Pentru că e început de lună, am întocmit un wishlist cu lucrurile după care m-am topit săptâmânile astea. Asta așa, ca să îmi aduc aminte și să mă imbolnăvesc de drag de ele. Dacă și tu ai suspinat vreodată după o carte în librărie, ori ai tânjit după un nou bookbag, te uiti cu jind la agenda aia cool sau îți sclipesc ochii de fericire când găsești un semn de carte cu un citat din autorul tău preferat, e destul de clar atunci, ai stofă de goodreader.

Lampa de citit

E toamnă, chit că vrem, chit că nu vrem, iar ziua începe să lase loc nopții. Pe scurt, dragă cititorule, se întunecă mult mai devreme decât am vrea noi, așa că, pentru lecturile de după asfințit, îți recomand o lampă de citit.

De altfel, nopțile de răsfoit cărți cu lanterna sub pătură s-au risipit de când piața accesoriilor bookish a fost luată cu asalt de aceste mini-lămpi simpatice.

Plus, un alt avantaj al unei astfel de lămpi este că o poți lua cu tine atunci când călătorești cu autocarul, în mod special, pe timp de noapte, iar toate luminile sunt stinse. Astfel, vei putea să îți vezi liniștit de lectură, fără a stânjeni pe nimeni.

Jurnal Jane Austen

Nu m-am considerat niciodată prea tânără sau bătrână pentru a ține un jurnal. Chiar mi se pare o manieră faină de a vedea evoluția ta de-a lungul vremii, iar cei mai mulți terapeuți chiar își încurajează pacienții să facă asta.

Iar dacă ești un cititor împătimit, mai cu seamă, îndrăgostit de opera lui Jane Austen, îți recomand acest jurnal, gândit pentru o perioadă de 5 ani, ce conține pe fiecare pagină, dedicată fiecărei zile din an, câte un aforism de-al celebrei autoare. Astfel, te vei simți mai inspirat să îți scrii propriile gânduri.

Deci, concluzia este clară, acest jurnal Jane Austen e cu siguranță unul din lucrurile musthave de pe lista oricărui goodreader desăvârști.

Cana John Green

Cel mai citit autor din ultimii ani, din categoria young adult, John Green,  este cu siguranță unul dintre scriitorii momentului.

Și cum mai toată lumea, adulți și adolescenți deopotrivă, a aruncat măcar o dată un ochi pe unul dintre bestsellerurile acestuia, cu siguranță i-a îndrăgit opera sau s-a atașat de vreun personaj ficțional.

Tocmai de asta, pentru cei mai mari fani ai lui Green, am ales o cană inspirată de cartea „The fault in our stars”, potrivită pentru a sorbi un ceai cald în timp ce citesc (probabil) un alt titlu al celebrului autor.

Traistă Oscar Wilde

Dacă ești fan Oscar Wilde, atunci singura traistă pe care e musai să o porți și care atestă acest lucru este chiar cea din imagine. Jocul de cuvinte, aluzia, ironia, toate acest lucru sunt desăvârșite printr-un statement simplu, cu substrat, pe care doar cititorii îl vor înțelege.

De altfel, pentru că în curând va începe și școala, poți înlocui banalul rucsac cu o traistă din bumbac, în care să-ți așezi cărțile necesare și, de ce nu, un volum semnat Oscar Wilde.

P.S: o găsiți pe bookriot.com

Carcasă bibliotecă

Chiar dacă trăim într-o eră a tehnologiei, iar cărțile online încep să prindă mai mult avânt, asta nu înseamnă că uităm de unde aplecat totul. Astfel, o bibliotecă, cu cafturi pline de cărți rămâne refugiul oricărui goodreader.

Iar atunci când nu ești într-o librărie, sau în preajma unei biblioteci,  poți avea cărțile  cu tine nonstop printr-un cover bookish pentru telefon? How geeaky-cool is that?

Așadar, să nu vă mai aud că tehnologia nu se împacă și cu cei care preferă stilul clasic. Wink-wink.

Una peste alta, acesta a fost wishlistul meu de goodreader pentru septembrie.

Tu ce alte accesorii bookish ai pe lista ta de cititor împătimit?

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!