Recenzie “Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso

by | Jul 7, 2017 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FATA DIN BROOKLYN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Secretele trebuie să rămână secrete ? Iubim suficient persoana de langă noi ca să fim în stare să-i rămânem aproape dacă-i aflăm toate secretele ?

Trecutul e trecut, nu se mai poate schimba şi uneori e mai bine să fie lăsat acolo unde îi, dacă vrem să fim fericiţi în prezent. Ce se întâmplă dacă ne încăpăţânăm să săpăm şi dezgropăm trecutul persoanei iubite?

Dar a nu trăi în minciună nu înseamnă să nu ai niciun secret.

-Deci recunoşti că ai secrete !

-Dar toată lumea are secrete, Raphael ! Şi e foarte bine aşa. Secretele ne definesc. Determină o parte a identităţii noastre, a biografiei noastre, ne fac mai misterioşi.

-Eu nu am secrete faţă de tine.

-Ei bine, ar trebui să ai !

Anna şi Raphael formează un cuplu de 6 luni, sunt în pragul căsătoriei , până când din dorinţa lui de a-i afla toate secretele, aceasta-i arată o poză cutremurătoare şi dispare din viaţa lui.

Recunosc că am tot văzut cărţi de Guillaume Musso, pe  unele le-am şi pus pe lista de aşteptare dar n-am citit niciuna pănă acum şi rău am făcut 🙂 . Este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani, încoronat iluzionist al suspansului, romanele sale au fost publicate în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 de milioane de exemplare. 

Începutul cărţii prezintă liniştea de dinaintea furtunii, o atmosferă liniştită pe malul mării precedă tumultul de descoperiri făcute de Raphael şi de prietenul său, Marc Caradec, fost poliţist de elită, unul din eroii epocii de aur a BRB.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Trecutul Annei Becher, rezidentă la pediatrie, este unul şocant şi macabru, plin de surprize pentru omul care o iubeşte şi care dorea să-şi petrecă restul vieţii cu ea.

Pur şi simplu când începe lanţul descoperirilor nu poţi lăsa cartea din mână. Aşteptam un pasaj unde să mă pot opri din citit, să pun cartea pe noptieră pentru a doua zi, fiind deja o oră târzie, dar acel pasaj nu a mai apărut.

Fata din Brooklyn prezintă o furtună de descoperiri sinistre şi dureroase din trecutul Annei, un trecut pe care şi l-a dorit bine ascuns.

“Omul nu este nicidecum o fiinţă blajină, cu inima însetată de iubire.” scria Freud în Angoasă în civilizaţie. Da, omul este cel mai aprig prădător al său. Omul este în război cu sine. În adâncul sufletului, omul este stăpânit de violenţă, agresivitate, impulsul de a ucide, voinţa de a-şi domina aproapele şi de a-l subjuga umilindu-l.

Mă bucur că l-am descoperit pe Musso, deja am pus ochii pe o altă carte scrisă de el. Voi ce cărţi aţi citit de acest autor ?

 

🔥 CARTEA FATA DIN BROOKLYN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Fata Din Brooklyn
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2017
Editura: ALL
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.07.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

secrete descoperite într-un ritm ameţitor, o carte pe care nu o poţi lăsa din mână.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1247 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments