Recenzie “Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso

by | Jul 7, 2017 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FATA DIN BROOKLYN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Secretele trebuie să rămână secrete ? Iubim suficient persoana de langă noi ca să fim în stare să-i rămânem aproape dacă-i aflăm toate secretele ?

Trecutul e trecut, nu se mai poate schimba şi uneori e mai bine să fie lăsat acolo unde îi, dacă vrem să fim fericiţi în prezent. Ce se întâmplă dacă ne încăpăţânăm să săpăm şi dezgropăm trecutul persoanei iubite?

Dar a nu trăi în minciună nu înseamnă să nu ai niciun secret.

-Deci recunoşti că ai secrete !

-Dar toată lumea are secrete, Raphael ! Şi e foarte bine aşa. Secretele ne definesc. Determină o parte a identităţii noastre, a biografiei noastre, ne fac mai misterioşi.

-Eu nu am secrete faţă de tine.

-Ei bine, ar trebui să ai !

Anna şi Raphael formează un cuplu de 6 luni, sunt în pragul căsătoriei , până când din dorinţa lui de a-i afla toate secretele, aceasta-i arată o poză cutremurătoare şi dispare din viaţa lui.

Recunosc că am tot văzut cărţi de Guillaume Musso, pe  unele le-am şi pus pe lista de aşteptare dar n-am citit niciuna pănă acum şi rău am făcut 🙂 . Este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani, încoronat iluzionist al suspansului, romanele sale au fost publicate în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 de milioane de exemplare. 

Începutul cărţii prezintă liniştea de dinaintea furtunii, o atmosferă liniştită pe malul mării precedă tumultul de descoperiri făcute de Raphael şi de prietenul său, Marc Caradec, fost poliţist de elită, unul din eroii epocii de aur a BRB.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Trecutul Annei Becher, rezidentă la pediatrie, este unul şocant şi macabru, plin de surprize pentru omul care o iubeşte şi care dorea să-şi petrecă restul vieţii cu ea.

Pur şi simplu când începe lanţul descoperirilor nu poţi lăsa cartea din mână. Aşteptam un pasaj unde să mă pot opri din citit, să pun cartea pe noptieră pentru a doua zi, fiind deja o oră târzie, dar acel pasaj nu a mai apărut.

Fata din Brooklyn prezintă o furtună de descoperiri sinistre şi dureroase din trecutul Annei, un trecut pe care şi l-a dorit bine ascuns.

“Omul nu este nicidecum o fiinţă blajină, cu inima însetată de iubire.” scria Freud în Angoasă în civilizaţie. Da, omul este cel mai aprig prădător al său. Omul este în război cu sine. În adâncul sufletului, omul este stăpânit de violenţă, agresivitate, impulsul de a ucide, voinţa de a-şi domina aproapele şi de a-l subjuga umilindu-l.

Mă bucur că l-am descoperit pe Musso, deja am pus ochii pe o altă carte scrisă de el. Voi ce cărţi aţi citit de acest autor ?

 

Titlu: Fata Din Brooklyn
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2017
Editura: ALL
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.07.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

secrete descoperite într-un ritm ameţitor, o carte pe care nu o poţi lăsa din mână.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Louise are nevoie să iasă din rutină iar când îl întâlnește pe David la bar, atracția dintre ei este zguduitoare. Însă David se retrage după un sărut iar șocul lor apare atunci când află că vor munci împreună și că David va fi șeful ei. David îi arată lui Louise că nu...

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate. Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă...

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Treaba lui Jubilee Chase este  să supună coloniștii rebeli de pe Avon.  Și să aibă grijă la cei care sunt afectați de Furie pentru că ea este singura pe care nu o poate afecta întrucât ea nu visează. Nu a mai visat din copilărie. Și nici dacă ar fi visat nu ar fi...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1335 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments