vorbeste la fel de mult despre misticism pe cat vorbeste despre vindecare si despre crearea de noi oportunitati in viata. La finalul parcurgerii celor 14 capitole, vei avea toate datele necesare pentru a deveni supranatural. Fiecare capitol va insemna o noua treapta urcata spre capacitatile tale supranaturale, dupa cum urmeaza:   Capitolul 1: Deschiderea usii catre supranatural   In acest capitol aflam povestea Annei, psihoterapeut de profesie si mama a doi copii, care primeste vestea tragica a sinuciderii sotului ei. Socul puternic emotional, renuntarea la serviciu si constatarea ca sotul ei acumulase o multime de datorii, toate la un loc, fac ca starea ei fizica si psihica sa se inrautateasca si mai mult. Pe acest fond psihic foarte prost, Anna paralizeaza de la mijloc in jos, iar mai tarziu se confrunta si cu depresia. O relatie cu un barbat nepotrivit face ca problemele ei de sanatate sa se inmulteasca si mai mult, pana ce, in 2011 este diagnosticata cu cancer esofagian. Paradoxal, in loc sa devina dependenta de medici si medicamente, Anna decide sa isi ia viata de la 0, facand ordine in toate aspectele acesteia. In paralel, Anna incepe sa participe la atelierele Dr. Joe Dispenza in care acesta vorbeste despre legatura care exista intre sentimentele si gandurile noastre si starea noastra de sanatate. Ea isi va crea un sine cu totul nou si va intelege ca:   Isi poate invata corpul sa simta, sa traiasca viitorul, inainte de a avea experienta propriu-zisa a acestui viitor. Corpul ei, asemenea subconstientului, nu putea sa faca vreo diferenta intre evenimentul real si evenimentul pe care ea si-l imagina si il adopta din punct de vedere emotional. Prin intermediul epigeneticii, a inteles, de asemenea, ca emotiile superioare, precum dragostea, bucuria, recunostinta, inspiratia, compasiunea si libertatea, pot activa noi gene, prin intermediul carora corpul sa produca proteine sanatoase, care vor reconfigura structura si functiile organismului. A inteles pe deplin ca, daca substantele chimice cauzatoare de stres care pusesera stapanire pe corpul ei ii activasera gene nesanatoase, atunci, adoptand aceste emotii superioare cu o pasiune mai mare decat cea cu care adoptase emotiile cauzatoare de stres, putea sa-si activeze noi gene  si sa-si schimbe starea de sanatate.   Anna a practicat cu regularitate meditatiile, reusind sa se vindece treptat de ranile trecutului si sa se simta din ce in ce mai bine atat din punct de vedere psihic cat si fizic. In timpul unui consult medical din septembrie 2013, rezultatele investigatiilor aveau sa se arate pe cat de spectaculoase, pe atat de firesti parca: La un an si noua luni dupa ce fusese diagnosticata cu cancer si la sase ani de la sinuciderea sotului ei, Anna se vindecase complet de cancer, iar tumoarea din zona esofagului disparuse. Testele de sange au confirmat vindecarea cancerului. Membranele mucoase ale esofagului, vaginului si anusului s-au vindecat complet. Continua sa se confrunte cu cateva probleme minore: membrana mucoasa bucala era in continuare usor rosiatica, desi nu mai prezenta ulceratii si, din cauza medicamentelor luate, tot nu reusea sa produca saliva. Anna a devenit o persoana noua - o persoana noua si sanatoasa. Boala tinea de vechea ei personalitate. Gandind, actionand si simtind diferit, Anna s-a reinventat. Intr-un fel, s-a nascut din nou, in aceeasi viata.   In continuarea acestui capitol autorul povesteste doua intamplari din viata lui menite sa te convinga sa crezi ca si tu, ca si Anna, si ca oricine altcineva poti deveni supranatural, fiind de parere ca: "a deveni supranatural poate presupune totodata sa devii si mai constient in legatura cu tine insuti si cu ceea ce reprezinti in aceasta lume - precum si in alte lumi." Vom descoperi asadar: Ce este glanda pineala si de ce poate fi ea considerata ca o legatura intre lumea stiintifica si lumea spirituala; Vom asista la o experienta traumatizanta traita de autor in stare de hiperconstienta; Ne vom convinge ca fiecare dintre noi are o multitudine de versiuni posibile, care exista in eternul moment prezent, gata sa fie descoperite. Atunci cand ni se dezvaluie misterul sinelui, reusim sa intelegem ca nu suntem fiinte liniare, care duc o existenta liniara, ci fiinte dimensionale, care duc o existenta dimensionala.   Capitolul 2: Momentul prezent   In acest capitol, urcam o noua treapta catre supranatural afland: Ce inseamna cu adevarat momentul prezent; Cum functioneaza creierul; Cum functioneaza fluxul de energie electromagnetica pe care o emitem, respectiv, receptam; Ce tip de frecvente sunt asociate diferitelor tipuri de emotii; Vom asista la cateva experimente care ne arata cat de puternica poate fi mintea atunci cand o antrenezi; Noua teorie epigenetica despre cauza aparitiei bolilor:   Acum aflam insa, prin intermediul stiintei epigenetice, ca nu genele sunt cele care declanseaza bolile, ci mediul, care le programeaza seclanseze afectiunile respective - si nu e vorba doar despre mediul extern (din care fac parte fumul de tigara sau pesticidele, de exemplu), ci si de mediul nostru intern: mediul inconjurator al celulelor noastre.   Cum ne pot afecta emotiile superioare imunitatea; Cum lucrul asupra caruia iti concentrezi atentia este si locul catre care iti directionezi energia; Cum functioneaza undele cerebrale si de cate tipuri sunt ele; Cum iti poti crea noi posibilitati in viata, ajungand sa te bucuri deplin de generosul moment prezent.   Capitolul 3: cum sa te conectezi la noile posibilitati din sfera cuantica   In acest capitol aflam ce este realitatea cuantica si unde se situeaza ea in raport cu lumea fizica, dar si cum ne putem schimba viitorul cu ajutorul meditatiei, practicand Meditatia pentru conectarea la noi posibilitati.   Nu este usor sa reusesti sa treci dincolo de corpul tau, de mediul inconjurator si de timp,  dar merita, pentru ca, in momentul in care te deconectezi de realitatea tridimensionala, patrunzi intr-o cu totul alta realitate, numita realitate cuantica, ce constituie lumea posibilitatilor infinite.   Autorul explica de asemenea ce este campul cuantic si unde este el situat: Campul cuantic (sau unificat) este un camp invizibil de energie si informatie - s-ar mai putea numi si camp al inteligentei sau al constiintei - care exista dincolo de spatiu si timp. El nu are nicio componenta fizica sau materiala. E ceva ce nu poate fi perceput prin intermediul simturilor. Acest camp unificat de energie si informatie este cel care guverneaza legile naturii.   Conducandu-ne spre revelatia: Cand traiesti in momentul prezent, in campul cuantic exista infinite posibilitati, sub forma de frecvente electromagnetice. Imbinand o intentie clara cu emotii superioare, eliberezi in cadrul campului cuantic o ,,semnatura" electromagnetica complet noua. Atunci cand exista o concordanta vibrationala intre energia ta si energia acelui potential electromagnetic, vei atrage din ce in ce mai mult o anumita experienta catre tine, pe masura ce vei fi constient, un timp mai indelungat, de energia aferenta acelei experiente.   Capitolul 4: binecuvantarea centrilor energetici   Un capitol plin de informatii interesante despre: Relatia dintre lungimea de unda si frecventa; Fotografia lui Kirlian si campul electromagnetic ce inconjoara atat fiintele vii, cat si obiectele neinsufletite.  Fritz-Albert Popp si studiul biofotonilor;  Concentrarea convergenta si concentrarea divergenta;  Care sunt principalii centri energetici ai corpului;  Ce se intampla atunci cand energia se blocheaza si nu mai poate curge spre centrii superiori.  Meditatia Binecuvantarii Centrilor Energetici cu ajutorul careia foarte multi oameni s-au vindecat de unele dintre cele mai grave boli, in legatura cu care autorul precizeaza ca: Am asistat la tot felul de imbunatatiri ale starii de sanatate a oamenilor in urma practicarii acestei meditatii, uneori chiar dupa prima sedinta. Aceste vindecari spectaculoase au fost posibile pentru ca subiectii au reusit sa isi modifice epigenetic exprimarea ADN-ului, activandu-si sau dezactivandu-si unele gene, schimband modul in care ele isi manifestau proteinele in corpul lor fizic.   Capitolul 5: Reconditionarea trupului pentru o minte noua   Gandurile provoaca reactii biochimice in creier, care elibereaza semnale chimice, iar acestea fac ca intregul trup sa reactioneze intocmai asa cum gandesti. Aceste trairi te fac apoi sa generezi noi ganduri, care te fac sa te simti intocmai asa cum gandesti. Deci gandurile iti conduc trairile si trairile iti conduc gandurile, iar, in cele din urma, aceasta bucla se intipareste in creierul tau in aceleasi sabloane, care iti conditioneaza trupul la trecut.   In acest capitol autorul te dirijeaza prin intermediul unui exercitiu sa extragi mintea din corp, eliberand energia depozitata in primii trei centri energetici - centrii de supravietuire. Odata ce vei reusi sa faci acest lucru, iti vei reconditiona trupul pentru o minte noua, adica pentru partea a doua a meditatiei, care presupune atingerea unor stari emotionale superioare. Cu ajutorul meditatiei vei reusi sa ajungi la starea de constiinta pura in campul unificat, ramanand in generosul moment prezent si devenind acorporal, apersonal, amaterial, aspatial si atemporal.   Odata ajuns in aceasta stare vei reusi sa iti cultivi emotiile superioare. Cu cat sentimentele tale sunt mai puternice, cu atat sporesti reglarea propriilor gene. Autorul te sfatuieste: Binecuvanteaza-ti trupul, viata, sufletul, viitorul, precum si trecutul, binecuvanteaza-ti provocarile vietii si inteligenta interioara care iti da viata. Incheie prin a multumi pentru o viata noua, inainte ca aceasta sa apara"   Capitolul 6: Studii de caz: exemple vii ale adevarului   Autorul exemplifica cum functioneaza meditatia, cu ajutorul unor cazuri concrete. Vei afla asadar povestea lui:  Ginny - o mama a carei coloana vertebrala este afectata in urma unui grav accident de masina, fapt care ii afecteaza in timp si mersul si ii provoaca dureri insuportabile. Cu ajutorul meditatiei reuseste sa se vindece, scapand de operatie;   Daniel, un antreprenor israelian de 25 de ani care dezvolta o hipersensibilitate electromagnetica; Practicand meditatiile din Tu esti placebo, Schimbarea Credintelor si Perceptiilor si a celei din cartea de fata, Binecuvantarea Centrilor Energetici, el se vindeca, reusind sa lucreze din nou dintr-o cladire de birouri; Jennifer, o femeie diagnosticata cu afectiuni multiple, care ii afectau grav calitatea vietii. Cu ajutorul meditatiilor va reusi sa revina la un stil de viata absolut normal.  Felicia, o femeie care suferea de eczeme si infectii ale pielii inca de la varsta de 3 luni, tratandu-se cu o sumedenie de medicamente.    Capitolul 7: Inteligenta inimii   Inima este un organ senzorial care ne ghideaza abilitatile de luare a deciziilor, precum si intelegerea cu privire la noi insine si la locul nostru in lume. Este un simbol care transcende timpul, spatiul si cultura. Este o premisa general acceptata ca, atunci cand suntem conectati la cunoasterea interioara a inimii, putem folosi intelepciunea ei ca sursa de iubire si indrumare superioara.   In acest capitol vom intelege ce este coerenta inimii si cum o putem mentine in ciuda conditiilor exterioare de mediu, mentinandu-ne astfel in acelasi timp starea de sanatate intr-o forma optima si ajungand astfel sa traim emotii superioare deosebit de benefice. Aflam cum functioneaza sistemul nervos simpatic si sistemul nervos parasimpatic, ce este starea de homeostazie si ce efecte devastatoare are stresul prelungit asupra starii noastre fizice si psihice. Esenta acestui capitol poate fi rezumata astfel: Calitatea ritmului cardiac are consecinte asupra starii generale de sanatate. Daca inima bate in ritm armonios, eficienta ei reduce stresul asupra altor sisteme ale corpului, ne maximizeaza energia si creeaza stari prin care prosperam mental, emotional si fizic. Daca ritmul inimii nu este armonios, atunci se aplica contrariul. Incoerenta face sa avem mai putina energie disponibila pentru vindecare, pentru mentinerea sanatatii si pentru construirea unor proiecte pe termen lung, provocand tulburari ale starilor noastre interne si sporind stresul inimii si al altor organe.   Capitolul 8: Filme mentale / caleidoscop   Autorul ne ofera exemplul concret al unui cuplu si al reusitei lui in afaceri datorita filmului mental in care cei doi parteneri au crezut si pe care l-au repetat pana la realizare. Lectia predata in acest capitol este aceea ca suntem capabili sa ne cream exact viitorul pe care ni-l dorim pana la cele mai mici detalii. Tot ce trebuie sa facem este sa ne imaginam acest film mental al viitorului si sa ne concentram suficient de mult atentia asupra lui astfel incat sa ajungem in cele din urma sa il traim in realitate. Ba mai mult, autorul ne sfatuieste sa ne cream chiar doua astfel de filme mentale - de exemplu, unul pentru sanatate si conditie fizica buna si un altul pentru iubire, relatii si bogatie. Gandeste-te la filmele mentale ca la o versiune de secol XXI a unui panou cu obiective (un instrument folosit pentru a-ti clarifica, a te concentra si a-ti urma obiectivele specifice ale vietii), cu exceptia faptului ca este dinamic, si nu static. Folosita impreuna cu caleidoscopul, tehnologia Mind Movie este un instrument excelent pentru aducerea viitorului tau la viata, experimentandu-l in mod repetat. De asemenea, este o modalitate excelenta de a clarifica ce anume doresti de la viata si de a-ti reaminti zilnic ce iti rezerva viitorul.   Capitolul 9: meditatia in mers   In acest capitol autorul isi propune sa te ajute sa iti mentii ridicat nivelul de energie pe tot parcursul zilei cu ajutorul unei meditatii care se face in timp ce te misti. Asta pentru ca, de obicei, dupa ce meditam asupra viziunii noastre foarte clare despre viitor si reusim sa ne crestem nivelul de energie sau frecventa, ne intoarcem la rutina de fiecare zi, abandonand energia creata in timpul meditatiei. Dr. Joe Dispenza te ghideaza pas cu pas cum sa faci aceasta meditatie, iar la final te indeamna: Recunoaste acum divinitatea din tine - energia care te alimenteaza si da nastere intregii vieti. Adu multumiri pentru o noua viata inainte ca ea sa se manifeste. Recunoscand puterea din tine, roaga-te ca viata ta sa fie plina de minunatii neasteptate, de sincronii si coincidente care creeaza bucuria existentei. Radiaza iubire, dand, prin iubire, existenta noii tale vieti.   Capitolul 10. Studii de caz: transformarea in realitate   Acest capitol ofera alte cateva exemple ale unor oameni care au reusit cu ajutorul meditatiei sa isi implineasca visele si sa traiasca vietile pe care si le-au dorit. Parcurge-le si nu uita ca si tu poti fi unul dintre ei.   Capitolul 11: Spatiul-timp si timpul-spatiu   Autorul te indruma sa explorezo doua modele de realitate: spatiul-timp si timpul-spatiu. Spatiul-timp este lumea fizica newtoniana bazata pe cunoastere, rezultate previzibile, materie si universul tridimensional in care traim (care este alcatuit din spatiu infinit). Timpul-spatiu este lumea cuantica non-fizica - o realitate inversa bazata pe necunoscute, posibilitati nesfarsite, energie si multiversuri multidimensionale in care traim si noi (si care consta intr-un timp infinit). Vei fi ghidat sa practici Meditatia spatiu-timp, timp-spatiu care te va ajuta sa devii constiinta pura, apersonal, acorporal, amaterial, aspatial si atemporal, desfasurandu-te sub forma de constiinta in campul unificat. Odata ce vei reusi acest lucru, existenta ta se va schimba fundamental: Prin simplul fapt ca iti concentrezi atentia asupra campului unificat - devenind constient de el, remarcandu-l, percepandu-l, interactionand cu el si ramanand prezent cu el, clipa de clipa - acesta apare si se desfasoara in realitatea ta, in fiecare zi. Cum apare si cum se desfasoara? Prin necunoscute: intamplari fericite, sincronii, oportunitati, coincidente, noroc, prin a fi la locul potrivit la momentul potrivit si momente uimitoare.   Capitolul 12: Glanda Pineala   Un capitol interesant din care vei afla ce este glanda pineala si care este rolul ei in organism: "Glanda pineala este un traductor neuroendocrin care secreta melatonina responsabila de controlul ritmului fiziologic circadian." Autorul te va ghida si cum sa iti activezi aceasta glanda pineala pentru a o transforma intr-o antena capabila sa preia frecvente si informatii de dincolo de materie si lumina, pentru ca, in viziunea lui Dr. Joe Dispenza, glanda pineala este: un superconductor cristalin care trimite si primeste informatii prin transductia semnalelor vibrationale energetice (frecventa de dincolo de simturi, cunoscuta si drept camp cuantic) si o transleaza in tesut biologic (creierul si mintea), sub forma imaginilor semnificative, la fel cum o antena transleaza diferite canale pe un ecran TV.   Activandu-ti glanda pineala, vei trai o experienta senzoriala deplina, dar fara simturi. Atunci cand vei percepe mental, in timp ce tii ochii inchisi, acest eveniment intern, acesta ti se va parea mai real decat orice alta experienta externa traita pana in acel moment. Cu alte cuvinte, pentru a te abandona cu totul acestei experiente interioare, este necesar ca ceea ce experimentezi sa fie atat de real incat sa simti cu adevarat ca te afli acolo. Cand se va petrece acest lucru, aceasta glanda micuta va transmuta melatonina in niste metaboliti foarte puternici, care te vor face sa traiesti acest tip de experienta.    Capitolul 13: Proiectul Coerenta: crearea unei lumi mai bune   Prin intermediul unor experimente elaborate Dr. Joe Dispenza si echipa lui au demonstrat ca: "suntem legati si conectati printr-un camp invizibil de energie, iar acest camp energetic poate afecta comportamentul fiecaruia, starile emotionale, gandurile constiente si inconstiente." Ba mai mult, ca, putem influenta sistemul nervos autonom al celorlalti, astfel incat acestia sa se simta mai echilibrati, mai coerenti si mai integrati. In aceste conditii s-a pus firesc intrebarea: Ce s-ar putea intampla daca ar exista mii de oameni care fac cu totii acelasi lucru pentru intreaga lume? Asa s-a ajuns la ideea organizarii de meditatii globale care au fost denumite generic Proiectului Coerenta. In cadrul evenimentelor organizate de Proiectul Coerenta, zeci de mii de oameni mediteaza concomitent ajungand la starea de coerenta a inimii si realizand astfel o influenta radianta puternica de pace si iubire asupra planetei. Daca vrei sa radiezi si tu dragostea ta pe Pamant, practica meditatia pe care o vei gasi la sfarsitul acestui capitol.   Capitolul 14: Studii de caz: ti s-ar putea intampla si tie   Ultimul capitol al cartii prezinta alte cateva studii de caz ale unor oameni care au reusit sa scape de diverse probleme medicale grave prin meditatie si printr-o gandire pozitiva.    In finalul cartii Dr. Joe Dispenza ne prezinta perspectiva lui asupra a ceea ce crede el ca poate reprezenta un viitor mai bun al nostru pe aceasta planeta: Viitorul omenirii nu se bazeaza pe o singura persoana, pe un lider sau un Mesia cu o constiinta superioara, care sa ne arate calea. Mai degraba, e nevoie de evolutia unei noi constiinte colective, pentru ca, prin recunoasterea si aplicarea interconectarii constiintei umane, putem schimba cursul istoriei.[...] Cred ca suntem in pragul unui mare salt evolutiv. Sau, altfel spus, trecem printr-o initiere. La urma urmei, o initiere nu este oare un ritual de trecere de la un nivel al constiintei la altul si nu este conceputa pentru a contesta structura a ceea ce suntem, ca sa ne putem dezvolta si sa atingem un potential superior? Poate ca, atunci cand vom intelege, ne vom trezi si ne vom aminti cine suntem cu adevarat, fiintele umane vor putea trece, ca o constiinta colectiva, dintr-o stare de supravietuire intr-o stare de implinire. Atunci ne vom putea ivi in adevarata noastra fire si ne vom putea accesa pe deplin capacitatea innascuta de fiinte umane: aceea de a oferi, de a iubi, de a sluji si de a avea grija unii de altii si de Pamant.   Scris de un om de stiinta talentat si un profesor pasionat, acest ghid unic si practic ne arata, pas cu pas, cum sa trecem dincolo de limitele cunoscute, pentru a incepe o viata noua, extraordinara. - Tony Robbins, autorul cartii Unshakeable (De neclintit), clasata pe locul 1 in topul New York Times   Bazandu-se pe informatii din diverse domenii stiintifice bine consolidate, precum epigenetica, biologia moleculara, neurocardiologia si fizica cuantica, dr. Dispenza depaseste barierele traditionale care au separat in trecut gandirea stiintifica de experienta umana. Prin acest demers, el face posibila dezvoltarea unei paradigme noi si indraznete a capacitatii umane de atingere a potentialului maxim: o modalitate de a gandi si de a trai bazata pe ceea ce simtim ca este posibil in viata noastra, dar si pe ceea ce acceptam ca fapt stiintific. - Gregg Braden, autorul cartilor din topul New York Times Human by Design (Conceput sa fii om) si The Divine Matrix (Matricea divina)   Uau! Daca ai simtit vreodata impulsul de a crede in minuni, dar ai avut nevoie de putina stiinta care sa iti alimenteze sperantele, atunci aceasta carte este pentru tine. Dr. Joe Dispenza ofera informatii extraordinare si instructiuni pas cu pas, lucide, despre cum sa duci o viata supranaturala.  - dr. David R. Hamilton, autorul cartii How Your Mind Can Heal Your Body (Cum poate mintea sa vindece trupul?)

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

16. Matricea Divina - Gregg Braden

Ce ar insemna pentru tine sa descoperi ca puterea de a crea bucurie, de a vindeca suferinta si de a aduce pacea in lume traieste in interiorul tau? Cat de diferit ai trai daca ai sti sa folosesti aceasta putere in fiecare zi a vietii tale?    Numeroase experimente revolutionare ne prezinta dovezi spectaculoase despre existenta unei retele de energie care leaga totul in viata si in lumea noastra: Matricea Divina. De la vindecarea corpului pana la succesul in cariera, de la relatiile intime pana la relatiile dintre natiuni, Matricea Divina reprezinta dovada ca fiecare om are puterea de a comunica direct cu forta care leaga intreaga creatie.    Cartea Matricea Divina iti prezinta toate aceste dovezi provenite din cercetari stiintifice de ultima ora, dar si din intelepciunea milenara. Alatura-te reputatului Gregg Braden in aceasta calatorie extraordinara care leaga stiinta, spiritualitatea si minunile prin limbajul Matricei Divine!   Matricea Divina este lumea noastra. In acelasi timp, este si tot ce exista in lumea noastra. Ea suntem noi si tot ce iubim, uram, cream si traim ca experienta. In Matricea Divina, suntem samanta miracolului - precum si miracolul insusi. Cel mai important lucru e ca relatia noastra cu aceasta esenta cuantica ce ne conecteaza cu tot ce ne inconjoara ne reaminteste ca noi insine suntem creatori. Prin urmare, putem sa ne exprimam cele mai profunde dorinte ce vizeaza vindecarea, prosperitatea, bucuria si pacea, care sa cuprinda totul, de la corpul nostru si viata noastra pana la relatiile noastre. Putem face acest lucru in mod constient, la momentul si in maniera alese de noi. Aceasta carte este scrisa pentru aceia care doresc sa-si trezeasca puterea data de cele mai mari pasiuni si de cele mai profunde aspiratii. - Gregg Braden

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

17. Arta de a iubi - Don Miguel Ruiz

In lucrarea Arta de a iubi, Don Miguel Ruiz scoate la lumina convingerile noastre bazate pe teama care ne impiedica sa iubim si genereaza toate suferintele si dramele din relatiile noastre de cuplu. Citind cartea vom invata cum sa ne vindecam ranile emotionale, cum sa redescoperim libertatea si bucuria si cum sa retrezim in noi spiritul ludic, atat de necesar intr-o relatie de cuplu. Descoperiti cum spiritualitatea si psihologia se intalnesc pentru a da nastere unei carti capabile sa ne inspire si sa ne ofere lectii profunde de viata.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

18. A douasprezecea planeta - Zecharia Sitchin

A 12-a planeta - Zecharia Sitchin Dovezi incontestabile ca Terra a fost locuita de o rasa superioara! De-a lungul anilor au fost descoperite dovezi ce atesta ca odinioara pe Terra a existat o rasa superioara. Ctitori stelari au sosit aici in urma cu milioane de ani , plantand samanta din care avea sa iasa o noua specie uluitoare ? Omul. Rezultatul unei cercetari de peste 30 de ani, A douasprezecea planeta este prima carte din contorvesata serie Earth Chronicle (CRONICILE PAMANTULUI) lucrare revolutionara care ofera dovezi de necontestat despre existenta stramosilor extraterestri ai oamenilor. Palpitanta... Credibila... O teorie complet noua... Provocatoare si captivanta ! - Library Journal

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

19. Jocul vietii si cum sa-l joci - Florence Scovel Shinn

Viata nu este o lupta, ci un joc, iar in Jocul Vietii vei castiga cand cunosti Legea Spirituala!   Jocul Vietii si cum sa-l joci este cea mai cunoscuta carte din lume despre succes. Acest ghid clasic pentru a castiga in viata prin atitudini si afirmatii pozitive a inspirat si continua sa inspire milioane de oameni din intreaga lume sa-si regaseasca scopul si sentimentul apartenentei.   Binecunoscuta Florence Scovel Shinn, pioniera a miscarii Noua Gandire, afirma in aceasta carte ca viata este un joc al daruirii si primirii si ca orice vom trimite in lume se va intoarce in cele din urma la noi. Descopera si tu cum fiecare gand si fiecare cuvant de azi iti creeaza realitatea de maine. Afla cum sa-ti antrenezi mintea pentru a gandi corect si pentru a-i cere Inteligentei Infinite ce este cel mai potrivit pentru tine. Mesajul atemporal al cartii si abilitatea autoarei de a formula recomandari simple si eficiente pentru a obtine succesul in toate aspectele vietii (bogatie, sanatate, relatia perfecta) au ajutat atat de multi oameni de-a lungul deceniilor, incat nicio alta lucrare nu a putut depasi impactul Legilor Spirituale formulate de Florence Scovel Shinn. Scrierile ei constituie si astazi avangarda cartilor care te ajuta sa ajungi la prosperitate si la starea de bine in orice domeniu.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

20. Secretele comunicarii cu spiritele - Trish MacGregor , Rob MacGregor

Secretele comunicarii cu spiritele. Tehnici pentru receptionarea si realizarea unui contact Descopera puterea sincronicitatii si metodele prin care te poti conecta cu cei dragi in spirit.   Spiritele vorbesc cu noi in fiecare zi, mai ales cele ale persoa!nelor dragi - insa reusesti sa observi acest lucru? Secretele comunicarii cu spiritele este un ghid la care poti apela cu incredere daca vrei sa identifici si sa interpretezi semne, simboluri sau sincronicitati care se manifesta in viata ta. Fie ca este vorba de un obiect, un sunet, o mireasma, un vis sau un tipar de manifestare, aceasta carte te va ajuta sa intelegi ce reprezinta si ce trebuie sa faci pentru a raspunde acelui mesaj.    In Secretele comunicarii cu spiritele sunt prezentate multe povesti reale despre contactul cu spiritele si sunt expuse tehnici si exercitii pentru dezvoltarea capacitatii de constientizare si de comunicare efectiva cu lumea spiritelor. Vei invata despre meditatie, totemuri, despre cum sa folosesti starile de constientizare modificata si despre cele cinci metode centrale care te vor ajuta sa te conectezi pe deplin cu un spirit: con!stientizarea si recunoasterea, intentia, invocarea prin dorinta, solicitarea si incubarea. Aceasta carte deosebita te face sa vezi legatura cu spiritele drept un lucru facil si confortabil si reprezinta o confirmare a faptului ca spiritele celor dragi sunt chiar langa tine.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

21. Despre frici si credinte - Lise Bourbeau

Lise Bourbeau este autoarea a numeroase best-seller-uri, printre care: Asculta-ti corpul, cel mai bun prieten al tau pe pamant, Asculta-ti corpul, in continuare!, Cine esti?, autobiografia WOW! Eu sunt Dumnezeu. Si tu esti, Corpul tau spune: lubeste-te! Este fondatoarea celei mai mari scoli de dezvoltare personala din Quebec. Sustine, impreuna cu echipa sa, ateliere si conferinte in toate tarile francofone.   Lise Bourbeau raspunde intrebarilor adresate in timpul conferintelor si atelierelor in ultimii ani. Aceasta carte face parte dintr-o colectie de 7 subiecte diferite. lata cateva dintre intrebari!e abordate in aceasta carte: De unde vin toate fricile pe care le traim si de ce le incearca atat de multe persoane? Cum pot sa ma vindec de agorafobie? Sotului meu ii este foarte frica sa nu ramana fara bani, desi are un serviciu permanent si o sotie care are o asigurare pentru accidente de munca. Ce sa fac sau ce sa zic? Sunt obsedata de greutatea mea inca de la prima sarcina. Cu cat mi-e frica sa nu ma ingras cu atata iau in greutate. Ce sa fac? Cum sa fac sa-mi dispara frica de a infrunta persoane pe care le simt mai inteligente si mai importante ca mine? Sunt foarte retinut si jenat. Mi-e frica sa spun nu cand mi se cere ceva. Ma simt prost si ma invinovatesc cand reusesc sa spun nu. De unde vine aceasta frica?

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

22. Calea magica a intuitiei - Florence Scovel Shinn

Esti gata sa-ti urmezi propria cale magica, intelepciunea divina, si sa-ti realizezi visurile?   Intuitia! Ba o ignoram, ba ne simtim vinovati cand tinem cont de ea. Adesea, prima noastra reactie la o situatie este intuitiva, insa cum ne-o asumam de fapt? Fascinanta lucrare Calea Magica a intuitiei pune in cuvinte ceea ce simtim nedefinit cu privire la intuitie si ne demonstreaza ca, alaturi de imaginatie si vizualizare, intuitia isi are locul legitim in calatoria spre un nivel superior de spiritualitate.  Pentru Florence Scovel Shinn, intuitia a fost un mod de viata. Ca urmare, cartea ei Calea Magica a intuitiei contine 10 lectii pretioase pentru o viata spirituala autentica. Printre acestea, vei gasi observatii valoroase despre puterea rugaciunii si a gandirii intentionate, despre forta generatoare a recunostintei si despre cum formele de gandire, negative sau pozitive, iti afecteaza fericirea, sanatatea, iubirea, inteligenta si capacitatea de a savarsi minuni.   Cu o introducere de Louise Hay, aceasta carte patrunzatoare iti ofera afirmatii puternice pentru a-ti cultiva intuitia si a te elibera de orice rezistenta, frica si indoiala. 

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

23. Modelul divin - Baird Spalding

Modelul divin. Biruinta asupra mortii Modelul divin (The Last Words), carte publicata spre sfarsitul vietii lui Baird Spalding, este continuarea fireasca a lucrarii lui reprezentative, Vietile Maestrilor, aparuta, de asemenea, la Editura Herald. Putini scriitori au starnit un interes atat de mare precum Baird T. Spalding, al carui nume a intrat in legenda atat in cercurile cautatorilor de adevar, cat si in metafizica primei jumatati a secolului XX. Putini sunt scriitorii care au atins un grad de  inspiratie spirituala atat de inalt precum Spalding. Firea acestui om, felul in care i-a fost revelat mesajul (pe care urma sa-l raspandeasca in lume) si Mesajul in sine fac dovada vie a adevarului vorbelor sale, a cinstei si a sinceritatii autorului.   Intr-unul dintre capitolele cartii este prezentata chintesenta invataturii sale: "Iisus a spus ca Adevarul ne face liberi. Daca va mentineti in acest curent liber al puterii universale, nimic nu va poate atinge, si cu atat mai putin va apasa sau va imobilizeaza. Christos este Dumnezeu care patrunde inlauntrul individului. Orice se afla in acest curent ii sta omului la dispozitie, iar Principiul curge fara incetare. Cum se face ca aceasta putere a devenit statica, inactiva si neutra la multi dintre noi? Simplu: din pricina atitudinii noastre fata de ea. Comportamentul mintal al unui individ poate bloca folosirea acestei puteri pentru totdeauna, desi aceasta continua sa curga in continuare in univers. Daca cineva devine constient de acest curent care il traverseaza, ii poate da o expresie constienta. Cand Iisus a vorbit despre unitatea Sa cu Tatal, El stia ca toti oamenii pot ajunge acolo unde El a ajuns. Adevarul ne elibereaza de orice constrangeri negative in care ne putem implica. Numai noi suntem cei care provocam aceste situatii negative si, iarasi, tot numai noi ne putem elibera schimbandu-ne felul de a gandi. Iisus cunostea modul de exprimare a acestei libertati. El stia ca omenirea in intregul ei va progresa catre impliniri din ce in ce mai mari, astfel ca si individul sa poata sesiza Adevarul".

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

24. Biologia credintei - Bruce H. Lipton

Editia aniversara, de 10 ani, revizuita si extinsa, a cartii „Biologia credintei” iti va schimba modul in care iti concepi propria gandire. Noi si uimitoare descoperiri stiintifice despre efectele biochimice ale functionarii creierului iti vor arata ca celulele din corp iti sunt afectate de propriile ganduri. Dr. Bruce H. Lipton descrie circuitele moleculare prin care se petrece acest fenomen folosind un limbaj simplu, expresiv, amuzant si cu exemple din viata de zi cu zi. El demonstreaza cum noua stiinta a epigeneticii ne revolutioneaza intelegerea legaturii dintre minte si materie, precum si efectele profunde pe care le are in viata personala si in viata noastra colectiva, ca specie. Am citit Biologia credintei de cand a iesit de sub tipar. Este o carte deschizatoare de drumuri ce ne-a furnizat un cadru stiintific indelung asteptat pentru conexiunea dintre minte si corp. Intuitiile si cercetarile lui Bruce au creat baza pentru revolutia epigenetica ce stabileste acum bazele unei perspective bazate pe constiinta asupra biologiei. Cu totii ii suntem profund indatorati. - Dr. Deepak Chopra, autorul cartilor Intinereste si traieste mai mult si Cartea secretelor Puternica! Eleganta! Simpla! Intr-un stil deopotriva accesibil si plin de semnificatii, Bruce Lipton ne ofera – nici mai mult, nici mai putin – "veriga-lipsa" dintre viata si constiinta. Astfel, el afla raspuns la cele mai vechi intrebari si rezolvare pentru cele mai adanci mistere din trecutul nostru. Nu am nicio indoiala ca Biologia credintei va deveni o carte de referinta pentru stiinta noului mileniu. - Gregg Braden, autorul cartilor Codul lui Dumnezeu si Efectul Isaia Dr. BRUCE H. LIPTON este o autoritate recunoscuta international in stiinta biologiei si a spiritului si una dintre cele mai importante voci ale Noii Biologii. Cercetarile sale revolutionare despre membrana celulara au evidentiat faptul ca acest strat exterior al celulei este un omolog organic al cipului de computer si echivalent al creierului la nivel celular. Studiile realizate de el intre 1987 si 1992 la facultatea de medicina de la Stanford au dus la descoperirea faptului ca mediul, operand prin intermediul membranei, controleaza comportamentul si fiziologia celulei, inchizand si deschizand diverse gene ca un intrerupator. Ceea ce a descoperit Bruce contrazice perspectiva curenta a mediului stiintific, conform careia viata ar fi controlata de gene, si alimenteaza unul dintre cele mai importante domenii de studiu din prezent: epigenetica. Carte recomandata de  Florin Păsat   in cadrul proiectului Libris, " Oameni si carti ".

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

25. Cele 7 peceti - Ovidiu-Dragos Argesanu

Poate ca este timpul sa se discute si despre cea mai mare Taina a Sfintei Scripturi. Departe de mine gandul de a putea descifra odata pentru totdeauna secretul nedescoperit nici macar de inteleptii Cerului, ci doar de Mielul injunghiat. Incerc doar sa deschid o poarta catre acest secret si, implicit, catre Dumnezeu si Cer pentru cei care vor, pot si trebuie sa intre. Imi asum rolul de deschizator de drumuri, sa deschid cutia Pandorei si sa arunc primul piatra in ceea ce priveste cele sapte peceti ale Bibliei pe care Mantuitorul l-a desfacut si care, in opinia mea, nu reprezinta altceva decat descifrarea unor taine ale spiritului cuprinse in Vechiul Testament care i-au permis lui Iisus sa se recunoasa pe El insusi ca Fiu al Lui Dumnezeu, sa descopere cine este si care este misiunea Lui personala asumata de El insusi pe acest pamant. Sper ca avandu-L alaturi pe acest drum menit sa deschida oamenilor noi cai spre cunoasterea Lui Dumnezeu, voi putea dezvaluin ceea ce odata L-a inscris in istoria omenirii pentru totdeauna ca Fiu al Lui Dumnezeu si ca Mantuitor al planetei Pamant si, de ce nu, al intregului univers spiritual si material. Nu cititi aceasta carte daca nu sunteti pregatiti sa ganditi singuri, daca ati ales sa fiti oi si nu oameni. Incercati sa o simtiti mai mult decat sa intelegeti. Sa simtiti adevarul din ea dincolo de forme si idei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

26. Numerologie si destin - Valeriu Panoiu

Dupa succesul cartii Astrologia de la Cer la Pamant, Valeriu Panoiu, unul din cei mai cunoscuti si apreciati astrologi ai Romaniei, revine la Editura For You cu un alt veritabil manual de autocunoastere, de data aceasta prin numerologie. Convins ca genialitatea consta in simplitate si ca intrebarile existentiale isi contin raspunsul in simboluri aflate la vedere, cum ar fi numerele, autorul realizeaza conexiuni ingenioase si reuseste sa gaseasca cel mai accesibil limbaj pentru a explica pe intelesul tuturor informatii pline de sens ce cuprind insusi sensul vietii. Abordarea generala a numerologiei, cu firele ce o leaga de stiintele exacte (matematica) si, in egala masura, de stiintele ezoterice, continua cu studiul numerologiei personalitatii, mai degraba un studiu de psihologie fundamentata pe spiritualitate si tradusa prin coduri numerice, ajungand la ramificatiile numerologiei aplicate in viata de zi cu zi. Spre deosebire de astrologie, numerologia este o stiinta mai abstracta, pe o treapta superioara de sinteza, implicit mai sententioasa, informatiile fiind mai directe si mai clare. Astrologia ne spune de ce ni se intampla ceea ce ni se intampla, fiind o stiinta a constientizarii; numerologia este o stiinta a acordarii cu ritmurile cosmice, a sincronizarii constiente cu intregul Univers. Carte recomandata de  Irina Binder  in cadrul proiectului Libris, " Oameni si carti ". Fragment din cartea "Numerologie si destin" de Valeriu Panoiu “Numarul ereditar   Acest numar indica zestrea genetica, mostenirea de la familia al carei nume il purtam. In urma schimbarii numelui de familie, automat se trece la un alt Numar ereditar, deci persoana intra pe alt arbore genealogic si, implicit, pe alta linie karmica.    Numarul ereditar se obtine din cifrarea numelui de familie.   Numarul ereditar arata calitatile si lectiile pe care le-am preluat din familie, trasaturile comune care ne leaga de linia pe care venim (sau pe care ne aliniem odata cu schimbarea numelui de familie). In el regasim tipul de experiente la care suntem expusi prin tiparele din subconstient ce se recreeaza de-a lungul vietii, fie prin ceea ce ajungem sa manifestam noi, fie prin prototipul de oameni pe care ii atragem in viata noastra.  Acest numar ne comunica valorile, slabiciunile si situatiile preluate de acasa ori de la familia pe al carei nume ne mutam prin casatorie sau printr-o schimbare de alta natura.  Numarul ereditar 1 Aspecte pozitive: incredere, curaj, hotarare, capacitate de a lua decizii, independenta, capacitate de a se descurca pe cont propriu; Aspecte negative: aroganta, egocentrism, incapatanare, spirit dictatorial, agresivitate, nevoie de a fi in centrul atentiei si de a primi confirmari.  Numarul ereditar 2 Aspecte pozitive: cooperare, diplomatie, relationare facila, capacitate de exprimare a sentimentelor, caracter familist; Aspecte negative: dezechilibru emotional, inclinatie spre dependenta si atasament, indecizie, amanare, intoarcere in trecut, santaj emotional.  Numarul ereditar 3 Aspecte pozitive: adaptabilitate, comunicare, bucurie de trai, creativitate, exuberanta, expansivitate; Aspecte negative: exagerare, lipsa de masura, nevoie de a avea dreptate, orgoliu de atotstiutor, rol de judecator."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

27. Magia - Rhonda Byrne

Exista un text sacru care timp de 2.000 de ani a generat foarte multa confuzie si care a fost interpretat gresit de catre majoritatea celor care l-au citit. Foarte putini oameni de-a lungul istoriei au inteles ca acest text reprezinta o ghicitoare si ca celui care o rezolva - celui care dezvaluie misterul -  i se va infatisa o noua lume in fata ochilor.  In cartea Magia, Rhonda Byrne dezvaluie lumii intregi acest mister care poate schimba viata celor care il inteleg. Ea iti propune o calatorie incredibila care va dura 28 de zile, de-a lungul careia te va invata cum sa aplici aceasta cunoastere in viata ta de zi cu zi. Indiferent cine esti si unde te afli de-a lungul calatoriei tale prin viata, indiferent de circumstantele curente cu care te confrunti, Magia iti va schimba intreaga viata!

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

28. Profetiile de la Celestine - James Redfield

Cartea Profetiile de la Celestine contine secrete care schimba lumea. Extrasa din intelepciunea milenara, iti spune cum sa legi intre ele lucrurile care ti se intampla chiar acum si te lasa sa vezi ce se va intampla in viitor!  Aceasta carte a trecut din mana in mana, de la un prieten la altul, pana cand a aparut in cateva librarii mici din America. Este o opera care a iesitla lumina intr-o lume care are mare nevoie de ea. Povestea este captivanta, o aventura si o descoperire continua, dar si un ghid care are puterea sa cristalizeze perceptia a ceea ce esti si a locului in care te afli in viata, si sa iti indrume pasii cu o noua energie si cu un optimism care te va duce spre ziua de maine.  In padurea tropicala din Peru s-a descoperit un manuscris vechi. In paginile lui sunt 9 viziuni cheie asupra vietii, viziuni pe care fiinta umana trebuie sa le inteleaga pe rand, una dupa alta, pe masura ce ne indreptam spre o noua cultura pe Pamant, o cultura complet spiritualizata. — New York Time O aventura captivanta, o poveste plina de actiune si suspans, o revelatie spirituala — Comonwealth Journal Cartea care defineste deceniul — The Advocate Un clasic spiritual, o carte de citit si recitit, de pretuit si daruit prietenilor. — JoanBorysenko  

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

29. Clubul 5 A.M. - Robin Sharma

Clubul 5 a.m. Fii stapan pe dimineata ta! Fa-ti viata mai buna! / The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life de Robin Sharma este un roman motivational care te poarta totodata intr-o calatorie prin zone indepartate ale Pamantului pentru a-ti preda pilde despre viata. Vei calatori odata cu personajele cartii pana la oceanul Indian, pe insula Mauritius, in India, la Taj Mahal, in Italia, la Roma, in Brazilia la Sao Paulo, sau pe Insula Robben din Africa de Sud – nu departe de coasta orasului Cape Town – unde a fost inchis Nelson Mandela timp de 18 ani din cei 27 in care a fost privat de libertate. „Calatorind” odata cu autorul si cu personajele sale vei reusi sa schimbi lentilele prin care privesti viata, pentru a surprinde mai frecvent extraordinarul din ea, in defavoarea obisnuitului. Vei invata sa razi mai mult, sa dansezi mai des si sa te joci mai des. Vei invata sa iti simplifici viata si sa revii la bucuriile esentiale aflate chiar sub nasul tau. Vei invata sa stai departe de melodramatici si negativisti, sa iti traiesti viata pe picior mare si vei intelege ca, fara exceptie, culegem ceea ce semanam, dar si ca: Fiecare fiinta umana pe care o intalnesti are o lectie pe care sa o inveti, o poveste pe care sa o asculti si un vis in suflet care are nevoie de sprijinul tau.    Robin Sharma este un autor de origine canadiana care si-a castigat celebritatea odata cu romanul The Monk Who Sold His Ferrari (Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul). Datorita succesului de care s-a bucurat aceasta carte, romanul a fost urmat de o serie de carti din care mai fac parte: Leadership Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Atinge maiestria in leadership cu calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), Family Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Invataturi spirituale pentru familia ta. De la calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), Discover Your Destiny with The Monk Who Sold His Ferrari (Descopera-ti destinul cu calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), The Secret Letters of The Monk Who Sold His Ferrari (Scrisorile secrete ale calugarului care si-a vandut Ferrari-ul). Robin Sharma este de formatie avocat, activand de altfel pana la varsta de 25 de ani ca avocat de litigii, autorul a 12 romane si fondatorul companiei de training Sharma Leadership International. S-a remarcat de asemenea ca speaker motivational, fiind foarte solicitat sa vorbeasca pe teme de leadership, dezvoltare personala si managementul vietii. Este adesea invitat sa ia cuvantul in cadrul conferintelor unora dintre cele mai puternice companii de pe planeta, inclusiv Microsoft, Nortel Networks, General Motors, FedEx sau IBM.   Te-ai intrebat vreodata daca are vreo importanta ora la care ne trezim? Daca o ora in plus sau in minus de somn ne poate influenta in vreun fel nivelul de performanta si reusita de peste zi? Sau daca are vreo importanta ceea ce facem dimineata la prima ora: miscare, meditatie, lectura, vizionat stiri sau lenevit in pat pana tarziu pentru a ne bucura de o viata frumoasa si a avea realizari exceptionale? Robin Sharma crede ca da. Asta pentru ca studiile consultate de el arata ca cele 5 atuuri ale geniului, si anume:  concentrarea mentala, energia fizica, vointa personala, talentul original si timpul zilnic se afla la nivelul cel mai ridicat dimineata. Autorul iti prezinta metoda si stilul de viata 5 a.m prin intermediul a 4 personaje simbolice, mentori si ucenici: Vrajitorul, vagabondul (Domnul Riley), artistul si antreprenoarea. Cei patru se intalnesc la o conferinta de dezvoltare personala in cadrul careia ia cuvantul Vrajitorul, un reputat orator. Fiecare dintre aceste personaje are o lectie de invatat si o lectie de oferit. Problemele lor, pot fi si problemele tale, iar raspunsurile pe care le ofera unii dintre ei pot fi raspunsurile pe care le cauti tu chiar in acest moment. Fiecare dintre cele patru personaje devine astfel o voce. Artistul surprinde cat se poate de obiectiv societatea zilelor noastre cu slabiciunile, ridicolul si snobismul ei, antreprenoarea surprinde problemele cu care se confrunta liderii, in timp ce vagabondul, ca si Vrajitorul de altfel, sunt vocile ce par sa detina cheia la toate marile probleme ale societatii.   Daca iti plac cartile de dezvoltare personala, aceasta este o lectura pe care sa o iei in considerare, tinand cont de faptul ca este scrisa intr-un mod total diferit de tot ce ai citit pana acum. Vagabondul este un barbat de in jur de 70 de ani care, desi arata ca un om al strazii, se exprima ca un poet. Mai tarziu vom afla ca aparentele sunt inselatoare si vom descoperi in „vagabond” un domn Riley miliardar care isi merita pe deplin rolul de mentor.   Adultii sunt niste copii deteriorati, continua el. Cand erati mult mai mici, intelegeati cum sa traiti. Va simteati plini de incantare daca va uitati la stele. Alergatul prin parc va facea sa va simtiti vii. Si va inunda bucuria cand alergati dupa fluturi. Oh, cat ador fluturii! Apoi, pe masura ce ati crescut, ati uitat cum sa fiti oameni. Ati uitat cum sa fiti indrazneti si entuziasti, plini de iubire si de viata. Pretioasele voastre rezerve de speranta au scazut. A devenit acceptabil sa fiti obisnuiti. Lumina creativitatii, optimismului si intimitatii voastre cu maretia a slabit in intensitate pe masura ce a inceput sa va preocupe cum sa va integrati, sa aveti mai mult decat altii si sa fiti populari. Ei bine, iata ce spun eu: nu luati parte la lumea adultilor amortiti, cu lipsa, apatia si limitarile ei. Va invit sa patrundeti intr-o realitate secreta, cunoscuta numai adevaratilor maestri, marilor genii si veritabilelor legende ale istoriei. Pentru a descoperi in voi puteri primordiale pe care nu ati stiut  niciodata ca le aveti. Puteti crea magie in munca si in viata privata. Eu mi-am creat-o, indiscutabil. Si sunt aici pentru a va ajuta sa faceti la fel.   Antreprenoarea este o femeie de in jur de 40 de ani, cu fruntea brazdata de riduri si cu ochii tristi din cauza unor suferinte vechi, care nu se vindecasera niciodata: „Poate ca viata m-a distrus, se gandi ea. Ca sa pot sa ma schimb cumva in bine.” O lovitura josnica in cadrul companiei tehnologice pe care o fondase in camera ei de camin, in timpul facultatii, ii slabeste participatia la firma si ii da peste cap existenta.   Cruzimea acestei intorsaturi uimitoare a evenimentelor s-a dovedit a fi de nesuportat pentru antreprenoare. Dincolo de expresia ei de obicei glaciala, batea o inima plina de afectiune, compasiune si extrem de iubitoare. Simtea ca viata insasi o tradase. Si ca merita mult mai mult.   Artistul vine la intalnirea cu Vrajitorul pentru a intelege cum sa isi alimenteze creativitatea si sa isi amplifice talentul, ca sa lase o amprenta trainica in domeniul sau prin picturile carora le da nastere. Discutand despre ce i-a placut fiecaruia dintre ei cel mai mult la discursul Vrajitorului, „omul fara adapost”, cu talent de orator, aminteste de partea referitoare la importanta existentei unei rutine matinale: Intr-o cultura de cyberzombi dependenti de distractie si afectati de factori ce distrag atentia, cel mai intelept mod de a va asigura ca produceti in mod consistent rezultate de nivel optim in cele mai importante domenii ale vietii voastre profesionale si personale este sa recurgeti la o rutina matinala formidabila. Victoriile se castiga chiar de la start. Iar erou devii in primele ore. Purtati un razboi impotriva slabiciunii si lansati o campanie impotriva spaimei. Puteti cu adevarat sa va treziti devreme. Si este o necesitate sa faceti astfel daca va aflati in cautarea extraordinara a unui statut legendar. Aveti mare grija de prima parte a zilei, si restul ei se va rezolva aproape de la sine. Fiti stapani pe dimineata voastra! Faceti-va viata mai buna!    Descoperim asadar tema de baza a cartii, si anume, aceea ca, poti sa iti schimbi viata, sa traiesti asa cum ai visat si sa realizezi mai mult si mai bine, trezindu-te pur si simplu mai devreme. Autorul se intreaba retoric: Ce rost are sa va petreceti cele mai bune dimineti si probabil cele mai productive zile catarandu-va pe munti despre care, atunci cand ajungeti firavi si zbarciti, va dati seama ca nu erau cei care trebuie?   Dar nu se limiteaza doar la atat, oferind ulterior solutiile pentru perfectionarea personala si crearea unei cariere de o productivitate neobisnuita. El este convins ca oricine isi poate imbogati in mod magnific gandirea, performanta, vitalitatea, prosperitatea si fericirea, daca se apuca serios sa practice trezitul la ora 5 a.m dar si o serie de ritualuri zilnice si sa se tina de ele pana ii devin o a doua natura.   Trezirea la ora 5 dimineata este mama tuturor obisnuintelor. Acest regim reprezinta impulsul suprem pentru a va transforma intr-un model de neinvins al posibilitatilor. Modul in care va incepeti ziua determina intr-adevar masura concentrarii, energiei, entuziasmului si a excelentei pe care le aduceti. Fiecare dimineata reprezinta o pagina din povestea care va deveni mostenirea voastra.   Cu ajutorul domnului Riley dar si a mentorului sau, antreprenoarea si artistul vor dobandi stiinta de a-si folosi corect prima ora a diminetii, esentiala pentru excelenta personala si performanta extraordinara in afaceri. Atat cei doi cat si tu, veti invata sa va protejati darurile mostenite, talentele si visele de distragerile digitale, astfel incat sa va puteti bucura de avere, influenta si impact asupra lumii in care traiti.    Antreprenoarea si artistul vor descoperi asadar, in cadrul unei calatorii total surprinzatoare, filozofia Clubului 5 a.m. si metodologia care sta la baza lui. Aflam asadar: FORMULA SUCCESULUI IN 3 PASI: printr-o constientizare mai buna puteti sa faceti alegeri zilnice mai bune, iar prin alegeri zilnice mai bune veti incepe sa obtineti rezultate zilnice mai bune.   4 LUCRURI AFLATE IN CENTRUL ATENTIEI OAMENILOR DE SUCCES:   1. Capitalizarea inteligentei Prea multi dintre noi au crezut in hipnoza colectiva conform careia cei cu abilitati extraordinare sunt croiti dintr-un alt aluat si au fost binecuvantati prin puterea divina a Zeilor Talentului Exceptional. Da’ nu-i deloc asa, observa miliardarul, punand in practica o farama din exprimarea sa de baiat de la tara. Daruirea si disciplina inving oricand genialitatea si inzestrarile. Iar jucatorii de marca nu au noroc. Isi fac norocul. De fiecare data cand rezistati unei tentatii si urmariti optimizarea, va fortificati eroismul. In fiecare moment in care faceti ceea ce stiti ca este corect, iar nu ceea ce simtiti ca ar fi usor, va facilitati intrarea in galeria celor cu rezultate legendare. 2. Eliberarea de distrageri Cercetarile arata ca intr-o zi obisnuita petrecem 2,1 ore cu diverse distrageri, suntem intrerupti la fiecare 11 minute si sunt necesare 20 de minute pentru a ne concentra din nou la activitatea pe care o desfasuram inainte de a fi distrasi. Acest comportament costa organizatiile miliarde de dolari in productivitate pierduta si calitate scazuta. Dupa cum am sugerat mai devreme, oamenii comit mai multe greseli in munca lor decat inainte, deoarece nu sunt prezenti in ceea ce fac. Concentrarea lor pretioasa le-a fost deturnata prin utilizarea nesabuita a tehnologiei, iar atentia nepretuita le-a fost rapita, lipsindu-i de sansa de a munci cat de bine pot si de a-si fauri cea mai buna viata. Linistea matinala in schimb creeaza conditiile optime pentru: acces la idei geniale, creativitate avansata si performanta exceptionala.   3. Exersarea maiestriei personale Exista patru imperii interioare pe care trebuie sa le educati, sa le cultivati si sa le parcurgeti in mod repetat inainte sa rasara soarele: Gandirea, Inima, Sanatatea si Sufletul. Aceste patru domenii personale formeaza fundatia puterii primordiale care se gaseste in interiorul fiecarei fiinte umane aflate acum in viata. Cei mai multi dintre noi au abandonat si nu au dat crezare acestei forte formidabile atunci cand si-au petrecut zilele urmarind lucruri din afara noastra. Dar cu totii purtam in noi aceasta capacitate profunda si stralucita. Si cel mai bun moment pentru a va optimiza cele patru imperii interioare este de la 5 la 6 dimineata. Este cel mai special moment al zilei. Stapaniti-va dimineata si va veti face viata mai buna! ii incuraja magnatul.   4. Acumularea zilelor - Nu uitati ca fiecare dintre zilele voastre reprezinta viata voastra pretioasa in miniatura, observa miliardarul. Asa cum va traiti fiecare zi, la fel va fauriti si viata. Suntem cu totii atat de concentrati sa ne infaptuim viitorul, incat ignoram valoarea extrem de importanta a unei singure zile. Si cu toate acestea, ceea ce facem astazi ne creeaza viitorul.   PROTOCOLUL STABILIRII OBISNUINTELOR Autorul dezvaluie cele 5 adevaruri stiintifice aflate la baza obisnuintelor excelente dar si cele trei valori ale celor care isi formeaza obisnuinte eroice, incurajandu-te astfel sa incerci metoda 5 a.m, convins fiind ca oricine isi poate crea noi obisnuinte: Adevarul nr. 1: Vointa exceptionala nu este un punct forte innascut, ci o abilitate dezvoltata prin exercitiu neincetat. Trezitul in zori este un antrenament perfect pentru autocontrol. Adevarul nr. 2: Disciplina personala este ca un muschi. Cu cat il intinzi mai tare, cu atat devine mai puternic. Prin urmare, samuraii autoreglarii isi creeaza in mod intentionat conditii grele pentru a-si consolida puterea naturala. Adevarul nr. 3: La fel ca alti muschi, vointa slabeste atunci cand oboseste. Prin urmare, recuperarea este absolut necesara pentru exprimarea maiestriei. Si pentru a gestiona oboseala decizionala.  Adevarul nr. 4: Formarea oricarei obisnuinte minunate urmeaza un tipar distinct alcatuit din patru parti, pentru automatizarea rutinei. Urmati-l explicit ca sa aveti rezultate durabile. Adevarul nr. 5: Cresterea autocontrolului intr-un sector al vietii inalta autocontrolul in toate celelalte. De aceea intrarea in Clubul 5 a.m. este o obisnuinta care schimba jocul si va schimba tot ceea ce mai faceti.   CELE 3 VALORI ALE CELOR CARE ISI FORMEAZA OBISNUINTE EROICE: Valoarea nr. 1: Victoria cere consecventa si persistenta. Valoarea nr. 2: A duce la bun sfarsit ceea ce ai inceput determina dimensiunea respectului de sine generat. Valoarea nr. 3: Asa cum actionezi in particular, la fel o vei face si in public.   CUM SE FORMEAZA O NOUA OBISNUINTA  Tot aici aflam si cat de simplu este sa iti formezi o noua obisnuinta in functie de cei patru factori amintiti de autor: factorul declansator, ritualul, recompensa si repetitia, dar si care este protocolul stabilirii unei noi obisnuinte: 66 de zile dintre care: 22 de zile reprezinta etapa 1: distrugerea 22 de zile reprezinta etapa a 2-a: stabilirea 22 de zile reprezinta etapa a 3-a: integrarea   FORMULA 20/20/20 AFLATA LA BAZA METODEI 5 A.M Formula 20/20/20 dezvaluie punctual ce trebuie sa faci in fiecare minut al primei ore de dupa trezire pentru ca metoda 5 a.m sa functioneze si sa aiba rezultate cuantificabile in viata ta. Autorul prezinta aici si fundamentele stiintifice care justifica eficienta acestei metode a trezitului de dimineata si a formulei 20/20/20, definind rolul acestui timp de la prima ora a zilei astfel: Dupa cum v-am sugerat in decursul timpului petrecut impreuna, o abilitate principala a oamenilor exceptionali este sa isi gestioneze bine dimineata. Un factor-cheie determinant al eminentei in afaceri si al maretiei personale este sa va folositi in mod expert prima parte a zilei. Iar un element al unei rutine matinale inteligent detaliate este o perioada de pace adanca. Un pic de liniste si singuratate pentru voi, inainte sa inceapa sa se complice lucrurile, inainte ca familia sa aiba nevoie de energia voastra si inainte ca toate celelalte responsabilitati pe care le aveti sa preia controlul. Seninatatea este noul lux al societatii noastre. Asadar, in acest segment al Orei Victoriei, bucurati-va de putina liniste. Ganditi-va cum traiti si cine sperati sa deveniti. Ganditi-va si concentrati-va pe valorile fata de care vreti sa fiti credinciosi in orele ce urmeaza. Si cum doriti sa va comportati. Ganditi-va ce trebuie sa se intample pentru ca aceasta sa fie o zi extraordinara in cladirea unei vieti legendare.   Vei afla de asemenea cum iti afecteaza emotiile toxice viata, dar si de ce este bine sa tii un jurnal si cum te poate ajuta scrierea in el din punct de vedere emotional si motivational. Cele zece tactici pentru genialitate pe viata predate de autor spre sfarsitul volumului au menirea sa iti sporeasca avantul atat in viata profesionala, cat si in cea privata pentru tot restul vietii. Descopera-le si aplica-le in propria ta viata pentru a deveni o persoana si un lider extraordinar, dar si pentru a obtine profitul, eminenta si bucuria sufleteasca. Afla totodata cum vor evolua cele 4 personaje pe parcursul romanului si cum se vor schimba relatiile dintre ele, dar si care sunt cele 11 maxime care l-au ajutat pe domnul Riley sa isi creeze o viata exemplara.    Chiar daca nu te simti pregatit sa adopti metoda 5 a.m, poti sa te bucuri de aceasta lectura fie si numai pentru cugetarile ei realiste si optimiste despre viata si cum ar trebui ea sa fie de fapt. Iti oferim spre meditatie in final cateva citate, care sa iti starneasca „pofta” de lectura: In acel moment, isi dadu seama ca, de cealalta parte a oricarei tragedii, se afla un triumf. Si dincolo de necazuri exista o punte catre trainica victorie, daca avem ochi sa o vedem.   Fiecare sfarsit marcheaza un nou inceput. Tot ceea ce traim se intampla dintr-un motiv. Atunci cand o usa se inchide, alta se deschide de fiecare data, remarca miliardarul. Aveti mereu incredere ca viata are grija de voi, chiar daca nu intelegeti ce se petrece. Ziua de maine este o promisiune, nu un fapt. Bucurati-va de fiecare dimineata si apreciati fiecare zi pe care o aveti pe pamant. Asumati-va riscuri indraznete, dar asigurati-va ascultand de bunul-simt. Echilibrati o viata traita de parca ziua de maine nu ar mai fi cu un comportament care sa spuna ca veti trai de-a pururi. Astfel incat, atunci cand va veni intr-adevar sfarsitul, sa stiti ca ati trait viata ca pe o demonstratie mareata a capacitatii de a fi legendar pe care o poarta in sine fiecare fiinta umana.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

30. Somnul ratiunii - Dumitru Constantin Dulcan

Disponibila fara autograful autorului! In cautarea miracolului. Spiritual ma simt mai aproape de Pitagora, care a dat o definitie stiintifica Necunoscutului; de gandirea lui Platon, care a esentializat cunoasterea inaltand-o pe un pisc ce va ramane un etern reper pentru filosofie; de marea arta a lui Eduard Schure de a face sa invie sub ochii nostri mirati o lume care, cu mii de ani inaintea noastra, stia sa se adape la marile comori ale spiritului; de Lyall Watson, aflat intr-o permanenta cautare a miracolului; de Jung, in a carui viata nu stim niciodata unde inceteaza realul si unde incepe fantasticul; de intelegerea moderna a fizicianului David Bohm, care face legatura intre vizibil si invizibil, intre clasic si modern; de toti aceia care au facut din taine o stiinta pusa in slujba umanitatii. - Dumitru Constantin-Dulcan

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

31. Din tainele vietii si ale universului - Scarlat Demetrescu

M-am hotarat sa dau la iveala acest tratat pentru ca omul sa-si potoleasca intrucatva setea de a cunoaste marile mistere ce-l inconjoara. Stiu de pe acum ca, dupa ce va parcurge cateva pagini, cititorul se va opri din lectura, punandu-si intrebarea: "Dar de unde stie autorul cartii de aceste mistere ale universului?” Intrebarea e fireasca si merita sa primeasca un raspuns. Prezenta lucrare este fructul comunicarilor entitatilor spirituale superioare, Lumini ale Cerului, care au reve­lat Adevarul catorva iubiti frati ai lor de pe pamant. La aceste comunicari am adaugat, in prima carte a lucrarii, cunostintele ezoterice publicate pana in prezent, in a doua carte vorbind doar Cerul prin trimisii sai. Asadar, aceasta lucrare este un manunchi de cunostinte adunate de la diferiti autori, din relatarile marilor lucizi spirituali pe care i-a avut pamantul pana acum, dar mai ales din comunicarile primite de la marile Lumini Ceresti. Desigur, adevarurile descrise in acest tratat vor depasi intelegerea multimii. Numai entitatile spirituale evoluate le vor intelege, aprecia, sorbi cu nesat, pana la ultima pagina. Cei care inca nu se ridica la nivelul acestor destainuiri, vor zambi, socotindu-le fantezii, rataciri ale unor minti bolnave. Acestora le recomand cu insistenta sa inchida cartea si sa nu o mai citeasca, deoarece, intr-adevar, le tulbura mintea si mersul vietii. Sa dea Domnul ca Lumina, ca adevarurile expuse in aceasta opera, sa se reverse in sufletele semenilor mei, iar razele ei binefacatoare sa-i conduca pe calea binelui si a iubirii   Iubite cititor, daca am putut face putina lumina in sufletul tau, ma voi simti fericit cand voi fi sus. Dar daca cele scrise aici ti s-au parut visari sau fantezii, iti cer iertare ca ti-am tulburat ideile si ti-ai pierdut timpul cu citirea acestei carti. Insa, iti afirm, in fata lui Dumnezeu, ca tot ce am scris nu e de la mine - caci si eu sunt un om ca orice om - ci sunt ideile, gandirea celor din lumea tacerii, din lumea luminii eterice. Vor veni dupa mine altii, care vor semana idei si mai inalte, profunde si sublime. Ceea ce n-am putut face eu vor face urmasii mei, caci asa e legea firii, legea evolutiei. Iti multumesc Parinte ca m-ai invrednicit sa ma achit de ceea ce duhul meu a promis inainte de a veni in lumea trupeasca. Amin!

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

32. Invata cum sa folosesti puterea afirmatiilor in 21 de zile - Louise L. Hay

Principiile de vindecare prin afirmatii propuse de Louise L. Hay au furnizat tehnici care i-au alinat si vindecat pe foarte multi oameni. Cartea “Invata cum sa folosesti  puterea afirmatiilor in 21 de zile” transforma aceasta metoda puternica intr-un instrument si mai simplu si mai usor de invatat. Astfel, descoperim mai repede puterea cuvintelor simple si alinatoare de a rezolva orice problema in orice domeniu, de la stima de sine si emotiile starnite de frica pana la gandirea critica si iertare, de la sanatate si imbatranire pana la succesul in munca, bani si prosperitate si de la iubirea de sine pana la prietenie, iubire si intimitate. Indiferent daca vizeaza dimensiunea fizica sau emotionala, principiile elaborate de Louise L. Hay sunt accesibile oricand si pot fi puse la lucru in orice moment. De asemenea, ele ne invata cum sa ne cream propriile afirmatii, personalizate, astfel incat sa tinteasca precis in probleme si blocaje persistente poate chiar de-o viata intreaga. Cartea de fata constituie o introducere ideala la tehnici spirituale care functioneaza de cateva decenii. LOUISE L. HAY este unul dintre fondatorii miscarii internationale de dezvoltare personala si folosire a fortelor proprii.   Fragment din volum: “Daca ti se intampla ceva neplacut de-a lungul zilei, mergi imediat la oglinda si spune “Te iubesc oricum". Evenimentele vin si pleaca, dar iubirea pe care o ai pentru tine insuti trebuie sa fie constanta - este cea mai importanta calitate pe care o posezi in viata. Daca se intampla ceva minunat, mergi la oglinda si spune „Multumesc". Apreciaza-te pentru ca ai creat acea experienta minunata. M-as bucura daca primul lucru pe care il faci dimineata si ultimul gest de seara ar fi sa te privesti in ochi si sa spui „Te iubesc. Te iubesc cu adevarat. Si te accept exact asa cum esti". Poate fi dur la inceput, dar, daca vei continua, in scurta vreme aceasta afirmatie va fi adevarata pentru tine. Vei constata ca, pe masura ce iubirea ta de sine creste, acelasi lucru se intampla si cu respectul de sine. Si iti va fi mai usor sa realizezi orice schimbari pe care trebuie sa le faci intrucat stii ca ele sunt potrivite pentru tine. Iubirea nu se afla niciodata in afara ta, ci intotdeauna inauntru. Cu cat esti mai iubitor, cu atat esti mai iubit. Iti sugerez sa lucrezi la iubirea de sine incontinuu. Demonstreaza iubirea sporita pe care o ai pentru tine insuti. Ofera-ti romantism si iubire. Arata-ti cat de special esti. Rasfata-te. Cumpara-ti flori pentru acasa. Si inconjoara-te cu arome, culori si texturi care iti fac placere. Viata ne oglindeste intotdeauna inapoi senzatiile pe care le avem inauntru. Daca vrei sa treci de la gandirea centrata pe singuratate la gandirea centrata pe implinire, trebuie sa-ti canalizezi gandirea spre crearea unei atmosfere mentale iubitoare in tine si in jurul tau."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

33. Curs de miracole

Cursul de miracole este un sistem complet de gandire spirituala, destinat studiului individual. Impartit in trei volume, Text, Culegere de exercitii pentru studenti si Manual pentru profesori, Cursul afirma ca, pentru a ajunge la iubire si pace universala - sau la capacitatea reamintirii lui Dumnezeu - trebuie sa ne „desfacem”, mai intai, vinovatia iertandu-i pe ceilalti. Cursul se concentreaza, asadar, pe vindecarea relatiilor si pe transformarea lor in relatii sfinte. Cursul de miracole subliniaza totodata ca nu e decat o versiune a programului universal, una dintre miile de versiuni ale acestuia. Prin urmare, desi limbajul Cursului apartine crestinismului traditional, el exprima o spiritualitate nesectara si neconfesionala. Cursul de miracole este, asadar, o invatatura spirituala universala, si nu o religie.   Textul prezinta teoria Cursului, studiul acestei teorii avand sadita in el dezvoltarea experientei iertarii - o traire care constituie obiectivul Cursului pentru fiecare student. In aceasta privinta, Cursul de miracole afirma ca „obiectivul pe care il urmareste e fericirea si pacea ta” (Text, p. 217) (T-13.II.7:1). Textul explica, totodata, baza fricii si a vinovatiei si felul in care pot fi depasite prin miracole, definite ca „expresii de iubire”. Miracolul e definit ca un salt perceptual de la frica la iubire.   Culegerea de exercitii pentru studenti este alcatuita din 365 de lectii, un exercitiu pentru fiecare zi a anului. Acest antrenament de un an marcheaza inceputul procesului de schimbare a mintii si perceptiei studentului, desi nu e menit sa incheie procesul de invatare al acestuia. Dupa cum se afirma in Prefata Cursului, „In final, cititorul e lasat in mainile propriului Profesor Launtric, Care va dirija toata invatatura ulterioara dupa cum crede El ca e mai bine” (Prefata: xv).   Manualul pentru profesori, scris sub forma de intrebare-si-raspuns, furnizeaza raspunsuri la cateva dintre cele mai probabile intrebari pe care le-ar putea pune un student de-al Cursului. Cartea include si explicatii pentru un numar de termeni folositi in Curs, definiti - in cadrul teoretic pe care il furnizeaza Textul - in vederea aplicarii lor practice pe parcursul Culegerii de exercitii.   Cursul de miracole a fost „scris” de Dr. Helen Schucman printr-un proces de dictare interioara pe care l-a identificat ca venind de la Iisus. Doctor psiholog, cercetator in domeniul psihologiei si profesor universitar de Psihologie Medicala, Dr. Helen Schucman s-a bucurat de ajutorul sefului ei de departament, Dr. William Thetford, la randul lui profesor universitar de Psihologie Medicala la universitatea la care lucrau amandoi.   Cursul de miracole a vazut lumina tiparului pentru prima oara in 1975, an in care Dr. Schucman a cedat drepturile de autor ale Cursului Fundatiei pentru Pace Launtrica (Foundation for Inner Peace - FIP). In 1996, FIP a cedat drepturile de autor si marca inregistrata Fundatiei Cursului de Miracole (Foundation for A Course in Miracles - FACIM). In prezent exista in circulatie, in intreaga lume, peste un milion si jumatate de exemplare ale Cursului. Au aparut tranduceri in limbile africana, bulgara, chineza, croata, daneza, ebraica, finlandeza, franceza, germana, italiana, olandeza, poloneza, portugheza, rusa, slovena, spaniola si suedeza, cu multe alte traduceri in curs de pregatire. Traducerea romana a fost asigurata de Simona FAGARAsANU, care a urmat Cursul pe parcursul anilor. Editia romana a fost realizata de Editura CENTRUM din Polonia. Multumim pe aceasta cale editorului Zbigniew Ploszczyca pentru ca a facut posibil ca romanii sa citeasca invataturile Cursului. Multumim!   Ce este, asadar, Cursul de miracole? Introducerea sumara ce apare la debutul Textului este foarte scurta si succinta: Acesta e un curs de miracole. E un curs impus. Doar timpul cand il faci e la libera alegere. Liberul arbitru nu inseamna ca ii poti stabili, programa. Inseamna doar ca poti alege ce vrei sa inveti la un moment dat. Cursul nu isi propune sa predea semnificatia iubirii, aceasta fiind mai presus de ce poate fi predat. El isi propune insa sa inlature blocajele care te impiedica sa constientizezi prezenta iubirii - mostenirea ta fireasca. Opusul iubirii este frica, dar ce e atotcuprinzator nu poate avea opus. Prin urmare, cursul acesta poate fi rezumat foarte simplu in felul urmator: Realul nu poate fi amenintat. Irealul nu exista. In asta consta pacea lui Dumnezeu.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

34. Legea atractiei - Esther Hicks , Jerry Hicks

Legea atractiei. Fundamentele invataturilor lui Abraham Aceasta carte prezinta puternicele elemente de baza ale invataturilor originale ale lui Abraham. In aceste pagini, veti vedea cum toate lucrurile, dorite si nedorite, va sunt aduse de cea mai puternica Lege a Universului: Legea Atractiei. Stiti cel mai probabil zicalele "Cine se aseamana, se aduna" sau "Atragi ceea ce gandesti" (o credinta este doar un gand la care va tot ganditi); si, desi Legea Atractiei a fost mentionata de unii dintre cei mai mari invatati din istorie, ea nu a fost niciodata explicata in termeni la fel de clari si de practici ca in aceasta ultima carte a lui Esther si Jerry Hicks.   Aici veti afla despre Legile omniprezente care guverneaza acest Univers si cum sa le faceti sa functioneze in avantajul vostru. Cunoasterea pe care o veti dobandi din citirea acestei carti va elimina toate presupunerile din viata de zi cu zi. In final, veti intelege aproape tot ce se intampla in viata voastra, precum si in viata celor cu care interactionati. Aceasta carte va va ajuta sa fiti, sa faceti sau sa aveti orice doriti!    Esther si Jerry Hicks, autori ai cartilor Cere si ti se va da si The Amazing Power of Deliberate Intent, sunt autori de invataturi Abraham-Hicks despre arta de a permite bunastarii naturale sa iasa la iveala. Sotii Hicks au publicat deja peste 700 de materiale din seria de carti, casete audio, CD-uri, casete video si DVD-uri Abraham-Hicks.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

35. Creierul si Mintea Universului - Dumitru Constantin Dulcan

Concluzia esentiala care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea ca suntem cu totii rezultatul unei ratiuni care traverseaza intreaga existenta de la astre pana la ultimul graunte de nisip. Avem cu totii o singura ratiune: aceea de a fi in acord cu intentia prima a creatiei - indiferent de modul in care ne interpretam originea. Dispunem acum de argumente stiintifice prin care intelegem ca nu suntem singuri intr-un univers indiferent si rece la patimile si suferintele noastre, ca nu ne-am nascut intamplator, ci cu un rost bine precizat. Fiecare dintre noi isi ocupa locul sau in Univers, in virtutea unei gandiri inscrise dincolo de noi. Acest rost ne confera motivatia de a fi si calea de eliberare, de salvare. Avem nevoie de o noua constiinta, o noua gandire, o noua paradigma, o noua spiritualitate. In fiecare clipa, cu fiecare gand pe care il avem, cu fiecare actiune, pledam pentru viata sau pentru moarte. Alegerea ne apartine. Respectul pentru valorile etice, pe care se sprijina insusi Universul, nu mai reprezinta o simpla conventie sociala, ci o conditie vitala a propriei existente, inscrisa in structura noastra biologica, in ADN-ul nostru. Niciodata pana la aceste studii de Neurofiziologie de la cumpana dintre secolul trecut si cel in care ne aflam nu am avut o motivare stiintifica a Binelui si Raului provocate noua insine, semenilor nostri si mediului cosmic si ambiant printr-un simplu gand. Am fost asezati in acest punct din Galaxie, alaturi de luceferi, cum le spunea genialul nostru poet, oferindu-se toate instrumentele de care avem nevoie pentru a prospera si a inflori, nu pentru a ne ucide. Trebuie doar sa vrem. Trebuie doar sa cedam din orgoliul nostru, atat de putin, pentru a castiga atat de mult. Fizica actuala ne spune ca suntem atat de indisolubil conectati unii cu altii prin fire si forte invizibile, incat nu putem decat ori sa evoluam impreuna, ori sa disparem impreuna. Vreau sa cred in intelepciunea de pe urma, alegand viata. - Dumitru Constantin-Dulcan   Fragment din volumul "Creierul si Mintea Universului" de Dumitru Constantin Dulcan: "Inteligenta lumii vegetale Peter Wohlleben este un impatimit cercetator al vietii arborilor. In cartea sa Viata secrets a copacilor, aparuta in editia originala in 2015 si publicata in limba romana in 2017 la Editura Publica, am avut surpriza sa descopar un univers nebanuit de complex si de interesant. Aproape nimic din ceea ce se petrece in universul uman nu lipseste din cel al arborilor, demonstrand ca, indiferent de forma de manifestare - animala sau vegetala exista o unitate a vietii. Stiu ca sunt voci care vor replica prompt ca aceasta unitate a vietii este rezultatul evolutiei lumii vii, de la formele simple vegetale pana la cele mai complexe din lumea animala. Eu am insa un alt raspuns si il voi comenta in finalul acestui capitol. Pana atunci, voi formula o singura fraza: unitatea lumii vii este rezultatul unei singure ratiuni, al unui model informational general si unic. Aflam ca, asemenea noua, oamenilor, si copacii au aceleai trebuinte. Au, ca si noi, o viata limitata - este adevarat, uneori pana la multe sute de ani. Este o lege a naturii in virtutea careia fiintele care au nevoie de mult timp pang sa ajunga la maturitate au o viata lunga, iar cele care ating rapid maturitatea traiesc putin. Copacii sunt fiinte sociale, ni se spune. Isi impart hrana intre ei si ii ajuta pe cei mai firavi. Copacii respira absorbind dioxid de carbon si eliminand oxigenul atat de necesar vietii prin procesul de fotosinteza. Se hranesc cu zahar, pe care il impart cu ciupercile, care le dau in schimb azot si fosfor. Ciupercile inconjoara radacinile copacilor si astfel ii conecteaza intr-o vasta retea intinsa pe arii mari prin care acestia comunica intre ei, constituind ceea ce frumos numeste Peter Wohlleben un adevarat Internet al copacilor. Prin aceste retele isi transmit reciproc informatii si se avertizeaza in caz de pericole. Trimit mesaje chimice (feromoni) prin frunze si semnale electrice prin radacini. Ni se spune, de asemenea, ca ar simti durerea si ca au memorie, ca dau dovada de generozitate cand isi impart lumina soarelui cu „vecinii". Probabil ca exprimarea acestor insusiri atat de direct poate friza o tendinta antropomorfica, o asemanare exagerata cu fiinta umana, dar in mod cert si lumea vegetala acopera un registru de capacitati care aminteste de cel uman, desi un sistem nervos capabil sa genereze aceste posibilitati nu s-a descris inca. Intr-un capitol dedicat sensibilitatii la plante, publicat in alta lucrare, am abordat mai pe larg aceasta tema."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

36. Universul Holografic - Michael Talbot

Conceptul despre univers ca fiind o uriasa holograma ce contine atat materie cat si constiinta intr-un singur camp, va incita, sunt sigur, pe oricine care si-a pus vreodata intrebarea "Ce este realitatea?". Aceasta carte poate raspunde acestei intrebari o data pentru totdeauna. - Fred Alan Wolf, Ph. D., autor al cartii Taking The Quantum Leap In ziua de azi aproape toata lumea este familiarizata cu hologramele, imaginile tridimensionale proiectate in spatiu cu ajutorul unui laser. Acum, doi dintre cei mai eminenti ganditori ai lumii fizicianul David Bohm de la Universitatea din Londra, un protejat al lui Einstein si unul din cei mai respectati fizicieni din lume in domeniul fizicii cuantice si neurofiziologul Karl Pribram, de la Universitatea Standford, unul din arhitectii noii si modernei cunoasteri a creierului - cred ca universul insusi poate fi o holograma gigantica, un fel de imagine sau o constuctie creata cel putin in parte de mintea omeneasca. Acest remarcabil nou mod de a privi asupra universului explica nu numai multe din puzzle-urile nerezolvate ale fizicii, dar si multe din fenomenele misterioase precum telepatia, iesirea din corp si experientele de la granita cu moartea, visele lucide si chiar experiente religioase si mistice cum ar fi sentimentele de unitate cosmica si videcarile miraculoase. Avem nevoie cu disperare de noi modele ale realitatii care sa ne starneasca imaginatia in a cauta posibilul si pentru a ne oferi noi viziuni asupra locului nostru in cosmos. Cartea lui Michael Talbot, Universul Holografic, face tocmai aceasta. Este o invitatie pentru a ne intreba, este o aventura in lumea ideilor. Daca aveti nevoie sa va pastrati ideea ca stiinta a dovedit ca totul este mecanic, ca nu este loc in univers pentru constiinta, suflet si spirit, atunci nu cititi aceasta carte. - Larry Dossey, M.D., autor al Space, Time&Medicine

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

37. Kybalion, Cunoasterea Ezoterica A Lumii - William Walker Atkinson

Kybalion este una dintre cele mai misterioase si mai controversate lucrari ezoterice scrise vreodata — si, fara indoiala, cel mai popular si mai influent volum de filosofie ezoterica din secolul al XX-lea. Inspirata, dupa cum se crede, din intelepciunea Greciei si a Egiptului antic, Kybalion a fost atribuita, inca de la prima sa aparitie, in 1908, unor criptici „Trei Initiati”. Identitatea acestora precum si natura misterioaselor invataturi hermetice care au stat la baza conceperii cartii au fost subiectul unor controverse indelungate. Kybalion: Editia definitiva prezinta prima analiza completa a acestei lucrari de intelepciune oculta practica. Intr-o introducere antrenanta, Philip Deslippe, specialist in probleme religioase, analizeaza cu competenta contextul, istoria si influenta considerabila a cartii (inclusiv faptul ca a constituit o sursa de inspiratie spirituala pentru o paleta variata de comunitati, de la New Thought la Black Nationalism). De asemenea, Deslippe realizeaza o schita biografica a acestui autor influent si subtil, William Walker Atkinson. Prezenta editie speciala cuprinde atat textul original al lucrarii Kybalion, cat si publicarea in premiera a unei alte lucrari anterior necunoscute apartinand lui Atkinson: Cele sapte legi cosmice.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

38. Sanatate, Bunastare, Fericire prin Psihomagie - Emil Strainu

Spuneti-mi, ce parere aveti despre magie? Cum v-o imaginati? Cel mai mult sunteti nelamuriti de intrebari, cum ar fi ce fel de magie? Suntem in secolul XXI, nimeni nu mai crede in vrajitorie, in povestile bunicii si in potiunile magice, cu atat mai mult in descantece si in ritualuri medie­vale, in atingerea unor scopuri importante! Totul este mult mai simplu: iti faci programare la un psihoanalitic, ai scos cateva mii de unitati monetare, specialistul ti-a inlaturat blocajele si esti liber! Apuca-te de afaceri sau poti sa incepi sa canti la opera. Totusi, magia exista in lumea moderna: este la o distanta mai mica decat a unei maini intinse si o puteti folosi singuri daca invatati sa utilizati corect energia din corpul dumneavoastra. Magia moderna nu cere sa sariti o jumatate de noapte in jurul unui rug, strigand descantece intr-o limba neinteleasa sau sa invatati sa explorati lucruri necu­noscute. Trebuie folosit doar ceea ce a fost inmagazinat in dumneavoastra de la inceput: energia proprie, propria tendinta de dezvoltare, propriile emotii, propria gandire con­structiva. Magia este literalmente citita printre randuri. Samanii, vrajitorii si inteleptii din Antichitate percepeau lumea de pe o pozitie de constientizare deosebita, iar textele care s-au pastrat pana in zilele noastre transmit doar intelesul superficial, in functie de cum dirijau realitatea. Nu in ritualuri, descantece si in practicarea esentei fortei. Puterea constiintei consta in respectarea mediului inconjurator si in capacitatea de a comunica cu fiecare element al realitatii, armonizandu-se cu frecventa lui. O sa intrebati: in ce consta magia, daca eu, de exemplu, stiu sa fac bani din orice (asa abilitate am)?! Alt om picteaza tablouri, iar al treilea, pur si simplu, are noroc in dragoste! In aceasta si consta magia dumneavoastra: combi­narea armonioasa in sine a norocului din toate sferele vietii. Asa ceva nu exista: un om sa fie satisfacut ca este bogat, dar in acelasi timp nu poate sa-si intemeieze o familie sau sa asigure un nivel material normal sotiei si celor trei copii mici si totodata sa nu inceteze sa se bucure de viata. Magia moderna se bazeaza nu pe adevaruri de tipul „vrajeste, mosule, vrajeste, babo“, ci pe gestionarea fluxului de energie proprie si este in stransa legatura cu psihologia. Din aceasta cauza, eu am denumit-o - psihomagia. Pentru insusirea abecedarului psihomagiei trebuie putin: - Cititi aceasta carte cu atentie; - Analizati greselile vechi si recente; - Schimbati-va atitudinea fata de voi, fata de lume, fata de viata; - Fixati un obiectiv si atingeti-l. Tineti minte: in permanenta sunteti capabili sa corectati destinul, „sa faceti o intelegere“ cu Universul, iar el tot timpul va veni spre intampinare cu dumnea­voastra. Pentru a te autocunoaste (iar magia functioneaza doar intr-un suflet bine pregatit), este necesara cunoaste­rea cerintelor lui Dumnezeu fata de om. Apropo, ele pot fi indeplinite de fiecare – despre aceasta o sa cititi  intr-unul dintre capitolele cartii. Desigur, dupa parcurgerea primei pagini, n-o sa intelegeti ce este psihomagia si cum poate fi folosita in siguranta, nici chiar dupa a zecea pagina! Dar intelegerea va aparea. Posibil, chiar va erupe la un moment dat. Iata de ce am scris aceasta carte: ca sa puteti gestiona corect cunoasterea. Forta este in voi si o gestionati cu atentia dumnea­voastra, ganditi liber si printr-un efort de vointa mentineti directia, in concordanta cu senzatiile inimii.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

39. In cautarea sensului pierdut I+II - Dumitru Constantin Dulcan

Acesta carte va soca. Pentru ca tot ce nu cunoastem, evident, ne socheaza pe noi oamenii care ne lasam socati chiar si de ceea ce stim. Poate ca omului ii place sa se uimeasca, poate de aceea il socheaza si culmea ajunsa astazi de Stiinta si Cunoastere. L-a socat, nu-i vorba, si Stiinta Veche, cum il socheaza si Stiinta Noua, dar si Filosofia Stiintei sau Metafizica. Il socheaza Universul Mare, il socheaza si Universul cel mic, din el. Il socheaza iubirea, il socheaza ura, il socheaza tacerea, il socheaza comunicarea, intr-atat incat mereu se incurca in ea, chiar si acum, in era comunicarii, deviind-o si colorand-o urat. A-ti pune intrebari nu-nseamna a si raspunde la toate, dar reprezinta atat de mult in Cunoasterea ce-si muta in fiecare clipa orizontul. Pe om l-a socat cand nu putea pune intrebari, il socheaza si acum cand poate. Aceasta carte este o carte despre intrebari si speranta. Speranta este, cu adevarat, un imprumut dar numai un imprumut facut fericirii. Or, nu acesta este sensul? Profesorul univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan este medic neurolog si psihiatru, autor a numeroase monografii, tratate, lucrari si carti de certa valoare stiintifica dar si eseistica, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale Filosofiei stiintei. Cartea sa Inteligenta materiei , un best-seller cautat si astazi, a fost distinsa cu premiul pentru filosofie "Vasile Conta" al Academiei Romane (1992). Este membru al unor prestigioase societati stiintifice nationale si internationale, autor de brevete de inventii, titular al unor importante cursuri universitare, precum si detinator a numeroase premii stiintifice si literare obtinute in tara si strainatate. Volumul 1. Intalnirea cu destinul (298 pagini) Volumul 2. Creierul si noua spiritualitate (418 pagini)   Fragment din pachetul "In cautarea sensului pierdut I+II" de Dumitru Constantin Dulcan "Cel mai greu de suportat ca student la InstitutuI Medico-Militar a fost insa presiunea ideologica. Ne aflam, dupa cum am spus, in plin stalinism si orice abatere ai fi savarsit erai imediat etichetat ca antisovietic, antipartinic si antistatal. Fiind la varsta nelinistilor hormonale, unii colegi mai sareau gardul cazarmii la cate o intalnire. N-am inteles cu ce deranja intalnirea cu o fata partidul, statul si Uniunea Sovietica. Absurdul era insa in floare. Teroarea psihica era atat de mare incat trebuia sa-ti controlezi orice cuvant folosit intr-o discutie banala. Imediat il auzeai pe cel de langa tine intreband: "Ce ai vrut sa spui?". "Nimic", raspundeai tu speriat de posibile consecinte. "Nu, nu, nu, ai tu ceva dusmanos in minte la adresa poporului", ti se raspundea."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

40. Unfu*k Yourself. Elibereaza-ti mintea si traieste-ti viata - Gary John Bishop

#1 BESTSELLER NEW YORK TIMES Trezeste-te, esti o fiinta miraculoasa   Ce te impiedica sa traiesti cea mai buna dintre vieti? Majoritatea raspunsurilor la aceasta intrebare s-ar referi la lucruri ca relatiile cu alti oameni, bani, slujba sau circumstante nefavorabile. Niciuna dintre aceste explicatii nu are vreo importanta. Dupa ce a lucrat zeci de ani cu oamenii in calitate de coach de dezvoltare personala, Gary John Bishop a descoperit ca singura bariera care-ti sta in cale esti chiar tu.   Daca esti o persoana care se supara usor, opreste-te din citit. Cartea asta nu e pentru tine. Dar, daca esti in cautarea unei carti care sa-ti ofere puterea de a descoperi ca tot ce ti-ai dorit vreodata se gaseste in tine, asemenea unui izvor de potential care asteapta sa se exprime, considera-te norocos. Unfu*k Yourself este manualul celor resemnati si infranti, un manifest pentru o adevarata schimbare a vietii si descatusarea maretiei fiecaruia dintre noi.   Gary John Bishop este unul dintre expertii de prim rang din domeniul dezvoltarii personale. Abordarea sa de tip \'\'filosofie urbana\'\' reprezinta noul val in transformarea personala pozitiva si arta de a trai, care asigura oamenilor rezultate miraculoase in ceea ce priveste calitatea vietii si performantele obtinute.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

41. Bucuriile intelepciunii - Yongey Mingyur Rinpoche

Stirile pe care le urmarim in presa si la televizor sunt, in cea mai mare parte, negative: abunda in informatii despre tot felul de crize, in imagini violente si in previziuni despre catastrofe care se vor abate asupra noastra. Dar anxietatea pe care o simtim astazi cu totii nu este ceva nou: ea face parte din viata oamenilor de multa vreme. In general, reactionam in doua feluri in fata acestei nelinisti profunde: fie incercam sa sca­pam cumva de ea, fie cedam sub presiunea sa. Ambele abordari creeaza, insa, si mai multe complicatii si probleme in vietile noastre.   Budismul ofera o a treia optiune. Putem privi in fata emotiile tulburatoare si celelalte probleme cu care ne confruntam in viata, considerandu-le trepte pe care le urcam pentru a ne gasi libertatea. In loc sa le respingem sau sa capitulam in fata lor, putem sa ne imprietenim cu ele, sa ne croim printre ele un drum care ne va conduce la experienta autentica a intalnirii cu intelepciunea noastra launtrica, dar si cu increderea, cu perspectiva limpede si cu bucuria care se afla in interiorul fiecaruia dintre noi.   Yongey Mingyur Rinpoche, unul dintre cei mai respectati maestri de meditatie tibetani ai gene­ratiei tinere, si Eric Swanson ne ofera o calauza spre eliberare, imbinand sfaturi despre punerea in practica a tehnicilor traditionale de meditatie budista cu date stiintifice si cu dovezi adunate de specialisti din cele mai variate dome­nii ale stiintei moderne, de la medici la psihologi si neurologi. Cartea este, deopotriva, un manual de meditatie si un studiu documentat care aduce dovezi solide despre efectele bene­fice ale practicilor de meditatie tibetane.   Yongey Mingyur este unul dintre cei mai respectati maestri de meditatie tibetani ai generatiei tinere. Nascut in 1975 in satul Nubri din Nepal, a urmat o pregatire riguroasa in disciplinele practice si filosofice ale budismului tibetan, fiind instruit de unii dintre cei mai mari maestri ai traditiei budiste. Incepand cu 1998, a inceput sa calatoreasca prin lume, tinand seminarii, sfatuind mii de oameni si intalnindu-se cu savanti din domenii foarte diferite, de la neurologie la medicina si la psihologie. Bucuria de a trai, cartea sa care a intrat in topul de bestselleruri al New York Times, a fost tradusa in peste 12 limbi, fiind editata in limba romana de Curtea Veche Publishing. Yongey Mingyur este, de asemenea, fondatorul Institutului Tergar din Bodhagaya, in India, care are ca scop deschiderea disciplinelor clasice ale traditiei budiste catre un numar cat mai mare de oameni si oferirea unui cadru adecvat pentru aprofundarea practicii meditatiei. Povestirile lui ino­cente, adesea pline de umor, despre greutatile sale personale au impresionat oamenii de toate credintele, din lumea intreaga. Pentru mai multe informatii, accesati www.mingyur.org.   Coautor al cartii Bucuria de a trai, Eric Swanson e absolvent al Universitatii Yale si al Juilliard School. Dupa ce s-a convertit, formal, la budism in 1995, Swanson a fost unul dintre coautorii cartii Karmapa, The Sacred Prophecy, o istorie a scolii de gandire Karma Kagyu din cadrul budismului tibetan. Cea de-a doua carte a lui Swanson despre gandirea budista, What the Lotus Said, este o descriere geografica a calatoriei sale in Tibet, ca membru al unei echipe de voluntari care au pus bazele unor scoli si dispensare in regiuni rurale, locuite in mare parte de populatii nomade.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

42. Tu esti creatorul - Blanca Meson

O provocare de 21 de zile care va indeamna sa patrundeti in subconstient, sa va sculptati noul sine si sa traiti viata la care visati!   Aceasta carte reprezinta pactul pe care il faci cu tine insuti, ca timp de 21 de zile sa patrunzi in minte si sa te conectezi cu sufletul tau. Blanca Meson, autoarea cartii, va indeamna sa patrundeti in sistemul de operare al programelor din subconstient, sa le puneti la ,,microscop” si sa le constientizati. Prin practicarea exercitiilor si meditatiilor din aceasta carte, veti fi prezenti in moment si veti analiza toate starile si emotiile ce va definesc zi de zi, in felul acesta ajungand sa le controlati si sa le inlocuiti cu ce vreti sa traiti cu adevarat, iar acest adevar sa se transforme in realitatea voastra! Aceasta este calea catre eliberare!   Cuprins: Ziua1 - Intentia si recunostinta Ziua 2 - Conectarea cu esenta noastra Ziua 3 - Iubirea de sine Ziua 4 - Eliberarea de trecut si iertarea Ziua 5 - Abundenta din jurul tau Ziua 6 - Abundenta din interiorul tau Ziua 7 - Realitatea e ACUM Ziua 8 - Exprima-te liber Ziua 9 - Conectarea cu copilul interior Ziua 10 - Credintele negative Ziua 11 - Ritualul dezlegarii karmice Ziua 12 - Recunostinta pentru ce am ACUM Ziua 13 - Sa ne punem corpul in miscare Ziua 14 - Sa facem cunostinta cu noi insine Ziua 15 - Iesim din zona de confort Ziua 16 - Compasiunea Ziua 17 - O noua personalitate Ziua 18 - Alimentatia Ziua 19 - Organizarea obiceiurilor noi Ziua 20 - Detasarea Ziua 21 - Celebrarea

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

43. Contactul. Calatoria si scopul sufletului nostru prin viata - Ramtha

Acum, nasterea sufletului poate fi la fel de dramatica ca nasterea unui trup. Varsarea sufletului trebuie sa treaca prin membrana groasa a patrimoniului genetic. Trebuie sa treaca prin programul de neuronet gros pe care toata lumea il numeste atitudine. Si sufletul este impins prin straturile ingrosate de pregatire genetica/ecologica/neurologica. Si, uneori, sufletul, foarte rar, se naste in bucurie. Cel mai des este nascut in devastare; este nascut in ceea ce ne vedem in noaptea intunecata a sufletului. Este lupta sufletului. - Ramtha

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

44. Ghidul incepatorului pentru crearea realitatii - Ramtha

"Sunt aici ca sa va invat cum sa nu mai traiti in negare, cum sa intelegeti sa fiti mai aproape de Dumnezeu, cum sa accesati acest lucru in voi. si totul este o filozofie, dar aduce cu sine o experienta practica, prin care simturile si corpul sunt supuse la o provocare." "si daca Dumnezeu traieste inlauntrul vostru, atunci Dumnezeu se va ridica si va implini aceste minuni, pe care simturile si corpul nu pot sa le implineasca, pur si simplu. Si astfel, avem un testament maret si minunat. si astfel, avem bucuria cea mai mare - ca ceea ce traieste in noi este o speranta dincolo de orice speranta, ca suntem mai mult decat reflexia din oglinda, ca suntem mult mai mult decat ceea ce au avut sa ne ofere religia, politica si limitele si culoarea pielii si sexualitatea, in aceste vremuri grele si pline de incercari." Ramtha Carte recomandata de  Niculina Gheorghita  in cadrul proiectului Libris, " Oameni si carti ".

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

45. Cele noua trepte Ed.2 - Daniel Meurois , Anne Givaudan

Cele noua trepte. O privire spirituala asupra genezei fiintei umane Cititorul va avea in mana o carte care il va plimba printr-un univers miraculos al intruparii, al genezei unui om, la care concura Cerul si Pamantul cu energiile lor si mai ales cu fantasticele lor lumini inscrise intr-o fascinanta policromie. Va vedea cum mama este in centrul preocuparilor intregului Univers, careia ii incredinteaza in dar miraculoasa povara a zamislirii fiintei omenesti. Va vedea cum abdomenul mamei este incontinuu strafulgerat de lumini trimise din tariile Cerului si incandescenta Pamantului, va descoperi cat de necesar este dialogul cu fiinta aflata pe cale renascanda, cat de importante sunt sentimentele de iubire ale ambilor parinti pentru sanatatea si viitorul noului venit. (Dumitru Constantin-Dulcan) * * * Dupa o indelungata explorare a universului vietii de apoi, Anne Givaudan si Daniel Meurois au avut posibilitatea sa intre in contact cu ceea ce am putea numi existenta de dinaintea nasterii. Printr-o metoda de proiectare a constiintei care le este familiara, au urmarit, in timpul celor noua luni de sarcina, itinerarul Rebecai, un suflet ce se pregateste sa isi imbrace trupul carnal. Zi de zi, saptamana de saptamana, au notat in mod fidel multiplele metamorfoze ale fiintei care se intrupeaza. Asemenea unui reportaj, marturia lor traseaza diversele modificari fizice si psihice prin care trece fiinta in pantecele mamei si in lumile ce duc spre acesta. In consecinta, autorii propun o noua abordare cu privire la viata fetala si la procesul de reintrupare. Printr-un stil simplu si direct, prin originalitate si prin informatiile furnizate, aceasta carte se adreseaza nu doar celor ce au dat nastere unui copil sau se pregatesc pentru aceasta, ci tuturor celor ce considera viata un permanent miracol. * * * Daniel Meurois si Anne Givaudan sunt autorii, de origine franceza, a numeroase carti de spiritualitate. Subiectele abordate de ei fac totodata si tema conferintelor si seminariilor pe care le organizeaza. Scrierile lor au fost traduse in numeroase limbi si au devenit bestselleruri mondiale. Au publicat impreuna, dar si individual, carti care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui cititor interesat atat de domeniul dezvoltarii personale, cat si de cel al evolutiei spirituale. * * * Noua Spiritualitate este emanatia unei Noi Stiinte care s-a conturat indeosebi catre sfarsitul secolului abia incheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledeaza pentru originea spirituala a Universului. Viziunea materialista asupra lumii a permis crearea unei civilizatii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea conditiei umane. In acelasi timp insa filosofia care a motivat-o nu a reusit sa evite actuala criza globala. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasati, mai aproape de autodistrugere. Colectia noastra se deschide, asadar, tuturor cartilor menite sa propuna o solutie de iesire din impasul lumii contemporane, sa avanseze o ipoteza coerenta sau sa adauge o noua valenta demersului spre o lume mai buna. Nimic nu se va schimba in drama lumii actuale daca ramanem la aceeasi gandire. Acesta este motivul pentru care toti comentatorii fenomenului social opteaza pentru o Noua Spiritualitate.  Respectul pentru viata, nevoia de schimbare a fiecaruia dintre noi in acord cu Legea fundamentala a Universului, care postuleaza infaptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, si nu a urii si a dezbinarii, constituie esenta Noii Spiritualitati. (Dumitru Constantin-Dulcan)  * Editia de fata reproduce intocmai traducerea in limba romana a cartii, publicata in 2016, singura modificare a acesteia fiind coperta. Editia a II-a Cuvant inainte de Dumitru Constantin-Dulcan Traducere din limba franceza de Roxana Bauduin

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

46. Vindecarea inimii - Gabriel Socaciu

De cand ne nastem pe acest pamant pastram o legatura profunda cu lumile subtile, divine. Avem o locuinta pamanteana, in acelasi timp cu o casa a Cerurilor, nevazuta cu simturile obisnuite, dar prezenta in sufletul si constiinta noastra. Vindecarea inimii se produce atunci cand intelegem ca nu suntem singuri, ci locuiti, in propriul corp, de catre fiinte de lumina, care si-au ales drept scop iubirea si compasiunea. Cartea este o calatorie revelatorie in acest univers aparent paralel, o viziune a unei lumi minunate, profunde, luminoasa, intrepatrunsa cu spatiul in care traim in prezent. Aceasta lume magica are puterea de a strabate zidurile stramte, construite de control, manipulare, indiferenta si lipsa de iubire, atunci cand fiecare om este pregatit sa o recunoasca in el insusi.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

47. Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul - Robin Sharma

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul. O fabula spirituala despre implinirea visurilor si a destinului propriu Porneste intr- o aventura magica alaturi de Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul si descopera un sistem puternic de eliberare a potentialului mintii.   Bestseller ce a facut senzatie in intreaga lume, Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul, iti va binecuvanta si imbogati viata, indiferent cine esti sau ce faci. Scrisa ca o fabula spirituala, cartea este povestea lui Julian Mantle, un avocat stralucit, care aflat pe culmile succesului si ducand un stil de viata dezechilibrat, se prabuseste intr- o sala de tribunal in urma unui atac de cord. Colapsul fizic ii genereaza o criza spirituala, obligandu-l sa isi infrunte propriile temeri si limitari si sa caute raspunsuri la cele mai apasatoare intrebari ale vietii.  Sperand sa-si gaseasca fericirea si implinirea, el porneste intr-o odisee extraordinara a unei culturi vechi, spre inima muntilor Himalaya unde intalneste un grup de calugari denumiti "Inteleptii din Sivana".  Aici descopera un sistem remarcabil de eliberare a potentialului mintii, trupului si sufletelui si invata sa traiasca plenar fiecare moment al vietii, cu mai multa pasiune, cu un scop bine definit si intr-o pace deplina. Imbinand in mod stralucit intelepciunea spirituala a Estului cu principiile de succes extrem de eficiente ale Vestului, aceasta poveste te va insufleti si iti va arata pas cu pas calea catre o lume magica in care visele devin realitate, o lume a fericirii, abundentei si armoniei profunde.   O poveste captivanta care te educa si te incanta deopotriva. - Paulo Coehlo   Pur si simplu senzationala. Aceasta carte iti va binecuvanta viata. - Mark Victor Hansen, co-autor al cartii Supa de pui pentru suflet .   Robin Sharma are un mesaj important pentru noi toti - unul care ne poate schimba viata. - Scott DeGarmo, fost editor al revistei Success Magazine.   Daca esti interest de alternative pentru o viata mai buna, afla cum sa: iti descoperi misiunea in aceasta viata si sa-ti urmezi chemarea dezvolti o gandire armonioasa si sanatoasa te auto-disciplinezi si sa actionezi plin de incredere si curaj inveti sa apreciezi timpul ca pe cea mai valoroasa comoara a ta iti consolidezi relatiile cu cei dragi si sa traiesti plenar fiecare clipa alaturi de ei   Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul este semnalul tau de trezire a Sinelui pentru o viata fericita, traita cu pasiune. Desi este scrisa sub forma unei fabule spirituale, vei descoperi in paginile sale 7 lectii practice care alcatuiesc sistemul desavarsirii personale dezvaluit personajului principal de catre inteleptii din Sivana pe care il poti pune in practica oricand cu rezultate magice. Alege-ti invataturile care se potrivesc situatiei tale de viata, aplica-le si integreaza-le in rutina ta zilnica si vei vedea ce urmeaza. Adevarata implinire, dincolo de succesul material, o vei simti in interiorul tau - o stare de beatitudine si pace.   Aceasta carte este unul dintre cele mai frumoase daruri, pe care ti-l poti face tie sau celor dragi. Fragment din cartea "Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul" de Robin S. Sharma: In cei trei ani care au trecut, dintr-un tanar avocat supraincarcat de munca am devenit un avocat ceva mai in varsta, epuizat si cinic. Eu si sotia mea Jenny aveam acum o familie. In cele din urma, am inceput propria cautare a sensului vietii. Credeam ca a avea copii dusese la aceasta. Ei schimbasera fundamental modul in care priveam lumea si rolul meu in ea. Tatal meu a exprimat acest lucru cel mai bine cand mi-a spus: „John, pe patul de moarte nu iti vei dori niciodata sa fi petrecut mai mult timp la birou." Asa incat am inceput sa petrec ceva mai mult timp acasa. M-am stabilit intr-o existenta destul de confortabila si de comuna. M-am inscris la Rotary Club si am inceput sa joc golf in zilele de sambata pentru a-mi face fericiti partenerii si clientii, dar trebuie sa recunosc ca in momentele de liniste ma gandeam adesea la Julian si ma intrebam ce se intamplase cu el in anii de cand parasise compania in mod neasteptat.  Probabil ca se stabilise in India, un loc atat de divers, pe care chiar si un suflet neastamparat ca al sau il putea transforma intr-un camin. Sau poate ca haladuia prin Nepal? Sau poate ca facea scufundari in Caymans? Un lucru era cert: nu revenise la profesia de avocat. Nimeni nu primise nici macar o carte postala de cand parasise domeniul Dreptului alegand sa se autoexileze.  Acum doua luni, o bataie in usa imi oferi primele raspunsuri la intrebari. Tocmai ma intalnisem cu ultimul client, la finalul unei zile istovitoare, cand Genevieve, isteata mea asistenta, baga capul pe usa micului si elegant mobilatului meu birou: - Cineva vrea sa te vada, John. Spune ca e urgent si ca nu pleaca pana nu vorbeste cu tine."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

48. Drumul catre noi - Ana Maria Ducuta

Momentul prezent este tot ce avem. Cu cat stam mai muit in ceea ce suntem, cu atat ne apropiem mai mult de ceea ce devenim. Drumul catre noi nu este o povara, o tragedie sau o condamnare: este drumul pe care il parcurgem ca sa ne eliberam de tot ceea ce nu suntem, de tot ce ne indeparteaza de misiunea noastra, de iubirea si compasiunea pe care le avem de daruit, dar care uneori se impiedica de orgoliul sau de mintea noastra. Cel mai scurt drum catre noi? Viata noastra. Scopul calatoriei? Noi insine. Durata? Cat suntem dispusi sa Invatam si sa lasam drumul sa ne duca la destinatie... adica la spiritul nostru.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

49. Puterea gandului - Swami Shivananda

Puterea gandului este foarte mare caci ea actioneaza nu doar in universul vizibil ci si in cel invizibil. Puterea corpului fizic, a mintii, succesul in viata si charisma personala - toate depind de natura si calitatea gandurilor noastre. Dar pentru aceasta trebuie mai intai sa cunoastem stiinta gandurilor si sa ne dezvoltam PUTEREA GANDULUI. Daca avem o intelegere cuprinzatoare a modului in care actioneaza vibratiile gand, daca cunoastem tehnica controlului gandurilor, precum si metoda de transmitere benefica la distanta prin formarea unor ganduri-unda puternice, clare si perfect definite, atunci puterea noastra mentala va spori de mii de ori, putand realiza adevarate minuni.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

50. Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine - Lise Bourbeau

Aveti impresia ca va invartiti intr-un cerc in parcursul vostru personal? Vi se intampla sa repetati o situatie dificila pe care credeati ca ati incheiat-o deja? Poate nu ati stiut unde sa cautati raspunsurile. Aceasta noua carte a doamnei Lise Bourbeau, la fel de concreta ca si cele dinainte, demostreaza faptul ca toate dificulatile de ordin fizic, emotional sau mental isi au originea in cinci rani importante: respingerea, abandonul, umilirea, tradarea si nedreptatea. Datorita unei descrieri foarte amanuntite a acestor rani si a mastilor pe care le-ati creat pentru a nu le vedea, simti si mai ales pentru a nu le recunoaste, veti reusi sa identificati cauzele reale ale unei anumite probleme din viata voastra. Aceste masti va vor clarifica de asemenea aspectele legate de ingrasarea sau slabirea exagerata a unor persoane.   Aceasta carte va va permite sa intreprindeti demersul de vindecare corect, cel care va conduce spre rezultatul cautat: acela de a fi voi insiva. In acelasi timp veti descoperi fortele puternice innascute in fiecare dintre noi, care contribuie la implinirea vietii fiecaruia.   Lise Bourbeau va propune, ca intotdeauna, in ultima parte a cartii, o solutie practica pentru a reusi sa transformati problemele cotidiene intr-un punct de plecare pentru a va dezvolta si pentru a redeveni constienti de faptul ca sunteti un DUMNEZEU creator.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

51. Invata cum sa comunici cu ingerii in 21 de zile - Doreen Virtue

Toata lumea, fara exceptie, poate sa comunice cu ingerii. Sa nu crezi ca trebuie sa fii ales, sensibil sau talentat pentru a auzi vocea lui Dumnezeu si pe cea a ingerilor. Intrucat toti suntem creati de Dumnezeu, toti suntem la fel de inzestrati. De asemenea, cu totii avem ingeri care ne inconjoara in mod constant, iar sinele nostru superior se afla unit cu acesti ingeri si cu Dumnezeu. Asadar, sinele nostru supe-rior se afla intr-o legatura constanta cu Dumnezeu si cu ingerii prin intermediul unei Minti Universale, care este totul-din-toate. Fie ca doresti sa primesti mesaje de la ingeri sau doar sa auzi indrumarile lor divine mai clar, poti face pasi specifici pentru a comunica limpede cu aceste fiinte ceresti. Primul pas este pur si simplu dorinta de a conversa cu ingerii. In tot ceea ce facem, intentiile sunt punctele de plecare a tot ceea ce experimentam. Prin urmare, simpla intentie de a vorbi cu ingerii in inima si in minte este garantia ca se va si intampla. Nu trebuie sa adaugi nimic la tine pentru a auzi comunicarea divina. Este mai mult o chestiune de a elimina orice temeri, indoieli sau tensiuni care-ti blocheaza ochii si urechile spirituale. Cuprins: Despre „Seria 21 de zile" Introducere Ziua 1. Ingerii tai pazitori si ingerii naturii Ziua 2. Arhanghelii Ziua 3. Maestrii inaltati si ghizii spirituali Ziua 4. Pregatirea mediului pentru comunicarea cu ingerii Ziua 5. Pregatirea pentru comunicarea cu ingerii Ziua 6. Solicitarea ajutorului angelic Ziua 7. Intreruperea dialogului mental Ziua 8. Cum comunica ingerii cu tine Ziua 9. Cum sa comunici cu ingerii tai: Scrierea automata Ziua 10. Cum sa comunici cu ingerii tai: Mesaje in timpul somnului si in vise Ziua 11. Cum sa comunici cu ingerii tai: Instrumente de divinatie Ziua 12. De unde stii ca sunt cu adevarat ingerii tai sau e doar imaginatia ta Ziua 13. Cum sa simti prezenta ingerilor tai Ziua 14. Cum sa-ti imbunatatesti clarsimtirea Ziua 15. Cum sa recunosti si sa primesti idei divine si ganduri profunde Ziua 16. Cum sa-ti imbunatatesti clarcunoasterea Ziua 17. Cum sa-ti auzi ingerii Ziua 18. Cum sa-ti imbunatatesti clarauzul Ziua 19. Cum sa-i vezi pe ingerii tai Ziua 20. Cum sa-ti imbunatatesti clarvederea Ziua 21. Dezvoltarea obiceiului de a le cere ajutorul ingerilor tai

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

52. Numerologia in viata fiecaruia - Anatol Basarab

In aceasta lucrare, veti face o incursiune in acest domeniu necunoscut si veti afla mai multe lucruri utile pentru a le aplica cu folos in viata de toate zilele. Numerologia ca stiinta se regaseste la toate civilizatiile vechi. Nimeni nu poate spune cu exactitate cand si unde a aparut pentru prima data. Cunoastem doar ca aceasta stiinta a ajuns pana la noi datorita lui Pitagora. Acesta este un filosof grec din secolul al VI-lea i.e.n. Mesajul esential al lui Pitagora: "totul este oranduit dupa numar". Se considera ca matematicile si numerologia au acelasi parinte: Pitagora, care este cunoscut indeosebi pentru tabla inmultirii si teorema ipotenuzei, care spune "Intr-un triunghi dreptunghic patratul ipotenuzei este egal cu suma patratelor catetelor".

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

53. Trezirea tigrului - Peter A. Levine

Trezirea tigrului. Capacitatea innascuta de a depasi experientele complesitoare De ce animalele, desi traiesc frecvent sub diverse amenintari, sunt rareori traumatizate?   Afla care sunt lectiile naturii pentru vindecarea traumei! Cartea Trezirea tigrului ofera o viziune noua si plina de speranta despre acest domeniu sensibil. Ea porneste de la faptul ca omul este o fiinta unica, dotata cu instincte puternice si sanatoase. Intelegand dinamica ce face ca animalele salbatice sa fie practic imune la simptomele traumatice, ni se dezvaluie misterul traumei umane.   Dr. Peter A. Levine demonstreaza in cartea de fata ca simptomele traumei sunt firesti si ca exista pasi accesibili oricui catre vindecarea lor. Suntem adesea traumatizati de experiente aparent obisnuite, intrucat impulsuri subtile, dar puternice, ne guverneaza reactiile la evenimentele coplesitoare ale vietii. Vindecarea traumei este mai usoara cand, prin exercitiile prezentate in carte, invatam sa ne concentram asupra senzatiilor corporale.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

54. Rosu. Istoria unei culori incitante - Michel Pastoureau

Rosul a reprezentat de-a lungul vremii multe lucruri, de la forta vietii si sacralitate pana la iubire, pofta si manie. Multa vreme culoare privilegiata, el s-a asociat adeseori cu razboiul, bogatia si puterea.    Culoare a sangelui lui Hristos, dar si a focurilor Iadului, simbol al iubirii, gloriei si frumusetii, dar si al imoralitatii si promiscuitatii, rosul este astazi culoarea miscarilor progresiste si a politicii radicale de stanga.   In fascinanta carte Rosu, apreciatul autor Michel Pastoureau navigheaza cu maiestrie prin secole de simbolism si semnificatii complexe pentru a prezenta istoria captivanta si uneori controversata a culorii rosii. Vei intelege de ce vinul rosu e socotit mai revigorant decat cel alb, de ce masinile rosii sunt mai rapide decat cele de alte culori si de ce se crede ca rosul fereste de deochi.  Rosul este culoarea arhetipala, prima pe care omul a stapanit-o, a fabricat-o, a reprodus-o, a declinat-o in diferite nuante. El ramane culoarea cea mai puternica, mai remarcabila si mai bogata din orizonturile poetice, onirice sau simbolice. Rosul este o culoare vie, tonica si chiar agresiva. El ramane culoarea cea mai puternica din punct de vedere simbolic Ciudat este destinul acestei culori care a venit de atat de departe si care este atat de incarcata de sens, legende si visuri! - Michel Pastoureau

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

55. Despre emotii, sentimente si iertare - Lise Bourbeau

De ce imi este atat de greu sa iert pe cineva care m-a facut sa sufar? In general, atunci cand o rana iti provoaca o durere atat de mare incat nu reusesti sa ierti, inseamna ca rana aceea se manifesta de la o varsta foarte mica. Acest tip de rana este de obcei cauzat de o credinta provenind dintr-un sentiment de respingere, de abandon sau de nedreptate. Am spus "credinta". Este o credinta mentala care te impiedica sa ierti. Te face sa crezi ca, daca nu il ierti pe celalalt, il vei pedepsi astfel. Din nefericire insa se intampla exact contrariul. Persoana care pastreaza ranchiuna fata de celalalt este cea care sufera mai mult. Este posibil chiar sa se imbolnaveasca pe termen lung. Iti sugerez sa reiei contactul cu inima ta, urmand etapele iertarii mentionate la sfarsitul cartii. - Lise Bourbeau

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

56. Ikigai. Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita - Francesc Miralles , Hector Garcia

Ikigai... Acest concept japonez, care s-ar traduce prin "fericirea de a fi mereu ocupat", pare sa explice extraordinara longevitate a japonezilor, mai ales din insula Okinawa. Acolo, numarul persoanelor centenare depaseste cu mult media mondiala. Cultivarea prieteniilor, alimentatia moderata, odihna adecvata si miscarea usoara par sa faca parte din ecuatia sanatatii, insa in centru este acea joie de vivre, bucuria de a trai, care ii ajuta sa insumeze ani si sa sarbatoreasca in continuare fiecare rasarit de soare, ikigai-ul personal al fiecaruia. - Francesc Miralles, Hector Garcia (Kirai)   Cele 10 legi ale ikigai-ului: 1. Fii mereu activ, nu te pensiona niciodata. 2. Priveste lucrurile cu calm. 3. Nu manca pe saturate. 4. Inconjoara-te de prieteni buni. 5. Fii in forma pentru urmatoarea ta aniversare. 6. Zambeste. 7. Reconecteaza-te la natura. 8. Fii recunoscator. 9. Traieste clipa. 10. Urmeaza-ti ikigai-ul.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

57. Suflete curajoase - Robert Schwartz

Suflete curajoase. Ne planificam incercarile vietii inainte de a ne naste? De cate ori ni se intampla ceva „rau", ni se pare ca suferinta nu are niciun sens. Si daca experientele dificile au un scop inca nedezvaluit? E posibil sa ne fi ales singuri conditiile, relatiile si intamplarile pe care le traim? Cartea Sufletele curajoase exploreaza premisa ca suntem suflete eterne si ca ne planificam viata, inclusiv cele mai mari provocari, inainte de a ne naste - si ca facem aceasta in scopul cresterii spirituale. Robert Schwartz ne impartaseste cazuri reale de oameni cu care a lucrat care si-au planificat boli fizice, dependenta de droguri, alcoolism, pierderea cuiva drag sau accidente grave. Deoarece provocari foarte diferite sunt deseori planificate din motive similare, te vei regasi in aceste relatari chiar daca nu te-ai confruntat cu astfel de dificultati si vei descoperi mai multe despre motivatia ta ca suflet intrupat. Cand iti dai seama ca ti-ai planificat vietile, suferinta care ti se parea lipsita de sens devine un imbold cu un inteles profund. Te vei vindeca de sentimentele de furie, vinovatie, vina si victimizare si le vei inlocui cu acceptare, iertare, recunostinta si pace.    Lucrand cu o echipa de mediumni inzestrati, Schwartz aduce minunata iubire si intelepciune din „cealalta parte" pentru a explica de ce ne planificam experientele de viata. Cartile sale produc o vindecarea profunda la nivelul sufletului.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

58. Mintea de dincolo - Dumitru Constantin Dulcan

Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pana acum. Nu intamplator, Iisus a spus: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata." Este prima oara in istoria Universului cand, in planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare. Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este randul nostru sa raspundem chemarii divine. Suntem cu totii prinsi acum in marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca "ora astrala a omenirii" este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem intelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa. - Dumitru Constantin-Dulcan Fragment din cartea "Mintea de dincolo" de Dumitru Constantin Dulcan   "Sugerarea ideii de "inaltare la Cer"  Foarte multi subiecti care au avut experienta mortii clinice afirma ca, dupa momentul de extra- corporalizare, s-au vazut urcand, cu un corp subtil similar cu corpul fizic, dar format dintr-un camp de energie, asemanator cu un nor. Si Robert Monroe si William Buhlman au descris aceeasi imagine a corpului care se desprinde din cel fizic. Trebuie sa recunoastem aici meritul religiei, care, cu mult inaintea noastra, cei care dispunem de notiuni de fizica cuantica si studii ale acestor experiente din moartea clinica, a vorbit de supravietuirea sufletului, ca entitate desprinsa de corpul fizic, intr-o dimensiune celesta."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

59. Tao te ching. Calea si puterea - Lao Tzu

Tao face toate luccrurile si le hraneste; le genereaza si nu le reclama ca fiind ale sale; face totul si totusi nu se lauda cu acestea; sta in fruntea tuturor si totusi nu ii controleaza. Acesta este ceea ce se numeste "Misterioasa insusire" a lui Tao.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

60. Vederea PSI la distanta - Emil Strainu

Progresele inregistrate de biologia celulei au permis implementarea biologiei in fizica, pentru a permite stiintei biofizicii sa includa fenomenele PSI. Aceasta stiinta poate acum sa explice cum functioneaza vederea la distanta. Ea utilizeaza campurile biofizice pentru a permite perceperea a ceea ce se intampla in afara corpului fizic prin mijloacele unui al saselea simt. Acest al saselea simt este o percepere biofizica care sta la baza experientelor extracorporale, reincarnarii, clarviziunii, spionajului psihic, perceptiei extrasenzoriale si telepatiei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

61. Zen. Arta de a trai simplu - Shunmyo Masuno

Zen. Arta de a trai simplu. 100 de exercitii zilnice, recomandate de un calugar Zen, pentru o viata plina de liniste si de bucurie Prin intermediul unor lectii clare, practice, usor de aplicat – cate una pe zi, vreme de 100 de zile – renumitul calugar budist Shunmyo Masuno ne prezinta rodul a secole de intelepciune pentru a ne invata cum sa traim o viata Zen. Descopera cum...   Alinierea pantofilor dupa ce ii scoti din picioare iti poate aduce ordine in minte; Unirea mainilor in gassho poate calma iritarea si conflictele; Asezarea pe farfurie a furculitei dupa fiecare inghititura te poate ajuta sa fii mai recunoscator pentru ceea ce ai; Intelegerea conceptului de ichi-go ichi-e poate face interactiunile zilnice mai pline de sens; Plantarea unei flori si observarea acesteia in timpul cresterii te poate invata sa imbratisezi schimbarea; Iesitul afara ca sa privesti apusul poate face din fiecare zi o sarbatoare. Langa fiecare lectie este inclus un desen minimalist, care iti ofera sansa sa te relaxezi tragand aer adanc in piept intre doua asemenea exercitii. Cu fiecare lectie zilnica, vei invata sa descoperi fericirea nu prin cautarea experientelor extraordinare, ci prin realizarea de mici schimbari in viata, deschizandu-te spre un simt reinnoit al linistii si al calmului interior.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

62. Calea sufletului - Ana Maria Ducuta

Calea Sufletului este cea de-a patra carte scrisa de Dr. Ana Maria Ducuta, si reprezinta o continuare a cartii „Drumul catre noi”, publicata in 2020. Dupa ce a cercetat si studiat in teza sa de doctorat in istorie mecanismele de functionare ale mintii si sufletului(asa cum sunt ele prezentate de psihologii experimentalisti de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea), Ana a continuat sa caute raspunsul in fizica si psihologia cuantica, precum si filosofia antica orientala despre cum functioneaza acest suflet? Avem cu totii suflet?De ce este el important?    Cartea este o calatorie spre centrul fiintei noastre, in miezul emotiei si gandului de unde sufletul isi ia seva, si incearca sa raspunda eternei cautari a acelui ceva pe care il vrem in viata noastra, dar nu stim cum sa il identificam si de unde sa il luam.    De ce sa mergem pe Calea sufletului? Pentru ca de pe orice alt drum am porni, ajungem tot pe drumul cu prioritate si sens unic: Calea Sufletului nostru, motivul existentei noastre, bucuria cea mai de pret si singura experimentare a eternitatii pe care o avem in viata trecatoare, dar eterna atunci cand...e cu si despre suflet.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

63. Caderea intru inaltare - Richard Rohr

Caderea intru inaltare. Spiritualitate pentru cele doua jumatati ale vietii In cea de-a doua jumatate a vietii noastre, pe toti ne asteapta o calatorie. Totusi, nu fiecare are parte de ea, chiar daca inaintam cu totii in varsta, iar unii ajungem mai batrani decat altii. Aceasta "Mare Calatorie" catre departari ramane, din anumite motive, o taina bine pastrata... Suntem aici sa inapoiem in intregime si fara retineri ceea ce ni s-a daruit, dar in forma modelata de noi. Este probabil actul cel mai curajos si mai liber pe care-l putem face, si e nevoie de ambele jumatati ale vietii noastre pentru a-l desavarsi. Prima jumatate a vietii inseamna deslusirea scenariului povestii, iar a doua reprezinta scrierea si insusirea ei. Pregatiti-va, asadar, de o aventura mareata, cea pentru care v-ati nascut. - Richard Rohr   Pe parcursul vietii sale si in lupta cu sine insusi, cu sufletul, cu Dumnezeu si cu biserica, cu povestile sacre ale lumii antice si cu realitatile moderne, dar si cu aspectele mai intunecate ale psihicului uman, parintele Richard Rohr a adunat o comoara de stralucitoare perle de intelepciune. Noua sa carte, Caderea intru inaltare, este un dar important si plin de har facut noua, tuturor celor ce cautam o lumina calauzitoare care sa ne poarte pe drumul plin de primejdii catre maturitatea psiho-spirituala, un drum care ne descopera taine ale destinului personal abia dupa ce am ajuns in mlastina esecului, a suferintei produse de tot felul de rani, a demonilor personali. Richard Rohr, un veritabil batran intelept in aceste vremuri marcate de fracturi, ne arata calea catre acea "a doua jumatate a vietii" la care putini ajung si catre propriul nostru suflet - modul nostru unic si autentic de a lua parte la aceasta lume plina de miracole si de a ne bucura de ea. - Bill Plotkin

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

64. Cristalul eteric: Al treilea tunel - Radu Cinamar

Cristalul eteric: Al treilea tunel Cristalul eteric incheie atat un ciclu numerologic (ciclul lui 7), cat si misterul ultimului tunel, ramas neexplorat de autor pana in anul 2015. Dupa prezentarea expeditiei, volumul face o foarte interesanta „turnura”, orientandu-se catre un proiect special, ce atrage o colaborare inedita cu orasul subteran Apellos, dar si cu partea americana. Ni se pare de asemenea foarte interesant ca, pentru prima data dupa aproape 14 ani, Radu Cinamar ne ofera in acest volum date suplimentare despre enigmaticul Elinor, un alchimist desavarsit. Cartea prezinta de asemenea o informatie-cheie, indelung dezbatuta si considerata pana acum un mister neelucidat, care se refera la originea reala a Lunii. Totul este explicat in amanunt si in mod cronologic, la fel ca si in cazul elementelor despre originea omului, prezentate in Geneza uitata. Este uluitor si totodata fascinant, dar cu atat mai mult aceasta ne deschide orizonturile cunoasterii si ale evolutiei noastre individuale.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

65. Vrajitorie. Accepta Vrajitoarea din interiorul tau - Juliet Diaz

Pe parcursul acestei carti, te voi calauzi in calatoria ta spre transformarea in Vrajitoare si te voi ajuta sa te conectezi la Magick (n.t. termen folosit pentru a sublinia diferenta dintre practicile supranaturale si spectacolele de magie) reala ce traieste in interiorul tau. Voi explica in ce fel poti sa renunti la ce nu iti mai foloseste si cum sa devii o intrupare a propriului adevar. Vei invata, de asemenea, indemanarea si tehnicile de care vei avea nevoie in crearea adevaratei Magii. Sa fii vrajitoare nu inseamna doar hocus-pocus. Si nu conteaza ce poti sa cumperi, cum te imbraci, ce postezi pe retelele de socializare sau cum te comporti. Sa fii vrajitoare insemna sa ai puterea de a te vindeca, de a-ti schimba viata, de a schimba lumea, de a-ti transforma visurile in realitate. - Autoarea

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

66. Mintea - Daniel J. Siegel

Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane   O carte ce va sta pe acelasi raft cu Teoria relativitatii a lui Einstein si cu Originea speciilor a lui Darwin. Ce este mintea? Din ce e facut, in realitate, sinele? Prin ce difera mintea de creier? Desi continutul mintii – emotiile, gandurile si amintirile – au fost frecvent explicate, esenta mintii a fost arareori definita (daca s-a incercat vreodata cu adevarat). In aceasta carte, celebrul neuropsihiatru Daniel J. Siegel, un apreciat autor de carti bestseller New York Times, face uz de rigoarea lui caracteristica si de instruirea interdisciplinara pentru a oferi o definitie a mintii care pune in lumina cine, ce, cum, cand, unde, ba chiar si de ce suntem asa cum suntem si de ce mintea omului este asa cum este, dar mai ales ce anume poate mintea sa devina. Cartea il conduce pe cititor intr-o calatorie profund personala si stiintifica spre adancurile constiintei, pe taramul experientei subiective si in cotloanele procesarii informatiei – descoperind insusirea de auto-organizare a mintii, care emerge atat din organismul uman, cat si din relatiile pe care le avem unul cu altul si cu lumea inconjuratoare. Desi face accesibile si captivante variate stiinte (de la neurobiologie la fizica cuantica, antropologie si psihologie), aceasta lucrare ofera o perspectiva inedita, ce raspunde unora dintre cele mai persistente intrebari de natura personala si globala – despre identitate, conexiune interumana si cultivarea starii de bine in vietile noastre. Daniel Siegel largeste perspectiva lumii noastre prin aceasta explorare a mintii – care deschide si transforma insasi mintea cititorului. Din calatoria prin adancurile Mintii se naste sentimentul irezistibil ca suntem conectati cu ceilalti si cu universul. – Daniel Goleman Daniel Siegel este autorul pe care, daca nu l-ai citit pana acum, ai ratat nenumarate sanse de a trai o viata constienta si implinita. Mintea este cel mai important text dintre toate scrierile sale, fiindca trateaza complexitatea umanitatii dintr-o perspectiva unica, stiintifica si spirituala in acelasi timp. Este o carte epica! – Gaspar Gyorgy – psiholog clinician, psihoterapeut relational si autor al cartilor Copilul invizibil si Revolutia iubirii. Dan Siegel este, in opinia mea, unul dintre cei mai mari cunoscatori ai mintii umane. Perspectivele lui au influentat enorm propria mea intelegere privind mintea si viata. Daca sunteti interesati de stiinta vindecarii, aceasta carte constituie o lectura obligatorie. – Deepak Chopra – autor de carti, orator si sustinator al medicinei alternative Dan Siegel este un adevarat pionier in aplicarea celor mai noi descoperiri din stiinta in sanatate, educatie si politici publice. Cu Mintea, el ne duce intr-o calatorie stiintifica si filosofica ce are profunde implicatii asupra felului in care gandim, simtim si traim. – Arianna Huffington – personalitate media, femeie de afaceri si fondatoare a site-ului The Huffington Post Mintea e o carte cum numai inimitabilul Dr. Siegel putea scrie: o remarcabila fuziune intre stiinta, povesti de viata, invataturi despre mindfulness si metafore inedite. Nu e o surpriza ca Siegel a facut ca viata multor mii de oameni, din toata lumea, sa fie mai buna. Aceasta carte va deschide ochii si mai larg. – Diane Ackerman – poeta, eseista si naturalista Bestseller New York Times Fragment din cartea "Mintea" de Daniel J. Siegel:   "Aceste opinii despre minte, considerata ca avandu-si sursa in creierul uman, au o vechime de cel putin 2 500 de ani. Iata cum isi formuleaza ideea cercetatorul in neurostiinte Michael Graziano: Prima explicatie stiintifica cunoscuta care face legatura intre constiinta si creier dateaza de pe vremea lui Hippocrate, din secolul al V-lea i.Hr. Acesta a inteles ca mintea este ceva generat de creier si ca moare bucata cu bucata, pe masura ce moare creierul. Apoi, el merge mai departe, citand din lucrarea lui Hippocrate, Despre boala sacra: «Oamenii ar trebui sa inteleaga ca din creier si doar din creier se nasc atat placerile, bucuriile, rasetele si glumele, cat si tristetile, suferintele, amaraciunile si lacrimile noastre»... Importanta intuitiei lui Hippocrate, conform careia creierul reprezinta sursa mintii, nu poate fi supraestimata. (Graziano, 2014, p. 4).  Focalizarea atentiei asupra creierului localizat in cap ca fiind o sursa a mintii a fost extrem de importanta in existenta noastra, pentru intelegerea problemelor cu care se confrunta sanatatea mintala. De exemplu, a observa persoanele diagnosticate cu schizofrenie sau tulburare bipolara, precum si a celor care sufera de alte boli psihiatrice serioase, precum autismul, care experimenteaza un anumit gen de functionare atipica innascuta ce isi are originea in creierul cu anumite diferente structurale, in loc sa provina din ceva cauzat de ceea ce parintii au facut sau dintr-o anumita vulnerabilitate in personalitatea unui individ, a reprezentat o schimbare cruciala in domeniul sanatatii mintale, din moment ce erau cautate mai multe mijloace eficiente de a-i ajuta pe cei suferinzi si familiile aflate la ananghie.  Indreptarea atentiei spre ceea ce se petrece in creier ne-a ajutat sa reducem rusinea si sa nu-i mai invinovatim pe indivizi si familiile lor - un aspect trist si, din nefericire, mult prea comun al contactelor din trecut ale pacientilor cu clinicienii, pana in urma doar cu cativa ani. In acelasi timp, numeroase persoane au fost ajutate prin prescrierea unei medicatii psihiatrice, cu substante despre care se considera ca influenteaza activitatea creierului. Spun se considera, avand in vedere descoperirea faptului ca o credinta mentala detinuta de o persoana poate fi un factor la fel de puternic in unele cazuri (cunoscut ca efect placebo) pentru un procentaj de indivizi cu anumite suferinte, in cazul carora credintele personale au condus la imbunatatirea considerabila a comportamentului exterior si, de asemenea, a functionarii creierului. Iar daca ne amintim ca mintea poate uneori sa modifice creierul, chiar si aceasta perspectiva ar trebui asociata cu intelegerea faptului ca antrenamentul mintii ar putea fi de ajutor, chiar si in cazul unor diferente ale creierului unora dintre indivizi."  

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

67. Transcenderea nivelurilor constiintei - David R. Hawkins

Transcenderea Nivelelor Constiintei se intoarce la explorarea expresiilor si limitarilor inerente ale eului,oferind totodata explicatii detaliate cu rivire la modul in care acestea ppot fi depasite. Deja binecunoscuta harts a nivelelor calibrate ale constiintei a fost prezentata in 1995 in Putere versus Food, find tradusa in toate limbile importante ale lumii. Aceasta a fost urmatii de Ochiul Sinelui (2001), Sinele: Realitate i subieetivitate (2003) si A dew& versus Falsitate (2005), care a explorat nivelul de adevar reflectat in societate (aceasta carte va fi tiparita de Editura Cartea Daath pane in primfivara 2008). Transcenderea Nivelelor C\'onstihncei se intoarce la explorarea expresiilor si limitarilar inerente ale eului, oferind totodata explicatii detaliate Cu privire la modul in care acestea pot fi depasite. Precum si in cazul celorlalte turf ale doctorului Hawkins, nivelul de constiinta al cititorului sporeste prin simpla expunere In materialul acestei carti. Acest fapt deschide calea spre eliberarea de suferinta propric, dar si a altora, ducand la Implinirea scopului    facililitarea procesului iluminarii cititorului. David R. Hawkins M.D., Ph.D. este recunoscut in toata lumea ca un invatator important al Cali Lluminarii. Experienta sa cuprinde mai bine de 50 de ani de practice psihiatrica. Este totodati un cercetator recunoscut in domeniul naturii constiintei si prezinta conferinte pe aceasta temil in toata lumea. Propria sa evolutie spirituals e descrisa in lucrarile antcrioare, find redata pe scurt si in lucrarea de fata in capitolul„DespreAutor".

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

68. Letting Go. Calea renuntarii - David R. Hawkins

Letting Go descrie un instrument simplu si eficient cu ajutorul caruia sa ne putem  desprinde de toata negativitatea si sa scapam de blocajele din calea Iluminarii. In practica clinica psihiatrica pe care autorul a desfasurat-o pe parcursul a zeci de ani a avut ca principal obiectiv descoperirea celei mai eficiente modalitati de a vindeca suferinta umana in toate formele sale. Mecanismul interior al renuntarii a fost recunoscut a fi de foarte mult folos in acest sens si este descris in aceasta carte.   Mecanismul renuntarii pe care il descrie dr. Hawkins poate fi aplicat oricand in viata cotidiana.  Cartea este la fel de folositoare pentru toate dimensiunile vietii umane: sanatate fizica, creativitate, succes financiar, vindecare emotionala, implinire vocationala, relatii, sexualitate si evolutie spirituala. Este o inestimabila resursa pentru toti profesionistii care lucreaza in domeniile sanatatii mentale, psihologiei, medicinii, in recuperarea din dependenta si in dezvoltare spirituala.     Mecanismul renuntarii este doar un instrument. Il puteti folosi pentru a indeparta obstacolele din calea realizarii unui milion de dolari sau il puteti folosi pentru a elimina blocajele din calea dezvoltarii constientei spirituale. Cei mai multi oameni care renunta constient declara ca au descoperit ceva inauntrul lor, asemanator cu iubirea, care este independent de corp, emotii, ganduri si de evenimentele lumii. Ati auzit pe cineva care sa fie nemultumit de o asemenea descoperire? -  David R. Hawkins   Consecintele renuntarii sunt surprinzator de rapide si de subtile, insa efectele sale sunt foarte puternice. De multe ori renuntam la un sentiment sau la altul insa avem impresia ca nu am facut-o. Prietenii sunt cei care ne atrag atentia asupra schimbarii din noi. Acest fenomen se intampla deoarece, atunci cand se renunta complet la ceva, acest „ceva” dispare din campul constientei. si pentru ca nu ne gandim la acel lucru, nu ne dam seama nici de disparitia sa. Este un fenomen des intalnit la cei care incep sa-si dezvolte constienta. Nu ne dam seama de cantitatea de carbune pe care am scos-o cu lopata; vedem doar atat cat avem in lopata la un anumit moment dat. Nu ne dam seama cat de mult a scazut gramada de carbune. Prietenii si membrii familiei sunt, adesea, primii care observa schimbarea.   Apatia si depresia sunt pretul platit pentru ca ne-am multumit cu meschinaria noastra si am consimtit la aceasta. Este ceea ce ni se intampla pentru ca am facut pe victima si ne-am lasat programati. Este pretul pe care-l platim pentru ca am acceptat negativitatea. Este consecinta faptului ca am opus rezistenta partii din noi care este iubitoare, curajoasa si admirabila. Este consecinta faptului ca ne-am permis sa fim devalorizati de noi insine si de altii; este consecinta faptului ca ne-am privit intr-un context negativ. In realitate, este numai o definire a noastra, careia i-am permis involuntar sa existe. Modalitatea de a iesi din aceasta situatie este sa devenim mai constienti.   Ce inseamna, insa, „ sa devenim mai constienti”? Pentru inceput, inseamna sa incepem sa cautam noi insine adevarul in loc sa permitem orbeste sa fim programati, fie din exterior, fie de o voce din minte care incearca sa minimizeze si sa devalorizeze, concentrandu-se asupra a tot ce este slab si neajutorat. Pentru a iesi din aceasta situatie, trebuie sa recunoastem ca suntem responsabili de a fi acceptat negativitatea si ca am fost dispusi sa o credem. Din acest punct, calea de iesire este aceea de a pune totul sub semnul intrebarii.   Exista multe modele ale mintii. Unul dintre cele mai recente il constituie analogia dintre minte si calculator. Putem privi conceptele mintii, gandurile si sistemele de convingeri, ca pe niste programe. Ca programe, ele pot fi interogate, anulate, derulate inapoi; daca dorim, programele pozitive le pot inlocui pe cele negative. Aspectele mai meschine ale propriei noastre persoane sunt foarte dispuse sa accepte programarea negativa.   Daca analizam sursa gandurilor noastre, incepem sa le identificam originea si incetam sa le mai consideram, cu vanitate, „ale noastre” (prin urmare, sacrosancte), ne vom da seama ca gandurile pot fi privite cu obiectivitate. Vedem ca ele origineaza adesea in copilaria timpurie, in educatia data de parinti, familie, profesori, precum si in franturile de informatie pe care le-am cules de la colegii de joaca, de prin ziare, filme, programe de televiziune si radio, carti, biserica sau din inregistrarile automate ale simturilor noastre. Toate acestea si-au urmat cursul fara ca noi sa intentionam acest lucru si fara interventia noastra constienta. Iar aceasta nu este tot; din inconstienta, ignoranta, inocenta si naivitatea noastra, dar si ca urmare a insasi naturii mintii, am sfarsit prin a deveni conglomeratul tuturor deseurilor de negativitate predominante in lume. Mai mult decat atat, am conchis ca toate acestea ni se aplicau si noua, personal. Pe masura ce devenim mai constienti, ne dam seama ca putem face anumite alegeri. Putem inceta sa investim cu autoritate toate gandurile care ne trec prin minte, sa incepem sa le analizam si sa ne dam seama daca ele contin ceva adevarat in ceea ce ne priveste.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

69. Protocoalele inteleptilor sionului - Ion I. Mota

Lumea crestina sufera de multa vreme. Un rau ascuns o sapa din adancurile temeliei. Ascuns, intrucat nu sunt ochi si minti atente indeajuns, pentru a fi vazute nenumaratele forme sub care acest rau apare si se face tot mai mult si mai puternic simtit in toate directiile si in toate ramurile de munca omeneasca. De la Renastere si pana acum, lumea civilizata si crestina, trecand din jertfe in jertfe, manata mereu de idealul oranduirii ei cat mai mult si mai apropiat de dreptate, n-a crutat nimic pentru a-si atinge acest ideal. In fata Bastiliei, pe baricade si pe esafod, la 1789, sangerand mai intai pentru libertatea si dreptatea individuala, pentru ca de la 1848 sa nu inceteze de-a curge, de la izvoarele si pana la gurile Dunarii, sangele diverselor natiuni pentru libertatea si dreptatea lor colectiva, lumea civilizata si crestina a dat un nesfarsit lant de martiri si eroi, cunoscuti si anonimi, pentru a fi consecventa cu insasi dogma si morala sa: asezarea unei vieti linistite si fericite prin dreptate. si, totusi, nici linistea si nici fericirea nu a dobandit-o; iar in numele mult doritei dreptati cele mai revoltatoare nelegiuiri se fac din ce in ce mai mult simtite. In locul libertatii, restrictiile cele mai variate si mai puternice – conventional admise – s-au inaltat mai trufase si mai nepatrunse decat daramatele ziduri ale Bastiliei. In locul egalitatii, privilegiile plutocratiei parazitare – atotputernica prin mijloacele-i materiale – fac tot mai mult simtita umilinta si inegalitatea; in timp ce, crestineasca iubire a aproapelui: fraternitatea – oricand si peste tot data de crestini – ramane un cuvant gol, atunci cand acestia o cer sau o asteapta.   Ion Mota, Cluj, 1923

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

70. Viata dupa viata Ed.2 - Raymond A. Moody

Viata dupa viata. Investigarea unui fenomen: supravietuirea dincolo de moartea corpului fizic   In cartea sa, Viata dupa viata, Raymond Moody investigheaza peste o suta de studii de caz ale unor oameni care au experimentat "moartea clinica" si care au fost resuscitati.   Publicata pentru prima oara in anul 1975, aceasta explorare devenita clasica a vietii de dupa moarte a declansat o veritabila revolutie a atitudinii opiniei publice in raport cu acest subiect, facand din dr. Moody cea mai proeminenta autoritate la nivel mondial in domeniul experientelor in apropierea mortii. Viata dupa viata a schimbat pentru totdeauna felul in care este inteles fenomenul mortii, dar si viata insasi, fapt care explica vanzarea a milioane de exemplare unor cititori dornici sa inteleaga mai bine acest fenomen atat de misterios.   Istoriile iesite din comun prezentate in aceasta carte aduc dovezi ca moartea fizica este urmata de o alta viata, asa cum depun marturie cei care au ajuns in aceasta "lume de dincolo", dupa care s-au intors inapoi. Povestile lor prezinta similitudini izbitoare si au o natura absolut pozitiva. Relatarile lor emotionante si inspirate ne prezinta un crampei din pacea si iubirea neconditionata care ne asteapta pe toti la sfarsitul calatoriei in acest plan fizic.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

71. Geneza uitata - Radu Cinamar

Geneza uitata este al saselea volum din seria Radu Cinamar si el reprezinta fara indoiala un pas inainte atat din punctul de vedere al stilului editorial, cat si din cel al expunerii informatiei. Cartea apare intr-un format nou, mai mare, fiind totusi cea mai voluminoasa dintre titlurile seriei de pana acum. Remarcam simetria pe care autorul pare sa o respecte in cadrul volumelor sale: dupa fiecare expeditie printr-un tunel, urmeaza un volum ce trateaza un subiect separat, dupa care se revine la expeditia prin tunelul urmator.   Astfel, volumul 3 (Misterul din Egipt – Primul tunel) a fost urmat de volumul 4 (Pergamentul secret), pentru ca volumul 5 sa trateze o noua expeditie (In interiorul Pamantului – Al doilea tunel). Volumul 6 (Geneza uitata) apare ca fiind un volum de-sine-statator, iar daca aceasta logica de publicare se va aplica in continuare, atunci ne putem astepta ca volumul 7 din serie sa trateze despre expeditia prin cel de-al treilea tunel, care este si ultimul din Complexul secret din Muntii Bucegi.   Noul volum (Geneza uitata) prezinta un subiect uimitor prin complexitatea si bogatia informatiei, dar cele peste 70 de desene elaborate sunt menite sa usureze intelegerea textului. Miezul lucrarii il reprezinta subiectul originii adevarate a omului si a evolutiei sale complexe de-a lungul erelor. Sunt explicate de asemenea unele dintre „punctele fierbinti” ale istoriei umanitatii, care fie nu au fost cunoscute niciodata, fie au fost tratate de pe pozitii mitologice: Atlantida, Troia, Shambala, Hiperborea etc. Prezentarile sunt bulversante atat prin diversitatea lor, cat si prin acuratetea explicatiilor oferite, care imbina cunoasterea ezoterica pura cu anumite elemente stiintifice. Un accent deosebit este pus pe existenta si manifestarea sasurilor interdimensionale, acele portaluri aflate la „intersectiile” dintre planul fizic si cel eteric.   Chiar daca notiunile prezentate in aceasta carte par a fi dificile, totusi am considerat ca este necesar sa fac un pas inainte si sa expun in acest fel unele aspecte mai profunde. Consider de asemenea ca elementele prezentate in celelalte volume au pregatit terenul pentru o justa intelegere a semnificatiilor ezoterice si de alta natura pentru cititorul interesat, astfel incat lectura prezentului volum si a celor care vor urma sa aiba sens si coerenta. Voi continua cu acest gen de abordare mai elaborata, care a devenit o necesitate in contextul actual al vremurilor. Am speranta ca cititorii acestei serii de volume vor intelege in mod corect demersul meu si dorinta sincera de a expune lumii unele aspecte necunoscute ale realitatii in care traim. - Radu Cinamar Fragment din cartea "Geneza uitata" de Radu Cinamar: "PRIMA MODIFICARE IMPORTANTA LA NIVELUL ADN-ULUI Imaginea a devenit mai detaliata, focalizandu-se in jurul unor dealuri, intr-o vale. Zona individualizata se afla in partea de jos a peninsulei Sinai. Spre deosebire de desertul care exista astazi, pe atunci regiunea era acoperita de o vegetatie bogata. Imaginile au aratat apoi, in acea vale, o primata mare, o maimuta mai evoluata, bipeda. Am remarcat ca trasaturile faciale si cele ale craniului erau diferite fata de cele ale unei maimute obisnuite. Acea fiinta bipeda primitiva facea parte dintr-un grup nu prea mare de indivizi, care se deplasa din loc in loc. Din cate am putut sa-mi dau seama, ea parea sa fie conducatorul grupului, deoarece directiona celelalte fiinte spre anumite locuri in care isi cautau hrana. Tot ceea ce mi se arata in imagini era insotit de un semn specific, care aparea in drepul unei fiinte, a unui obiect sau a unei zone. Desi nu cunosteam semnificatia acelor semne, de cele mai multe ori ea era sugestiva, in sensul ca indica directia asupra careia trebuia sa imi indrept in mod special atentia. De pilda, in imaginea din holograma semnul indica pe conducatorul acelui grup de fiinte, pulsand si avand culoarea rosie. Mai tirziu aveam sa inteleg ca atunci cand "semnalizarea" avea astfel de caracteristici, fiinta sau lucrul indicat erau foarte importante in contextul situatiei care era prezentata. In alte cazuri, semnul putea sa fie static si sa fie altfel colorat. Dorind sa vad mai departe, zoom-ul s-a marit spre regiunea custii toracice a acelei primate, "intrand" in tesut, apoi in celule si in cele din urma in structura ADN-ului ei. In timpul acestui proces de patrundere m-am simtit ghidat usor de catre barbatul din Apellos. Pe ecran, imaginile erau insotite de "razele stelare" care se intersectau si indicau influentele stelelor din primele imagini, ce faceau parte din acea aliniere stelara specifica. Ele erau ca niste "fire" de lumina alba, care sugerau un anumit tip de actiune cosmica. De fapt, acele "raze" au facut parte din imagini si pana atunci, nu le-am inteles rostul si de aceea nu le-am acordat prea mare importanta. Totusi, am observat ca pe masura ce imaginea patrundea tot mai adanc nivel microscopic in structura anatomica a acelei primate, "razele" deveneau si ele din ce in ce mai puternice, pana cand la un moment dat - atunci cand s-a ajuns la un anumit etaj al structurii ADN-ului spiralat - razele stelare s-au concentrat intr-un singur loc din ADN-ul primatei."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

72. Tarotul pe intelesul tuturor - Kim Arnold

Tarotul este una dintre cele mai populare metode de ghicit din lume. Acesta poate oferi informatii, claritate si indrumare in toate aspectele vietii unei persoane, inclusiv relatii, cariera, finante, calatorii si sanatate. In aceasta carte, Kim Arnold, experta in Tarot, ii invata pe cititori cum sa descifreze semnificatia ascunsa a cartilor de Tarot si sa primeasca raspunsuri la cele mai apasatoare nelamuriri din viata lor. Ideal pentru cei care sunt pasionati de divinatie, aceasta carte te va invata: - semnificatia fiecarei carti din pachetul clasic Rider Waite; - diferitele moduri de a lucra cu cartile pentru a primi raspunsuri rapide sau detaliate la o intrebare; - cum sa corelezi semnificatiile cartilor si sa interpretezi intuitiv in timpul unei citiri; - cum sa-ti aplici cunostintele pe alte tipuri de pachete si sa il alegi pe cel potrivit tie; - cum sa citesti corect altora.   O carte nepretuita - tot ceea ce ai nevoie pentru a citi cartile de la zero sau pentru a-ti aprofunda cunostintele de Tarot. De la etalari pana la semnificatiile cartilor, de la ponturi profesionale pana la studii de caz, inovatoarea in Tarot Kim Arnold iti arata cum. - Liz Dean, autor bestseller de Tarot   Acest ghid introductiv in lumea fascinanta a Tarotului iti ofera toate detaliile pentru a interpreta cartile si te dirijeaza in procesul citirii pe cont propriu. - Psychic News

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

73. Cartea secreta a lui Jeshua Vol.1 - Daniel Meurois

Cartea secreta a lui Jeshua. Viata ascunsa a lui Isus... conform Memoriei Timpului. Volum 1 - Anotimpurile trezirii ata o carte de mult asteptata, tradusa si in limba romana: restituirea vietii integrale a Christului Isus prin consultarea detaliata a Memoriei akashice... De-a lungul paginilor, suntem invitati sa impartasim privirea lui Jeshua-Isus asupra primilor sai 30 de ani de viata. Descoperim copilaria sa, in delta Nilului apoi studiile sale la manastirea eseniana de la Krmel...pana la calatoria ce a durat 17 ani care o sa-l conduca in Himalaya...pentru ca in sfarsit sa se intoarca in Egipt si sa fie investit de Suflul christic in insasi inima Marii Piramide.   De-a lungul informatiilor si evenimentelor niciodata revelate pana acum, il acopaniem pe Maestru, pas cu pas pe calea emotionantei sale germinari. Un parcurs care il va conduce, cu ajutoul lui Elohim, la descoperirea amplorii cosmice a Misiunii sale.   Este o carte tulburatoare si revolutionara care va marca inevitabil cu o piatra alba, itinerariul tuturor celor care – in afara bisericilor – resimt necesitatea urgenta de a descoperi natura originala si universala a amprentei Christului pe pamant. Invatatura sa va stimula nevoia vie de o reala metamorfoza unificatoare.   O carte care anunta sosirea iminenta a unui nou Suflu de Lumina.   Fragment din cartea "Cartea secreta a lui Jeshua Vol.1" de Daniel Meurois:   "De acolo de unde vin, m-au facut sa cred ca elaboram noi insine otravurile care ne imbolnavesc, dar ca acuzam de acest lucru intotdeauna pe ceilalti. Daca vrem sa ne vindecam, trebuie sa ne iertam pe noi insine. Nu stiu de ce suntem in seara asta aici, dar stiu ca daca vrem sa fim in pace cu altul, trebuie sa fi gustat deja pacea in sine, sa o fi instalat acolo. – Ce am sa-mi iert?! a reluat Gulim cu resentiment. Stramosii nostri sunt cei care au gresit... – Si cine iti spune ca nu erai tu insuti stramosul stramosului tau? – Aici ca pretutindeni unde ne ducem, Svame, suntem numiti Hanabadosh; ceea ce vrea sa spuna ca noi nu facem parte dintre cei care traiesc in tara aceasta, ca noi suntem impuri. – Atunci, sora mea, trebuie sa va decideti sa va simtiti puri. La fel de puri ca si ceilalti, in cerul sufletului vostru, acolo unde totul se graveaza si sa faceti totul pentru asta. Eternul nu ne pedepseste niciodata... Stie bine ca suntem suficient de capabili sa o facem noi insine. Cine intelege ca libertatea pe care El ne-o da merge pana la a ne construi propriile noastre inchisori? Sunt cele pe care ni le fabricam pentru noi singuri si cele pe care ni le ridicam in complicitate cupoporul nostru. Intrebarea este deci „Vrem noi sa fim liberi sau ne simtim obligati sa scoatem apa mereu din acelasi put?"

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

74. Cele 5 etape ale vindecarii - Jacques Martel

Din tot ce am putut scrie in aceasta carte, este important sa abordez vindecarea spirituala pentru a vorbi de ea cum se cuvine. De vreme ce conflictele sunt in majoritate provocate de o interpretare a unei lipse de iubire, solutia este sa repunem Iubirea in respectiva situatie si, facand asta, sa rezolvam conflictul, procesul de vindecare, inclusiv fizica, se poate instala.  De cateva zeci de ani, am intalnit oameni care voiau ceva de la viata, fie la nivel material, emotional sau spiritual si simteam ca acest lucru e posibil pentru ei. Atunci i-am intrebat daca sunt pregatiti sa faca schimbari in viata lor pentru a multumi Universului ca le-a indeplinit dorintele. Am constatat deseori ca oamenii nu sunt pregatiti sa schimbe mare lucru in viata lor si in obisnuintele lor pentru a obtine ceea ce-si doresc. Ei accepta sa primeasca, dar fara sa dea ei insisi ceva. Ei bine, e acelasi lucru cu vindecarea: se poate intampla pe loc sau poate necesita timp si efort pentru a se intampla, dar presupune cateva eforturi. In ce ma priveste, eu personal continui sa lucrez cu mine pe calea catre vindecare care imi va aduce mai multa Iubire si pace interioara. - Jaqcues Martel

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

75. Calea Tarotului - Alejandro Jodorowsky , Marianne Costa

Compus din 22 de arcane majore si 56 de arcane minore, Tarotul a traversat culturile si veacurile, originile sale nefiind cunoscute pe deplin. Dincolo de latura de arta divinatorie, Tarotul este, mai presus de orice, un extraordinar instrument de autocunoastere si de reprezentare a profunzimilor sufletului, care nu se supune niciunei forme de rigiditate.   Structurat asemenea unei "catedrale nomade" sau unei mandale, Tarotul este atat o reprezentare a lumii materiale, cat si a celei spirituale, ajutandu-l pe cel care il consulta sa ajunga la esenta sa, la ceea ce este innascut in el si nu dobandit. O sursa inepuizabila de simboluri, Calea tarotului este o invitatie intr-o aventura spirituala, lansata de Alejandro Jodorowsky - o figura-cult a cinematografiei si literaturii contemporane, tovaras de drum al suprarealistilor, fondator al teatrului de avangarda si un adevarat pionier in tot ceea ce tine de curentul transgenerational, studierea arborelui genealogic si Tarotul de Marsilia. Marianne Costa i-a fost alaturi timp de 16 ani, predand ateliere terapeutice de psihomagie, psihogenealogie si Tarot.   Jodorowsky a dus arta Tarotului la o profunzime extraordinara, explorand legaturile nevazute dintre cartile propriu-zise si energia la care vibreaza fiinta umana. Folosind o noua abordare bazata pe simbolism si pe limbajul optic pentru a crea o imagine in oglinda a personalitatii, ne propune astfel o fabuloasa calatorie spre acceptare si vindecare.   Contine: Toate cele 22 de arcane majore si 56 de arcane minore interpretate detaliat Exercitii si exemple de interpretari cu diferite combinatii de arcane Prezentarea fascinantului parcurs al lui Alejandro Jodorowsky si a formarii si experientei lui in citirea Tarotului Numerologia si culorile in Tarot Strategii de lectura a cartilor de Tarot Planse color cu Arcanele majore si Figurile din Tarot Tarotul ca instrument de autocunoastere

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

76. Cartea secreta a lui Jeshua Vol.2 - Daniel Meurois

Cartea secreta a lui Jeshua. Viata ascunsa a lui Isus... conform Memoriei Timpului - Volumul al II-lea: Anotimpurile implinirii Iata volumul doi al epopeei initiatice care restituie ceea ce a fost cu adevarat viata Christului Isus. Fructul a patru ani de munca fara oprire, aceasta capodopera unica e gata sa ne bulverseze inimile. Scrisa prin privirea Christului insusi, debuteaza pe malurile Iordanului si ne conduce catre lacul Tiberiada, prin Galileea, desertul Iudeei si Ierusalim. Astfel ni se reveleaza o perceptie privilegiata si revolutionara a personalitatii si Cuvantului Celui care a marcat umanitatea noastra de o maniera de neuitat. Abordand aspectele cele mai intime ale invataturii Sale si aducandu-ne in cotidianul Mariei Magdalena, a apostolului Ioan si a multor altor discipoli acest text major ne invita la un profund proces interior.  Care sunt principiile vindecarii instantanee si mecanismul fundamental al miracolelor? Ce rol au jucat Elohimii in revelatia Spiritului pe pamant? Cu ce seamana cosmosul Sufletului omenesc? Felul in care ne raportam la divinitate intra inevitabil in schimbare... Purtati de o relatare vie, vom fi atinsi de intensitatea si de numarul mare de detalii culese de autor cu scopul de a ne aduce intotdeauna mai departe catre orizonturile luminoase si libere de orice apartenenta. De la inmultirea painilor pana la misterul crucificarii, trecand prin intelegerea adevaratului rol al lui Iuda, ajungem pana la dilatarea constiintei. Aceasta marturie de o tandrete cutremuratoare o sa ne conduca in sfarsit in gandurile Maestrului in timp ce se intoarce spre Himalaya. Un suflu de Pace si o viziune fara precedent a calatoriei Celui care a incarnat divinul ramanand om in acelasi timp... o carte pentru a iubi Iubirea... o capodopera impozanta care va ramane in timp. Daniel Meurois, autor a 38 de carti, dintre care numeroase bestseller-uri, este scriitorul francofon cel mai citit din 1980 incoace in domeniul cautarii spirituale in afara dogmei. Cele 80 de traduceri repartizate in 17 limbi il inscriu ca pionier al Noii Constiinte, un martor care exploreaza cu curaj universul spiritului. Daniel Meurois traieste aproape de Quebec, unde continua fara oprire munca sa de deschidere a inimilor prin opera sa literara unica, seminarii si conferinte.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

77. Remisie totala - Kelly A. Turner

Remisie totala. Sa-i supravietuim cancerului, chiar si atunci cand nimeni nu ne mai da nicio sansa In cartea ei, Remisie totala. Sa-i supravietuim cancerului chiar si atunci cand nimeni nu ne mai da nicio sansa, Kelly A. Turner Ph.D, fondatoarea Proiectului Radical Remission, dezvaluie 9 factori care pot duce la o remisie totala a cancerului, chiar si atunci cand medicina conventionala nu a reusit. In timp ce-si facea studiile de doctorat la Universitatea Berkeley, din California, dr. Turner, cercetatoare, lector universitar si consilier in oncologie integrativa, a fost socata sa descopere ca nimeni nu studia episoadele de remisie totala a cancerului – cele in care oamenii s-au insanatosit chiar si atunci cand nimeni nu le mai dadea nicio sansa, fara ajutorul medicinii conventionale sau dupa ce medicina conventionala a dat gres. A fost atat de fascinata de acest gen de remisie, incat a plecat intr-o calatorie de 10 luni in jurul lumii, mergand in 10 tari diferite, intervievand 50 de vindecatori holistici si 20 de supravietuitori cu remisie totala a cancerului, cu privire la practicile si tehnicile lor de vindecare. Cercetarea sa a continuat cu intervievarea altor 100 de persoane cu remisie totala si cu studierea a peste 1000 de astfel de cazuri. Dovezile stranse de autoare au 9 factori-cheie in comun, despre care ea considera ca au potentialul de a-i ajuta chiar si pe pacientii cu cancer in faza terminala sa-si transforme viata. Fiecare factor-cheie este descris detaliat intr-un capitol din carte si este documentat cu povesti spectaculoase despre calatoria spre vindecare a pacientilor diagnosticati cu diferite tipuri de cancer. Remisie totala este o carte care se adreseaza celor care sunt in mijlocul tratamentului conventional pentru cancer, celor care cauta alte optiuni deoarece tratamentul a facut tot ce se putea si celor care par sa nu mai aiba alte optiuni ramase, dar inca simt ca viitorul le rezerva posibilitatea sperantei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

78. Cele patru patimi si remediile lor - Nicolae C. Paulescu

Instinctele sunt darurile cele mai pretioase pe care Creatorul le-a dat fiintelor vietuitoare. Ele sunt nu numai niste acte indispensabile vietii, dar in acelasi timp sunt si izvoarele fericirii cand oamenii (probabil si animalele) indeplinesc punctual legile naturii, intr-adevar, ca sa fie fericit, omul nu are alta treaba decat: sa isi sature foamea cu mancaruri gustoase si sa isi potoleasca setea cu apa limpede si rece; sa nu aiba nici un dusman de care sa se teama; sa se bucure de o sotie frumoasa, harnica si inteleapta, care sa ii nasca copii sanatosi si ascultatori; sa isi cladeasca o locuinta confortabila, sa posede o mosioara din care sa scoata hrana familiei si sa isi adune provizii pentru vreme de iarna; in sfarsit, prin calitatile sale intelectuale, sa fie apreciat de semenii sai, care sa il aleaga primar ori deputat si astfel sa ajunga chiar ministru. Prin urmare, cand aceste conditii instinctive sunt indeplinite, omul atinge culmea fericirii.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

79. Conversatii cu Dumnezeu. Volumele I-IV. Editie speciala - Neale Donald Walsch

Volumul 1 (256 pagini) „Profetul” Walsch nu pretinde ca e Mesia unei noi religii, ci doar un om nemultumit care s-a asezat intr-o zi cu stiloul in mana si cu cateva intrebari dure in inima. Cand isi scria intrebarile catre Dumnezeu, si-a dat seama ca El ii raspunde... Rezultatul nu este o carte despre predictii apocaliptice sau excentricitati cultice, ci despre adevaruri perene si accesibile oricui. In volumul de fata, Neale pune intrebari cu privire la probleme personale: dragostea si credinta, viata si moartea, binele si raul, prosperitatea, natura adevarului spiritual si a relatiei cu Dumnezeu. Din dialogul purtat cu Divinitatea se desprind raspunsuri clare si usor de asimilat. Volumul I din Conversatii cu Dumnezeu reprezinta debutul unei serii de carti care au schimbat milioane de vieti inca de la aparitie, in anul 1995, si care inspira si azi, cu aceeasi putere, oameni din intreaga lume.    Volumul 2 (320 pagini) Continuand dialogul cu Dumnezeu, al doilea volum din Conversatii cu Dumnezeu se muta de la problemele personale la preocupari globale, vizand economia si politica planetei. Vei gasi in acest volum intrebari despre natura timpului si a spatiului si despre sexualitatea umana, precum si despre considerentele geofizice si geopolitice ale necesitatii de a ne implica impreuna, la nivel mondial, in solutionarea problemelor comune. Neale si Dumnezeu isi reiau discutia si se indreapta catre subiecte cu o miza mai mare decat problemele personale abordate in dialogul lor anterior, din volumul I. Iar reproducerea acestei conversatii este remarcabil de bine organizata si articulata, de parca Neale ne-a fi anticipat intrebarile proprii. Cei doi interlocutori speciali analizeaza deschis si onest aspecte importante pentru noi toti, ca locuitori ai aceleiasi planete, si construiesc posibile moduri in care se pot rezolva dificultatile daca suntem cu totii dispusi sa ne deschidem mintea si sufletul si sa ne angajam in propria convorbire cu Divinitatea.   Volumul 3 (416 pagini) In conformitate cu primele doua parti din trilogia Conversatii cu Dumnezeu, al treilea volum continua sa clarifice si sa purifice apele noroioase ale existentei noastre spirituale, schimbandu-si insa obiectul si miza: de la problemele individuale si globale la „adevarurile universale”, aplicabile tuturor nivelurilor existentei, de la acela microscopic pana la macrocosmos. Volumul al treilea exploreaza unele dintre cele mai sensibile subiecte ale existentei noastre, la care ne gandim adeseori cu teama si fascinatie: Ce se intampla cand vom muri? Ce este timpul? Suntem singuri in Univers? Dialogul lui Neale Donald Walsch cu Creatorul pune aceste intrebari si multe altele in termeni mult mai simpli si mai usor de inteles. Revelatiile primite, precum si mesajul constant si profund ca, in cele din urma, depinde de noi sa le (re)cunoastem ca adevaruri sau nu ne arata ca Universul este un loc foarte interesant si ca ne apropiem de realizarea potentialului nostru cel mai inalt odata ce intelegem acest lucru.   Volumul 4: Trezirea speciei (256 pagini) Avem probleme. Dar exista ajutor... daca ascultam. In mijlocul noptii de 2 august 2016, Neale Donald Walsch s-a trezit atras intr-un dialog nou si total neasteptat cu Dumnezeu, in care s-a confruntat brusc cu doua intrebari: Oamenii sunt ajutati de Fiinte Foarte Evoluate dintr-o alta dimensiune? Exista un rol-cheie pe care oamenii sunt invitati sa-l joace in cursul propriei evolutii, aderand la o misiune comuna pentru a sprijini planeta in aceste vremuri critice? I s-a zis ca raspunsul la ambele intrebari este „da”. A primit apoi 16 exemple clare despre modul in care Fiinte Foarte Evoluate reactioneaza la viata diferit fata de oameni si cum adoptarea chiar a catorva dintre aceste comportamente poate schimba cursul istoriei lumii spre bine – pentru totdeauna. Aceste informatii constituie structura cartii de fata. Ea este o invitatie puternica pentru fiecare cititor de a stabili terenul pentru explorarile extraordinare ce urmeaza. Continuand din punctul unde s-a oprit Volumul 3 din seria Conversatii cu Dumnezeu, revelatiile despre Fiintele Foarte Evoluate si despre modul in care oamenii obisnuiti pot raspunde chemarii de a ajuta la trezirea speciei umane iti vor extinde viziunea asupra viitorului personal si colectiv.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

80. Puterea extraordinara a subconstientului tau - Joseph Murphy

Unicitatea acestei carti rezida in invataturile sale foarte practice care explica modul in care omul ar trebui sa gandeasca pentru a obtine ceea ce isi doreste. Tehnicile prezentate aici ii permit celui care le aplica sa se conecteze la puterea colosala a subconstientului sau, astfel incat sa obtina rezultate visate. In realitate, omul devine ceea ce gandeste, lucru care explica de ce un om e trist si altul fericit, de ce unul e geniu in ceea ce face, in timp ce altul se zbate o viata si tot nu obtine nimic, de ce unii primesc raspunsuri la rugaciuni, iar altii nu, etc. Cartea lui Joseph Murphy te poate ajuta sa-ti dezvolti acea putere mare din tine care atrage miracolele in viata ta. El o numeste puterea subconstientului, intrucat ea face parte din legile universale care preced orice religie. Oricine citeste atent aceasta carte si aplica legile subconstientului expuse aici, va fi capabil sa dea rugaciunilor sale eficacitate, ajutandu-se astfel pe sine, dar si pe cei din jurul sau. Intelegerea tehnicilor si a metodelor, precum si a scopului pentru care sunt facute, va va ajuta sa obtineti cu ajutorul subconstientului toate lucrurile bune din viata. Fragment din cartea "Puterea extraordinara a subconstientului tau" de Joseph Murphy: "Metoda argumentatiei Numele acestei tehnici este foarte semnificativ. Metoda a fost descoperita de dr. Phineas Parkchurst Quimby, din Maine. Dr. Quimby, care a fost un pionier al vindecarilor prin sugestie, a trait si a activat la Belfast in urma cu 100 ani. O lucrare intitulata "Manuscrisele lui Quimby", publicata in 1921 de catre Thomas & Crowell Company, New York si editata de catre Horace Dresser, se gaseste acum in biblioteca mea. Aceasta carte contine articole din ziare in care se relateaza despre rezultatele remarcabile obtinute prin rugaciune. De fapt, Quimby a reeditat numeroase miracole expuse in Biblie. Pe scurt, metoda argumentatiei folosita de Quimby consta intr-un rationament prin care convingeti bolnavul sau pe dumneavoastra insiva ca boala se datoreaza unor idei gresite, unor temeri nefundamentate, unor prototipuri negative instalate in subconstient. Dupa ce medicul elaboreaza un rationament clar in minte, urmareste sa-si convinga pacientul de faptul ca boala este materializarea unui mod de a gandi cu totul gresit. "

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

81. Despre bani si abundenta - Lise Bourbeau

Lise Bourbeau este autoarea a numeroase best-seller-uri, printre care amintim: Asculta-ti corpul, cel mai bun prieten pe care il ai pe pamant, Asculta-ti corpul, din nou!, Cine esti tu?, autobiografia sa, WOW! Eu sunt Dumnezeu. Si tu esti, Corpul tau Iti spune: iubeste-te!. Este fondatoarea celei mai mari scoli de dezvoltare personala din Quebec. Sustine impreuna cu echipa sa, ateliere si conferinte in toate tarile francofone. Lise Bourbeau raspunde intrebarilor pe care le-a primit in timpul conferintelor si atelierelor sustinute in ultimii ani. Aceasta carte face parte dintr-o colectie de 7 carti, tratand subiecte diferite. Iata cateva intrebari extrase din aceasta carte:  Care este cauza problemelor legate de bani, pe care le au atat de multe persoane in acest moment?  Cand avem convingeri inconstiente, care ne atrag probleme si insuccese, cum le putem schimba pentru a avea o viat.a reusita, din toate punctele de vedere?  Cum as putea sa nu ma mai tem ca imi lipsesc banii?  Ma doare spatele, in partea de jos si nervul sciatic. Mi s-a spus ca aceste afectiuni au legatura cu banii. Este adevarat?  As vrea sa stiu de ce este atat de costisitor sa faci un demers de dezvoltare interioara si cautare spirituala.  Cum se intampla ca, unele persoane obtin totul foarte usor, in timp ce altii trebuie sa faca eforturi drastice pentru a obtine aceleasi lucruri?

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

82. Perceptiile unui nonconformist - David Icke

David Icke ne avertiza inca de acum 30 de ani despre pericolele lumii moderne, despre incercarea elitei de a prelua puterea mondiala, cu sacrificarea unei mari parti a populatiei. Nu de putine ori, Icke a fost ridiculizat pentru avertismentele extreme pe care le-a lansat, iar Facebook si YouTube l-au interzis pentru lungi perioade de timp. Toate acestea pana la inceputul pandemiei COVID-19, pe care el o descrisese deja in amanunt. Pandemia s-a desfasurat pas cu pas exact cum a prezis el. De atunci, lumea a inceput sa il asculte. Ne conduce din umbra un grup de oameni influenti? Este real ce vedem in media sau totul este un spectacol pus in joc pentru a ne influenta reactiile si comportamentul? Este reala pandemia COVID-19 sau este inca un pas inspre limitarea libertatii noastre? Suntem dispusi sa ne cedam libertatea individuala pentru a fi "protejati" de marile guverne manipulatoare ale lumii? Iata niste intrebari care merita raspuns, iar David Icke ne ofera raspunsuri pertinente si ingrijoratoare in noua sa carte Perceptiile unui nonconformist. Teoriile expuse in aceasta carte sunt documentate riguros si sunt insotite de dovezi clare si foarte greu de contrazis. Curajosul demers al lui David Icke de a demasca grupul restrans care ne conduce include nume cunoscute, situatii si date concrete. Nu sunt doar teorii aruncate din imaginatia sa, ci fapte concrete si documentate comise de nume reale. Toate sunt expuse in aceasta carte destinata celor care vor sa afle adevarul despre lumea in care traim astazi. Perceptiile unui nonconformist este o carte actuala, ce vorbeste despre probleme care ne privesc pe toti chiar acum: conducerea maselor prin frica, manipularea prin televiziune si internet, aportul gigantilor media la propagarea fricii si submisiunii, adevaratul scop al pandemiei si al campaniilor internationale de vaccinare, metaversul si alte asemenea subiecte arzatoare. Este o carte care isi va transforma fiecare cititor intr-un "nonconformist", o fiinta umana deschisa care nu poate fi manipulata, o constinta care stie adevarul. O minte indezirabila pentru cei care incearca sa ne transforme in sclavi. Totusi, cartea Perceptiile unui nonconformist nu doar expune perspectivele ingrijoratoare ale prezentului, ci ofera si solutii pe care oricare dintre noi le poate aplica pentru a-si pastra libertatea, atat cat mai este posibil. O carte fenomenala care ar trebui sa fie citita si recitita de cat mai multi oameni! Traducere din limba engleza de Andra Manole.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

83. Vindecarea emotionala - Osho

Vindecarea emotionala. Transformarea fricii, furiei si geloziei in energie creativa Cum impacam nevoia noastra de a ne exprima emotiile cu dorinta de a-i proteja pe altii? Mult prea des ne gasim prinsi in dilema exprimare versus reprimare. Ne temem ca daca ne exprimam adevaratele sentimente ii vom rani si indeparta pe cei apropiati noua. Dar, reprimandu-ne emotiile - chiar si sub imaginea binevoitoare a "auto controlului" -, riscam doar sa ne ranim pe noi insine.   Osho, unul dintre cei mai provocatori invatatori spirituali ai timpului nostru, ne ofera in acest caz o abordare practica si exhaustiva pentru rezolvarea eficienta a acestui conflict. Incorporand materiale noi, nepublicate pana acum, Vindecarea emotionala ne conduce spre intelegerea radacinilor emotiilor noastre, pentru a reactiona in fata situatiilor intr-un mod care ne poate invata mai multe despre noi insine si despre altii si pentru a raspunde la suisurile si coborasurile inevitabile ale vietii cu o mai mare incredere si cu mai mult echilibru.   Privirea unica a lui Osho asupra mintii si a inimii umane merge dincolo de hotarele psihologiei conventionale. Ne invata sa ne traim emotiile pe deplin si sa ne confruntam cu ele in mod creator pentru a ajunge la o viata mai bogata, mai implinita.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

84. Cum gandeste omul Ed.2 - James Allen

Cum gandeste omul / As a man thinketh de James Allen este una dintre cele mai apreciate carti inspirationale din toate timpurile. Ideea scrierii acestei carti s-a nascut din dorinta autorului de a-i ajuta pe semenii sai sa depaseasca suferinta si tristetea in care se zbat cei mai multi dintre ei, cu puterea mintii. Pentru ca, potrivit lui, cauza suferintei si a tristetii se afla in interiorul nostru, mai precis in gandurile noastre.    James Allen (1864 - 1912) a fost un apreciat scriitor si filosof britanic, supranumit „literatul misterios”. Asta pentru ca din biografia sa lipsesc multe elemente. Se stie doar ca s-a nascut intr-o familie bogata si ca a ramas orfan de tata la varsta de 15 ani. Atunci, James Allen si-a intrerupt studiile si a inceput sa munceasca in domeniul administrativ. Intre 1902 si 1912 (cand s-a stins din viata) s-a dedicat total scrisului. Cartea de fata este una dintre cele mai concise si elocvente scrieri ale sale. Sursa lui de inspiratie a fost Lev Tolstoi, simplitatea acestuia regasindu-se in toate scrierile lui. Cum gandeste omul este despre puterea gandului care modeleaza viata fiecaruia dintre noi. Asadar, ideea principala pe care va trebui sa o retii din acest volum este ca: noi suntem propriii nostri creatori.   Cartea este impartita in sapte capitole, dupa cum urmeaza:   Capitolul 1: Gandire si caracter Cum gandeste omul in inima lui, asa este el. - (Pildele lui Solomon 23 / 7)   Acest aforism spune totul despre fiecare dintre noi. E de ajuns sa te gandesti cum sunt gandurile tale in general pentru a-ti raspunde singur la intrebarea: Cine sunt eu cu adevarat? Prin urmare, cuvintele autorului nu mai au nevoie de nicio explicatie: Un caracter nobil, divin, nu tine de privilegiu sau de sansa, ci este rezultatul natural al efortului sustinut de a gandi corect, efectul asocierii indelung pretuite cu gandurile de natura divina. Prin acelasi proces, un caracter josnic si salbatic este rezultatul adapostirii permanente a gandurilor abjecte.   Asadar, propriile ganduri te pot inalta, sau te pot desfiinta, iar cheia (alegerea) este la tine, pentru ca, facand permanent eforturi pentru a te feri de gandurile nocive iti asiguri cresterea  si evolutia spirituala.   Capitolul 2: Efectul gandirii asupra circumstantelor Gandurile bune poarta roade bune, gandurile rele poarta roade rele.   Incearca numai si vei fi uimit! Te indeamna autorul care este de parere ca propriile ganduri ne modeleaza nu numai propriul caracter, dar si lumea din jur. Asadar, nu suntem victimele circumstantelor, ci noi insine ne construim circumstantele prin gandurile pe care le nutrim. Pentru ca nu atragem ceea ce vrem, ci ceea ce suntem si pentru ca nu exista nimic mai adevarat decat faptul ca suntem ceea ce gandim. Autorul exemplifica aici modul in care gandurile rele ne deterioreaza si determina circumstante nefavorabile, in timp ce gandurile bune, dimpotriva, ne fac sa inflorim si sa evoluam.   Capitolul 3: Efectele gandurilor asupra sanatatii si corpului Corpul este servitorul mintii. El se supune operatiunilor mintii, fie ca acestea sunt alese in mod deliberat sau exprimate automat. La porunca gandurilor nelegiuite corpul se cufunda iute in boala si ruina; la ordinul gandurilor vesele si frumoase, se invesmanteaza in tinerete si frumusete.   Si asta nu e tot, privitor la teoria lui James Allen referitoare la relatia dintre ganduri si sanatatea noastra fizica. Dar pentru ca e atat de frumos scris, te las pe tine sa descoperi restul capitolului de unul singur…   Capitolul 4: Gand si scop Puterea creste odata cu scopul.   In cazul in care esti foarte convins ca puterile tale sunt limitate, atunci nu e de mirare ca si obiectivele tale sunt mici. Dar ai incercat vreodata macar sa iti propui un scop cu adevarat mare? Ai vazut atunci cum tu insuti ai fost uimit de propriile puteri?   Capitolul 5: Gandul, factor al realizarii Omul se poate ridica, poate invinge si realiza ceva doar inaltandu-si gandurile. Poate ramane slab, abject si mizerabil numai refuzand sa isi inalte gandurile.   Uneori ni se pare ca oameni cu un caracter indoielnic si rau intentionati o duc mai bine decat cei puri si virtuosi. Dar te-ai gandit vreodata cum poate fi un om fericit atat timp cat sufletul lui e plin de mizerie? Fereste-te de invidie, aroganta, egoism si vicii si iti va fi de ajuns ca sa fii fericit, chiar daca vei duce in continuare lipsa de multe lucruri.   Capitolul 6: Viziuni si idealuri Visatorii sunt salvatorii lumii.   Toate marile realizari ale lumii au fost mai intai niste visuri. Iar visurile sunt rezultat al gandului. Doar cei care au visat cu adevarat sa realizeze lucruri, le-au si infaptuit, caci altfel, din nimic nu se poate naste decat nimic…   Capitolul 7: Serenitate  Omul puternic, calm este intotdeauna iubit si respectat.   Ai observat vreodata ca, atunci cand esti nervos si agitat, apar din ce in ce mai multe motive pentru a fi nervos si nemultumit? Stii de ce se intampla asta? Pentru ca esti nervos! Daca in schimb, atunci cand esti nemultumit sau nervos te opresti pentru o clipa din orice, reamintindu-ti tie insuti sa fii calm, vei vedea cum lucrurile se rezolva de la sine. Asadar, daca singur iti bagi in cap ideea ca nimic nu-ti merge, de ce te mai miri cand constati ca intr-adevar nimic nu iti merge?   Gandurile au puterea de a-ti schimba lumea, asadar gandeste frumos si vei vedea cum brusc, lumea ta va deveni mai buna.   Te las acum sa te delectezi cu un mic fragment din aceasta carte, care in ciuda dimensiunilor ei, chiar are puterea de a-ti schimba viata:   Suflete ravasite de furtuni, oriunde ati fi, in orice conditii ati trai, sa stiti aceasta: in oceanul vietii, insulele binecuvantarii va zambesc si tarmul insorit al idealului vostru va asteapta sosirea. Tineti-va mainile strans pe carma gandirii. In adancul sufletului vostru se odihneste Stapanul poruncitor. El nu face decat sa doarma; treziti-L. Autocontrolul este putere. Gandirea corecta este maiestrie. Calmul este putere. Spuneti inimii voastre: "Pace. Fii linistita."  

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

85. Vieti paralele: Fluctuatii in campul cuantic - Ramtha

O deplasare in campul cuantic aduce o viata paralela, iar acum, tot ce este in acea viata este diferit. Relatia cu tine si cu mediul tau este inaltata, caci ceea ce te constrangea inainte nu mai este o influenta de constrangere in noua deplasare. Acum, esti intr-o existenta paralela. In existenta paralela, mintea noastra nu paraseste corpul in vechea stare, ci mai degraba, corpul poate si el sa traiasca in existente paralele, pentru ca este facut din material cuantic. Acum, el este deplasat in sala cea noua, in viata cea noua - si totul este diferit. Lucrul care devine evident este ca punctul culminant, care iti guverna viata inainte, acum nu mai este. Vechiul punct culminant nu mai este evident in viata cea noua, iar influentele acestuia nu se mai vad in oameni, in locuri, in lucruri, in momente si in intamplari. Acesta este adevarul. Aceasta cunoastere este cheia catre imparatia cerurilor. - Ramtha

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

86. Calea barbatului superior - David Deida

Calea barbatului superior. Indrumar spiritual care te invata sa faci fata provocarilor din partea femeilor, a serviciului si a dorintelor sexuale   David Deida este un autor de succes si expert de renume international in spiritualitatea sexuala, totodata unul dintre cei mai incitanti profesori de spiritualitate si sexualitate ai vremurilor noastre. Cartea sa Calea barbatului superior ofera sfaturi directe, tehnici de sporire a puterii barbatesti si exercitii fizice care vin in ajutorul barbatilor pentru a trai o viata implinita, fara compromisuri. Este o carte care debordeaza de sinceritate si curaj, discutand deschis sexualitatea puternica laolalta cu spiritualitatea puternica. Cuprins:   Prefata la editia aniversara a 20 de ani  Prefata la editia din 2004  Introducere   PARTEA INTAI: CALEA UNUI BARBAT Inceteaza sa crezi ca trebuie sa finalizezi ceva in viata  Traieste cu o inima deschisa, chiar daca doare  Traieste ca si cum tatal tau ar fi murit  Cunoaste-ti adevarata limita si nu te preface Mentine intotdeauna cea mai profunda realizare a ta  Nu te razgandi niciodata doar pentru a multumi o femeie  Scopul tau trebuie sa aiba prioritate fata de relatia de cuplu  Mergi dincolo de limita ta   Fa-o pentru iubire  Bucura-te de criticile prietenilor  Daca nu iti cunosti scopul, descopera-l chiar acum  Fii dispus sa iti schimbi viata in totalitate  Nu iti folosi familia drept scuza  Nu te rataci in sarcini si obligatii  Inceteaza sa mai speri ca relatia ta de cuplu se va simplifica   PARTEA A DOUA: CUM SA TE COMPORTI CU O FEMEIE   Femeile nu mint  Fa-i complimente  Sa o tolerezi inseamna sa ai resentimente fata de ea  Nu iti analiza iubita  Nu sugera ca femeia sa isi rezolve propriile probleme emotionale  Raspunde-i cu aceeasi intensitate — pana la un anumit punct  Nu forta femininul sa ia decizii   PARTEA A TREIA: CUM SA FACEM FATA POLARITATII SI ENERGIEI   Atractia ta fata de feminin este inevitabila  Alege o femeie care te completeaza perfect  Intelege ce este important la femeia ta  Deseori vei dori mai mult de o singura femeie  Femeile tinere iti ofera o energie speciala  Fiecare femeie are o „temperatura” anume, care te poate vindeca sau irita   PARTEA A PATRA: CE ISI DORESC CU ADEVARAT FEMEILE   Alege o femeie care te alege la randul ei  Ceea ce isi doreste cu adevarat nu este ceea ce iti spune  Nemultumirile ei nu se refera la ceva anume  Nu isi doreste de fapt sa fie o prioritate  Istoricul tau impecabil nu inseamna nimic pentru ea  Vrea sa se relaxeze dupa cum ii arati tu    PARTEA A CINCEA: LATURA TA INTUNECATA   Te afli intotdeauna in cautarea libertatii  Stapaneste-ti dorintele intunecate  Isi doreste „durul” din tine  Are nevoie ca nivelul tau de constiinta sa fie in armonie cu energia ei   PARTEA A SASEA: ATRACTIA FEMININULUI   Femininul este din abundenta  Ofera femeilor in varsta dreptul la magia proprie  Transforma-ti dorinta sexuala in daruri  Nu permite niciodata ca dorinta ta sa fie suprimata sau inhibata  Foloseste sarmul ei pentru a strapunge valul iluziei   PARTEA A SAPTEA: TEHNICI FIZICE   Ejacularea ar trebui convertita sau aleasa constient  Focalizeaza-ti respiratia in abdomenul inferior si pe partea anterioara a corpului  Directioneaza energia ejacularii de-a lungul coloanei vertebrale   PARTEA A OPTA: TEHNICI DE YOGA A INTIMITATII PENTRU BARBATI SI FEMEI   Tine cont de asimetria elementara  Esti responsabil de aprofundarea intimitatii  Continua sa practici si sa evoluezi  Restabileste-ti scopul in raport cu tine insuti si cu alti barbati  Practica dizolvarea

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

87. Protocolul de la Toronto - Serge Monaste

Populatiile, dupa cum stim, nu au memorie istorica. Repeta la nesfarsit greselile trecutului, fara a-si da seama ca tocmai aceste erori le-au condus parintii, inaintea lor, spre aceleasi scadente pe care le vor trai sub o forma agravata inainte de sfarsitul secolului nostru. Observati, de exemplu, prin ce au trecut bunicii lor la inceputul acestui secol, gratie muncii inversunate a predecesorilor nos­tri. Dupa ce au cunoscut, fara limite, liberalizarea moravurilor, abolirea moralei si, cu alte cuvinte, ratacirile spiritului, au cunoscut ‚,Criza economica”, iar apoi, razboiul. In prezent, copiii si nepotii lor se indreapta spre un deznodamant asemanator, dar si mai grav, caci de asta data finalul ne va permite in sfarsit sa ne punem pe picioare ‚,Noua Ordine Mondiala”, fara ca nici unul dintre ei sa-si dea seama, fiind mult prea preocupati cu totii de a-si satisface in proportie exagerata necesitatile senzuale cele mai primare. „Planul rosu”

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

88. Jocul vietii si cum sa-l joci - Florence Scovel Shinn

Tot ce este al meu prin drept divin este liber acum si ma intampina pe mine intr-o mare avalansa de abundenta, in mod miraculos, prin harul lui Dumnezeu. Sunt inundat acum de fericirea care mi-a fost planuita mie dintr-un inceput. Hambarele mele sunt pline, cupa mea se revarsa de bucurii.   Surprize minunate vin spre mine in fiecare zi, privesc uimit la tot ce se afla inaintea mea. Sunt plin de armonie, fericit, radind de bucurie si detasat de tirania fricii.   Carte recomandata de  Niculina Gheorghita  in cadrul proiectului Libris, " Oameni si carti ". Fragment din volumul "Jocul vietii si cum sa-l joci" de Florence Scovel Shinn: "Cand omul cere cu credinta, trebuie sa primeasca, fiindca Dumnezeu ii ofera propriile lui cai, cu conditia ca omul sa asculte inspiratia divina si sa i se conformeze. Am fost uneori intrebata: „Presupunand ca cineva are talente, cum poate sti pe care trebuie sa-l aleaga?" — cerand sa-i fie aratat in mod hotarat. „Spirit infinit, da-mi o indrumare hotarata, descopera-mi perfecta mea expresie de sine, arata-mi care talent trebuie sa-l folosesc acurn". Sau, am cunoscut oameni care erau pusi deodata in fata unei situatii noi si nu stiau cum sa faca fata surprizei. In astfel de cazuri se pronunta cuvintele: „Sunt pe deplin pregatit pentru planul divin al vietii mele" si fii fara teama in orice imprejurare te afli. Vei face fata cu succes. Exista oameni care stiu sa daruiasca cu generozitate, dar nu stiu sa primeasca. Ei refuza darurile din orgoliu sau din alte ratiuni negative, barandu-si drumurile in felul acesta. De aceea se si gasesc invariabil cu putin sau cu nimic. De exemplu, o persoana care a refuzat un cadou oferit cu generozitate a pierdut tot ce avea intr-un timp scurt. Trebuie sa primesti cu bucurie painea care ti se intoarce tie peste ape, liber e datul, liber e luatul (primitul). Exista totdeauna un echilibru perfect intre ceea ce dai si ceea ce primesti si cu toate ca trebuie sa dai fara gand rau, de intoarcere, tu violezi legea daca nu primesti ce se intoarce la tine, flindca toate darurile vin de la Dumnezeu iar omul nu e decat acela care le mantuie. Nu trebuie sa ne tulbure vreodata vreun gand de saracie sau de umilinta fata de acela care da. Dumnezeu iubeste omul care primeste cu placere tot asa de mult ca si pe acela care da cu placere. Am fost intrebata deseori de ce un om se naste bogat ori sanatos, iar altul sarac ori bolnav. Raspunsul e simplu: unde exista un efect, exista cu siguranta si o cauza. Acestei intrebari de mai sus i se gasesc explicatii cu ajutorul legii reincarnarii. Omul este dator sa treaca prin multe nasteri si morti pana ajunge in etapa spirituala de perfectiune care ii perrnite eliberarea. De la o viata la alta, omul este atras pe Pamant de dorintele lui nesatisfacute, pentru a-si plati datoriile karmice, ca sa-si indeplineasca destinul. Omul nascut bogat si sanatos a avut proiectate in subconstient imagini dc sanatate si de bogatie dintr-o viata anterioara, iar omul sarac si bolnav imagini de boala si saracie. Omul manifesta pe orice plan suma totala a credintelor lui subconstiente."  

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

89. Creierul. Creatorul realitatii si al unei vieti nobile - Ramtha

Aceasta carte prezinta o colectie din cele mai patrunzatoare si fascinante invataturi ale lui Ramtha despre creier, despre arta de a cultiva creierul si de a-i realiza cel mai maret potential.   Creierul este cel mai necesar element pentru un Dumnezeu, deoarece fara acesta nu exista nici un vis. Fara creierul care sa mentina visul, sa ia un pic de constiinta si apoi sa-l construiasca, nu evoluam. - Ramtha Cu cat contemplam mai mult un gand nobil - un gand filozofic, nobil, oricat ar fi el de obisnuit sau de scandalos - creierul vostru construieste un model, o idee, si o aseaza drept in lobul frontal. Orice ajunge in acest loc pretios, devine lege. - Ramtha Aceasta carte e impartita in trei parti. Prima parte, Cum creeaza creierul realitatea, da tonul si descrie diferitele parti ale creierului si ale sistemului nervos implicate in crearea realitatii. Ramtha ne arata ca aceasta se intampla de fapt tot timpul si descrie in detaliu de ce avem nevoie pentru a ne dezvolta arta gandului intentionat si a observarii. Partea a doua, Deschiderea usii catre subconstientul profund, este cheia, deoarece explica multe mistere antice despre puterea divina ce se afla in fiecare flinta umana. Ramtha explica ca usa ascunsa catre inteligenta divina si puterea creatiei este o parte  reala si o functie naturala a creierului uman. Cea de a treia parte a cartii, Pe aripile unui gand nobil, este o invitatie ce ne inspira sa tindem spre o minte mai mareata care la randul ei produce in mod natural o viata mai minunata. Aceasta este cunoasterea legendara pe care Maestrii si oamenii vestiti din vechime au descoperit-o si au ajuns sa o cunoasca in viata lor.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

90. Gromovnicul cel mare - Dan-George Uza

Gromovnicul cel mare. Carte populara de prevestiri dupa zodii si planete in care se cuprind 140 de ani incepandu-se de la anul 1941 si slujind pana la anul 2080 I-am cautat si ei in cartea de zodii, cum ti-am cautat si dumitale. Foarte bine si foarte adevarat i-am spus, si socot ca nici dumneata n-ai ramas nemultamita. Se-ntelege, caci altfel nu se poate, jupaneasa Ancuta, caci eu in tasca asta de la sold am carte veche intru care se spune tot adevarul... - Mihail Sadoveanu, Hanu-Ancutei, 1928   Cartea de zodii, Calendarul asezat pe planete sau Gromovnicul... toate sunt denumiri echivalente pentru o carte-oracol cu substrat astrologic, un horoscop al satului romanesc de demult, impletit cu elemente de meteorologie populara, pe care il aducem acum la lumina intr-o editie revizuita, prelucrata si adnotata. Crezute intocmai sau respinse drept simple superstitii, prevestirile si sfaturile sale intregesc bogatul tezaur al cultului astral romanesc.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

91. Reiki pe intelesul tuturor - Torsten A. Lange

Reiki pe intelesul tuturor. Vindeca-ti corpul si mintea cu ajutorul puterii energiei universale Reiki este unul dintre cele mai cunoscute sisteme de energie vindecatoare din lume. Aparut in Japonia, la inceputul secolului XX, este simplu de invatat si poate sa fie utilizat de oricine a fost acordat la el. E uluitor: te inscrii la un curs de Reiki, iar cateva ore mai tarziu te intorci acasa cu "maini vindecatoare", trasatura caracteristica a Reiki.   Reiki e usor de invatat - dar e si usor de inteles gresit. in spatele simplitatii metodelor sale, se ascunde o profunzime foarte mare. Daca vrem sa-l intelegem asa cum se cuvine, trebuie sa-l privim atat sub forma unei terapii alternative, cat si a unei cai spirituale. Chiar daca ne concentram pe o singura perspectiva, cealalta e mereu prezenta. Ceea ce face Reiki atat de unic este faptul ca cele doua sunt strans intretesute: vindecarea si dezvoltarea personala nu pot sa fie separate. Intr-adevar, asa a si inceput totul: prin dezvoltarea spirituala a unui individ, un barbat japonez pe nume Mikao Usui care, spre marea sa mirare, s-a ales in cele din urma cu maini vindecatoare. Dar, in loc sa se considere un mare vindecator, s-a gandit: Daca eu pot sa fac asta, ar trebui sa poata si altii. La urma urmelor, intreaga lume are nevoie de vindecare! Asa ca a creat un sistem care sa poata sa fie invatat de oricine. Am putea spune ca a democratizat vindecarea prin intermediul palmelor. Nu mai e disponibila doar pentru sfinti si samani - ne e adresata tuturor (si daca esti un sfant, oricum o sa beneficiezi de pe urma ei). Si totusi, atunci cand trebuie sa explice ce anume reprezinta Reiki de fapt si cum functioneaza, majoritatea oamenilor nu stiu sa faca asta. Practicantii simt de obicei o senzatie fizica in maini, iar beneficiarii, senzatii puternice de caldura sau de deplasare a energiei, dar rezultatele pot sa fie extrem de variate. Tatei, Reiki i-a adus vindecarea fizica. Dar nu s-a oprit acolo. Gandurile lui au trecut repede de la Am supravietuit! la De ce am supravietuit? Ce trebuie sa invat din asta? Ce trebuie sa schimb? Cat timp astepta masina care sa-l transporte de la spital acasa, m-a sunat si mi-a zis: "Nu o sa continui sa traiesc asa cum am facut-o inainte. Acum am inceput sa inteleg atatea". - Autorul

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

92. Jurnal de cuplu. Primeste iubirea pe care o doresti - Harville Hendrix , Helen LaKelly Hunt

Jurnal de cuplu. Primeste iubirea pe care o doresti. Ghidul practic de regasire a fericirii in relatie Acest ghid a ajutat milioane de oameni sa aiba relatii fericite si implinitoare, fiind recomandat in fiecare zi de terapeutii profesionisti si de cuplurile fericite din intreaga lume. Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen LaKelly Hunt te invata cum sa reinvii romantismul in cuplul tau si cum sa elimini negativitatea din interactiunile zilnice, pentru a te ajuta:  Sa descoperi adevaratele motive care au dus la alegerea partenerului tau actual Sa elimini lupta pentru putere care distruge intimitatea in cuplu Sa inveti sa-l asculti cu adevarat pe celalalt, si sa te simti, la randul tau, ascultat si inteles Sa aduceti rasul si joaca in relatia voastra Sa incepeti vindecarea experientelor copilariei timpurii prin deprinderea de noi comportamente Sa deveniti cei mai buni prieteni Sa definiti o viziune comuna a relatiei voastre ideale   Este un instrument de lucru pentru cei care au inteles ca relatia de cuplu poate fi cel mai important motor in dezvoltarea personala si baza unei vieti fericite si pline de succes pe toate planurile. Deveniti cel mai conectat cuplu folosind acest ghid revolutionar, care combina stiinta comportamentala, psihologia profunzimii, teoria invatarii sociale, terapia Gestalt si neurostiinta interpersonala pentru a va ajuta, pe tine si pe partenerul tau, sa va recapatati bucuria vietii, sa sporiti apropierea dintre voi si sa traiti implinirea unei relatii profunde si vindecatoare.   Ce faceti cand in relatia voastra nimic nu mai e "ca la inceput"? Cinele incantatoare in doi, orele care pareau clipe in care va impartaseati secrete si va povesteati pretioase amintiri, noptile voluptuoase care nu pareau nicio- data de ajuns sunt undeva departe, intr-o lume paralela la care pare imposibil sa mai ajungeti acum. Daca ati trecut prin asa ceva vreodata si in momentul de fata pare ca ati pierdut, nu renuntati. Orice ar spune unii, stiinta relatiilor interpersonale s-a dezvoltat intr-atat incat sa va ajute sa vindecati aceste rani si sa va reconectati intr-o dimensiune a iubirii mai profunda si mai autentica decat ati trait vreodata. E adevarat, trebuie sa depuneti un anumit efort, dar ce lucru important pe lumea asta poate fi dobandit altfel? Efortul consta in a parcurge cu simt de raspundere cele 12 sesiuni de lucru din Jurnalul de cuplu alcatuit de Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen LaKelly Hunt, un instrument care a salvat deja mii de relatii din toata lumea.    Pentru a incepe, aveti nevoie de: Doua exemplare ale Jurnalului, cate unul pentru fiecare; Cartea Primeste iubirea pe care o doresti semnata de Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen LaKelly Hunt; Hotarare, rabdare si incredere ca problemele se pot rezolva.   Nu luati nicio hotarare decisiva in legatura cu relatia voastra inainte de a trece prin cele 12 sesiuni. Veti avea o cu totul alta perspectiva dupa aceasta experienta care va poate salva.   Societatea a institutionalizat permisiunea pentru divort, urmand dorinta copilareasca de a avea o relatie ideala, lipsita de conflict, ceea ce reprezinta o distorsiune a procesului natural. Divortul si despartirea nu rezolva problemele relatiei. Putem scapa de partenerii nostri, dar problemele noastre raman si le transportam in urmatoarea relatie. Divortul nu este compatibil cu intentiile naturii. [...] Iubirea romantica este facuta sa se termine. Este lipiciul care leaga initial doi oameni incompatibili, astfel incat ei sa recreeze scenariile din copilarie si, intr-un final, sa descopere iubirea si grija de care au nevoie de la cineva care pare o copie a parintilor. Pentru a restaura experienta conectarii fericite, relatiile noastre trebuie sa creasca dincolo de stadiile iubirii romantice si al luptei de putere. [...] Schimbarea este catalizatorul vindecarii. Schimbandu-ne pentru a-i oferi partenerului ceea ce are nevoie, ne vindecam propriile rani. Propriul nostru comportament s-a nascut ca raspuns la privatiunile concrete din viata noastra, reprezinta modul in care ne-am adaptat la pierdere. Oferindu-i partenerului ceea ce ne este cel mai greu sa dam, suntem nevoiti sa scoatem la lumina sinele nostru ascuns, sa ne asumam trasaturile pe care ni le-am reprimat (in loc sa le proiectam asupra partenerului) si sa reinsufletim acele parti atrofiate din noi. Cand ne schimbam comportamentul pentru a-i raspunde partenerului, il vindecam pe el si ne vindecam si pe noi. - Autorii

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

93. Zonele tale eronate - Wayne W. Dyer

Zonele tale eronate: Invata cum sa-ti controlezi gandurile si emotiile, ca sa-ti cladesti liber destinul Zonele tale eronate: Invata cum sa-ti controlezi gandurile si emotiile, ca sa-ti cladesti liber destinul / Your Erroneous Zones: Step-by-Step Advice for Escaping the Trap of Negative Thinking and Taking Control of Your Life de Wayne Dyer este volumul in care autorul isi foloseste experienta acumulata ca psihoterapeut pentru a te ajuta sa iti infrunti si sa iti depasesti comportamentele distructive (zonele tale eronate) astfel incat sa preiei controlul asupra propriei tale vieti. Dar Zonele tale eronate este in egala masura o carte despre cum sa traiesti eficient, fara a-ti consuma inutil energia, si mai presus de toate, este o carte despre cum sa fii mai fericit si mai multumit de viata ta, scapand odata pentru totdeauna de acele comportamente care iti pun piedica in calea evolutiei.   Wayne W. Dyer (1940 - 2015) a fost doctor in psihologia de consiliere, scriitor si conferentiar pe teme de psihologie si spiritualitate, dar si un foarte apreciat speaker motivational, distins in anul 1987 cu premiul Golden Gavel. Cartea lui de debut - Zonele tale eronate - s-a bucurat de un succes rasunator, devenind una dintre cele mai bine vandute carti din toate timpurile. Wayne Dyer este autorul a peste 40 de carti (pentru copii, adolescenti si adulti), multe dintre acestea devenind bestselleruri la nivel international. Exista o solutie spirituala pentru orice problema/ There Is a Spiritual Solution To Every Problem, Intelepciunea evurilor/ Wisdom of the Ages, Cele 10 secrete ale succesului si pacii launtrice / 10 Secrets for Succes and Inner Peace, Fii stapan pe viata ta! / Pulling Your Own Strings sunt doar cateva dintre cartile de succes ale lui Wayne Dyer aparute la Editura ACT si Politon.   Zonele tale eronate a vazut lumina tiparului la date de 1 august 1976. Intre timp, a devenit una dintre cele mai bine vandute carti din toate timpurile, cu aproximativ 35 de milioane de exemplare vandute. Cartea a figurat timp de 64 de saptamani pe lista bestsellerurilor New York Times (pana pe 13 noiembrie 1977), atingand apogeul succesului pe 8 mai 1977, cand a ajuns pe locul I al acestui top. Cum se explica succesul ei rasunator? Explicatia este destul de simpla, daca ne gandim ca aceasta carte este despre fiecare dintre noi si despre defectele pe care le avem. Insa, asa cum era de asteptat de la un psihoterapeut, autorul nu se preocupa in principal de ceea ce este gresit in purtarea noastra de zi de zi, ci mai cu seama de oferirea de solutii pentru a corecta aceste defecte, astfel incat traiul nostru sa devina ceea ce ar trebui sa fie cu adevarat: o sarbatoare pe care sa o celebram in fiecare zi si nu un chin continuu. Asadar, scopul parcurgerii acestei carti nu ar trebui sa fie doar acela de a-ti satisface  curiozitatea si pasiunea pentru citit, ci eliberarea din zonele tale eronate, pentru a ajunge astfel sa te bucuri pentru totdeauna de viata pe care ti-o doresti!   Fiecare capitol al cartii este conceput ca o sedinta de consiliere psihologica si include: explorarea dificultatii si a contextelor in care comportamentul distructiv iese la iveala, analiza comportamentului autodistructiv, intelegerea profunda a cauzelor sale si strategiile concrete pentru eliminarea ariei problematice. Astfel, cele doua teme principale ale cartii de fata sunt: capacitatea de a face alegeri cu privire la propriile emotii. preluarea controlului asupra momentelor pe care le traiesti in prezent. Dar pana a trece la dezbaterea propriu zisa a acestor teme, autorul iti prezinta un set de 25 de intrebari cu ajutorul carora iti vei da seama care este capacitatea ta in momentul de fata de a alege fericirea si implinirea. Aceste intrebari te vor face sa te gandesti la lucruri pe care poate ca le-ai trecut cu vederea pana acum, precum: De ce esti nefericit? Din cauza ta sau a celor din jurul tau? De ce nu ai incredere in tine? Pentru ca cei din jur cred ca tu nu esti indeajuns de bun sau pentru ca tu crezi asta? De ce ai nevoie de aprobarea celor din jur pentru tot ce faci, ce gandesti, ce decizi? E din vina ta sau poate ca tu esti doar victima acestui comportament indus tocmai de cei care ar fi trebuit sa sadeasca in tine semintele increderii? Te invit sa gasesti un raspuns la fiecare dintre aceste intrebari, dar si la multe altele, pe parcursul acestei carti, care poate fi de ajutor oricarui individ, oricat de echilibrat si de cumpatat s-ar considera.   Cartea este impartita in 12 capitole, dupa cum urmeaza:   Capitolul I: Preia controlul asupra propriei persoane. Esenta maretiei rezida in capacitatea de a alege implinirea personala, in circumstante in care altii aleg nebunia. Viata e prea scurta pentru a-i risipi pretioasele clipe, prin urmare sfatul autorului este sa inveti sa te bucuri de ea, indiferent care ar fi circumstantele si mai ales sa traiesti din plin momentul prezent. Iar pentru a face asta, trebuie mai intai sa devii stapanul propriilor emotii si sa inveti sa le gestionezi. Asadar, daca tu crezi ca anumite lucruri sau anumiti oameni te fac nefericit, trebuie sa stii ca nu este asa. Tu singur te faci nefericit, din cauza gandurilor pe care le ai vizavi de oamenii sau lucrurile din viata ta. Asadar, schimbandu-ti modul de a gandi in legatura cu emotiile pe care le ai, iti vei schimba modul in care te vei simti si vei trai in fiecare zi. In plus, considera, in ciuda a ceea ce s-a crezut pana acum, o viata fericita, fructuoasa, traita in fiecare zi si in fiecare moment prezent al fiecarei zile - ca fiind adevaratul barometru pentru masurarea inteligentei. Pentru ca, este de parere autorul, ,,daca esti fericit, daca valorifici la maximum fiecare moment al vietii tale, atunci esti o persoana inteligenta."   Capitolul II: Prima iubire   Stima de sine nu poate fi generata de altii. Esti meritoriu pentru ca asa consideri tu. Daca depinzi de altii pentru a te considera valoros, atunci vorbim de stima celorlalti.   Pentru a-i accepta pe ceilalti asa cum sunt ei trebuie sa incepi cu a te accepta pe tine. Cu a te iubi pe tine insuti mai exact, asa cum esti, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Tot aici, vei afla care sunt cele mai frecvente obiceiuri depreciative la adresa propriei persoane si vei intelege ca nu ai nevoie sa convingi pe nimeni de nimic intrucat acceptarea launtrica este tot ce ai nevoie, ea neavand nimic de-a face cu opiniile altor persoane.  Tot in aceasta sectiune vei gasi si cateva exercitii care te vor ajuta sa te iubesti mai mult si deci sa capeti mai multa incredere in tine.   Capitolul III: N-ai nevoie de aprobarea lor   Nevoia de aprobare e sinonima cu a spune: "Parerea ta despre mine este mai importanta decat propria mea opinie despre mine." Oamenii care cauta mereu sa obtina aprobarea celor din jurul lor pentru modul cum gandesc, cum se comporta, cum se imbraca, cu cine se intalnesc, etc, nu reusesc sa fie cu adevarat fericiti niciodata. De aceea trebuie sa inlaturi aceasta zona eronata din comportamentul tau. Tot aici vei intelege unde isi are originea aceasta atitudine de a cauta aprobare in jurul tau pentru tot ceea ce faci; vei gasi o lista de comportamente tipice celor care cauta aprobare; dar si o serie de strategii potrivite pentru a te elibera de aceasta nevoie de aprobare.   Capitolul IV: Elibereaza-te de trecut   Numai o fantoma bantuie in trecut, cautand sa-si justifice existenta prin viata pe care a trait-o deja. Esti ceea ce alegi astazi, nu ce-ai ales in trecut. De-a lungul timpului toti adunam in noi diferite frustrari, care ajung sa devina toxice la un moment dat si sa ne puna piedici in calea atingerii adevaratului nostru potential. Asta pentru ca la un moment dat, cineva sau chiar noi insine ne-am bagat in cap tot felul de limite: nu sunt bun la asta, nu pot face asta, n-o sa pot niciodata sa... Convingerile limitative sunt nocive pentru ca uneori ajung sa ne urmareasca o viata intreaga si sa ne impiedice sa facem ceea ce ne dorim. De aceea, autorul ne propune aici o serie de strategii pentru a te elibera de trecut si a elimina convingerile nimicitoare. Pune-le in practica si nu vei mai spune niciodata: Nu pot!   Capitolul V: Emotii inutile - vinovatia si ingrijorarea   Daca tu crezi ca, simtindu-te prost sau facandu-ti griji suficient de mult, vei schimba un eveniment din trecut sau din viitor, inseamna ca traiesti pe o alta planeta, intr-o alta realitate.   Ce usor este sa sadesti sentimentul de vinovatie in mintea cuiva... Parintii isi determina copiii sa faca anumite lucruri facandu-i sa se simta vinovati daca ii refuza; partenerii de cuplu isi determina partenerii de viata sa se simta vinovati ori de cate ori sunt nemultumiti; copiii nostri ajung sa ne faca sa ne simtim vinovati pentru nefericirea lor atunci cand nu primesc tot ce vor; scoala ii face pe copii sa se simta vinovati atunci cand nu se ridica la inaltimea asteptarilor; societatea ne face sa ne simtim vinovati cand incalcam vreo norma; propriile noastre instincte sexuale ne fac sa ne simtim vinovati. Astfel, nu e deloc de mirare ca aproape mereu avem cate un motiv sa ne simtim vinovati. Dar sentimentul de vinovatie nu este singurul care nu ne lasa sa traim. Mai sunt si grijile. Noi oamenii avem un talent neobisnuit de mare de a ne face griji din orice. Autorul iti prezinta aici o lista cu cele mai frecvente motive pentru care ne facem griji si ne convinge totodata de inutilitatea acestui tip de comportament, furnizandu-ne in acest sens un set de strategii pentru a scapa de ingrijorare.   Capitolul VI: Exploreaza necunoscutul Numai cei nesiguri cauta cu inversunare siguranta.   Autorul iti va adresa in aceasta sectiune o intrebare care te va pune cu siguranta pe ganduri: ai trait peste 10.000 de zile sau ai trait o singura zi de peste 10.000 de ori? Daca raspunsul tau inclina mai mult spre a doua parte a intrebarii, inseamna ca, in mod sigur, ar trebui sa faci ceva mai mult loc spontaneitatii in viata ta, lasand fricile la o parte. Autorul vorbeste aici asadar despre: capcana de a avea mereu un plan; despre sursele interne, respectiv externe ale sigurantei de sine; dar si despre frica de esec si despre perfectionism, prezentand totodata cateva comportamente tipice care ii caracterizeaza pe cei carora le este teama de necunoscut. Dar si mai interesante ti se vor parea cu siguranta aici cele cateva strategii pentru a intelege si a gestiona misterul si necunoscutul, prezentate de autor. Acestea nu te vor ajuta doar sa descoperi gustul placut al necunoscutului, dar si sa explorezi viata cu mai multa pasiune si spirit de aventura.   Capitolul VII: Darama barierele conventionale   "Oamenii macina si iar macina in moara banalitatilor si nu iese nimic altceva decat tot ce-au pus acolo. Dar in momentul in care ei renunta la obiceiurile vechi pentru un gand spontan, atunci poezia, intelepciunea, speranta, virtutea, cultura, anecdotele, toate sar in ajutorul lor." - Ralph Waldo Emerson, Literary Ethics /Etica literara   Enculturatia este absolut necesara pentru fiecare dintre noi. Este normal sa respecti regulile si legile unei societati atat timp cat traiesti in societate, dar cand acest lucru este dus la extrem, cand viata ajunge sa insemne numai reguli si legi formulate de altii si nu de tine insuti pentru propria viata, totul risca sa devina lipsit de sens. De aceea, sfatul autorului este sa ai intotdeauna curaj sa iti trasezi propriile cai, fara a incalca insa conventiile si normele societatii in care traiesti, fiind constient in acelasi timp de faptul ca viata nu inseamna numai "corect" sau numai "gresit", dar si de faptul ca "ar fi bine", "ar trebui" si "s-ar cuveni" sunt de multe ori doar niste formule absurde si ca nu e in regula sub nicio forma sa fii in permanenta altfel decat cum vrei sa fii de fapt. Pentru ca a fi tu insuti inseamna pana la urma a fi lipsit de nevoia unui sistem de sprijin extern. Pentru a-ti da seama daca faci parte din randul celor care fac exces de conformism, autorul iti prezinta aici care sunt cele mai frecvente obisnuinte conformiste din cultura noastra, dar si cateva modalitati de a te vindeca de... "trebuie".   Capitolul VIII: Capcana dreptatii   Daca lumea ar fi atat de organizata incat totul sa decurga asa cum se cuvine, fiintele n-ar putea supravietui nici macar o zi. Pasarilor li s-ar interzice sa mai manance viermisori si interesele fiecarui om ar trebui respectate.   Oamenii care se raporteaza frecvent la altii in viata de zi cu zi rostesc probabil cel mai frecvent aceasta propozitie: Nu-i corect. Oamenii care se concentreaza mai mult pe ei insisi si pe propria lor viata, nesimtind nevoia sa se raporteze la altii, sunt in schimb mai multumiti si mai fericiti. Asadar, incearca sa te gandesti mai mult la ce poti face tu pentru propria fericire si mai putin la: cat de putin muncesc altii in comparatie cu tine si ce bine le este, ce obraznici sunt unii si totusi sunt apreciati de ceilalti sau la cat de needucati sunt copiii vecinului si totusi au note mai bune decat ai tai. Intotdeauna vor exista oameni mai slab pregatiti care se vor bucura de mai mult succes ca tine, dar depinde de tine caror lucruri vrei sa le acorzi mai multa importanta in viata. Autorul iti va furniza aici o lista cu comportamente specifice celor care gasesc mereu nedreptati in viata, dar si cateva dintre beneficiile psihologice ale celor care cauta dreptatea cu orice pret. Tot aici vei gasi cateva strategii pentru a renunta la insistenta inutila de a se face dreptate in lume.   Capitolul IX: Renunta la tergiversare - chiar acum   Ca sa amani ceva, nu-i nevoie sa transpiri niciun pic.   Filozoful american Donald Marquis numea tergiversarea "arta de a tine pasul cu ziua de ieri". Wayne Dyer completeaza aceasta definitie cu "si de a evita ziua de azi", pentru ca, in opinia lui, tergiversarea inseamna a evita sa traiesti prezentul la capacitate maxima. Asadar, acest capitol este despre capacitatea ,,extraordinara" pe care o au anumiti oameni de a amana tot timpul lucrurile pe care le au de facut, dar si despre cat de multe alte lucruri ar putea face, daca nu ar mai repeta la infinit acest comportament. Asadar, daca tergiversarea te-a impiedicat mereu sa faci lucrurile la timpul lor, citeste acest capitol pentru a descoperi cateva comportamente specifice tergiversatorilor, cateva motive pentru care amanam sa facem lucruri in loc sa le facem pur si simplu, si a afla cateva tehnici care te vor ajuta sa nu mai tergiversezi. Cu alte cuvinte, citeste acest capitol si devino un om care actioneaza, nu unul care viseaza, spera sau critica.   Capitolul X: Declara-ti independenta   In orice relatie in care doi oameni devin unul, rezultatul va consta in doua jumatati de om.   Ce poate fi mai rau decat un adult dependent de un alt adult? Unii parinti isi cresc copiii in asa fel incat la maturitate dependenta acestora de ei sa fie garantata. Insa acesti copii vor intampina mari dificultati sa se adapteze in societate si sa se descurce pe cont propriu. Vor depinde mereu de altcineva pentru a realiza orice si, mai mult ca sigur, vor creste si ei la randul lor alti copii dependenti. Asadar, cum ar trebui sa ne comportam ca parinti pentru a le insufla copiilor inca de mici spiritul independent? Cum ar trebui sa se comporte o femeie in casnicie pentru ca sotul sa nu o considere prea independenta? De ce intre soti ar trebui sa existe o anumita distanta, si de ce nu trebuie confundata dependenta de partener cu dragostea? Raspunsurile la aceste intrebari le vei gasi in aceasta sectiune a cartii, alaturi de cateva comportamente frecvente, specifice dependentei sau care incurajeaza dependenta, cateva consideratii referitoare la motivele pentru care unii oameni prefera sa isi mentina acest comportament dependent, dar si un plan demn de pus in aplicare pentru a scapa de comportamentul dependent.   Capitolul XI: Spune adio furiei   Singurul antidot pentru furie este renuntarea la convingerea inradacinata ,,ce bine-ar fi, daca ai fi ca mine.   Lumea nu este intotdeauna asa cum ne-ar placea noua sa fie. Asta e sigura realitate pe care o avem la dispozitie deocamdata si e valabila pentru toti. Sansele ca aceasta situatie sa se schimbe sunt nule, prin urmare, de fiecare data cand te vei enerva in viitor gandeste-te ca nu are sens sa suferi sau sa te lasi imobilizat in fata realitatii. De ce sa iti consumi inutil energia pentru niste lucruri care nu se vor schimba niciodata? Nu e mai bine oare sa accepti pur si simplu faptul ca oamenii din jurul tau au dreptul sa fie diferiti, conservandu-ti astfel energia care altfel s-ar irosi pe niste nervi care nu numai ca iti creeaza o stare proasta, dar te afecteaza si la nivel fizic mai mult decat iti poti inchipui in momentul de fata? Autorul iti propune aici o serie de remedii cu ajutorul carora vei putea sa iti infrangi de cele mai multe ori impulsul de a te infuria, alegand de fiecare data... cai alternative. Tot aici vei gasi cele mai frecvente scuze pe care le folosim adesea pentru a ne scuza comportamentul furios, dar si cateva strategii pentru a renunta la furie. Dar si un sfat cat se poate de bun: Furia este o modalitate de a folosi lucrurile din exteriorul tau pentru a motiva felul in care te simti. Lasa-i pe ceilalti sa-si traiasca viata lor. Fa-ti propriile alegeri - si nu mai permite sa fie incarcate de furie.   Capitolul XII: Portretul unei persoane care si-a extirpat toate zonele eronate   Sunt prea ocupati sa fie ei insisi, ca sa mai observe ce fac vecinii lor.   In ultima sectiune a cartii, Wayne Dyer iti prezinta toate argumentele pentru care merita sa parcurgi aceasta carte si acest drum de eliberare de zonele tale eronate. Cu siguranta ca nu vom reusi toti sa ne eliberam de toate comportamentele noastre distructive, dar, cu certitudine ca, devenind constienti de lucrurile care ne impiedica sa traim si sa fim fericiti, ne vom stradui mai mult in viitor sa le evitam. Iata asadar in randurile de mai jos doar o parte din beneficiile pe care ti le poate aduce eliberarea din zonele tale eronate: Persoanele lipsite de zone eronate nu isi fac griji. Situatii care aproape ii innebunesc pe altii, ei bine, pe acesti indivizi nu ii afecteaza aproape deloc. Nu isi fac nici planuri, nici rezerve pentru viitor. Refuza sa se ingrijoreze si nu se lasa atinsi de nelinistea care vine la pachet cu ingrijorarea. Ei nu stiu cum sa isi faca griji. Acest lucru nu face parte din "compozitia" lor. Nu sunt neaparat calmi in orice moment, dar nici nu sunt dispusi sa isi petreaca prezentul stresandu-se din cauza unor lucruri din viitor pe care nu le pot controla. Sunt foarte orientati inspre clipa de fata si au un radar intern care pare sa le aminteasca mereu ca grijile se resimt doar in prezent si ca ar fi ceva nesocotit sa iti traiesti viata impovarat clipa de clipa. Acesti oameni traiesc in prezent, nu in trecut si nici in viitor. Nu se simt amenintati de necunoscut si cauta sa traiasca experiente noi, cu care nu sunt familiarizati. Adora ambiguitatea. Savureaza prezentul in orice moment, constienti ca doar de el dispun. Nu planuiesc evenimente de viitor, astfel incat sa trebuiasca sa treaca perioade lungi de inactivitate in care sa astepte o bucurie. Traducere din limba engleza de Alexandra Tabara.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

94. Ingerii Indigo. Carti oracol - Doreen Virtue , Charles Virtue

Persoanele indigo sunt conducatori hotarati, cu o inuitie puternica si cu aptitudini spirituale innascute, printre care si capacitatea de a recunoaste adevarul. Cu toate acestea, in aceasta lume complicata, chiar si persoanele indigo au nevoie de ajutor in a sti ce pas sa faca mai departe, in misiunea lor, in reiatii si in alte domenii ale vietii. In ghidul care insoteste cartile de tarot, Doreen si Charles Virtue explica sensul fiecarei carti de tarot din setul de 44, prezentand sfaturi speciale pentru copiii si adultii indigo... impreuna cu parintii si invatatorii acestora. Fiecare dintre cele 44 de carti minunat ilustrate contine un mesaj special de la ingeri. Ghidul care le insoteste explica semnificatiile intr-un mod simplu si la subiect – la urma urmei, persoanele indigo au o misiune si nu au timp de pierdut! Toti ingerii lucreaza cu persoanele indigo, insa Arhanghelul Metatron este indeosebi concentrat pe acest grup si ajuta oamenii sa isi pastreze vii si sa isi rafineze darurile spirituale naturale. Metatron poate sa va ajute sa treceti de orice energii dure sau de confuziile intampinate si sa va pastrati intact sinele cel adevarat. Arhanghelul Metatron este primul inger din Sefirotii Arborelui Vietii din textul sacru al Cabalei; el ii sprijina pe copii si pe cei care sunt novici in practicile spirituale. El a fost primul profet om (Enoch) care s-a inaltat in taramul arhanghelilor. Arhanghelul Mihail este un alt inger care furnizeaza un ajutor deosebit persoanelor indigo. Mihail le da curaj, protectie si tarie atunci cand aceste persoane parcurg pasii curajosi care formeaza misiunea vietii lor, de a aduce lumea la integritate. Tarotul cu ingeri pentru persoanele indigo va raspunde la intrebarile din inima voastra…

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

95. Karma si reincarnarea - Hiroshi Motoyama

Karma si reincarnarea. Cheia catre evolutie spirituala si iluminare - Hiroshi Motoyama …din marturiile Dr. Hiroshi Motoyama despre reincarnare: Parintii care asteapta un copil ma roaga, de cele mai multe ori, sa dau un nume odraslei lor. Se intampla ca ei sa-mi ceara acest lucru la inceputul sarcinii, fapt ce imi da la propriu dureri de cap, deoarece, desi pot comunica cu spiritul fetusului, inca nu stiu clar daca este baiat sau fata. Doar pentru ca are un suflet masculin, nu inseamna ca nu se va naste de sex feminin de aceasta data, si invers. De asemenea, in acest punct, sufletul nu este intotdeauna in fetus, ci pluteste in jurul lui, directionandu-i cresterea. Cateodata, spiritul fetusului incepe sa-mi vorbeasca. El imi spune cine a fost in viata precedenta si ce legaturi karmice l-au determinat sa-si aleaga parintii in viata actuala. Mintile si corpurile cauzale si astrale ii definesc noua forma fizica. Mai intai, spiritul si-a ales parintii, fie in concordanta cu aspectul inevitabil al karmei, fie prin liber arbitru. Parintii sunt cei cu care spiritul este compatibil karmic, in ce priveste caracterul, constitutia si aptitudinile. Apoi, el decide ce gene sa accepte din momentul contopirii spermatozoidului cu ovulul, absoarbe nutrienti din corpul mamei si isi formeaza propriul sau corp. Pe masura ce fetusul creste, el insusi determina starea organelor sale interne si caracteristicile corespunzatoare, in concordanta cu propria-i karma. Pentru a evidentia din nou aceste tipare comune, sufletele care au o karma puternic materialista si sexuala vor crea o Svadhishthana Chakra si un sistem urogenital specifice, care se vor manifesta sub forma dificultatilor in controlarea impulsurilor sexuale si a functiilor mintii inconstiente. In chip similar, oamenii cu o karma puternic emotionala si imaginativa vor crea o Manipura Chakra specifica, cu functii corespunzatoare de control asupra emotiilor si apetitului. ……… Karma si reincarnarea se bazeaza pe lucrarile si experientele Dr. Hiroshi Motoyama, care s-a trezit la o stare de constiinta ce-i permite sa vada dincolo de limitele spatiului si timpului. Utilizand exemple din propriile experiente psihice si munca sa de vindecator si indrumator, Dr. Motoyama da o explicatie clara a evolutiei continue a omului. Ne arata cum intelegerea karmei, legea cauzei si efectului si reincarnarea ne ajuta sa dizolvam diversele karme personale, maritale si familiale, nationale si globale ce continua sa ne afecteze viata de zi cu zi. Doar asa putem trai intr-o stare de armonie, pace si fericire deplina. Dr. Hiroshi Motoyama, Ph.D. este om de stiinta, parapsiholog, preot shinto si vindecator. In 1960 a infiintat, la Tokyo, un institut in care se cerceteaza evolutia constiintei umane, iar munca desfasurata acolo i-a adus faima si recunoastere internationala. Traducere de Nicoleta Radu, Stefania Cecilia Stefan, Daniel Cihodaru

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

96. Vietile maestrilor - Baird T. Spalding

Vietile Maestrilor. Invataturile maestrilor din Extremul Orient Vietile Maestrilor nu este altceva decat transcrierea unei calatorii intreprinse in Tibet de Baird Spalding, in fruntea unei expeditii americane. Datorita extraordinarelor intamplari relatate, autorul era intrebat adesea daca aceasta carte este fictiune sau rezultatul unei calatorii reale. Spalding raspundea intotdeauna: "Fiecare sa ia din cartea mea ceea ce este bun pentru el si sa creada ceea ce convine gradului sau de evolutie". Drumuri ce strabat tinuturi mirifice suspendate intre cer si pamant; intalniri cu Maestri detinatori ai unor puteri ce depasesc cu mult capacitatile omului obisnuit; prezentarea unor doctrine iluminatoare apartinand unui tezaur de intelepciune necunoscut oamenilor din Occident; fapte extraordinare ce pot fi socotite adevarate miracole - iata doar cateva aspecte prezentate in aceasta carte memorabila. Lucrarea a aparut in nenumarate editii in America si, dupa o prima traducere in franceza, a fost primita cu entuziasm de cititori din peste 40 de tari.   Oamenii vor afla ca Duhul Sfant, sau Spiritul Divin, le vorbeste acum ca in timpurile stravechi. Daca ii vor auzi glasul si nu li se vor impietri inimile, vor descoperi ca ei sunt lumina lumii si ca oricine urmeaza aceasta lumina nu umbla in intuneric. Ei vor fi poarta prin care toti vor intra in lumina vietii; vor afla pacea eterna si marea bucurie. Ei vor descoperi ca timpul potrivit pentru a porni pe aceasta cale este acum. Maestrii nu au facut decat sa deschida poarta marilor suflete. Alchimia interioara este cea care transforma si distruge toate bolile. Ea purifica viata muritoare de efectele pacatelor si o absolva de orice vinovatie. Ea ilumineaza sufletul cu lumina desavarsita a Intelepciunii. Ea face sa dispara toate partile intunecate ale vietii umane, le elibereaza, le transforma in lumina de viata. - Baird T. Spalding

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

97. Dovada lumii de dincolo - Eben Alexander

Creierul doctorului Eben Alexander a fost atacat de o boala extrem de rara. Timp de sapte zile s-a aflat in coma. Apoi, tocmai cand doctorii se gandeau sa intrerupa tratamentul, ochii bolnavului s-au deschis brusc. Se intorsese in lumea aceasta. Insanatosirea lui Alexander este un miracol medical. Dar adevaratul miracol al povestii sale se afla altundeva. Cat timp corpul lui a zacut in coma, Alexander a calatorit dincolo de aceasta lume si a intalnit o fiinta angelica. Aceasta l-a calauzit in cele mai departate taramuri ale existentei superfizice. Acolo s-a intalnit si a vorbit cu sursa Divina a universului insusi. Inainte de aceasta calatorie, el nu gasea impacare intre cunostintele de neurochirurg si credinta in ceruri, Dumnezeu sau suflet. Astazi, Alexander este convins ca adevarata sanatate nu poate fi dobandita decat atunci cand realizam ca Dumnezeu si sufletul sunt reale si ca moartea nu reprezinta sfarsitul existentei personale, ci doar o tranzitie.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

98. Puterea prezentului. Ed.6 - Eckhart Tolle

Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituala Mesajul cartii este simplu si revelator: daca alegem sa traim in prezent, ne dam sansa de a avea o viata fericita. Pentru a ajunge acolo, trebuie sa ne raspundem la o intrebare: imaginea pe care o avem asupra realitatii este, intr-adevar, cea mai adecvata? Stim cine suntem, care este puterea noastra reala? Prin raspunsurile sale la aceste intrebari, autorul ne initiaza intr-o calatorie spirituala prin care invatam sa depasim locurile comune ale gandirii cotidiene. Cea mai inradacinata prejudecata este aceea ca suntem totuna cu ceea ce gandim. Constientizand faptul ca suntem Fiinta din spatele gandirii, linistea din spatele zgomotului mintii, iubirea si bucuria din spatele durerii, ajungem la libertate, salvare, iluminare. In momentul in care inceteaza critica, prin acceptarea realitatii, ne eliberam de minte, facem loc iubirii, bucuriei, pacii. In urma lecturii, ajungem sa fim cu adevarat impacati cu noi insine si cu ceilalti. Ne descoperim sinele autentic, complet si perfect. Eckhart Tolle este considerat unul dintre cei mai originali si mai inspirati calauzitori spirituali ai timpului nostru. Nu s-a aliniat niciunei traditii sau religii, dar nici nu a respins vreuna. Invataturile sale transmit un mesaj simplu si profund: exista o cale catre eliberarea de suferinta si dobandirea pacii interioare.    Fragment:  „Urati activitatea pe care o desfasurati? Poate ca e vorba de locul de munca sau poate ca ati acceptat sa intreprindeti o anumita activitate si o faceti, dar o parte din dvs. uraste situatia si i se opune. Aveti unele resentimente fata de o persoana apropiata, pe care insa nu le-ati exprimat? Realizati ca energia pe care o degajati in aceasta stare produce efecte atat de daunatoare, incat va contaminati atat pe dvs., cat si pe cei din jur? Priviti cu atentie in interior. Exista aici o urma cat de mica de resentiment sau de impotrivire? Daca da, observati acest sentiment atat la nivel mental, cat si la nivel emotional. Ce ganduri genereaza mintea dvs. in jurul acestei situatii? Examinati apoi emotia, care este reactia corpului dvs. fata de aceste ganduri. Simtiti emotia. Este placuta sau neplacuta? Este o energie pe care ati ales sa o aveti in interior? Aveti de ales? Poate ca o persoana profita de dvs., poate ca activitatea in care v-ati angajat este plictisitoare, poate ca un apropiat al dvs. nu este sincer, este enervant sau inconstient, dar toate aceste aspecte sunt irelevante. Are prea putina importanta daca emotiile si gandurile dvs. legate de aceasta situatie sunt justificate sau nu. Cert este ca va opuneti unei situatii existente. Transformati momentul prezent intr-un dusman. Va generati nefericirea, un conflict intre interior si exterior. Nefericirea polueaza nu numai Fiinta dvs. interioara si pe cei din jur, ci si psihicul uman colectiv, din care dvs. sunteti o parte inseparabila. Poluarea planetei este numai o reflectare externa a poluarii psihice interioare: a milioane de indivizi inconstienti, care nu-si asuma responsabilitatea pentru spatiul lor interior. Fie incetati activitatea, vorbiti cu persoana in cauza si va exprimati in totalitate sentimentele, fie renuntati la negativismul pe care mintea dvs. l-a creat in jurul situatiei [...]”

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

99. Cele patru legaminte, cartea intelepciunii toltece - Don Miguel Ruiz

Avand la baza intelepciunea tolteca straveche, Cele Patru Legaminte reprezinta un puternic cod de conduita care ne poate transforma rapid viata, permitandu-ne sa experimentam libertatea personala, adevarata fericire si adevarata iubire. Continuand traditia lui Castaneda, Ruiz distileaza esenta intelepciunii toltece, definind in mod clar si impecabil ce inseamna sa traiesti ca un luptator pentru pace in lumea moderna. Iata care sunt cele 4 legaminte despre care Ruiz ne vorbeste in aceasta carte: CELE PATRU LEGAMINTE: - FII IMPECABIL IN TOT CEEA CE SPUI Nu rostiti decat adevarul. Nu afirmati decat ceea ce ganditi cu adevarat. Nu folositi cuvintele pentru a jigni sau pentru a barfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicati puterea cuvantului in sensul adevarului si al iubirii. - NU LUA NIMIC LA MODUL PERSONAL Nimic din ceea ce fac altii nu are vreo legatura cu voi. Tot ce afirma si tot ce fac ei este proiectia propriei lor realitati, a propriului lor vis. Daca deveniti imuni la opiniile si la actiunile celor din jur, nu veti mai fi victimele unei suferinte inutile. - NU FACETI PRESUPUNERI INUTILE Cautati in voi curajul de a pune intrebari si de a exprima ceea ce doriti cu adevarat. Comunicati cu cei din jur cat mai clar cu putinta, evitand astfel neintelegerile, tristetea si dramele inutile. Acest legamant este suficient pentru a va transforma radical viata. - FACETI INTOTDEAUNA TOT CE VA STA IN PUTERI Nu uitati insa ca eficienta noastra maxima se schimba de la o clipa la alta, la fel cum starea organismului difera atunci cand acesta este sanatos de momentul cand este bolnav. Indiferent de circumstante, faceti tot ce va sta in puteri. Veti evita astfel auto-judecarea, criticile si regretele inutile.  

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

100. Secretele pierdute ale rugaciunii - Gregg Braden

Secretele pierdute ale rugaciunii. Puterea ascunsa a frumusetii, binecuvantarii, intelepciunii si suferintei "Exista forte minunate si neimblanzite in noi." Cu aceste cuvinte descrie Sf. Francisc din Assisi ceea ce traditiile mistice considera a fi cea mai puternica forta din Univers: rugaciunea. De peste 20 de ani, Gregg Braden cauta dovezi despre o forma pierduta de rugaciune, disparuta din Occident odata cu edictele Bisericii crestine timpurii. In anii 1990, el a descoperit ca aceasta forma de rugaciune este inca practicata in manastiri izolate din centrul Tibetului si in comunitati din desertul american. In Secretele pierdute ale rugaciunii, Braden scrie despre o forma de rugaciune fara cuvinte ori exprimare fizica si ne conduce intr-o calatorie in care ne exploram cele mai intime experiente pentru a ne descoperi cele mai profunde convingeri. Prin exemple din istorie si din viata personala, el exploreaza intelepciunea unor secrete fara varsta, precum si puterea ce ne asteapta dincolo de cele mai profunde rani sufletesti.   CUPRINS: Introducere - „Exista forte minunate si neimblanzite in noi" Capitolul 1 - Primul secret: Secretul pierdut al rugaciunii Capitolul 2 - Al doilea secret: Suferinta este profesorul, intelepciunea este lectia Capitolul 3 - Al treilea secret: Binecuvantarea este eliberarea Capitolul 4 - Al patrulea secret: Frumusetea este cea care transforma Capitolul 5 - Al cincilea secret: Crearea propriilor rugaciuni Despre autor

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

Într-o lume agitată și plină de provocări, cărțile de spiritualitate oferă o ancoră de pace și un ghid pentru explorarea adâncurilor sinelui. Această listă cuprinzătoare aduce în prim plan cele mai bune și influente cărți de spiritualitate, selecționate pentru a inspira, a consola și a îndruma cititorii în călătoria lor personală către iluminare și autocunoaștere. Fie că ești la începutul drumului tău spiritual sau căutând să aprofundezi practicile și înțelegerile deja existente, aceste lucrări reprezintă o sursă inestimabilă de înțelepciune. De la învățăturile străvechi ale filozofilor și misticilor, până la abordări moderne ale mindfulness-ului și dezvoltării personale, selecția noastră acoperă un spectru larg de tradiții și perspective. Aceste cărți de spiritualitate nu doar că explorează concepte profunde legate de existența și scopul nostru în univers, dar oferă și practici concrete pentru a trăi o viață mai împlinită și armonioasă. Printre paginile acestor opere, vei găsi povești inspiratoare de transformare, meditații care te vor ajuta să te conectezi mai profund cu tine însuți și cu lumea din jur, și învățături care încurajează compasiunea, iertarea și acceptarea. Fiecare carte este o fereastră deschisă către înțelepciunea veche și nouă, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a naviga cu grație și forță prin viață. Te invităm să explorezi această colecție de cărți de spiritualitate, fiecare dintre ele fiind o promisiune a unei vieți mai bogate și mai conștiente. Descoperă titlurile care vorbesc direct sufletului tău și începe o călătorie transformațională care te va însoți și îmbogăți pe parcursul întregii vieți. Aceste cărți sunt mai mult decât simple lecturi; sunt companioni pe drumul către descoperirea de sine și iluminare.

Cărți de spiritualitate în format PDF

Avem pentru tine Cărți de spiritualitate în format PDF. Înainte să cumperi cărțile, poț citit primele câteva pagini în format PDF ca să te poți decide dacă merită să cumperi cartea sau nu. Vezi cărțile cu butonul albastru PDF din lista de mai sus. În această listă de cărți găsești: